Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Direk lpg de çalıştırma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Direk lpg de çalıştırma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sezar206 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
18 - Haziran - 1984

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sezar206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Direk lpg de çalıştırma
    Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2013 Saat 14:32
Bugun öğrendim ve danışmak istedim. Lpg düğmesine basılı tutarak marş yapınca araç direk lpg de çalışıyor.Marş sesinin ardından motor dönüyor, marş alır almaz lpg ye geçiş sesi duyuluyor ve geçiyor. Bunun bir zararı olur mu ki? Yoksa çok iyi ya. İş yerine varıyorum araç daha yeni geçiyor tüpe. ev iş arası 1 km. Benzinde gidiyoruz yani :)
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg
Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2013 Saat 15:02
Zararı vardır bence, çünkü sistem bu şekilde çalışması için sınır koymuş, markaya göre değişirmi bilmiyorum Lovatoda 20 defa bu şekilde çalışmaya izin veriyor 20'den sonra aracı bilgisayara bağlayıp sıfırlamak lazım, burda amaç Benzin bittiğinde yada pompada falan bir sıkıntı olduğunda yolda kalmamak.

Lovatoda şöyle bir şey var ama sıcak motor gazla başlama diye bir özellik var, regülatöre ısı sensörü sayasinde ecu regülatör sıcaklığını görüyor ve pc programı aracılıyla ayarlanan sıcaklıkta gazla çalışıyor, bende bu sıcaklık 50 dereceye ayarlı, sabahları pek faydası olmasada gün içinde 1 saat süren parklarda regülatör sıcaklığı 50'nin altına düşmüyor ve direk gazla çalışıyor. Hava sıcaklıkları bu 1 saat park süresini etkiliyor doğal olarak yarım saate düştüğüde oluyor 2 saate çıktığıda
Yukarı Dön
KILIÇ Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı KILIÇ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2013 Saat 15:49
Orjinalini yazan: fatihpekgoz fatihpekgoz Yazdı:

Bugun öğrendim ve danışmak istedim. Lpg düğmesine basılı tutarak marş yapınca araç direk lpg de çalışıyor.Marş sesinin ardından motor dönüyor, marş alır almaz lpg ye geçiş sesi duyuluyor ve geçiyor. Bunun bir zararı olur mu ki? Yoksa çok iyi ya. İş yerine varıyorum araç daha yeni geçiyor tüpe. ev iş arası 1 km. Benzinde gidiyoruz yani :)

Aynen bende de cok gec lpg ye geciyor iş yerimle evim arası yaklaşık 2 km  ve nerdeyse tamamına yakın kısmını benzinde geliyorum :)) arabay lpg den cok benzin alıyorum. Benim araçtada kitmtm marka sıralı sistem lpg takılı bunlarda bu şekilde bir ayar varmı acaba bilmiyorum.
2011 Clio SW Gümüş
2010 207 Millesim Opsiden Siyah
2005 Opel Corsa Lila
2000 Clio sümbül Gri
2003 307 XT Lacivert
2004 Palio Go Kırmızı
2005 307 XR Gri
2006 206 Desing Kum gri
2003 c3 Kırmızı
Yukarı Dön
impact Açılır Kutu Gör
BÖLGE TEMSİLCİSİ
BÖLGE TEMSİLCİSİ
Simge
İZMİR İL TEMSİLCİSİ

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı impact Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2013 Saat 15:56
aynen landirenzoda da sınırlama var serviste sıfırlatmak gerekiyor. soguk çalıştırmanın zararı elbette var. benimde yarı yolsa LPG ye geçiyordu 40 dereceye ayarlamışlar 30 a çektirdim şimdi ideal zamanda geçiyor LPG ye..
Yukarı Dön
KILIÇ Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı KILIÇ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2013 Saat 16:17
Orjinalini yazan: impact impact Yazdı:

aynen landirenzoda da sınırlama var serviste sıfırlatmak gerekiyor. soguk çalıştırmanın zararı elbette var. benimde yarı yolsa LPG ye geçiyordu 40 dereceye ayarlamışlar 30 a çektirdim şimdi ideal zamanda geçiyor LPG ye..

ilk defa lpg li arac kullanıyorum ben cokda bilmiyorum aslında ama bana bazı arkadaşlar motor calıştıkdan 5-6 saniye sonra tüpe gecmesi gerekli diyorlar. ne derece doğru bilmiyorum ama bende cok gec geciyor lpg ye,
2011 Clio SW Gümüş
2005 Opel Corsa Lila
2000 Clio sümbül Gri
2003 307 XT Lacivert
2004 Palio Go Kırmızı
2005 307 XR Gri
2006 206 Desing Kum gri
2003 c3 Kırmızı
Yukarı Dön
impact Açılır Kutu Gör
BÖLGE TEMSİLCİSİ
BÖLGE TEMSİLCİSİ
Simge
İZMİR İL TEMSİLCİSİ

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı impact Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2013 Saat 16:48
Orjinalini yazan: KILIÇ KILIÇ Yazdı:

ilk defa lpg li arac kullanıyorum ben cokda bilmiyorum aslında ama bana bazı arkadaşlar motor calıştıkdan 5-6 saniye sonra tüpe gecmesi gerekli diyorlar. ne derece doğru bilmiyorum ama bende cok gec geciyor lpg ye,
5-6 saniye bence abartı. direk LPG ile çalıştırmaktan farkı yok bence..
30 derece de devreye gitmesi bence yeterli.
Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2013 Saat 16:48

Yanlış Hocam, 5-6 saniye diye bir şey yok, zamana göre değil sıcaklığa göre lpg'ye geçer, 5-6 saniye olayı sıcak motorda geçerlidir ki oda 10 saniyeyi bulur yinede
Yukarı Dön
KILIÇ Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı KILIÇ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2013 Saat 16:54
Orjinalini yazan: Serkan Serkan Yazdı:

Yanlış Hocam, 5-6 saniye diye bir şey yok, zamana göre değil sıcaklığa göre lpg'ye geçer, 5-6 saniye olayı sıcak motorda geçerlidir ki oda 10 saniyeyi bulur yinede

Doğru haklısın bende şimdi araştırdım ve sıcaklık ile alakalı olduğunu öğrendim.Gaziantepde normal bence 5-6 saniye sonra lpg ye gecmesi yazın hava sıcaklıgı 40 dereceyi buluyor, mutlaka bunun motorun cabuk ısınmasında rolü vardır bu mevsimlerde hava sıcaklığı 23- 26 derece aralığında oluyor kışın 20 derecelere düşüyor,18 derecenin altına cok nadir olur kışın buralarda.
Benim anladığım benim aracın lpg ye gecme sıcaklıgı 35-40 derece diye tahmin ediyorum. Yarın servise gideceğim zaten bu konu hakkında bilgi alırım  sizlerlede paylaşırım. bakalım eger bir sakıncası yoksa 30 dereceye düşüreceğim lpg ye geçiş sıcaklığını.
2011 Clio SW Gümüş
2005 Opel Corsa Lila
2000 Clio sümbül Gri
2003 307 XT Lacivert
2004 Palio Go Kırmızı
2005 307 XR Gri
2006 206 Desing Kum gri
2003 c3 Kırmızı
Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2013 Saat 17:16
Benim ki regülatör sıcaklığına göre geçiyor oda 25 dereceye ayarlı, hararet göstergem olmadığı için de geçtiğinde motor sıcaklığı kaç derecede oluyor bilmiyorum.
Yukarı Dön
KILIÇ Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı KILIÇ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2013 Saat 17:38

Benim ki regülatör sıcaklığına göre geçiyor oda 25 dereceye ayarlı, hararet göstergem olmadığı için de geçtiğinde motor sıcaklığı kaç derecede oluyor bilmiyorum.

Peki benzinden lpg' ye geçtiğini hissediyor musun serkan hocam 
2011 Clio SW Gümüş
2005 Opel Corsa Lila
2000 Clio sümbül Gri
2003 307 XT Lacivert
2004 Palio Go Kırmızı
2005 307 XR Gri
2006 206 Desing Kum gri
2003 c3 Kırmızı
Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2013 Saat 17:43
Yok Hocam hiç hissettirmiyor, sadece arka depodan çıt diye bi ses geliyor bakıyorum geçmiş, ister hareket halinde olsun ister rolantide hiç hissettirmiyor.

Düzenleyen Serkan - 28 Ekim 2013 Saat 17:44
Yukarı Dön
sezar206 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
18 - Haziran - 1984

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sezar206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2013 Saat 20:18

Aynen bende de cok gec lpg ye geciyor iş yerimle evim arası yaklaşık 2 km  ve nerdeyse tamamına yakın kısmını benzinde geliyorum :)) arabay lpg den cok benzin alıyorum. Benim araçtada kitmtm marka sıralı sistem lpg takılı bunlarda bu şekilde bir ayar varmı acaba bilmiyorum.
İstersen bi dene yarın lpg düğmesine basılı tut sonra kontağı aç marşa bi bas. Hemen çalışıyor ve lpg ışığı yanıyor direk. yarın soğuk motorla bi denicem sabah.Çok soğuk kış günleri dışında bi süre böyle denerim artık. Yoksa benzinde biniyorum araca. Lpg den çok benzin alıyorum.
Atiker lpg
Yukarı Dön
sezar206 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
18 - Haziran - 1984

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sezar206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2013 Saat 20:23

Doğrudur yaz aylarında marşın ardından hemen geçiyor. Sıcaklıkla alakalı olduğu doğru. Geçiş için ayarı var. Ben bi ara düşürmüştüm onu 20 - 25 derece gibi bir şeye ama son bakımda ayarını bozdular galiba daha geç geçiyor. Herhangi bir lpgcide yaptırabilirsin bu ayarı.En düşüğe aldır dereceyi sıkıntı olmaz.
Atiker lpg
Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2013 Saat 20:27
Fatih Hocam yukarda da yazdım o şekilde çalıştırmanın bir sınırı var markaya göre değişiyor, atıyorum sizin sisteminizde 10 defa direk lpg ile çalışmaya izin verildiyse 10 kereden sonra aracınız çalışmaz.
Yukarı Dön
sezar206 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
18 - Haziran - 1984

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sezar206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2013 Saat 20:32

Zararı vardır bence, çünkü sistem bu şekilde çalışması için sınır koymuş, markaya göre değişirmi bilmiyorum Lovatoda 20 defa bu şekilde çalışmaya izin veriyor 20'den sonra aracı bilgisayara bağlayıp sıfırlamak lazım, burda amaç Benzin bittiğinde yada pompada falan bir sıkıntı olduğunda yolda kalmamak.

Lovatoda şöyle bir şey var ama sıcak motor gazla başlama diye bir özellik var, regülatöre ısı sensörü sayasinde ecu regülatör sıcaklığını görüyor ve pc programı aracılıyla ayarlanan sıcaklıkta gazla çalışıyor, bende bu sıcaklık 50 dereceye ayarlı, sabahları pek faydası olmasada gün içinde 1 saat süren parklarda regülatör sıcaklığı 50'nin altına düşmüyor ve direk gazla çalışıyor. Hava sıcaklıkları bu 1 saat park süresini etkiliyor doğal olarak yarım saate düştüğüde oluyor 2 saate çıktığıda
Bir arkadaşımda polo clasic var iki yıldır bu şekilde kullanıyormuş, bi sıkıntı olmadı dedi. 20 defa fela gibi bir durum yok onda. Böyle kullanınca bir parçada sıkıntı olabiliyormuş o da 50 - 60 tl lik bi parça bende iki yldır sıkıntı çıkarmadı dedi. Acaba hangi parça olabilir bilen var mı ki?
Atiker lpg
Yukarı Dön
sezar206 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
18 - Haziran - 1984

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sezar206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2013 Saat 20:36

Fatih Hocam yukarda da yazdım o şekilde çalıştırmanın bir sınırı var markaya göre değişiyor, atıyorum sizin sisteminizde 10 defa direk lpg ile çalışmaya izin verildiyse 10 kereden sonra aracınız çalışmaz.
Valla denicez bakalım serkan bey :) Arkadaş dediğim gibi iki yıldır bu şekilde çalıştırıyorum dedi. Bakalım içim sinmezse kullanmam. Sizin de dediğiniz gibi bi ayarı vardır mutlaka.
Atiker lpg
Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2013 Saat 21:18
Denedikten sonra burda da bilgilendirirseniz sevinirim, atiker de sınır var mı? Yok mu? varsa kaç defa öğrenmiş oluruz.
Yukarı Dön
sezar206 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
18 - Haziran - 1984

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sezar206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2013 Saat 21:26

Denedikten sonra burda da bilgilendirirseniz sevinirim, atiker de sınır var mı? Yok mu? varsa kaç defa öğrenmiş oluruz.
Tabi ki.Sonuçları paylaşırız inş ama arkadaş iki yıl kullandığına göre büyük ihtimal yok ya da sınırsız vb. bir ayarı vardır.
Atiker lpg
Yukarı Dön
KILIÇ Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı KILIÇ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2013 Saat 21:47

Tabi ki.Sonuçları paylaşırız inş ama arkadaş iki yıl kullandığına göre büyük ihtimal yok ya da sınırsız vb. bir ayarı vardır.

Bende denerim yarina bakayim calisacakmi dedigin gibi ama yinede servise gidip ayarlatmakta fayda var bence
2011 Clio SW Gümüş
2005 Opel Corsa Lila
2000 Clio sümbül Gri
2003 307 XT Lacivert
2004 Palio Go Kırmızı
2005 307 XR Gri
2006 206 Desing Kum gri
2003 c3 Kırmızı
Yukarı Dön
ErolSs Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ErolSs Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ekim 2013 Saat 14:00
ben atikerde kullanıyorum sınır yok diye biliyorum 
QWERTY
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 5008 ELEKTRİKLİ BAGAJ son mesaja git 4397 1 efe24
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 2275 1 peugeot301
konu icon İZMİR - SİNYAL KOLU TAMİRİ YARDIM son mesaja git 4619 7 Sorgum
konu icon Peugeot 206 Garip Sorun Lütfen Yardım son mesaja git 354 0 muratatalay
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 7758 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 589 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12639 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 729 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 470 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 5319 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 669 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 461 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 747 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 302 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 575 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 770 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2352 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 1046 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 5715 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 5030 1 torekV
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Alphanet 2
Burak307xsi 1
Saido26 1
Ahmet2341 1
Sorgum 1
peugeot301 1
efe24 1
muratatalay 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English