![]() |
|
Motor izolasyonu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
nerudali ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 24 Ekim 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 14 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2013 Saat 14:40 |
Merhaba arkadaşlar yeni 307 sahibiyim motoru yıkayıp izolasyonunu değiştirmek istiyorum sizlere birkaç sorum olacak
1- motoru herhangi bir yerde yıkatabilirmiyim 2-bu izolasyonu nerden bulabilirim 3-kendimiz takabilirmiyiz şimdiden teşekkür ederim kazasız günler
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Motor yıkatmak riskli iştir bence uğraşmayın, motor temizlemek için spreyler var onları kullanarak kendiniz temizleyebilirsiniz. Motor izolasyonu derken sanırım kaput keçesinden bahsediyorsunuz? Kaput keçesi için çıkmacılara bakabilirsiniz.
|
|
![]() |
|
eren106 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Eylül 2013 Konum: İST.sefaköy Durum: Aktif Değil Mesajlar: 130 |
bahuese tekzen ısı yal.malz.var.
|
|
![]() |
|
nerudali ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 24 Ekim 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 14 |
tşkler eren biraz daha açarmısın örneğin nerde bulabilirim
|
|
![]() |
|
eren106 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Eylül 2013 Konum: İST.sefaköy Durum: Aktif Değil Mesajlar: 130 |
alıcağın malz.yalıtım malzdemesi yapışkanlı
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Merhaba; Motor yıkatmayı tavsiye etmiyorlar. Başta akü olmak üzere birsürü problem yaratıyormuş (aracın beynini etkilemeye kadar gidiyormuş) ancak belli maddelerle siliyorlar ben hiç uğraşmadığım ve merakım olmadığı için bilmiyorum. Bana sorarsan 200'3 ten beri 4 tane farklı araca biniyorum hiçbirinin motorunu yıkatmadım, yıkatmamanın vermiş olduğu bir olumsuzluğuda görmedim.
|
|
![]() |
|
gogly35 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Temmuz 2013 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 744 |
Motor yıkatmayı geçmişte şirket aracımıza bir arkadasımızın uygulaması sonucu günlerce uğraştık araç kendini toparlayamadı, özellikle araclarımız elektronik sistemlere ait olduğu için sakıncası büyük..
Onun yerine ben şahsen önce nemli bez ile tozunu alıyorum sonra pas spreyi ile gerekli yerleri temizliyorum gayet uzun süre idare ediyor..
|
|
308 VTI // 2009
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Küçük çaplı bir yıkama merkezim var :D
4-5 ayda bir motor yıkarım. Her hafta sonu arabayı yıkarım ama öyle üstün körü değil özel madde kullanarak bölgesel çalışarak. Motor yıkama da bir kaç nokta var onlara dikkat edersneiz sıkıntı olmaz. 1-Motor kirli olsun olmazsın terleme-trafik-yol-çamur sebeplerden bir tabaka oluşur bunu temizlemeden iş yaparsak boşa kürek çekmiş oluruz. 2-Motorun su içinde kalmadığı sürece sıkıntısı olmaz. Eski karbüratörlü araçlarda fln sıkıntı oluyordu ama artık 2013deyiz :D 3-Elektronik kısımlar dediğimiz 3 kısım korunmalı, -ECu(lpg varsa o da ) -Sigorta kutusu -Alternatör 4-Yıkama motor soğukken olmalı hava sıcaklığı normal olmalı. 5-Önce motor temizleme ürünü kaput altındaki her yere (aracın kaportasına gelmemeisne dikkat edin verniği bozabiliyor) püskürtün. Ben atas vinet kullanıyorum motor için 1/7 sulandırıyorum. Eğer yoğun bir kir varsa fırca ile temizliyorum. 6-4-5dk malzeme kire nüfus ettikten sonra yine atasın dls 125 ile basınçlı yımaa makinesinin yardımı ile köpüklüyorum. O şekidle 6-7dk bekliyor 6- Basınçlı yıkama makinesinin tabancasını bölgeye göre ayarlayıp basıncını değiştiriyorum. Yıkamacıların kullandığı makinelerde bu özellik yok sabit ve çok viddi bir basınçla püskürtüyorlar bununda kötü etkisi var. 7- Yoğun sulu ve elektronik ksıımları bez ile kuruluyorum. ve motoru çalıştııtp 15dk bekliyorum . Yıkama için elimden geçen sabit 6 araç var hepsinide kendim yapıyorum herhangi bir sıkıntı yaşamadım bugüne dek. He ilk yaparkende cort diye atılamdım işe detailing sitesini gecelerce okudum. İzolasyon için, mevcutta kaplama varsa onu temizletin zaten baya değişecektir ama yoksa orjinalini temin edin. Arkadaşın bahsettiği BTM bitüself banttır. Bunu uygulayan var ama ben motorun sıcaklığına o maddeyi yanaştırmam açıkçası hem koku yapar hemde düşebilir çünkü zift esaslı bir madde. Onun yerine ynmaz therma flex yalıtım malzemelri var onalrdan kullanabilirisniz. İnşaat malzmesi satan yerlerde olur. |
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Bu arada akünün su ile sıkıntısı olmaz. 2004 opel corsa c de akü ön cam su tahliyesinin altında yağmur bile yağsa su aküden geçip gidiyor. 2004 yılında aldığımız aracın hala fabrika aküsünü kullanıyoruz herhangi bir sıkıntı olmadı.
bu da temsili foto. ![]() |
|
![]() |
|
SDYMZ ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Şubat 2013 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1440 |
|
|
2005Model 206XT 1.4Hdi SUNROOFLU (2012-2014)
2009Model 308SW 1.6Hdi |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |