![]() |
|
206sw 1.4 HDI 1800 km yakıt tüketimi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
rkalkan ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 08 Ekim 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 76 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2013 Saat 19:07 |
Merhabalar
206 ve özellikle SW severler için yakıt bilgilerini yazıyorum. 2005 206 sw 1.4 HDI aracım ile bayram tatili için İzmir - Niğde arası yolculuk yaptık. Şehir içi ile birlikte toplam 1800 kilometreden biraz fazla yol yaptım. Işık yeni yandığında aracımı İzmir çıkışı Shell fuelsave ile fulledim ve yola çıktım ( 215 TL Dizel) . Gidiş yolunda duraklamalar haricinde 110-120 km ortalam hız ile yol aldım. Dönüş için çeyrek depo gösteren aracıma 205 TL yine shell fuelsave yakıt aldım. Şehir içi 200 km den biraz fazla yol yapmam ile dönüş yoluna çıktık. Araç gidiş yolunda 4 yetişkin 1 çocuk ve bagajda 60 kg civarı yük ile yol aldı. Dönüş yolunda 4 yetişkin 1 çocuk ve 150 kg artı yük ile geldim. Dönüş yolunda biraz arka kısım yere yaklaştı. Dönüş yolu kalabalık ve yapmurlu olduğu için 70-80 km ye düştüğümüz yerler oldu. Afyon sonrası ise 90-100 km hız ile yol yaptık. İzmir e gelip aracımı park ettiğimde halen çeyrek deponun çok az üzerinde yakıt görünüyordu. Not: 1- Daha önce Shell GTL ve nitro deneme rağmen fark görmedim 2- Aracımın bakımları ve enjektör temizliğine kadar herşeyi eksiksiz olarak yakın zamanda yaptırmıştım. Riskli olmasına rağmen yolda 150-155 km hıza kadar az bir zorlama ile rahatça ulaştım. Sonuç olarak 1830 km toplam yolun 1600 km uzun yol + 230 km şehir içi olarak hesaplayabiliriz. 420 TL toplam yakıt ve depomdaki biraz fazlalık yakıt ile 20-22 kuruş civarı bir yakıt tüketimine ulaştığımı sanıyorum. |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Eğer yanılmadıysanız ve 20-22 krş yaktıysa çok güzel, çünkü mazot 4.5 tl oldu malesef:((
Düzenleyen dogan106 - 24 Ekim 2013 Saat 09:09 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |