![]() |
|
Kllima hakkında bir soru... |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2013 Saat 13:53 |
herkese hayırlı günler arkadaşlar.
sorum şu: araç 3 gündür yatıyordu.bugün bir çarşıya gidip iaşe alışverişi yapıcaktım. havalarda 3 gündür geceleri 4 C derece ile 0 C derece arasında gidip geliyor. yani bildiğiniz kuru çivi gibi bir ayaz. aracı çalıştırdım biraz ısınsın dedim. sonra klima gazı da bir sirkülasyon yapsın istedim. klimam otomatik değil manuel. ac butonuna bastım klima kompresörünün çalışma sesi geldi ''klik'' diye. devrede ve çalışıyor ama soğutmuyor. en az 5 dakika geçti. tabi bu 5 dakika içinde ac butonuna açıp kapamalar yapıyorum. normal hava üflüyor. sonra birden soğuk üflemeye başladı. internette aradım taradım forum peugeotta bir arkadaş benim gibi aynı sorunu yaşamış. çanakkalede kendisi.hava soğuk açıyorum çalışmıyor.soğuk üflemiyor. sonra soğuk üflemeye başladı demiş. sorununa yorum yazan arkadaşlardan birisi de +5 derecenin altındaki havalarda kompresör çalışssa dahi soğuk üflemez. çünkü soğuk havalarda klima basıncı 2.5 barın altına düşüyor demiş. sizin bir bilginiz var mı bu konuda? yada benzer sorunu yaşayan var mı?
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bildiğim kadarıyla klimanın üflediği hava 5-6 derece sıcaklığında, dışardaki havada aynı sıcaklıkta olduğu için normal hava üflüyor, aracın içi ısındıkça üflediği hava soğuk geliyor.Bende aracımı kışın almıştım ve klimanın soğutmadığını düşünmüştüm, servise gittim ve usta aynen şöyle dedi, dışardaki hava klimanın soğutabildiğinden bile daha soğuk onu daha nasıl soğutsun klima demişti. Yaz geldi herşey normale döndü, kışları sirkülasyon için soğukta çalıştırmanıza gerek yok sıcak konumda da AC tuşuna basıp çalıştırsanız gaz sirkülasyonu yapar
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
araştırmalarımda forum donanım haberde konuya rastladım.
alıntıdır...... Dış hava sıcaklığı +4 dereceden düşükse klima çalışıyor görünür fakat sadece dışarıdaki havayı içeriye üfler. Havanın nemini almaz. Bu koruma sisteminin amacı kompresörün donarak hasar görmesini engellemektir ve bütün araçlarda aynıdır. Özelliklekışın mesela +5 derecede klimanız açıkken ve hiçbir sorun yokken hava sıcaklığı +3 dereceye düşen bir yerden geçiyorsanız klima aniden devreden çıkar ve içerisini bir anda buğu kaplayabilir....maalesef bu durumda yapılabilecek tek şey iç hava sirkülasyonunun devrede olmadığını kontrol edip, camı biraz aralamaktır. Hava sıcaklığı +4 derece üzerine çıkınca klima tekrar devreye girecektir. Paylaş ![]() ![]() böyle bir şey olabilir mi acaba?bana mantıksız da gelmedi. ister manuel ister otomatik olsun kompresörün donarak kitlenmesini önlemek için yapılmış bir sistem olabilir mi? ford cub tada aynı konu açılmış.hatta ford focusun kullanma kılavuzunda klimanız +4 c derecenin üstündeyken çalışabilir demiş. ![]() Düzenleyen maverick - 19 Ekim 2013 Saat 19:42 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |