![]() |
|
balans |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
muhammed.ceyhan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ekim 2013 Konum: gebze Durum: Aktif Değil Mesajlar: 284 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı muhammed.ceyhan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2013 Saat 21:48 |
merhaba arkadaslar. 206 1.4 xr im var. 4. ve 5. viteste ilerlerken vites kolunda asiri sallanma oluyor. gaza yuklenince bu sallanma lastikleri de etkiliyor. belli bir hiza ulaşınca sarsinti kesiliyor. nddeni nedir? siz de boyle bir durumla karsilastiniz mi?
|
|
![]() |
|
errör ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Haziran 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1134 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
herşey olabilir rot başları jant motor kulağı falan
Düzenleyen errör - 17 Ekim 2013 Saat 23:16 |
|
307 xsi 2.0 petrol
|
|
![]() |
|
muhammed.ceyhan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ekim 2013 Konum: gebze Durum: Aktif Değil Mesajlar: 284 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı muhammed.ceyhan
![]() ![]() ![]() ![]() |
Körükler değişti. Motor takozu değişti. Rot balansa girdi. ??
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Büyük ihtimalle aks lalesinden yapar, araç ivmelenirken sartıntı yapar istenilen hıza ulaşıp normal seyir haline gelince sarsıntı kesilir.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı muhammed.ceyhan
aks lalesi derken mafsaldan bahsediyorsunuz değil mi?
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Evet Hocam aks mafsalından söz ediyorum, içinde aşınma varsa özellikle araç yükteyken, yokuş çıkarken falan sarsıntı yapar, devrini alıp gazdan ayağınızı çekince sarsıntı kesilir.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı muhammed.ceyhan
aynen anlattığınız gibi bir durum söz konusu. teşekkür ederim. ustama ileteceğim.
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
bana göre senin sorunun akstan değil arkadaşım. bende de 207 var. 4 lastiği yazın değiştirdim. balans makinesinde balansları yapıldı. ama 120 de titriyor zıplıyordu araba. 130 da zıplama kesiliyordu. aracıma üzerinde balans yapıldı.şimdi titreme den eser yok. maşallahı var arabamın. ama ustalar üzerinde balansa yanaşmıyor meşakkatli olduğu için. diğer bilgisayarlı yöntem daha işlerine geliyor. ama üzerinde yapılan balans kadar etkili sonuç vermiyor. aks kafasından olsa tam tur dönüşlerde kütür kütür aracın ses yapar. |
|
![]() |
|
Balansta titreme en çok direksiyonda hissedilir, aksta ise vites kolunda ve gaz pedalında, ayrıca aks lalesi bozuk araçla 2-3 ay dolaştım dönüşlerde en ufak bi ses yapmadı.
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
bi baksın da arkadaş bir de siz site yönetici arkadaşlardan rica ediyorum. ben mesele sorunumla ilgili konu açtığımda sonucu kesilikle konumda paylaşıyorum. bazı arkadaşlar konu açıyor sonuç yok... lütfen arkadaşlar konunuzla ilgili sonuçları yazarsanız seviniriz. ben mesela yazın 1. vitese geçmeme sorunu diye bir konu açtım. ve sonucunu paylaştım. sonucu paylaşırsak benzer sorunları yaşayan arkadaşlar direk sorun için nokta teşhis koyabilirler. nacizane görüşümdür. |
|
![]() |
|
Bizimde en çok dert yandığımız konu bu malesef genelde sorunu çözülen arkadaşlar konuya bir daha uğramıyor.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı muhammed.ceyhan
arac balansa girdi. lastiklrrle ilgili bir problem yok. ben de aks lalesinden olabilir diye dusunuyorum.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |