![]() |
|
206 1.4 HDi egr iptali |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |||||||||
gokhn89 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Ekim 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 91 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2013 Saat 21:42 |
||||||||
arkadaşlar hepinize iyi forumlar.
Yaklaşık 1 ay önce 2005 206 hdi aldım zaten ilk üretildiği günden beri hastası olduğum için arabama aşığım diyebilirim :) yalnız gaza biraz yüklendiğimde ve özellikle yokuş tırmanırken egzozdan çıkan siyah dumanı dikiz aynasında izlemek beni baya bi rahatsız ediyordu. Bugün tanıdığım bi ustaya gittim aracı bilgisayara bağladık arabanın nesi var nesi yok baktık sorunun egr valfinde olduğu ortaya çıktı. Açtık kaputu söktük hava filtresinin olduğu yeri arkasındaki kabloyu aldık ve ucuna bişeyler soktuk ve egr yi böylelikle iptal ettirmiş olduk. Siyah dumandan eser kalmadı dip gaz gitmenin keyfini alıyorum artık. Ve arabanın çekişi gözle görülür derecede arttı. Sizlere danışmak istediğim nokta ise 1) yakıt tüketimine etkisi? 2) muayenede herhangi bir sıkıntı olur mu? Hepimize iyi forumlar.
|
|||||||||
2005-206 1.4 HDi x-design
|
|||||||||
![]() |
|||||||||
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||||||
EGR motor içine atık yakıtın geri dönmesini sağlar. Siz yanma gücü düşük yakıtı tekrar motora atıyordunuz ve aracınızı çekimi düşüyor çıkan gaz doğaya daha zararlı oluyordu. EGR iptali ile bunnları engellemiş oldunuz.
Muayeneden yana sıkıntı olmaz. Katalizör gereken engeli koyuyor eğerki katalizörü iptal edersneiz egzos muayenesinden geçemezsiniz. Ama EGR de böyle bir durum söz konusu değil. EGR motor sıcaklığını düşüren bir sistem deniliyor ama ben bundan emin değilim bir çok performans aracıdna egr ve kat iptali yapılıp güzel değerler alınabiliyor. Yakıt konusunda artış olabilir. Çünkü dizel araçlarda birden yükelndiğinizde yakıt birden yanmaz. Araç bir yığılır alınan yakıt boşa atılır (egr bunu geri sisteme atar) siz bundan yararlanamayacaksınız artık. Düşük devirli kullanımda sorun olmaz ama yüksek devir ve ani hareketlerde aldığınız performans değişmi yakıta ters yönde etki edecektir kanaatindeyim. |
|||||||||
![]() |
|||||||||
gokhn89 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Ekim 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 91 |
||||||||
cevabın için çok teşekkür ederim sorduğum sormadığım bütün sorulara yanıt bulmuş oldum tek bir cevapta. Bende egrnin sıcaklığı pek düşürdüğünü sanmıyorum. Bide yazmayı unuttum usta "eğer böyle kullanmaya devam etseydin motorun kurum bağlamayan parçası kalmazdı" dedi. Anladığım kadarıyla egr çevreyi korumak amacıyla motorun ömrünü de kısaltan bir parça.
|
|||||||||
|
|||||||||
![]() |
|||||||||
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
||||||||
Rica edeirm. Ömür kısaltma konusnu bilemem ama fabrikalar çevre konusunda çok temkinli davranmak zorunda. Bir çok ülkede vergilendirme sistemi co2 emisyonu üzeirne biizm ülkemizdeki gibi saçma sapan yaş motor hacmi olayı yok. Orada 2014 3.0 dizel araba vergiisi yıllık 40 euro iken 1994 3.0 dizelin vergisi 500euro. Artık araçlar çok az salınım yapıyorlar. Dizel olup kurum bağlamayan araç olmaz. Bir süre sonra araç kurumlu haline aışır o şekilde çalışmaya devam eder. Eğer araç 80000km civarlarında ise carbonclean yaptırmanı tavsiye ederim. |
|||||||||
![]() |
|||||||||
||||||||
araç şu an 178000 olmak üzere ne kadar clean varsa yaptırırım ozaman :) bizim ülkemize de co2 emisyonu üzerinden vergi gelcek diyolardı bi ara ama noldu o bilmiyorum.
|
|||||||||
|
|||||||||
![]() |
|||||||||
||||||||
178bindeki araca yaptırmazlar hocam. O motor alışmı artık kuruma. Rektefi edip devam eidlir artık
|
|||||||||
![]() |
|||||||||
reality59 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Şubat 2012 Konum: Tekirdağ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1030 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı reality59
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||||||||
Ali nin yorumuna ek olarak egr iptali yaptırmış birisi olarak şehiriçi kullanımda yakıtta yaklaşık olarak 0.4 0.5 bi artma oluyor ek olarak uzun yolda ayni seviyede düşme oluyor. Birde ek olarak şehiriçi motorun sıcaklık seviyesi 90 ve 100 derecenin arasına kadar çıkabiliyor trafiğin durumuna göre değişiyor bebek trafiğinde daha fazla da çıkabiliyor :) |
|||||||||
Peugeot 307 - 2004 HDI XR Peugeot 106 - 2002 QuickSilver Tekirdağ / ÇORLU |
|||||||||
![]() |
|||||||||
reality59 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Şubat 2012 Konum: Tekirdağ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1030 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı reality59
||||||||
Abi motorun arka tarafinda bi boru var onu söküp ucunu kapatiyorsun o kadar :)
|
|||||||||
|||||||||
![]() |
|||||||||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı reality59
||||||||
http://image5.sahibinden.com/photos/25/65/47/123256547rpu.jpg
Boru bu :) |
|||||||||
|||||||||
![]() |
|||||||||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı reality59
||||||||
35 tl ye yaptırmıştım ben geçen yaz :)
|
|||||||||
|||||||||
![]() |
|||||||||
||||||||
Atın şaselerinizi de sedreden bakayım resimli anlatım var artık elimde.
foto şahin pejodan parça numarasını bulursam bir kombinasyon ile çözer gibiyim. |
|||||||||
![]() |
|||||||||
||||||||
Valla 206 da on camın tam orta hizasında motorun en arkasında :) 307 yi bilemicem :)
|
|||||||||
|
|||||||||
![]() |
|||||||||
||||||||
bu da fikir verir ![]() |
|||||||||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |