![]() |
|
Anrifriz Bilgisi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
yenice ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Temmuz 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 623 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2013 Saat 00:57 |
Öncelikle selamlar. malumunuz birkaç gündür havalar soğudu, sabahları aracı ilk çalıştırışımda farklılık hissetmeye başladım ve aklıma ilk antifriz geldi. çalışmada ve seste farklılık hissettim. antifriz kontrolunu 1 senedir yapmadım. ne kadar sıklıkta antifriz kontrolunu yapmamız gerekiyor?
|
|
Peugeot 206 1.4 HDI 2004 X-Line
|
|
![]() |
|
TuNeR_32 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2013 Konum: Isparta Durum: Aktif Değil Mesajlar: 572 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
2 seneye bir komple bir temizlik ve değişim gerekiyor.. ama aracınız su vs eksiltmiyorsa eksitme olasılığına karşı sanayine bir antirifizi ölçtürün derim
|
|
İmzam Yok Parmak Bassam..!!!
|
|
![]() |
|
burglar08 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 26 Eylül 2013 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 66 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı burglar08
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Eğer kullandığınız antifriz kırmızı yada pembe renk olanlardansa 5 yıl/150bin km ömür biçiliyor. Antifriz pas ve kireç tutumunu önlediği içinde aklınızda bi soru işareti kalmasın küflenir paslanır vs diye.
Bu arada aracın su eksilttiği yönünü ele almıyorum 1 senedir kontrol etmediğinize göre sıkıntı yoktur sanırım |
|
2006 PEUGEOT 307 1.6 HDi PREMIUM | GÜMÜŞ GRİ
2008 PEUGEOT 407 1.6 HDi MEGACHİPS| ALP BEYAZI |
|
![]() |
|
gogly35 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Temmuz 2013 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 744 |
Aracın su miktarında azalma yok ama içeriğinde pek antifrizz kalmamış gibi görünüyor, ben kendi imkanlarım ile içerdeki su antfriz karışımını boşaltıp yeniden antfriz doldurabilrmiym yoksa servise gerek varmı?
|
|
308 VTI // 2009
|
|
![]() |
|
burglar08 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 26 Eylül 2013 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 66 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı burglar08
Eğer ekleme yapmadıysanız antifrizin uçup gidecek hali yok :) Kendiniz, evet değiştirirsiniz ama havanın alındığından falan tam emin olmalısınız. Ayrıca kendiniz uğraşmanıza gerek yok antifrize aldığınız yerlerde ücretsiz değişim yapıyorlar zaten
|
|
2006 PEUGEOT 307 1.6 HDi PREMIUM | GÜMÜŞ GRİ
2008 PEUGEOT 407 1.6 HDi MEGACHİPS| ALP BEYAZI |
|
![]() |
|
gogly35 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Temmuz 2013 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 744 |
aracı alalı 2 ay kadar oluyor sıvı seviyesi normal ama pek içinde antfriz kalmamış gibi görünüyor bakıldığında, artık dışarda değiştirtirim
|
|
308 VTI // 2009
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
arkadaşlar size tavsiyem antifirizi saf olarak koymayın. ben dün mevcut olan kırmızı antifirizimi ölçtürdüm. geçen sene koydurmuştum.1 sene olmuştu. ve sulandırılmadan saf antifiriz konulmuştu.
dünkü ölçüm sonucunda -20 derece çıktı. bir kısmını vakumlu hortum ile çektirdik. üzerine yarım litre saf su ekledik.(çeşme suyu değil;litrelik satılan saf su) ölçüm sonucu -55 derece çıktı. siz siz olun antifiriz ile suyu yarı yarıya karıştırın derim.
Düzenleyen maverick - 07 Ekim 2013 Saat 00:25 |
|
![]() |
|
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Suyun rengi nasıl? Sadece gözlem ile anlamayabilirsiniz o nedenle gidince usta ölçsün. Eğer çok takıyorsanız boşaltsın bütün suyu ve su + antifriz şeklinde bir karışımla doldursun havasını alsın. Güle güle kullanın. İhtiyacı olabilecek arkadaşlar için; Sisteme eklenecek antifriz ve suyun donma bilgisi şöyledir: Hacimsel Karışım Oranı Donma Sıcaklığı %100 Su 0 °C % 90 Su + % 10 Glikol Karışımı Durumunda -3 °C % 80 Su + % 20 Glikol Karışımı Durumunda -8 °C % 70 Su + % 30 Glikol Karışımı Durumunda -16 °C % 60 Su + % 40 Glikol Karışımı Durumunda -25 °C % 50 Su + % 50 Glikol Karışımı Durumunda -37 °C % 40 Su + % 60 Glikol Karışımı Durumunda -50 °C % 30 Su + % 70 Glikol Karışımı Durumunda <-50 °C % 20 Su + % 80 Glikol Karışımı Durumunda -45 °C % 10 Su + % 90 Glikol Karışımı Durumunda -28 °C %100 Glikol karışım yani sadece antifiriz -12 |
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
|
suyun renginde pek antfriz yokmuş gibi görünüyor yani renk yok o yuzden aklıma takıldı..En güzeli önce ölçtürüp sonra duruma göre takviye veya değişim yaptırmak...
|
|
308 VTI // 2009
|
|
![]() |
|
yenice ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Temmuz 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 623 |
bugün ölçüm yaptırdım ve hiç antifriz yokmuş.
2 litre antifriz ve 2 litre su ekledi sayın ustamız :) akşam tekrar kontrol edip su ilavesi yaparsın dedi. az önce baktım 1 litre de ben ekledim. yarın akşam tekrar kontrol edeceğim. 3 litre antifriz fiyatları 15 - 20 lira civarındaymış. 15 lira işçilik açıkcası biraz fazla geldi :) sayın ustalarımız sonra işler kesat diye konuşuyorlar :) periyodik bakım işçiliği için 50 lira alınırken, antifriz işçiliğine 15 lira almak biraz ayıp geldi :) neyse sonraki değişimi kendimiz yaparız ne yapalım :) |
|
Peugeot 206 1.4 HDI 2004 X-Line
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |