![]() |
|
Anrifriz Bilgisi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
yenice ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Temmuz 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 623 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2013 Saat 00:57 |
Öncelikle selamlar. malumunuz birkaç gündür havalar soğudu, sabahları aracı ilk çalıştırışımda farklılık hissetmeye başladım ve aklıma ilk antifriz geldi. çalışmada ve seste farklılık hissettim. antifriz kontrolunu 1 senedir yapmadım. ne kadar sıklıkta antifriz kontrolunu yapmamız gerekiyor?
|
|
Peugeot 206 1.4 HDI 2004 X-Line
|
|
![]() |
|
TuNeR_32 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2013 Konum: Isparta Durum: Aktif Değil Mesajlar: 572 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
2 seneye bir komple bir temizlik ve değişim gerekiyor.. ama aracınız su vs eksiltmiyorsa eksitme olasılığına karşı sanayine bir antirifizi ölçtürün derim
|
|
İmzam Yok Parmak Bassam..!!!
|
|
![]() |
|
burglar08 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 26 Eylül 2013 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 66 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı burglar08
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Eğer kullandığınız antifriz kırmızı yada pembe renk olanlardansa 5 yıl/150bin km ömür biçiliyor. Antifriz pas ve kireç tutumunu önlediği içinde aklınızda bi soru işareti kalmasın küflenir paslanır vs diye.
Bu arada aracın su eksilttiği yönünü ele almıyorum 1 senedir kontrol etmediğinize göre sıkıntı yoktur sanırım |
|
2006 PEUGEOT 307 1.6 HDi PREMIUM | GÜMÜŞ GRİ
2008 PEUGEOT 407 1.6 HDi MEGACHİPS| ALP BEYAZI |
|
![]() |
|
gogly35 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Temmuz 2013 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 744 |
Aracın su miktarında azalma yok ama içeriğinde pek antifrizz kalmamış gibi görünüyor, ben kendi imkanlarım ile içerdeki su antfriz karışımını boşaltıp yeniden antfriz doldurabilrmiym yoksa servise gerek varmı?
|
|
308 VTI // 2009
|
|
![]() |
|
burglar08 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 26 Eylül 2013 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 66 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı burglar08
Eğer ekleme yapmadıysanız antifrizin uçup gidecek hali yok :) Kendiniz, evet değiştirirsiniz ama havanın alındığından falan tam emin olmalısınız. Ayrıca kendiniz uğraşmanıza gerek yok antifrize aldığınız yerlerde ücretsiz değişim yapıyorlar zaten
|
|
2006 PEUGEOT 307 1.6 HDi PREMIUM | GÜMÜŞ GRİ
2008 PEUGEOT 407 1.6 HDi MEGACHİPS| ALP BEYAZI |
|
![]() |
|
gogly35 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Temmuz 2013 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 744 |
aracı alalı 2 ay kadar oluyor sıvı seviyesi normal ama pek içinde antfriz kalmamış gibi görünüyor bakıldığında, artık dışarda değiştirtirim
|
|
308 VTI // 2009
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
arkadaşlar size tavsiyem antifirizi saf olarak koymayın. ben dün mevcut olan kırmızı antifirizimi ölçtürdüm. geçen sene koydurmuştum.1 sene olmuştu. ve sulandırılmadan saf antifiriz konulmuştu.
dünkü ölçüm sonucunda -20 derece çıktı. bir kısmını vakumlu hortum ile çektirdik. üzerine yarım litre saf su ekledik.(çeşme suyu değil;litrelik satılan saf su) ölçüm sonucu -55 derece çıktı. siz siz olun antifiriz ile suyu yarı yarıya karıştırın derim.
Düzenleyen maverick - 07 Ekim 2013 Saat 00:25 |
|
![]() |
|
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Suyun rengi nasıl? Sadece gözlem ile anlamayabilirsiniz o nedenle gidince usta ölçsün. Eğer çok takıyorsanız boşaltsın bütün suyu ve su + antifriz şeklinde bir karışımla doldursun havasını alsın. Güle güle kullanın. İhtiyacı olabilecek arkadaşlar için; Sisteme eklenecek antifriz ve suyun donma bilgisi şöyledir: Hacimsel Karışım Oranı Donma Sıcaklığı %100 Su 0 °C % 90 Su + % 10 Glikol Karışımı Durumunda -3 °C % 80 Su + % 20 Glikol Karışımı Durumunda -8 °C % 70 Su + % 30 Glikol Karışımı Durumunda -16 °C % 60 Su + % 40 Glikol Karışımı Durumunda -25 °C % 50 Su + % 50 Glikol Karışımı Durumunda -37 °C % 40 Su + % 60 Glikol Karışımı Durumunda -50 °C % 30 Su + % 70 Glikol Karışımı Durumunda <-50 °C % 20 Su + % 80 Glikol Karışımı Durumunda -45 °C % 10 Su + % 90 Glikol Karışımı Durumunda -28 °C %100 Glikol karışım yani sadece antifiriz -12 |
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
|
suyun renginde pek antfriz yokmuş gibi görünüyor yani renk yok o yuzden aklıma takıldı..En güzeli önce ölçtürüp sonra duruma göre takviye veya değişim yaptırmak...
|
|
308 VTI // 2009
|
|
![]() |
|
yenice ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Temmuz 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 623 |
bugün ölçüm yaptırdım ve hiç antifriz yokmuş.
2 litre antifriz ve 2 litre su ekledi sayın ustamız :) akşam tekrar kontrol edip su ilavesi yaparsın dedi. az önce baktım 1 litre de ben ekledim. yarın akşam tekrar kontrol edeceğim. 3 litre antifriz fiyatları 15 - 20 lira civarındaymış. 15 lira işçilik açıkcası biraz fazla geldi :) sayın ustalarımız sonra işler kesat diye konuşuyorlar :) periyodik bakım işçiliği için 50 lira alınırken, antifriz işçiliğine 15 lira almak biraz ayıp geldi :) neyse sonraki değişimi kendimiz yaparız ne yapalım :) |
|
Peugeot 206 1.4 HDI 2004 X-Line
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |