![]() |
|
Şamandıra konusunda ustanın garip söylemi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Ozan44 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Ekim 2013 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2013 Saat 11:36 |
Gün geçmiyor ki pejom beni şaşırtmasın. km de lpg de 41 kuruş yakan aracın lpg tankı hariç komple değiştirilerek sorun çözüldü.
Bir başka sorunu ise aracı aldığı ilk günden beri benzin şamandırası benzin alındıktan sonra lpg de kullanılmasına rağmen yavaş yavaş düşüyor. Şamandıra bozuk dedik değiştirdik yeni. ancak aynı sorun devam ediyor. yeni şamandırada da lpg de dahi sanki araç benzinde kullanılıyormuş gibi ibre düşüyor.
Bu sorunun çözümü için dün işinde iyi olduğu söylenen bir ustaya başvurdum. Bana ilginç gelen ustanın söylemi oldu, dedi ki; - pejolarda, opelin cd modellerinde ve meganın bir modelinde(unuttum modeli. ) yol bilgisayarından kaynaklı benzin ibresi tekerin dönüşüne bağlı olarak düşer. siz aracı lpg de de kullansanız sistem sanki benzinle gidiyormuş gibi ibreyi yavaş yavaş düşürür ama içindeki benzin azalmaz. Yakıt takviyesi yapılınca yol bilgisayarı sistemi sıfırladığı için aldığın yakıt oranında şamandıra görevini yapıp ibre doğru gösterir. ama hareket edince lpg de dahi olsa tekerlek duyarlılığına bağlı ibre yavaş yavaş düşer dedi. bu sorun sadece 106 da çözdüler dedi.
sonra 50 tl lik benzin aldım ibre doğru seviyede gösterdi fakat lpg de yol almamıza rağmen ibre sanki yolu benzinle gelmişiz gibi düştü.
Adamın söylediği beni çok tatmin etmedi ilk defa böyle bir şey duydum. ama şimdiye kadar dediğinin tersi bir şey de yok.
Ne dersiniz? |
|
![]() |
|
serkans ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 23 Eylül 2013 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 104 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
doğrudur keşke şamandıra değiştirip masraf etmeden araştırsaydın |
|
![]() |
|
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
keske arastırsaydın hocam forumda bu vardı arkadasımız gayet guzel acıklamıs cozumunu bulmus parana vaktıne yazık olmus :) http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=13780&KW=lpg&title=lpg-de-benzin-ibresi-dmesi-sorunu-ucuz-zm
|
|
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
|
![]() |
|
ramazan_070 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2012 Konum: Meçhul... Durum: Aktif Değil Mesajlar: 37 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ramazan_070
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam aslan parçalarında üstesinden gelinemeyecek bir sorun pompayı boşa değiştirmişsin :)... Ama sana tavsiyem araç lpg de yol alırken benzin pompasının çalışması devam ediyor pompayı yakma riski yüksek (benim benzin pompası yandı değiştirmek zorunda kaldım) bu yanma riskini ortadan kaldırmak için zaman rölesi diye bir parça var onu taktırmanı tavsiye ederim... Gerçi bilmiyorum lpg yi takan ustan söylemiştir veya takmış olabilir... Benim sığır ustalar takmadı ve uyarmadı...
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |