![]() |
|
206 İÇİN LPG ONERİSİ |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
CanYucel ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Aralık 2011 Konum: ANTALYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 50 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 30 Eylül 2013 Saat 11:38 |
|
Merhaba arkadaşlar,
uzun sure forma girmedim, umarım doğru yerde konu açıyorumdur :) 2006 model 1.4 206 aracım için uzun süre düşündükten ve araştırdıktan sonra lpg taktırmaya karar verdim..aracı 10 binde satın aldım.şu an 110 binde :) aracım bu : http://s1309.hizliresim.com/1f/y/t4q22.png taktırmayı düşündüğüm marka ve daha önemlisi montaj ustası için yönlendirmelerinizi beklerim.saygılar Düzenleyen CanYucel - 30 Eylül 2013 Saat 13:01 |
||
![]() |
||
osmntskn ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2012 Konum: Artvin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 68 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
lovato tavsiye ederim. hiçbir sıkıntı yaşamadım, hatta benzinden daha iyi oluyor bazen. 2.90 ortalam fiyattan 20 kuruş şehirler arası, şehir içi 30 kuruş şehir içi dediğim yer de Artvin'dir. düz hiçbir yer yok...
tek hissettiğim benzindeki gibi ani hızlanma olayı yok.
|
||
![]() |
||
CanYucel ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Aralık 2011 Konum: ANTALYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 50 |
|
TAVSİYEN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM, ASLINDA ESAS SORMAK ISTEDİĞİM, 6 YILDIR ORIGINAL MOTORUYLA KULLANIYORUM BU ARACI.PEK LPG TAVSİYE EDEN OLMADI AÇIKCASI. BU DA BENİM KAFAMI KURCALIYOR.AMA YAPTIĞIM KM Yİ DE GÖZ ONUNDE BULUNDURURSAK, IYI BENZIN PARASI VERİYORUM :)) BU ZAMANA KADAR ÇOKTAN TAKTIRMALIYDIM :))
ŞU AN TEK TAKILDIĞIM YER, MONTAJ SONRASI SIKINTI YAŞAYIP YAŞAMAMAK.YA DA NE SIKLIKLA PROBLEM YAŞAYACAĞIM....YANİ SÜREKLİ SERVİSE YA DA BAKIMA GİTME DURUMU, SEYİR HALİNDE ARIZA VERMESİ VS..BU DURUMDA SANIRIM SERVİS USTASININ BUYUK ÖNEMİ VAR
|
||
![]() |
||
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
|
Lovato ve iyi bir ustalıkla sıkıntı yaşamayacağını düşünüyorum.
|
||
![]() |
||
ertugrulll ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2012 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 151 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ertugrulll
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Ben sıfır aldım 6 ay kullandım dayanamadım lpg taktırdım.
Pahalı olmaz bana diyorsan BRC derim. 2 yıl oldu LPG takılalı birgün bile sorun yaşamadım, servise gitmedim ayar yaptırmadım ilk takıldıktan sonra tabi ki. Sadece LPG garanti bakımı var belirli peryotlarda 20 tl veriyorsun süsgeç felan değişiyor oda sana kalmış.LPG ile düz yolda otobanda bastım 190 km/h kadar çıkıyor oda OPET Aygaz. Daha iyi LPG istasyonları varmış, formda SHELL iyi dediler sana kalmış. Performans iyi benzinli gibi. Klima açınca birde yaz aylarında o hiç susmayan fanda açıldığında araç şöyle bir saniyelik yığılma yapıyor onun dışında sorun olmuyor. Bu 100 150 tl lik benzin sıfırlama aparatıda yanında veriliyor ücretsiz BRC servislerinde. Sen dersen ben taktıracağım ama haftada 2 3 gün binerim, fazla km yapmam, haftalık yapsam yapsam 50 - 100 km yapıyorum dersen bence taktırma. Zaten Kendinde yazmışsın CAN BEY 206 1.4 benzinde de pek fazla yakan değil, benimki o kadar yakmıyordu benzinde ama taktırma nedenim haftada 300 350 km buda ayda yaklaşık 1200 km üstünde yaptığım için taktırdım. Çok kullanmayacaksan hiç gerek yok. Kullanacaksanda BRC yada arkadaşın dediği gibi LOVATO yu tek geçerim derim. Başkada araştırma benim fikrim yoksa kafan karışır gidip saçma bir şey taktırırsın sonra haftada 1 gün ya sanayidesin yada gaz ayar istasyonunda. Araştıracaksanda fiyat araştır derim. Bu benim aracımın ve Kendimin Şahsi Fikridir. Düzenleyen ertugrulll - 30 Eylül 2013 Saat 16:39 |
||
Siteden Yapılan:Mercekli Bi-Xenon,Iran Stoplar,7 Inc Ekran,4 Cam Otomatik,CC,Sağ Sis,Bagaj-Torpido-Kaldırım aydınlatma,Tutamaçlar,Arka Kafalık-Hoparlör,Elektirkli Isıtmalı Yan Ayna,Çeşitli sensörler..
|
||
![]() |
||
ömer_tarsus ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Şubat 2012 Konum: Tarsus Durum: Aktif Değil Mesajlar: 216 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ömer_tarsus
|
100.000 km boyunca yakıta ortalama 15.000 tl fazla para vermişsiniz. İlk aldığınızda 2.000 tl den az para verip brc gibi bir marka taktırmış olsanız, senede lpg bakımına 100 tl harcamış olsaydınız ve muayene farklarıyla beraber onlarada 1.000 tl harcardınız. Yani 12.000 tl şu an cebinizde olurdu :) Ben 1 ay benzinle bindim dayanamadım brc lpg ye geçtim, şu an lpg ile 9000 km oldu ve hiçbir sorun yok.
|
||
206 XT HDİ 2004 model(o artık yok)
Citro Yeni C3 2011 1,6 vti confort triptonik |
||
![]() |
||
Mesut48 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Ekim 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1010 |
|
Lovato kit kullanıyorum çok memnunum,kesinlikle usta önemli bu işlerde.
|
||
__B0DRUMLU__
|
||
![]() |
||
|
Düzenleyen CanYucel - 02 Ekim 2013 Saat 09:45 |
||
![]() |
||
|
tavsiyen için teşekkür ederim.
yaptığın km ye bakılırsa senin de taktırman şart olmuş zaten :) Bir kaç araştırdıktan sonra, dün lpg yi, antalyada taktırdım. markası atiker itali.1.150 tl. müh.odası, muayene ve ruhsat değişimi toplamda 1.500 tl..diğer markaların fiyatı şu an bütçeme ağır açıkcası :)))) 2 yıl veya 100000 km garantisi var..kötü veya kalitesiz marka aldığımı düşünmüyorum aslında. gittiğim servis oldukça kalabalık. bakıma gelenlere (ozellikle peugeot marka) memnun olup olmadıklarını bile sordum.olumsuz yanıt veren olmadı..ustalarla bizzat başında durdum montaj sırasında.işçilik kesinlikle çok iyi.detaya önem veriyorlar. tabi ilerde sıkıntı yaşar mıyım şimdilik bilemiyorum :) aylık benzin giderim 450 -500 tl. geç bile kaldığımı düşünüyorum. aracın performansına gelince az da olsa çekişten düştüğünü hissedebiliyorsunuz.özellikle vites geçişinde (1 den 2 ye seri şekilde) cok hafif sekme yaşadım.ama problem değil tabiki. bir de 1.4 az yakan model yazdığımı nereden gördün :)) |
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
Ben 1.4 araçlara LPG Önermiyorum, Zaten yavaş ve güçsüz arabalar, allah korusun ani bi, sollama yapman gerektiğinde kazaya sebebiyet verir. 1.6 polo' da 2 sene lpg kullandım onda hissedilmiyecek seviyede performans kaybı vardı hatta yoktu diyebilirim. LGP için min. 1.6 motor bence.
|
||
![]() |
||
ekinoks44 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 03 - Eylül - 1982 Kayıt Tarihi: 28 Ocak 2011 Konum: Malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 501 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ekinoks44
|
Babamın arabasında lovato takılı yanlız lpgye çok geç geçiyor. Servise götürdük lovatoda bu süre ayarıda yapılamıyor denildi. Benim arabada atiker takılı geçiş daha çabuk oluyor.
|
||
Peugeot 206 XT 2003 Otomatik Vites
Ford Fiesta Comfort 2006 Otomatik Vites Ford Focus Titanium 2013 Powershift |
||
![]() |
||
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
|
Ayar yapılıyormu bilmiyorum ama bende çok erken geçiyor, sıcak motorda 10 saniye sürmüyor, hatta sıcak motorda direk lpg ile başlama özelliğide var ama ben aktif ettirmedim. Video da dikkat edin direk lpg ile başlıyor. Alttaki linkten lovato yetkililerine ulaşabilirsiniz, daha net bir bilgi alırsınız. |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |