![]() |
|
Peugeot 307 alıyorum tek bir sorun kaldı.Yardım! |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
pega ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Eylül 2013 Konum: ayvalık Durum: Aktif Değil Mesajlar: 14 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2013 Saat 02:08 |
|
Ben kısmetse bu hafta içi peugeot 307 1.6 hdi 2005 model 110 look versiyonu nu alıcam.Yalnız tek bişey kaldı ben farklı bi şehirdeyim araç baska bi sehirde ama kontrol ettirdik aracı bir problemi yok hersey tamam anlastık fılan,neyse konuyu toplıyım internetten araştırdığım kadarı ile bu 307 lerde amortisör sorunu var diyorlar yani böle yolda giderken çok rahatsız edermiş ses çıkartırmış böyle bişi normal değil öyle olursa bir sorun var yada amortisörler sert oldugundan dolayı derin bi çukurdan örneğin 100 km ile geçerkenmi tak tak diye bir ses geliyor.Yani çakıllı ve taşlı bir yolda böyle bi ses alırmıyım.Yani aracı alıcm bu yuzden dolayı beklemedeyım sızın tecrubelerınıze ıhtıyacım var bu amortisöt olayı nasıl 307 lerde.Çok teşekkürker şimdiden.
|
||
![]() |
||
pega ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Eylül 2013 Konum: ayvalık Durum: Aktif Değil Mesajlar: 14 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Yokmu koca forumda bilgisi olan ???
|
||
![]() |
||
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
|
Alttaki linkte çözümü var hocam
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=23111&title=307-ses-yaltm Düzenleyen Serkan - 29 Eylül 2013 Saat 11:48 |
||
![]() |
||
qqyyxx ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mart 2011 Konum: trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 910 |
|
biz buradan ne yazarsak yazalim seninin aklinda soru isaretleri kalir en mantiklisi alacagin aracla kasisli parke yolda test edip karar vermen. Bende de imzamdaki 307 vardi. Gecen gun yolda giderken tesadufen ilk sahibi araci gorup durdurdu beni tekrar geri almak istedi. Satma niyetinde degildim ama ilk sahibi oldugu icin kiramadim verdim gitti. Yerine focus 2 giha alayim dedim test surusune ciktim baktimki suspansiyonu ve kasislarden gelen ses 307 den geri kalir degil. Onun icin surup testetmen cokdaha iyi olacaktir.
|
||
206 hdi x-line
307 hdi desingtech 1,6 90bg Focus ghia 2008 1,6 109 bg Astra 2012 1,3 cdti 90 bg 2011 golf tdi 105bg |
||
![]() |
||
|
bu malzemeyi nasıl bulucaz peki kesin çözümmü bu iş :S
|
||
![]() |
||
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
|
Danışmak güzel bir şey fıkır almak ama böyle bır sorun yuzunden araba almaktan vazgeçmek garip geldı butun araçları test etme gibi bir lüksü yok kımsenın bakarsın beğenırsın ilgi duyarsın alırsın zamanla anlaşılır neyın ne olduğu bir çok 307 kullanıcısı var daha önce bu kadar rahatsız edıcı bır yorum duymadım kımseden ama böyle bır sorun olduğunu duydum bazı 307 lerde oda gerek kışısel çözumler gerek servıslerden destek ıle çaresıne bakılıyor büyütülcek bir şey yok yınede tercıh sızın hayırlısı olsun dıyorum ...
|
||
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
||
![]() |
||
|
yani bu rahatsız edici bir düzeydemi şimdi aldıktan sonra pişman olmayalım? |
||
![]() |
||
jiyanxese ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Kasım 2011 Konum: antep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 223 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı jiyanxese
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
benim araçta öyle bir sorunum yok :)
|
||
peugeot 307,2003 XT
|
||
![]() |
||
|
vala şu durumdan dolayı benı araçtan soguttular tamda alıcakken içim ısınmışken düşünsenize yoldakı her çukurda böyle bi ses olursa vay halimize ben birizda pinpirikliyimdir :) Temiz hocam expertiz yaptırdık yalnız 1230 ve 230 olarak 2 hasar kaydı var bunlarda boyadan dolayı çıktı değişen çıkmadı ve fiyat 21.750 son sizce nasıl bu araç alınırmı 4 lastik yeni mıchelın triger baskı balata yeni muayene yeni 106 binde makıne 2005 model 1.6 110 look serisi?saygılar.
|
||
![]() |
||
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
|
Fiyat fena değil gibi ama sorunsuz bir araç yok. Heleki ikinci el alıyorsunuz sıfır beklentiniz olmazsın. Hiç kimse kolay kolay çok temiz kullandığı aracı satmak istemez. Haliyle satılık araçların bir çoğu alındığında sanayi yoluna zorluyacak araçlardır.
307 nin kronik diye tanımlanan br çok sorunu var. ZAmanla kullanma ve bakım işlemlerine göre ileri geri tarihlerde ortaya çıkıyor. Bu basit ve kolay bir çözümü olanı. Araçtan soğutcak bişi de değil zaten. Bazı 307lerde neler çıkabiliyor :D Eğer araç i,çinize sindi ise alın derim.
|
||
![]() |
||
|
Farkıne kı senın aracın yada bunlar kullanıcının ne kadar tıtız olduğuylamı alakalı sesler |
||
![]() |
||
msertkol ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Eylül 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 91 |
|
Arkadaşım arka amortisörleri biraz serttir, çok iyi yol tutuş sağlar. Önler son derece konforludur, sesini duymazsın ne yolun ne arabanın.
Millet arabanızı karalayacaktır, ama sağlamdır. Ön takımı dağıtamazsın. İstanbul Maslak ya da Gaziosmanpaşa ya gel beni bul. Lafımın da arabamın da arkasındayım. Hayırlısı olsun. Saygılarımla.
|
||
307
2005 Model XR Otomatik 204500km - BRC Sıralı Sistem |
||
![]() |
||
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
|
Bu sorun her 307'de oacak diye bişey yok Hocam, mesela 206'ların torsiyon sorunu kroniktir ama Alper'e sattığım araba 2004 model ve 130.000 km'de torsiyonda hiç sıkıntı çıkarmadı. |
||
![]() |
||
|
saol dostum aracı bu hafta ıcınde bende denemek ıcın gıdıcem ozellıkle taslı yolda kullanıcam bakalım valla almak ıstyorum ama bu soru kafamı kurcalıyor sonradan pısman olmakta var.inş dediğiniz gibi olur sonucta her cukurda bır ses duyucaksam verılen paraya yazık.pekı fıyat konusu nasıl sızce donanıma ve km ye gore?saygılar |
||
![]() |
||
eray307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2011 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 190 |
|
Bu mesajı herkese özel olarak da mı yazdınız merak ediyorum :D
Expertiz bile yaptırmışsınız süspansiyona takılmanız çok garip
|
||
2005 1.6HDI PREMIUM 112HP ŞEYTAN KIRMIZI
|
||
![]() |
||
|
Valla 307 kullanlara sordum bire bir daha iyi bu olayla karşılasabılceklerı ıcın .89 model kartalda bile bole ses gelme yok eger peugeot ta varsa ayıp
![]() Düzenleyen pega - 30 Eylül 2013 Saat 20:29 |
||
![]() |
||
qqyyxx ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mart 2011 Konum: trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 910 |
|
su yorumunuzun mantigini anlayamadim. Duz sase ve kupadan ibaret bir araci ornek veriyorsaniz farkli bir amaciniz oldugu kanisindayim.
|
||
206 hdi x-line
307 hdi desingtech 1,6 90bg Focus ghia 2008 1,6 109 bg Astra 2012 1,3 cdti 90 bg 2011 golf tdi 105bg |
||
![]() |
||
|
Yok ne amacı ses problemıne bı ornek verdım yanlış anlasılmasın |
||
![]() |
||
|
abi ses problemine ornek verdim diyorsun am 87 model kartalin sanzuman ve motorunu bi araya getirsen 307 nin sanzuman agirligina denk gelmez. ben 2007 model aracimi 28 e sattim. 21 bine alacaginiz 307 nin bence dert edeceginiz en son yeridir arka dingili.
|
||
206 hdi x-line
||
![]() |
||
kaderim@61 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 03 - Nisan - 1987 Kayıt Tarihi: 21 Haziran 2011 Konum: ankara/merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 205 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kaderim@61
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
kardeş aynı arabadan bizde var senin dediğin o ses amartisör tozluklarının sesi onlarıda amartisörün üstünde şasenin oraya ucundan demirteliyle bağlamışlar bizden önceki sahibi yaptırmış ben daha önce de bu forumda bunla ilğili sorunları olanları duydum onlarda silikonla etrafını felan dönmüştü bi şekilde çözmüşlerdi sırf bu yüzden arabadan soğuma güzel araba az yakar çok kaçar yardımcı olabildiysem ne mutlu sayğılar
|
||
bize her yer trabzon /206 xs 2003/elyapımı coilover/pionner 8300/kenwwod subwofer
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |