Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ağır bakım maliyeti
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Ağır bakım maliyeti

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mrtydnn Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mrtydnn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ağır bakım maliyeti
    Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2013 Saat 12:39
İyi günler uzunca süredir bakım yapamadığım aracıma sonunda iflas bayrağını çekmeye başladı, elde de biraz para var adam edeyim istiyorum. Ama açıkçası pek anlamam bu işlerden piyasasını da bilmem.
Geçen gün bir özel servise gösterdim epeyce bir inceledikten sonra beraber bir liste çıkardık. Değişecek parçalar ve maliyetleri hakkında fikrinizi öğrenmek istiyorum makul mudur. Aracım 2004 model 206.  

Sağ salıncak - 100 TL
Sol salıncak - 100 TL
2 tane viraj rotu - 50 TL
2 tane viraj demir lastikleri - 60 TL
Sağ tekerlek rulmanı ön - 120 TL
Sol tekerlek rulmanı ön - 120 TL
Sağ tekerlek rulmanı arka - 100 TL
Sol tekerlek rulmanı arka - 100 TL
Motor kulağı alt - 40 TL
Motor kulağı sağ üst - 60 TL
Manifold oringi (4 tane) - 50 TL
Külbürütör kapak contası - 35 TL
2 tane vakum orngi - 25TL
Ön grank keçesi - 30 TL
Eksantrik keçesi - 25 TL
4 tane enjektör randalesi - 10 TL
Isı kalkanı (üst+ön+arka) - 180 TL
Debriyaj teli 75 TL
Hava Filtresi - 20 TL
Yağ filtresi - 15 TL
Mazot filtresi - 80 TL
Motor yağı (4lt) - 65 TL
Polen filtresi - 15 TL
Aks rulmanı - 30 TL
2 lt şanzuman yağı - 35 TL
Sağ aks keçe - 15 TL
Sol aks keçe - 15 TL
Triger kiti - 240 TL
Devridaim - 100 TL
3 lt antifiriz - 45 TL
6 lt saf su - 50 TL
3 sprey - 30 TL
------------------------------

Toplam yedek parça maliyeti - 2065 TL
Tornacı - 80 TL
Mekanik - 900 TL
Temizlik - 30 TL

Düşünceleriniz ile aydınlattığınız için şimdiden teşekkürler.

Yukarı Dön
pusutr Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı pusutr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2013 Saat 13:09
maşallah. rakamlar bol keseden düşmüş galiba.
Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2013 Saat 14:00
Maşallah fiyatlara, hemen uzaklaşın ordan bi kaç fiyat örneği vereyim size geri kalanını siz alırsınız peugeot marketden.

Orjinal triger seti 152 TL

Orjinal filtre seti 4'ü bir arada 100 TL

Devirdaim orjinal 75 TL

Salıncak sağ-sol çifti 120 TL

Siz listeyi Şahin peugeot'ya gönderin ordan bi fiyat alın, bol keseden yazmış sizin servis.

Düzenleyen Serkan - 28 Eylül 2013 Saat 14:00
Yukarı Dön
mami202 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mami202 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2013 Saat 20:08
triger seti devirdaim  ile birlikte 240 lira ise  olabilir yineden 15 lira fark var arada
tekerlek rulmanlarının fiyatı sabit genelde heryerde aynı  yağ hava filtreler  normal fiyatlar

mekanik işçilik ücreti bana fazla gibi geldi 900 lira ?
Yukarı Dön
206 ersan Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 206 ersan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2013 Saat 20:11
maşallah güle güle kullan bu ne cömertlik böyle
peugeot 206 sw 1.4 hdi
Yukarı Dön
bordo_blue Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı bordo_blue Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2013 Saat 20:47
fiyatlar banada abartı geldi. peki bu tarz bi işlemi ankarada kime nereye yaptırabiliriz bununla ilgili bilgisi olan varsa konuyu dağıtmadan bilgilendirebilirmi acaba ?
Ankara-Trabzon
206 GTI
3D Model Uzmanı
Yukarı Dön
kuscu38 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kuscu38 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2013 Saat 20:53
fiyatlar uçuk hocam bana mantıklı gelmedi... servisemi gittin bilmiorum ama bence sağlam bi motor ustası bul değişmesi gerekenleri listelesin yoksa bakıma giricek olursan bu şekilde ağır bakım değil bildiğin araç değişimi olur LOL
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® ***
Yukarı Dön
mrtydnn Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mrtydnn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2013 Saat 01:28
Orjinalini yazan: kuscu38 kuscu38 Yazdı:

fiyatlar uçuk hocam bana mantıklı gelmedi... servisemi gittin bilmiorum ama bence sağlam bi motor ustası bul değişmesi gerekenleri listelesin yoksa bakıma giricek olursan bu şekilde ağır bakım değil bildiğin araç değişimi olur LOL

Yok servise gitmedim, benim sürekli götürdüğüm usta bir yıl önce emekli oldu haliyle yeni bir usta arayışındaydım geçenlerde debriyaj teli arıza verince gözüme kestirdiğim bir yere gittim rastgele teli hallettik öteki arızalar içinde yukarıdaki liste çıktı işte. Üç beş yer daha araştırıp güvenilir bir yer bulmak lazım. 
Yukarı Dön
mrtydnn Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mrtydnn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2013 Saat 01:29
Orjinalini yazan: 206 ersan 206 ersan Yazdı:

maşallah güle güle kullan bu ne cömertlik böyle

Sorma saçıyorum saçıyorum bitiremiyorum :) 
Yukarı Dön
mrtydnn Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mrtydnn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2013 Saat 01:35
Teşekkürler arkadaşlar gittiğim servistekilerin niyeti bozduğu aşikar anladığım kadarıyla, izmirde böyle bir bakımı yapmam için önerebileceğiniz bir yer var mıdır?
Yukarı Dön
samet206 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı samet206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2013 Saat 01:39
Fiyatlar tuzluymuş daha ıyı fıyatlara bu parçalar bulunabılır diye düşünüyorum ...
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...
Yukarı Dön
mrtydnn Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mrtydnn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2013 Saat 01:53
Orjinalini yazan: samet206 samet206 Yazdı:

Fiyatlar tuzluymuş daha ıyı fıyatlara bu parçalar bulunabılır diye düşünüyorum ...

Henüz sağlam araştırma yapmadım işin aslı ama araba artık isyan ediyor bakım yapmak şart oldu diye bir yere göstereyim dedim, tamam rastgele girdik muhtemelen biraz fazla yazarlar diye düşünüyordum  adamlar sağlam üfürmüşler anladığım kadarıyla. 
Bilenlere danışmak iyidir sayenizde işin boyutunu anladım. Clap
Yukarı Dön
samet206 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı samet206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2013 Saat 02:00
Orjinalini yazan: mrtydnn mrtydnn Yazdı:

Henüz sağlam araştırma yapmadım işin aslı ama araba artık isyan ediyor bakım yapmak şart oldu diye bir yere göstereyim dedim, tamam rastgele girdik muhtemelen biraz fazla yazarlar diye düşünüyordum  adamlar sağlam üfürmüşler anladığım kadarıyla. 
Bilenlere danışmak iyidir sayenizde işin boyutunu anladım. Clap

Doğru gerçekten böyle şeyler tecrübeyle yaşayarak danışarak oluyor.Ama şöylede bişey söylicem yazdığınız tablodaki parçaların bazılarındada normal piyasa fiyatları mevcut hani hepsi piyasadan çok uzak fiyatlar değil sadece hepsi bir araya gelınce biraz fazla gibi gözüküyor net hesap yapamadım ama mesela ben devirdaimi 70 TL ye almıştım siz 100 TL yazmışsınız ama salıncaklara sağ ve sol olmak üzere işçilik dahil 320 TL bir ücret ödedim antifiriz aynı yağ hava bakım  fıltrelerinin fiyatları hemen hemen aynı hava filtresini 15 TL ye almıştım hani çok fazla uçurumlar yok yazdığınız fiyatlardada.
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...
Yukarı Dön
mrtydnn Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mrtydnn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2013 Saat 02:06

Doğru gerçekten böyle şeyler tecrübeyle yaşayarak danışarak oluyor.Ama şöylede bişey söylicem yazdığınız tablodaki parçaların bazılarındada normal piyasa fiyatları mevcut hani hepsi piyasadan çok uzak fiyatlar değil sadece hepsi bir araya gelınce biraz fazla gibi gözüküyor net hesap yapamadım ama mesela ben devirdaimi 70 TL ye almıştım siz 100 TL yazmışsınız ama salıncaklara sağ ve sol olmak üzere işçilik dahil 320 TL bir ücret ödedim antifiriz aynı yağ hava bakım  fıltrelerinin fiyatları hemen hemen aynı hava filtresini 15 TL ye almıştım hani çok fazla uçurumlar yok yazdığınız fiyatlardada.

Sanırım fiyatı piyasada sabit olan yada emin oldukları parçaları net yazdılar da emin olamadıkları yada piyasa fiyatı çokta bilinmeyen parçaları üçer beşer fazla yazdılar kim bilir. En olmadı eldeki listeyle birde yedek parçacılardan toplu bir fiyat almayıda deneyebilirim. Her halükarda bir kaç gün vakit ayırıp ince elemek sık dokumak lazım. 
Parçalar sorun değil de işini iyi yapan bir usta bulmak gerçekten sıkıntı.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 306 1.6 8V silindir kapak son mesaja git 517 0 freestyle53
konu icon 307 çözümsüz hararet problemi son mesaja git 6496 16 a.selim
konu icon PEVGEOT 206 TEKLEM SORUNU son mesaja git 199 0 kartal5200
konu icon ECO MOD DEVREDEYKEN İSTOP ETTİ son mesaja git 471 0 alibozoglu1
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 381 0 leow
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107617 14 Salihsencan
konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1615 0 kralex18
konu icon Peugeut / TEKLEME SORUNU - Kronik son mesaja git 3264 4 Rock
konu icon 407 bagaj sorunu (çözüldü) son mesaja git 10181 9 Pejocum
konu icon Rcz Arıza Işığı Gaz Yememe Titreme son mesaja git 9016 1 Barisge
konu icon Peugeot 2002 suv son mesaja git 1084 0 Pyrs
konu icon 3008 2025 RODAJ VE DİĞER KONULAR son mesaja git 1271 0 ankaralı_emre
konu icon peugeot 107 3D son mesaja git 23 0 karauurböcei
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 1707 1 Eren yıldız
konu icon Otomatik şanzıman da vuruntu son mesaja git 55653 87 Eren yıldız
konu icon Isı Kalkanı son mesaja git 328 0 kaya52
konu icon E-3008 Otomatik D Vitese Alma Sorunu son mesaja git 1437 0 CBerkG
konu icon pejo 106 son mesaja git 2912 0 badking530
konu icon Start stop son mesaja git 293 0 İlyas41
konu icon Peugeot 208 2021 Model 1.2 PT - Klima Fan Sorunu son mesaja git 2934 0 berkancelik
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JULY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Eren yıldız 2
karauurböcei 1
ankaralı_emre 1
Pyrs 1
Barisge 1
Pejocum 1
Rock 1
kralex18 1
Salihsencan 1
leow 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English