![]() |
|
Ağır bakım maliyeti |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
mrtydnn ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2013 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2013 Saat 12:39 |
|
İyi günler uzunca süredir bakım yapamadığım aracıma sonunda iflas bayrağını çekmeye başladı, elde de biraz para var adam edeyim istiyorum. Ama açıkçası pek anlamam bu işlerden piyasasını da bilmem.
Geçen gün bir özel servise gösterdim epeyce bir inceledikten sonra beraber bir liste çıkardık. Değişecek parçalar ve maliyetleri hakkında fikrinizi öğrenmek istiyorum makul mudur. Aracım 2004 model 206.
Sağ salıncak - 100 TL Sol salıncak - 100 TL 2 tane viraj rotu - 50 TL 2 tane viraj demir lastikleri - 60 TL Sağ tekerlek rulmanı ön - 120 TL Sol tekerlek rulmanı ön - 120 TL Sağ tekerlek rulmanı arka - 100 TL Sol tekerlek rulmanı arka - 100 TL Motor kulağı alt - 40 TL Motor kulağı sağ üst - 60 TL Manifold oringi (4 tane) - 50 TL Külbürütör kapak contası - 35 TL 2 tane vakum orngi - 25TL Ön grank keçesi - 30 TL Eksantrik keçesi - 25 TL 4 tane enjektör randalesi - 10 TL Isı kalkanı (üst+ön+arka) - 180 TL Debriyaj teli 75 TL Hava Filtresi - 20 TL Yağ filtresi - 15 TL Mazot filtresi - 80 TL Motor yağı (4lt) - 65 TL Polen filtresi - 15 TL Aks rulmanı - 30 TL 2 lt şanzuman yağı - 35 TL Sağ aks keçe - 15 TL Sol aks keçe - 15 TL Triger kiti - 240 TL Devridaim - 100 TL 3 lt antifiriz - 45 TL 6 lt saf su - 50 TL 3 sprey - 30 TL ------------------------------ Toplam yedek parça maliyeti - 2065 TL Tornacı - 80 TL Mekanik - 900 TL Temizlik - 30 TL Düşünceleriniz ile aydınlattığınız için şimdiden teşekkürler. |
||
![]() |
||
pusutr ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Şubat 2013 Konum: Hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1083 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
maşallah. rakamlar bol keseden düşmüş galiba.
|
||
![]() |
||
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
|
Maşallah fiyatlara, hemen uzaklaşın ordan bi kaç fiyat örneği vereyim size geri kalanını siz alırsınız peugeot marketden.
Orjinal triger seti 152 TL Orjinal filtre seti 4'ü bir arada 100 TL Devirdaim orjinal 75 TL Salıncak sağ-sol çifti 120 TL Siz listeyi Şahin peugeot'ya gönderin ordan bi fiyat alın, bol keseden yazmış sizin servis.
Düzenleyen Serkan - 28 Eylül 2013 Saat 14:00 |
||
![]() |
||
mami202 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Aralık 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 458 |
|
triger seti devirdaim ile birlikte 240 lira ise olabilir yineden 15 lira fark var arada
tekerlek rulmanlarının fiyatı sabit genelde heryerde aynı yağ hava filtreler normal fiyatlar mekanik işçilik ücreti bana fazla gibi geldi 900 lira ?
|
||
![]() |
||
206 ersan ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 30 Mart 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 302 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 206 ersan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
maşallah güle güle kullan bu ne cömertlik böyle
|
||
peugeot 206 sw 1.4 hdi
|
||
![]() |
||
bordo_blue ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Eylül 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 42 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bordo_blue
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
fiyatlar banada abartı geldi. peki bu tarz bi işlemi ankarada kime nereye yaptırabiliriz bununla ilgili bilgisi olan varsa konuyu dağıtmadan bilgilendirebilirmi acaba ?
|
||
Ankara-Trabzon
206 GTI 3D Model Uzmanı |
||
![]() |
||
kuscu38 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Nisan 2013 Konum: istanbul/bğclar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2546 |
|
fiyatlar uçuk hocam bana mantıklı gelmedi... servisemi gittin bilmiorum ama bence sağlam bi motor ustası bul değişmesi gerekenleri listelesin yoksa bakıma giricek olursan bu şekilde ağır bakım değil bildiğin araç değişimi olur
![]() |
||
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® *** |
||
![]() |
||
mrtydnn ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2013 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17 |
|
Yok servise gitmedim, benim sürekli götürdüğüm usta bir yıl önce emekli oldu haliyle yeni bir usta arayışındaydım geçenlerde debriyaj teli arıza verince gözüme kestirdiğim bir yere gittim rastgele teli hallettik öteki arızalar içinde yukarıdaki liste çıktı işte. Üç beş yer daha araştırıp güvenilir bir yer bulmak lazım.
|
||
![]() |
||
|
Sorma saçıyorum saçıyorum bitiremiyorum :)
|
||
![]() |
||
|
Teşekkürler arkadaşlar gittiğim servistekilerin niyeti bozduğu aşikar anladığım kadarıyla, izmirde böyle bir bakımı yapmam için önerebileceğiniz bir yer var mıdır?
|
||
![]() |
||
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
|
Fiyatlar tuzluymuş daha ıyı fıyatlara bu parçalar bulunabılır diye düşünüyorum ...
|
||
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
||
![]() |
||
|
Henüz sağlam araştırma yapmadım işin aslı ama araba artık isyan ediyor bakım yapmak şart oldu diye bir yere göstereyim dedim, tamam rastgele girdik muhtemelen biraz fazla yazarlar diye düşünüyordum adamlar sağlam üfürmüşler anladığım kadarıyla. Bilenlere danışmak iyidir sayenizde işin boyutunu anladım.
![]() |
||
![]() |
||
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
|
Doğru gerçekten böyle şeyler tecrübeyle yaşayarak danışarak oluyor.Ama şöylede bişey söylicem yazdığınız tablodaki parçaların bazılarındada normal piyasa fiyatları mevcut hani hepsi piyasadan çok uzak fiyatlar değil sadece hepsi bir araya gelınce biraz fazla gibi gözüküyor net hesap yapamadım ama mesela ben devirdaimi 70 TL ye almıştım siz 100 TL yazmışsınız ama salıncaklara sağ ve sol olmak üzere işçilik dahil 320 TL bir ücret ödedim antifiriz aynı yağ hava bakım fıltrelerinin fiyatları hemen hemen aynı hava filtresini 15 TL ye almıştım hani çok fazla uçurumlar yok yazdığınız fiyatlardada. |
||
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
||
![]() |
||
|
Sanırım fiyatı piyasada sabit olan yada emin oldukları parçaları net yazdılar da emin olamadıkları yada piyasa fiyatı çokta bilinmeyen parçaları üçer beşer fazla yazdılar kim bilir. En olmadı eldeki listeyle birde yedek parçacılardan toplu bir fiyat almayıda deneyebilirim. Her halükarda bir kaç gün vakit ayırıp ince elemek sık dokumak lazım. Parçalar sorun değil de işini iyi yapan bir usta bulmak gerçekten sıkıntı.
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |