Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Hararet yükseliyor
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Hararet yükseliyor

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Ssedo Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Ssedo Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Hararet yükseliyor
    Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2013 Saat 23:29
Merhaba arkadaşlar, 206 XR aracımızın su ek deposu arızalanmıştı onu değiştirdik adam antivirizde ekliyelim mi diye sordu, bizde kışta yaklaşıyor iyi olur dedik. Neyse %100 antiviriz doldurdu kırmızı ve mavi var dedi, kırmızı daha iyimiş öyle söyledi bize petrol ofisinin orjinal ürününü açıp ekledi. Fakat sanki hararet yükseliyor gibi, ya da önceden bu kadar çok dikkat etmedim. 100'e geliyor uzun yolda 90'ın biraz üstündeoluyor trafikte 110'a yaklasıyor neredeyse  %100 antiviriz koyduk ondan olabilir mi acaba ? antiviriz su kadar soğutmuyor diyenler olmuş başka forumlarda acaba bu doğrumudur ? fan devreye kaç dereceden sonra giriyor? 

Sorun ne olabilir daha önce yaşayan bilgisi olan arkadaşların görüşlerini bekliyorum saygılar

-İşaretlediğim yerlere kadar çıkıyor- FOTOĞRAF

Yukarı Dön
samet206 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı samet206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eylül 2013 Saat 00:23
işaretlediğiniz yerlere kadar çıkması sağlıklı değil ayrıca yüzde yüz antifiriz konulmasıda oldukça sakıncalı ben o hataya bır kere düştüm bidahada düşmem 220 TL ye ve yılbaşı gunumun rezıl olmasına neden oldu Allah kımseye gostermesın .Şımdı şöyle birşey var erzurumda yaşamıyoruz sonuçta yüzde yüz antifiriz demek -35 demek ve motorun zor ısınması demek tamam kireç için süper bişey ancak yüzde 50 bir karışımla seyreltilmesi lazım diye dusunuyorum  ben bursada -35 derece görmedim ömrüm boyunca açıp bir bakın su deposuna buyuk ıhtımal antifiriz soğutma sıstemınde kaçağa neden oldu ve hararetınız yukselıyor .Sürücü paspas altlarınıda kontrol etmeyı unutmayın .Bende çok bılgılı değildim bu konularda daha dune kadar ama az çok bılgı sahıbı oldum şuanda 206 ların sıstemınden güvenebılırsınız ama fan ıle ılgılıde bır arza  da olabılır fan açmıyodur zamanında normalde 90 dereceden sorna fan açması gerekıyor geçmış olsun öncelıkle bır suyunuzun eksık olup olmadığına bakarsanız çözume daha çabuk ulaşırsınız.eğer hiç bir kaçak yada eksılme yoksa fan ıle ılgılı sorunlar arayabılırsınız .
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...
Yukarı Dön
bordo_blue Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı bordo_blue Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eylül 2013 Saat 00:59
Başka sorunlarda olabilir. Mesela hararetle ile beraber aracın devrinede bi dikkat et. ondada aşağı yukarı kafasına göre oynamalar oluyormu. Eğer oluyorsa sıkıntı büyük olabilir motora kadar uzanmış olabilir sebebi. Ama bu sadece bir ihtimal. Öyledir demiyorum. Geçmiş olsun yeniden
Ankara-Trabzon
206 GTI
3D Model Uzmanı
Yukarı Dön
Ssedo Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Ssedo Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eylül 2013 Saat 01:29
Arkadaşlar o değerli cevaplarınız için teşekkür ediyorum. En iyisi ben o antiviriz eklettiğim yere götüreyim belki termostat falan bozulmuştur diye korktum göstereyim. Herhalde sorunu çözerler sakata gelmesin araba iyi geceler
Yukarı Dön
samet206 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı samet206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eylül 2013 Saat 01:49
Orjinalini yazan: Ssedo Ssedo Yazdı:

Arkadaşlar o değerli cevaplarınız için teşekkür ediyorum. En iyisi ben o antiviriz eklettiğim yere götüreyim belki termostat falan bozulmuştur diye korktum göstereyim. Herhalde sorunu çözerler sakata gelmesin araba iyi geceler

Rica ederim bencede iyi edersiniz aracı böyle kullanmamakla çunku soğutma suyu çok önemlı aman diyorum.Ne olcağı bellı olmaz ansızın yolda kalırsınız hararet yapar su kaynatır vs.vs. ancak son olarak küçük bir şey sorunu çözerler çözmesine onda sıkıntı olmaz ama şöyle bir şey söylıyım eğer sorununuz antıfırızın saf koyulmasından ise o tamırcıye fazla guvenmeyın çunku bunu bızım bıldığımız kadar onlarında bılmesı gerekiyor ve biliyorlarda.Aracın yaşına ve iklim şartlarına göre tedbirli olmaları gerekıyor.Tamirciniz tanıdığınız falansa yanlış anlamayın ama bızde yaptık aynı şeyi  gerçi ben kendım yapsaydım yaptırmazdımda neyse çunku bile bile lades  bu benım aracım 2000 model sen 10 küsür yaşındaki araca saf antıfırızı dayarsan açarsın tesisatı yani kaçarı yok.Tekrar geçmiş olsun sorununuz çözulur ınşallah ama çok korkulcak şeyler değil bunlar herkesın başına gelebılır gündelık hayatta iyi akşamlar...
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...
Yukarı Dön
Ssedo Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Ssedo Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eylül 2013 Saat 05:24
Bizim araçta 2000 model hocam :) ve ilk arabamız sanırım araçlarımız aynı, pekte anlamıyoruz yavaş yavaş öğreniyoruz sanayideki ilk deneyimimiz diyebilirim alalı 2 ay oldu arabayı. Bu kırmızı antivirize su eklenemez diyen arkadaşlar var, diğer forumlarda olsun burada olsun. Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Antivirizi boşaltıp, başka antivirizmi ekletsem ? Deneme amaçlı ya da termostat vs arızalanmış olabilir düşüncesi ile direkt tamircimyemi götürsem. 1 ay su ek deposu aradık, aldık uymadı zorla adam kesti biçti uydurdu gayet sağlam oldu şimdide bu sorun. delirtecek valla bu sorunlar :) Normal hararet kaç oluyor hocam sizin ? genelde, trafikte, uzun yolda Sağolun hocam tekrardan teşekkürler. Son olarak acaba havasını almamış olabilirler mi hava alma olayı varmış sanırım, adam havasını aldığını söyledi 2 saat arabayı çalıştırdı gaz verdi falan bişiler yaptı ama dediğim gibi pek anlamıyorum. 
Yukarı Dön
ismailkaya Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ismailkaya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eylül 2013 Saat 08:40
radyatör peteği temizliği yapılıyor bildiğim kadarıyla birde soğutma suyu devirdaim  temizliği internetten araştır derim bii
Yukarı Dön
_ali_ Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı _ali_ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eylül 2013 Saat 08:44
Ben radyatör değiştirdim geçen aylarda %50 antifiriz koyduk, sonra rölantide bırakıp fanın açıp açmadığını kontrol etmek için bekledik, onu kontrol etmeden ayrılmayın.
206 1.4 + LPG
Yukarı Dön
murat222 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı murat222 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2014 Saat 00:55
benzer sıkıntı bendede var ama bu araçların harareti genelde 90 üzeri oluyo dediler kışın böyleyse yazın nasıl olur diye düşünüyorum uzun yolda bile 90ın altına düşmedi. bende aynı şekilde gidip yeni termostatla sorunu çözerim diye düşünüyorum en kısa zamandada ustayla görüşüp bilgiyi aktarıcam saygılar iyi geceler.....
Yukarı Dön
kursat611 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kursat611 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2014 Saat 04:04
zorlamadıgım surece 85 harareti zor görüyorum

saf kırmızı antifiriz koydurdum eksi 32 dediler ölçümde
ama kaçaklar olustu radyatör sıvısı koydular würt marka kaçak kalmadı ama kısın hararet 80 i görmüyor halıyle gazda ısınmadıgından yakıt arttı şuan şehir içi 320 lira yakıyor yazın normal yeşil antifirizle hararet 85 ile 92 arası yakıtta şehir içi 240 lira idi

2001 206 xt 110 beygir abs klima sunroof 205 40 17
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 878 1 Eren yıldız
konu icon Otomatik şanzıman da vuruntu son mesaja git 54287 87 Eren yıldız
konu icon Isı Kalkanı son mesaja git 189 0 kaya52
konu icon E-3008 Otomatik D Vitese Alma Sorunu son mesaja git 288 0 CBerkG
konu icon pejo 106 son mesaja git 781 0 badking530
konu icon Start stop son mesaja git 134 0 İlyas41
konu icon Peugeot 208 2021 Model 1.2 PT - Klima Fan Sorunu son mesaja git 1380 0 berkancelik
konu icon Peugeout 208 Otomatik Şanzıman Sorunu son mesaja git 522 0 Ozgur30
konu icon Urea Egzoz Emisyon Arızası son mesaja git 567 0 Şmşk
konu icon Presence of water in diesel fuel filter son mesaja git 14998 23 M.Emin
konu icon 508-Fren Sistemi Arızası son mesaja git 17572 16 tga508
konu icon 307 klima yönlendirme sorunu son mesaja git 718 0 KerimSahin
konu icon 206 Akü ŞArj Problemi son mesaja git 1116 0 rekasparov
konu icon 5008 ELEKTRİKLİ BAGAJ son mesaja git 5576 1 efe24
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 3385 1 peugeot301
konu icon İZMİR - SİNYAL KOLU TAMİRİ YARDIM son mesaja git 4939 7 Sorgum
konu icon Peugeot 206 Garip Sorun Lütfen Yardım son mesaja git 629 0 muratatalay
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 8712 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 1401 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12639 527 Saido26
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JULY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Eren yıldız 2
İlyas41 1
badking530 1
CBerkG 1
kaya52 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English