![]() |
|
Hararet yükseliyor |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Ssedo ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Temmuz 2013 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 279 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2013 Saat 23:29 |
Merhaba arkadaşlar, 206 XR aracımızın su ek deposu arızalanmıştı onu değiştirdik adam antivirizde ekliyelim mi diye sordu, bizde kışta yaklaşıyor iyi olur dedik. Neyse %100 antiviriz doldurdu kırmızı ve mavi var dedi, kırmızı daha iyimiş öyle söyledi bize petrol ofisinin orjinal ürününü açıp ekledi. Fakat sanki hararet yükseliyor gibi, ya da önceden bu kadar çok dikkat etmedim. 100'e geliyor uzun yolda 90'ın biraz üstündeoluyor trafikte 110'a yaklasıyor neredeyse %100 antiviriz koyduk ondan olabilir mi acaba ? antiviriz su kadar soğutmuyor diyenler olmuş başka forumlarda acaba bu doğrumudur ? fan devreye kaç dereceden sonra giriyor?
Sorun ne olabilir daha önce yaşayan bilgisi olan arkadaşların görüşlerini bekliyorum saygılar -İşaretlediğim yerlere kadar çıkıyor- FOTOĞRAF ![]() |
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
işaretlediğiniz yerlere kadar çıkması sağlıklı değil ayrıca yüzde yüz antifiriz konulmasıda oldukça sakıncalı ben o hataya bır kere düştüm bidahada düşmem 220 TL ye ve yılbaşı gunumun rezıl olmasına neden oldu Allah kımseye gostermesın .Şımdı şöyle birşey var erzurumda yaşamıyoruz sonuçta yüzde yüz antifiriz demek -35 demek ve motorun zor ısınması demek tamam kireç için süper bişey ancak yüzde 50 bir karışımla seyreltilmesi lazım diye dusunuyorum ben bursada -35 derece görmedim ömrüm boyunca açıp bir bakın su deposuna buyuk ıhtımal antifiriz soğutma sıstemınde kaçağa neden oldu ve hararetınız yukselıyor .Sürücü paspas altlarınıda kontrol etmeyı unutmayın .Bende çok bılgılı değildim bu konularda daha dune kadar ama az çok bılgı sahıbı oldum şuanda 206 ların sıstemınden güvenebılırsınız ama fan ıle ılgılıde bır arza da olabılır fan açmıyodur zamanında normalde 90 dereceden sorna fan açması gerekıyor geçmış olsun öncelıkle bır suyunuzun eksık olup olmadığına bakarsanız çözume daha çabuk ulaşırsınız.eğer hiç bir kaçak yada eksılme yoksa fan ıle ılgılı sorunlar arayabılırsınız .
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
bordo_blue ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Eylül 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 42 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bordo_blue
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Başka sorunlarda olabilir. Mesela hararetle ile beraber aracın devrinede bi dikkat et. ondada aşağı yukarı kafasına göre oynamalar oluyormu. Eğer oluyorsa sıkıntı büyük olabilir motora kadar uzanmış olabilir sebebi. Ama bu sadece bir ihtimal. Öyledir demiyorum. Geçmiş olsun yeniden
|
|
Ankara-Trabzon
206 GTI 3D Model Uzmanı |
|
![]() |
|
Ssedo ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Temmuz 2013 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 279 |
Arkadaşlar o değerli cevaplarınız için teşekkür ediyorum. En iyisi ben o antiviriz eklettiğim yere götüreyim belki termostat falan bozulmuştur diye korktum göstereyim. Herhalde sorunu çözerler sakata gelmesin araba iyi geceler
|
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Rica ederim bencede iyi edersiniz aracı böyle kullanmamakla çunku soğutma suyu çok önemlı aman diyorum.Ne olcağı bellı olmaz ansızın yolda kalırsınız hararet yapar su kaynatır vs.vs. ancak son olarak küçük bir şey sorunu çözerler çözmesine onda sıkıntı olmaz ama şöyle bir şey söylıyım eğer sorununuz antıfırızın saf koyulmasından ise o tamırcıye fazla guvenmeyın çunku bunu bızım bıldığımız kadar onlarında bılmesı gerekiyor ve biliyorlarda.Aracın yaşına ve iklim şartlarına göre tedbirli olmaları gerekıyor.Tamirciniz tanıdığınız falansa yanlış anlamayın ama bızde yaptık aynı şeyi gerçi ben kendım yapsaydım yaptırmazdımda neyse çunku bile bile lades bu benım aracım 2000 model sen 10 küsür yaşındaki araca saf antıfırızı dayarsan açarsın tesisatı yani kaçarı yok.Tekrar geçmiş olsun sorununuz çözulur ınşallah ama çok korkulcak şeyler değil bunlar herkesın başına gelebılır gündelık hayatta iyi akşamlar... |
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
Bizim araçta 2000 model hocam :) ve ilk arabamız sanırım araçlarımız aynı, pekte anlamıyoruz yavaş yavaş öğreniyoruz sanayideki ilk deneyimimiz diyebilirim alalı 2 ay oldu arabayı. Bu kırmızı antivirize su eklenemez diyen arkadaşlar var, diğer forumlarda olsun burada olsun. Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Antivirizi boşaltıp, başka antivirizmi ekletsem ? Deneme amaçlı ya da termostat vs arızalanmış olabilir düşüncesi ile direkt tamircimyemi götürsem. 1 ay su ek deposu aradık, aldık uymadı zorla adam kesti biçti uydurdu gayet sağlam oldu şimdide bu sorun. delirtecek valla bu sorunlar :) Normal hararet kaç oluyor hocam sizin ? genelde, trafikte, uzun yolda Sağolun hocam tekrardan teşekkürler. Son olarak acaba havasını almamış olabilirler mi hava alma olayı varmış sanırım, adam havasını aldığını söyledi 2 saat arabayı çalıştırdı gaz verdi falan bişiler yaptı ama dediğim gibi pek anlamıyorum.
|
|
![]() |
|
ismailkaya ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Mayıs 2012 Konum: BURSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1389 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismailkaya
radyatör peteği temizliği yapılıyor bildiğim kadarıyla birde soğutma suyu devirdaim temizliği internetten araştır derim bii
|
|
![]() |
|
_ali_ ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2012 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 241 |
Ben radyatör değiştirdim geçen aylarda %50 antifiriz koyduk, sonra rölantide bırakıp fanın açıp açmadığını kontrol etmek için bekledik, onu kontrol etmeden ayrılmayın.
|
|
206 1.4 + LPG
|
|
![]() |
|
murat222 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Aralık 2013 Konum: eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 64 |
benzer sıkıntı bendede var ama bu araçların harareti genelde 90 üzeri oluyo dediler kışın böyleyse yazın nasıl olur diye düşünüyorum uzun yolda bile 90ın altına düşmedi. bende aynı şekilde gidip yeni termostatla sorunu çözerim diye düşünüyorum en kısa zamandada ustayla görüşüp bilgiyi aktarıcam saygılar iyi geceler.....
|
|
![]() |
|
kursat611 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Ekim 2013 Konum: karabuk Durum: Aktif Değil Mesajlar: 79 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kursat611
zorlamadıgım surece 85 harareti zor görüyorum
saf kırmızı antifiriz koydurdum eksi 32 dediler ölçümde ama kaçaklar olustu radyatör sıvısı koydular würt marka kaçak kalmadı ama kısın hararet 80 i görmüyor halıyle gazda ısınmadıgından yakıt arttı şuan şehir içi 320 lira yakıyor yazın normal yeşil antifirizle hararet 85 ile 92 arası yakıtta şehir içi 240 lira idi |
|
2001 206 xt 110 beygir abs klima sunroof 205 40 17
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |