![]() |
|
307 1.6 hdı hararet göstergesi... |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
bozkurtum ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 30 Kasım 2012 Konum: Erzurum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 63 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bozkurtum
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2013 Saat 00:26 |
Slm arkadaşlar...307 1.6 Hdı aracım var..2.viteste bozuk yolda rampa çıkarken hararet göstergesi bir anda en sona kadar geldi ve aynı anda stop lambası ikaz verdi..aracı durdurdum bir kaç saniye sonra normale döndü..Öyle devam ettim..Suyunda,yağında bir problem yok..Hararet göstergesi 90 da iken birden sesli ikazla birlikte ibre en sona geldi ..tekrar normale döndü..Acaba sorun neden olabilir.Yardımcı olursanız memnun olurum..herkese kazasız,belasız günler diliyorum...
|
|
![]() |
|
eeccaa ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Nisan 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 175 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Birebir aynısı başıma geliyordu. Hararet 90'ı biraz geçince böyle oluyor. Şu konuya göz atabilirsiniz:
burada okuyacağınız üzere, ben buna neden olan hararet müşürünün soketini temizlemiştim. İlk zamanlar normal çalıştı ama sonra yine aynısı olmaya başladı. Ben de birkaç gün önce müşürü yeniledim. Henüz yokuşta, sıcakta, trafikte falan kullanmadım. Ancak çözülmüş olmalı. Orjinal müşür fiyatı yetkili serviste 58 TL. Sanayideki parçacıda 55 TL. Aynı parçacı, elinde orjinali olmasına karşın ısrarla yan sanayisini önerdi, o da 25 TL. Pek yan sanayi taraftarı değilimdir ama parçacı boşa fazla para vermeyin, aynı kalite parça hiçbir sorun olmaz diye çok yüklenince yan sanayi aldım. Takıldı bakalım. Üzerinden çıkanda bildik bir marka okuyamadım. Yeni takılandan hiçbir farkı da yoktu. Size önerim direk değiştirin gitsin. Parça pahalı sayılmaz. Biraz eliniz yatkınsa kendiniz de rahatlıkla değiştirebilirsiniz. |
|
eeccaa
2008 Peugeot 307 1.6 HDI Feline |
|
![]() |
|
bozkurtum ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 30 Kasım 2012 Konum: Erzurum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 63 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bozkurtum
![]() ![]() ![]() ![]() |
Çok teşekkür ederim kardeşim...İlk fırsatta değiştireyim..İnşallah daha sorun olmaz..
|
|
![]() |
|
eeccaa ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Nisan 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 175 |
Korktuğum başıma geldi. Uzunca bir seyahatimiz oldu. Bu sırada yeni müşürle de aynı sorunu defalarca yaşadık malesef. Çözemedik arızayı çok can sıkıcı. Siz müşürü değiştirip deneyebildiniz mi? Orjinal parça olmadığından mı olmadı bilmiyorum. Pek de sanmıyorum açıkçası. Ömrü belki kısa olur da ilk ısınmada aynı şeyi yapması pek mantıklı değil. Başka bir şey müşürü yanıltıyor mudur nedir anlamadım gitti.
|
|
eeccaa
|
![]() |
|
Geç de olsa aynı problemi Fan Rezistansı denen parçayı değiştirerek çözdüm. Buradaki yanıtım daha ayrıntılı: http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=30258&title=16-hdide-hararet-gostergesinin-sensoru-nerede Bu başlığa ulaşan arkadaşlar için de fazladan belirtme gereği duydum.
|
|
eeccaa
|
![]() |
|
maestro ![]() 2. Vites ![]() ![]() 28 - Haziran - 1983 Kayıt Tarihi: 26 Mart 2011 Konum: malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 413 |
Teşekkürler arkadaşim sorunu çozdukten sonra da konunun peşini birakmayip en son çozumu burada paylaşman internette aratiyorum sorunumun aynisi yaşanmiş adam bugun ustya gidecem sonucu paylaşirim demiş ama 5 yil olmuş adam nasil cozduunu yazmamis. eminim yillar sonrabile internette aratip yazdiklarindan sorunlarinin çozumunu bulan insanlar Allah razi olsun derler sana.
|
|
Kem âlât ile kemâlât olmaz...
|
|
![]() |
|
oguzhan53 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Nisan 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 266 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı oguzhan53
Demekki o reziztans hep sıkıntılı Benimde öyle bir sorununum vardı birgün sona dayandı hararet fan çalışmadı bende klima açtım fan çalışsın diye aradan 30 sn geçti 90 a indi eve vardım stop ettim fan durmadan çalıştı 30 dk bende kutup başını söktüm sabah takınca gene çalışıyordu bende sinir oldum o tampanun içindeki hep role zannettiğim kapaklı rezistansı kendim söktüm oksitlenmiş ve kirli idi tabi onu sökünce hemen fan durdu ha tamam dedim sorun bunda bir güzel temizledim yağsız kontak spreyi ve ıslak havlu ile ayna gibi parladı ve yerine geri taktım o gün bu gün sona hararet dayanma problemim çözüldü ve fan gerektiği gibi çalışmaya başladı şu an gayet mutlu ve huzurluyum .
Düzenleyen oguzhan53 - 25 Eylül 2015 Saat 19:55 |
|
![]() |
|
TRK ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Eylül 2014 Konum: İZMİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 102 |
Peki bu rezistans nasıl birşey resim felan varmı aracın neresinde bulunuyor??
|
|
2005 Peugeot 307 1.4 HDI XR
|
|
![]() |
|
oguzhan53 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Nisan 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 266 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı oguzhan53
Parça kodu 1308CN google da aratırsanız detaylı resimler mevcut.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |