![]() |
|
hız göstergesi takılı kalıyor yardım? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ndm01 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Ekim 2011 Konum: Kütahya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 135 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2013 Saat 22:34 |
merhaba arkadaşlar aracım 206 hdi x desing 2006 model aracım geçen sene başlayan ara sıra hız göstergesinde takılma oluyordu sıfıra düşüyordu ama çok değildi, artık son zamanlarda bunu sürekli yapmaya başladı iki günde yaklaşık 70 km yaptım 30 km civarı kadran sıfıra düştü ve aynı zamanda hız göstergem sıfıra düşünce ara sıra airbag uyarı veriyor ama sonra düzeliyor bu şekilde kullanmak zarar verir mi zaten km de işlemiyor gösterge düşünce ne yapabilirim teşekkürler.
|
|
![]() |
|
yenice ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Temmuz 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 623 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sadece hız göstergesi ilerlemiyor deseydiniz benim de başıma gelmişti ve halletmiştim. ama sizin durum farklı duruyor. kilometre falan işlemiyor demişsiniz o yüzden gösterge panelinin bütününde bir sorun olabilir.
benim sadece hız göstergemde takılma vardı. aracı durdurduktan sonra elektriği tamamen kesmesini bekleyip ön paneli açıp hız göstergesinin çubuğunu çıkarttım. sonra tekrar yerine taktım. ilk etapta düzelmedi, 90ın üzerine çıkmıyordu, birkaç kez bunu tekrarladım, zaten bizde direk 10km hızdan başlıyor. onun biraz altına denk getirip geri taktım sonra sorun düzeldi. uzun süredir sıkıntı yaşamıyorum. aynı olay akü kutup başlarını sökünce devir göstergesinde oluyor. sıfırın çok çok altına düşüyor. onu da aynı şekilde ön paneli açıp çubuğu çıkartıp sıfırın üzerine getirip tekrar takınca düzeliyor. eğer bu işlemi yaparsanız çubukları çıkartmadan ileri geri getirerek ayarlamaya çalışmayın. öyle yapınca iyice sapıtıyor. saat ayarlar gibi yapmayın yani. direk olarak çubuğu çıkartıp, yerini belirleyip ittirerek takın. |
|
Peugeot 206 1.4 HDI 2004 X-Line
|
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Bir elektrikçiye götürün panali söküp yapıyorlar onlar .Çok zor bir şey değil 206 larda genelde oluyor bir çok kişinin başına gelmıştır bu tarz gösterge sorunları puglarda.Bazen bobinleri bazen çok kuçuk 10 kuruşluk bir parçadan yapabılıyor böyle sorunlar yanı elektrık ışınden anlıyorsanız kendınız bıle yapabılırsınız ancak unutmayın kesınlıkle elınızden gelmıyorsa uğraşmayın derım çıkması 500 TL civarlarında gösterge panellerının geçmiş olsun :)
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
ndm01 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Ekim 2011 Konum: Kütahya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 135 |
teşekkürler ilginiz için arkadaşlar ben pek anlamam söküp takma işinden biraz daha bu şekilde kullanacam artık başka bir soruna yol açmasından çekiniyorum umarım başımı ağrıtmaz sağolun.
|
|
![]() |
|
acaba hız sensöründen kaynaklanıyor olabilir mi? hız sensörü değişince bu sorun ortadan kalktı diyenler var acaba benim araçta da bu sebep olabilir mi ya da onun arızalı olduğunu anlamanın bir yolu varmıdır?
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |