![]() |
|
Frenlerden Gelen Ses |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
efesbright ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Nisan 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 131 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı efesbright
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09 Eylül 2013 Saat 17:05 |
Arkadaşlar frenlerden ses geliyor
![]() Frene hafif dokunduğumda garip ince tizli bir ses geliyor. bu iett otobüslerindende sık sık gelir tabi başka araçlardan da duyuyorum. sebebi sert balata kullanmak demişti sanayide ki usta ama trw nin yumuşak balatasını taksakta sorun düzelmedi. ıslak havada daha yogun çıkıyor bu ses arkadaşlar. bu ses haricinde tam durmak üzereyken hafif titremeli garip bir uğultu sesi geliyor frenlerden araçta ki yük fazla olduğunda bu uğultu daha fazla ve titreme daha şiddetli. bunun sizce sebebi nedir? diskleri değiştirmek mi gerekir yoksa balatalardanmıdır? umarım tarif edebilmişimdir sesleri. |
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam diskleri bir kontrol ettirin derim. Balatayı da değiştirdiyseniz sorun diske yönleniyor.
|
|
![]() |
|
volkanC2 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Şubat 2013 Konum: Bahçelievler Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1743 |
Her trw orjinal değil önce bunu söyliyim kardeşim, bizde balata üretiyoruz bu işin içindeyim :) orjinal olup olmadığını nasıl anlarım dersen anlayamazsın :) aldığın yerin güvenilir tanıdık biyer olması gerekir yoksa zor.. Disklerin bittiyse eğer frene bastığında frende titreme yapar, ben yeni değiştirdim ordan biliyorum :) geçmiş olsun..
|
|
![]() |
|
![]() |
|
efesbright ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Nisan 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 131 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı efesbright
![]() ![]() ![]() ![]() |
disklerin en son ne zaman değiştiği hakkında bilgim olmadığı için. gösterdiğim ustalar her seferinde diskler iyi görünüyor diyor ama, bu ses insanı delirtiyor yani muhakkak bi yerde sorun var. trw yumuşak balatayı bostancı oto sanayide 60tl ye aldım. orjinal mi dersen pek anlamam bu işten ama orjinal gözüküyordu kutusunun üzerinde ki renkli holograma kadar.
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Yeni balatalar asbest değeri azaltıldığından eski balatalara göre daha yumuşak ve kısa ömürlü siz bu haşde daha da yumuşak seçmişsiniz. Aracınız kaç km de ?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı efesbright
165 bin de aracım, balataları alalı 15 bin km oldu. periyodik bakımla birlikte balatalarıda değiştirtmiştim. usta sert balata ses yapar yumusak olması gerekir dedi, yumusak aldık ama ses 500 km den sonra tekrar başlamıştı. öyle çekiyorum o sorunu işte bi çözümünü bulabilmiş değiliz. piyasa daki ustalar direk diskleri balataları ve kampanayı açıp temizlemek lazım diyip kökten değişikliğe gidiyor gereksiz yere.
Düzenleyen efesbright - 09 Eylül 2013 Saat 17:35 |
|
![]() |
|
Frene bastığınızda ses ve sarsıntı disk ve balata ile alakalıdır. Disk bozuk olursa hafiften ses yapar ve fren esnasıdna sarsılma hissedersiniz. Bence iyi bir ustaya diskleirnizi kontrol ettirin. Bir detaylı fotosunu da göreiblirsek iyi kötü yorumda bulunabiliriz. |
|
![]() |
|
kivanc ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Haziran 2013 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 950 |
Disklere yönelelim diyen arkadaşlara katılıyorum..
|
|
308 1.6hdi auto6r İst/Zong
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı efesbright
dün oldukça yoğunlaştı bu ses :) hani ses nasıl anlatıyım disklerin tükendiğini hissedercesine bi ses yani. ama ustalar diskler iyi diyor anlamıyorum. neyse herkese tşekkürler sanırım değiştirmeden sonuca varamayacağız.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |