![]() |
|
Ses sistemi yardim. |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2013 Saat 08:38 |
HOcam hiç önmeli değil ne zaman isterseniz müsait oldukça yardımcı olurum
|
|
![]() |
|
cybermaniac ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Şubat 2012 Konum: Turkey Durum: Aktif Değil Mesajlar: 24 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı cybermaniac
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
üstad ilgi ve alakan icin tesekkur ederim sayende iyi kötu biraz bilgi sahibi oldum senide yordum kusuruma bakma ama simdilik ses sistemini askiya almak durumunda kaldm.eger imkan olursa ses sistemi kuracagim zaman sana yeniden sorularla gelicem kabul edersen hakkını helal et simdiden cok ama cok sagol.
|
|
![]() |
|
yenice ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Temmuz 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 623 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ali bu işi iyi bilir bence tavsiyelerini dinleyin. ama size daha iyi yardımcı olabilmesi için bence ilk yapmanız gereken teyp ve mevcut kolonların marka model ve serilerini yazmanız gerekli.
benim cd çalar, önde 16cm hoparlör, arkada 13cm hoparlör hepsi pioneerin üst serisiydi 1 sene olmadı alalı, sadece onlara 600 liraya yakın para vermiştim. faydasını nasıl gördüğüme gelirsek, dün ben de sistem bağlattım. teypte hiç yoksa 20 tane subwoofer ayarı var. bu ayarların olmadığını varsayıp kapattığımda ya da alt seviyeye indirdiğime arkada bas kendini yırtıyor ama icraat yok :) bu ayarları gerektiği gibi yapınca ise bas kendini buluyor. teypte bu özellik olmasa arkadaki sistem alt seviyede kalacak. adam teybe ve hoparlörlere baktı ilk olarak. alt yapı çok iyi, ben şimdi bunlara 150 lira civarındaki komponent takımlarını bağlasam inan daha kötü çalar dedi. sadece amfi ve bas ekledik. şuan ön koltuktayken basın vuruşunu belimde hissediyorum :) 300 liralık malzemeler diye kötü bir ses beklentsi içerisine girmek yanlış olur :) öyle teneke gibi de vurmuyor, gayet tatlı ve net. bas olarak soundstream tarantula serisi 275 rms bas ve roadstar amfi bağladı. bunların ikisi toplam 300 lira. kabini falan dahil. ek olarak 80 lira kablo seti, içerisindeki sigortayı 80 amper seçtik yoksa 40 liraydı kablo seti. ama garanti olsun dedim. aynı basın 400rms olanını bağlasaydık bu sefer amfiyi forwell marka bağlayacaktı. o uygun oluyormuş. o zaman da sadece malzeme fiyatı 450 liraya geliyordu. ama benim istediğim yeri göğü inletecek arabayı düğün salonu yapacak bir ses diildi. o yüzden tercih etmedim. ama dediğim gibi şuan aldığım bastan çok çok memnunum. bu bile şuan bana aşırı geliyor ki bas ayarlarını yarıya indirdim. bas ayarları derken eko ayarları içindeki bas tiz ayarlarından bahsetmiyorum :) eko ayarlarındaki bas en düşük kademede :) bahsettiğim diğer subwoofer ayarlarını kapatıp ekodaki bası arttırınca bu sefer kolonlara da bas geldiği için içerideki ses yüksek seviyede bozuluyor. eğer teyp bu subwoofer ayarlarını içermeseydi şuan ben aldığım ses ve basın yarısını belki de çok daha azını alacaktım. aynı bas ve amfi olmasına rağmen. yani iş sadece kaliteli amfi ve bas ile bitmiyor. mümkün olsa da canlı olarak gösterebilsem teyp farkının verdiği performansı. siz ne kadar kaliteli bas ve amfi takarsanız takın teybin bas ayarlarının çok kapsamlı olması da ek olarak kalite sağlayacak. canlı örneğini dediğim gibi görüyorum Düzenleyen yenice - 12 Eylül 2013 Saat 01:18 |
|
Peugeot 206 1.4 HDI 2004 X-Line
|
|
![]() |
|
moonpark ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Nisan 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 27 |
kardeşim benim tavsiyem
1 çif 16cm jbl mid : sıfır fiyatı 180 tl (Doğubank) ikinci el : 120 tahtakale zaza han en alt kat 1 adet kicker 30 - 30 kicker bas : bunu sahibinden.com dan cok ucuza bulursun 150-200tl 1 adet 4 yollu edison anfi 700w ben kullanıorm suan 4 mid ve 1 bass ı rahatlıkla kasmadan kaldırıyor. fiyat tahmini 150-200 en fazla teyp konusunda bence kızakları ve kablolarınıda bulabılırsen yine tahtakale zaza han : 100tl usb lı temiz pionner teyp bulabilirsin. kimisi çalıntı mal dior tahtakale icin ama adamlar abi valla çalmadık diyorlar :D ben kendım kaça aldım 1.Adet temiz usbli pioner teyp 70tl tahtakaleden aldım teyibi 1.Anfi edison ,bass kicker bunlar harbı düşeş oldu sahibinden.cm dan aldım bi cocuktan 225TL IKISIDE 1 çift jbl 16cm mid arka panzilot 180tl dogubank. 1 çift kenwood normal 16cm kolon bu ustunde vardı ztn arbayı aldıgımda. Bağlatma kabolar dahıl 100tl (next oto caglayan murat abi) Ve sonunç olarak aldığım ses kalitesi ciddi anlamda tatmin edici toplam maliyet : 575 TL |
|
206 1.6xt 16v 110hp
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Hocam günaydın,
DÜn kusura bakmayın artık uyumak üzereydim. Teybi inceledim. RCA çıkışı var ama 2v. Bu çıkışla verim alamazsınız. Ama olmaz da değil dediğim gibi tam bir verim alamazsınız. Çin politikasına ben çok kızıyorum. Afedersiniz kıçımızdaki don bile çinden geliyorken milletin hala şu çin bu çin demesi beni deli ediyor. Çine laf edenler çatır çatır ayfonu kullanıyor samsungu izliyor pioneeri dinliyor. Pİoneer marsda mı üretiliyormuş ? Made in japan kalmadı artık. Pioneer dışında ses sistemine gönül vermiş bir çok firma var vibe-soundstream-magnat-powerbass-JL-rockford bunlarında kullandığı çoğu malzeme başka ülkelerde montajlansa da çin hammedesi üzerine. Ses sisteminde her zaman söyleirm en büyük rolü almak istediğiniz verim ve maddi bütçe oynar. HB deki seti alır yine müzik dinlerisniz. Hİ-Fi bir sistem olmaz elbette belirli frekansları duyabilirisniz. Sesi son ses açtığınızda belirli bir desibel sağlarsınız. İŞe briaz daha para katıp amfili kompenant bir sistem düzdüğünüzde daha çok frekans duyar Hi-Fi a yaklaşır ve daha yüksek desibel sevileri üretirisniz. İlk sistemde ses ayarı 60da alacağınız sesi amfili sistemde ses ayarı 20de alırısnız. Yenice"ramazan" kardeşim de dün gitmiş yaptırmış başlığıda var. Roadson amfi kullanmış tam çıkış özellikleirni bilmesemde pioneer fabrikasından çıktığını söylemişler. HA iş görmez mi ? Görürü tabiki. Tam güç çalıştırdığınızda ısınır frekans kayıpları olabilir ama yine de sesi yükseltecektir. HB dekki satılan sistem dediğim gibi mevcut sistemden muhakkak iyi olacaktır. Sİz alt tonları almak için mi yoksa gümbür demek için mi bass bağlayacaksınız ona karar verin öyle bir rota çizelim. Çünkü ben MP3 çalarımı amfiye bağlıyorum araba yine inim inim oluyor ille de teyp değil. Teyp sadece kaliteli sesi yansıtmak içindir. |
|
![]() |
|
cybermaniac ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Şubat 2012 Konum: Turkey Durum: Aktif Değil Mesajlar: 24 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı cybermaniac
cevabini bekliyorum cunku sormam gereken cok sey var :)) birde blow off lar hakkında bilgin varsa o konudada sorularim olacak ama önceligim ses sistemi :) etrafimda yardim alabileceigm kimseler yok forumlarda arastirmalar yaptim ama neye karar verecegimi de sasirdim bi markaya 100 kisi iyi diyor ise 80 kisi kotu diyor sasip kaldm
|
|
![]() |
|
Benim yanıma benden iyi bir jeolog gelse eğerki işimi etkileyecek bir durum varsa ben de yanımdaki adama güler yüzlü davranmam yani :D sizin durum bu olmuş.
Yarın size dönüş yapayım şuan çok fazla yazamıyrum |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı cybermaniac
verdigini cevap icin öncelikle tesekkur ederim.bugun istanbul caglayan bölesinde bazi oto muzik sistemi yapan yerleri dolastim en dusuk 850 den fiyat verdiler hei , flippo , roadstar setlerden bahsettiler internette setler daha ucuz dedigimde onlar orjinal jbl set degil cin mali oldugunu iddaa ettiler hatta bu hepsiburadada ki pioner paketindeki teybe ve hoparlorlere hicbir amfi ve bass in takilamayacagini sölediler..Ne yapacagimi sasirdim....en son verdigim linkteki pioner sete amfi ve bass olarak ne takilabilir..Oto ses sitemi kuran yerler o hoparlorlerin patlayacagini sölediler ve garantisi olamdigini sölediler sizce bunlar dogrumudur yoksa ellerindeki mallari satma icin mi yaniltmaya calitilar beni ?
|
|
![]() |
|
Bu sistemle sadece biraz daha kaliteli ve yüksek bir ses alırısnız ama beklentileirnizi karşılar mı bilemem. Ses sistemi , talep ve maddiyata göre şekillenen ve sonu olmayan bir meşgale. Bir firma bile aynı ölçüde 4-5 çeşit hoparlör üretiyorken bunun amacı kulağa ve cebe hitap etmekten geçiyor. Sİzin bütçe aralığınızda da biraz fazla ses istiyoryum talebinizi karşılayacak sistem yapılabilir. Eğer teypten memnun değilseniz ve gerçekten özellik ve biraz güç istiyorsanız OEM bir aftermarket teyple değişim şart. Orjinal teybin orjinal görüntüden öte götüremezsiniz. ZAten düşük güçteki ses çıkışını bir de çevirici ile düşüreceksiniz kablolar fln derken ses düzgün olmayacak amfi ve hoparlöre kötü gözle bakacaksınız. Teybi kafanızda şekillendirdikten sonra kablolama ve hoparlöre gidilmeli. Compenant hoparlörler yapısal gereği biraz farklı madde ve sistem kullanmaktalar içerilerinde sinyalki bir derece değiştiren crossover işlemciler var. Bunun la orta ve yüksek frekansı ayırıp woofer ve tweetera aktarıyorsunuz. 2-3 yollu olarak değişiyor. Tavsiyem 2 yolludur(Woofer16cm-Tweeter2.5cm-Crossover) Bununla orta ve yüksek frekansları daha derin ve net dinleyebilrisniz. frekanslar üstüste olmadığından ve yakın olduklarından sesi farklı açılardan da daha iyi duyabiliyorsunuz. Tavsiyem ön kapılar için kompenant takımı olacaktır. Bütöçe ayırabilirseniz "JBL 6508c"tek önerim olur. Arka kapıya koymak yerine bagaj üst kapak korumasına oval hoparlör takımı yerleştirilebilir. DAha çok ve kaliteli ses alırısnız. Pioneer-kenwood-alpine-sony-JBL gibi markalar tercih edilebilir. Oval kolon siizn bass talebinizi bir nebze karşılar ama bu dediğim gibi siizn beklentinizle orantılı bir durum. Sistemi montajlarken ayar yapan kişilere isteğinizi belirtin. Amfi olarak daha önce de benzer bir konuda konuşuldu. Bir arkadaş daha sizin gibi aracına bişiler yapmak istiyordu. Ona pioneer sistem kuruyoruz. Amfi olarak belirttiğiniz ve o sınıftaki amfiler 3 aşağı-5 yukarı aynı. Fiyatına göre performans veren malzemeler. Açıkçası görünümü ve fiyatı uygun olanı alırdım. Tabi Nominal bazda (RMS) çıkışları en az 50w olmalı. Biraz aklınızda sistemi geliştirin amfi ve hoparlörlerin çıkışları eş değer olmalı ama bunu sağlamak düşük bütçe de sıkıntı oluyor o yüzden amfi daha aşağıda ve hoparlörler daha güçlü olabiliyor bu da zamanla amfi ihtiyacınızı arttırıyor. BAss konusunda alacağınız 4 kanal stereo amfi köprülenip yine orta derece 300w rms e kadar bir bassı kaldırabilir.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı cybermaniac
http://www.hepsiburada.com/liste/pioneer-dxt-1569-oto-teyp-ve-hoparlor-set/productDetails.aspx?productId=otpiodxt1569&categoryId=26080&navq=fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252fcategories%253c%257bcatalog01_60002705%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_60002705_2147483631%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_60002705_2147483631_253575%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_60002705_2147483631_253575_26080%257d%252forder_stock_attribute_pl%253d1.0%252fitem_sale_count_pl%253e1.0%252f!892_dp%253d%257blisteden20c70131kar0131ls0131n%257d%26fh_view%3ddetail%26fh_reftheme%3d792aa7c5-b37b-48ab-8fd7-27b38dbac36a%252cdetail%252c%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252fcategories%253c%257bcatalog01_60002705%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_60002705_2147483631%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_60002705_2147483631_253575%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_60002705_2147483631_253575_26080%257d%26fh_refview%3dlister%26fh_sort_by%3d-item_sale_count_pl%26fh_secondid%3dotpiodxt1569%26categoryid%3d26080
Birde bunu budldum bu setin yanina amfi ve bass sartmidir yoksa onlar olmasada olur mu ? |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı cybermaniac
Arkadaslar merhaba...
Benim 2005 model 206 xt aracim var.Buna ses sistemi dusunuyorum ama tabi ses sistemlerinden anlamiyorum.en fazla 600 700 cvar bir maliyet ile halletmek istiyorum tabi bu maliyet ile normal bir ses alacagimi biliyorum.Yai gumbur gumbur olmicaktir ama en azindan istedigim kadar akfi sesi alirim sanırım.Şimdi google da arama yaparken sahibinden.com da gördugum bazi paket sistemlerin satisini gördum.Öncelikle onlari danişmak istiyorum.teyb im orjinal teyp.. 1 teyp i değiştirmelimiym ? ne önerirsiniz ? 2 arkaya kolon taktirmalimiyim ? 3 mid takim dedikleri kolondan haricmidir yoksa kolonlara mi mid takim deniyor sayet haric bir takim ise kolon ve mid takimi ikisini bir taktirmalimiym ? 4 amfi olarak hei roadstar gibi markalar var önerebileceiniz uygun fiyatli amfi ne olabilir ? buldugum urunlern linkleri hakkında dusunceleriniz neler ? ayrica bana hazir paket seklinde sistem bulursaniz yollayabilirmisiniz ? yada bu işle ugrasan istanbuldan olan arkadaslar var ise bana fiyat verebilirler mi ? Lütfen yardimci olursaniz sevinirim. http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-ses-sistemleri-paket-sistem-sok-sok-pioneer-sette-sok-kampanyaa-hepsi-bu-fiyata-kacirmayin-107033625/detay/ http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-ses-sistemleri-paket-sistem-dunya-markasi-jbl-komple-sette-kampanya-ozer-car-audio-da-121377540/detay/ http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-ses-sistemleri-paket-sistem-komple-set-ismail-berke-den-pioneer-roadstar-103496638/detay http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-ses-sistemleri-paket-sistem-pioneer-full-set-kablo-takimi-hediye-kapinda-ode-sok-kampanya-136977866/detay |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |