![]() |
|
Gıcırtı sesi ve geri giderken frenden gelen ses |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
nurkann ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Kasım 2012 Konum: Istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 30 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Eylül 2013 Saat 23:26 |
Arkadaşlar,
Öncelikle aracı ilk çalıştırmamı takiben hareket eder etmez 10-15 dakika boyunca arka tarafan yatak gıcırtısı gibi sesler geliyor ve sanki araba sallanıyor hissi veriyor, bir süre sonra yol yapınca bu ses azalıp kayboluyor neden kaynaklanıyor olabilir, ikinci sorum ise, geri geri giderken frene dokunduğumda arabanın altından tak diye bir ses geliyor frene her dokunusumda aynı ses basip cekince de yine tak tak diye devam ediyor ancak bunu sadece anarya giderken yapıyor yaklaşık 5-6 aydır devam ediyor artık sıkıntı çıkarmaması için araştırayım diye düşünüyüyorum.
|
|
![]() |
|
qqyyxx ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mart 2011 Konum: trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 910 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam 6 aydir bu ses var hic merak edip bi servise gostermedizmi. Ben sesi bu gun duysam en gec 1 gun sonra muhakkak baktiririm. Sesi duymadan birsey soylemek zor. Ilk akla gelen motor yada sanziman kulaklaklarin birisi
|
|
206 hdi x-line
307 hdi desingtech 1,6 90bg Focus ghia 2008 1,6 109 bg Astra 2012 1,3 cdti 90 bg 2011 golf tdi 105bg |
|
![]() |
|
nurkann ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Kasım 2012 Konum: Istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 30 |
Sıkıntı doğrumadığından pek ilgilenmedim, sadece geri gitmem gerektiğinde frene bastığımda gelen bir takırtı, frenin tutmasında vs sorun yok.
Gıcırtıya gelince kafam hep bagaj kapısından kaynaklandığını düşünüyorum ama
|
|
![]() |
|
kaderim@61 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 03 - Nisan - 1987 Kayıt Tarihi: 21 Haziran 2011 Konum: ankara/merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 205 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kaderim@61
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
kardeş arkalardan gelen gıcırtı sesi torsiyon olabilir. ayrıca frene basıp çekince gelen tak diye ses balatan bitmiştir geri bıraktığında ses yapıyodur benin arabamdada arka balatalarım bitmişti el frenini bırakıp indirdimmi tak diye ses geliyodu bu sesi ilk duyduğumda sanayiye gittim balata bitmiş fren merkezide yağ kaçırıyordu değiştirdim kesdi ses belki seninkide balatandan dır yardımcı olabildiysem ne mutlu saygılar...
|
|
bize her yer trabzon /206 xs 2003/elyapımı coilover/pionner 8300/kenwwod subwofer
|
|
![]() |
|
qqyyxx ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mart 2011 Konum: trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 910 |
arkadan gelen gicirdiyi onlemek icin ilk yapman gereken arka pandizotun oturdugu plastiklere yumusak ince yapiskanli sungerden yapistirarak pandizotun direk plastige oturmasini engelle hb araclarda genellikle o kisim gicirdar.
|
|
206 hdi x-line
307 hdi desingtech 1,6 90bg Focus ghia 2008 1,6 109 bg Astra 2012 1,3 cdti 90 bg 2011 golf tdi 105bg |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |