Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL >Haberler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - imanima yetti
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

imanima yetti

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
blinddark Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı blinddark Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: imanima yetti
    Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2013 Saat 23:02
merhaba
bu akşam yakıt almak için benzinliğe girdim şirket aracı kullandığım için taşıt tanımalı hiç fiyata bile bakmıyordum her hafta sonu bir günlüğüne eskişehirden ankaraya evime geliyorum en fazla alsam alsam 50 tl alıyordum ve fiyata bakmıyordum bu akşam fiyatlara baktım Eurodizel 4,62 kurşunsuz 5,18 nevrim döndü sinirlendim nereye gidiyo bu böyle ne yapmak gerekiyor cebimize girende kımıldama yok cebimizden çıkan ise sabun gibi yokuş yukarı tırmanıyor devletimiz sağolsun aracımı satmaya karar verdim ve ilan koydum beni aşıyor artık tabanvaya talim.
"" 2003 307 1.4 hdi xr 1998 opel vectra 2.0 16v gls
Yukarı Dön
Vale Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Vale Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2013 Saat 23:36
Bende Benzinli Araç Kullanıyorum Ama Yapıcak Birşey Yok Herkez Dizel Araba Alıyor Benzin Satılmıyor Sonra Her Yıl Sonunda Dış Ülkelere 2.5 dan veriyolar Böyle Bi Ülkede Yaşıyoruz..
Yukarı Dön
Buğra Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Buğra Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2013 Saat 23:37
ya arkadas hem şirket aracı kullanıp yakıta doğru düzgün para vermiyonuz bide imanıma yetti diyonuzShocked ya biz napalım? ben ayda 2 depo yakıt tüketiyorum, napalım yapcak bişey varmı? bizim ülkemizde yakıt fiyatları böle. benim merak ettiğim bu petrol dünyada bitti zaman ne olacakWink
      2005 model
206 1.4 hdi panoramic
Yukarı Dön
cansytnn Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cansytnn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2013 Saat 23:42
bugün dinledim radyoda 10 küsür kuruş düşecekmişş aman ne çok dedim !!!!
Yukarı Dön
Vale Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Vale Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2013 Saat 23:45
Çok Düşüyomuş 20 kuruş fazla vereyimde sussunlar dizel araba sevmiyorm tüplü araçdan nefret ediyorum mecburen benzinli kullanıyorm yapıcak bişey yok :)
Yukarı Dön
errör Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı errör Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2013 Saat 23:48
katma değer üretmeden , işi ehline vermeden kimseye rahat yok biz bunu hala anlayamadık....

sadece maslak sanayideki ilkokul ortaokul mezunu ustaları toplayınız karşılarınada sözde mekteplileri oturtunuz ne demek istediğimi anlayacaksınız..

Düzenleyen errör - 03 Eylül 2013 Saat 23:50
307 xsi 2.0 petrol
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı blinddark Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2013 Saat 23:49
şirket aracını ben kişisel kullanmıyorum işim için kullanıyorum orada yanlış anlaşılma olmasın kesinlikle lütfen
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı blinddark Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2013 Saat 23:54
Orjinalini yazan: Vale Vale Yazdı:

Çok Düşüyomuş 20 kuruş fazla vereyimde sussunlar dizel araba sevmiyorm tüplü araçdan nefret ediyorum mecburen benzinli kullanıyorm yapıcak bişey yok :)
artık ne olursa olsun heves zevk meselesini aştı çoğu kişi ekonomi düşünüyo artık ekonomik olsun diye 170 bg benzinliden inip 68 bg dizele binmeye başladım
Yukarı Dön
Vale Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Vale Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2013 Saat 00:07
Valla Karar Senin Tabikide Saygı Duyarız Ama Şu Varki Benzinli Aracın Zevki Her Zaman Bir Başkadır.
Yukarı Dön
Alicilik Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Alicilik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2013 Saat 00:34
Her ne kadar Türkiye toz pembe göründürülmeye çalışılsa da bir batağın içine sürükleniyoruz.

İnsanlar artık hayat yorgunluğundan muhattap olmak istemiyor. ZAten üretim olayını (sözüm ona devlet destekliyor ) tam yapamamışken iyice bitirip artık ithalatın dibine vurduk sanki çok iyibir gelirimiz varmış gibi.

Olayı Iraka gidince anladım. Irak 2 ye bölünmüş (yakında bizde de olacaktır) yukarısı Kürt rejimi aşağısı türkmen ve arapların bildiğimiz Irak rejimi. Heryerde bu türkiyeyide kapsayan Kürdistan bayrakları var ve adamlar o şekilde yaşıyorlar. Zenginler ama aşırı cahiller. Toplumun büyük bir keismi bırakın yazma okuması bil yok. Ama adamlar bizden zenginler deli gibi petrol üretip satıyorlar. SAddam zamanında ezilen millet şimdi 4*4 lüks suv larda hayat sürüyor.

Hükümet sürekli değişken petrol fiyatlarını düzene sokmuş. Normalde 900 ila 1200 dinar arasında değişen 97 oktan benzinin fiyatını 500 e sabitelmiş. Bizim devlete bakın!!! Hiç bir petrol istasyonunda 501 bile göremeziniz. Bu halde adamlar ciddi kar yapıyorlar. Vergi yok . Dışarıdan (özelllikle türkiye) teşvik var otel topraklarını ücretsiz veriyorlar ve vergiye tabiilik yok. Tabi bunlar petrolün veli nimetleri. Ama hükümet bizimkiler gibi takılmıyor halen gerektiği mütevazilikteler o kadar zanginliğe rağmen.

Ülekinin yarısı petrolü dışarı 2.5 liraya satan bir zihniyete oy vermişken bilmiyorum bu ne kadar düzelebilir ne kadar değişebilir. Ama ben kesinlikle iyi bir gelecek göremiyorum türkiye için . Biz bir şekilde hallederiz belkide bizim ecdadlarımız umarım bir ülkenin boyunduruğu altında kalmadan hür ve demokrat bir yaşam sürebilir. Zenginlik önemli değil hürriyet olmayınca milyon dolar kağıt olmaktan öte gitmiyor.
Hız sabitleme ve limitleme için
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Yukarı Dön
Alicilik Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Alicilik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2013 Saat 00:35
Bu arada dizel otomobil kavramı herhalde sadece bizim ülke de var. Irakta benzinden başka bir yakıt yok. Kamyonlar ham petrol kullanıyorlar.
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Yukarı Dön
kivanc Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kivanc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2013 Saat 15:39
Siyasete kaymış biraz konu :) 
308 1.6hdi auto6r İst/Zong
Yukarı Dön
umut_25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı umut_25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2013 Saat 15:43
Sözüm ona usta kendisi..... Geldiğinde 1 litre benzin 1 $ ile eş olacak diyordu.....
Yukarı Dön
fatihgg Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı fatihgg Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2013 Saat 15:56

Teknolojik konumda ilerde olan ülkeler katkı konusunda çalışmaları en çok benzinden yana kullanıyorlar.Dogaya verdiği zarar dizelde daha çok oldugundan ileri ülküler hep benzinli araç kullanıyor.Bende inananmamıştım,geçenlerde bbc de bir otomobil programında dinlemiştim.Bundan çok değil 10-15 sene önce ülkümizde dizel araç sesli diye almazdık fiyatlarıda hatırlarsınız,sonrasında rekabet olunca,araçlar fazlalaşınca böyle sonu bilinmez çukura dogru gidiyoruz.Adamlar bor ile çalışan araçlar perişen,biz köprüden elektrikli araç ilk geçişi yaptı sevinen bir ülke olduk ne yazıkkı..

2003 307 1.4
2008 Leon
Yukarı Dön
Alicilik Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Alicilik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2013 Saat 16:04
Orjinalini yazan: fatihgg fatihgg Yazdı:

Teknolojik konumda ilerde olan ülkeler katkı konusunda çalışmaları en çok benzinden yana kullanıyorlar.Dogaya verdiği zarar dizelde daha çok oldugundan ileri ülküler hep benzinli araç kullanıyor.Bende inananmamıştım,geçenlerde bbc de bir otomobil programında dinlemiştim.Bundan çok değil 10-15 sene önce ülkümizde dizel araç sesli diye almazdık fiyatlarıda hatırlarsınız,sonrasında rekabet olunca,araçlar fazlalaşınca böyle sonu bilinmez çukura dogru gidiyoruz.Adamlar bor ile çalışan araçlar perişen,biz köprüden elektrikli araç ilk geçişi yaptı sevinen bir ülke olduk ne yazıkkı..

Hocam dizelin CO2 salınımı hangi benzinliden fazlaymış ?

2013 Toyota Auris

1.33 Lİfe
1.6 valvematic CVT 
1.4 D-4D Multimode tüketim ve salınım değerleri
Motor özellikleri

Yakıt türüBenzinBenzinDizel
Birleşik5,5 lt/100km5,7 lt/100km4,2 lt/100km
Şehir dışı4,7 lt/100km4,8 lt/100km3,8 lt/100km
Şehir içi7,0 lt/100km7,4 lt/100km4,9 lt/100km
Motor
Şanzıman
Performans
Emisyon (Salım)
CO2 Birleşik (gr/km)128 gr/km134 gr/km109 gr/km

Düzenleyen Alicilik - 04 Eylül 2013 Saat 16:06
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Yukarı Dön
qqyyxx Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı qqyyxx Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2013 Saat 16:16
2001 de aylık asgari ücretle 112 litre benzin alınıyordu, bu gün 158 litre alınabiliyor. araç sayısındaki  aşırı artışı hesaba hiç katmıyorum. siyasete girersek işin içinden çıkamayız ama  doğruya doğru yanlışa yanlış demeliyiz.  ülkemiz ilk yıllardan beri akaryakıtı hep pahalı kullanmıştır bu, bu günün işi değildir. bunu tartışmaktan ziyade fiyatları nasıl düşürürüz onun tartışmasını yapalım. televizyonlarda geçenlerde 1 gün araçları kullanmayım zam protestosu yapalım dendi, trafikteki araçlar aksine daha da fazlalaştı, yine insanların çoğu özel otosuyla işine gidip  geliyor. bu hükemet gidip başkası gelince fiyatlar düşermi dersiniz? kesinlikle hayır.

206 hdi x-line
307 hdi desingtech 1,6 90bg
Focus ghia 2008    1,6 109 bg
Astra 2012       1,3 cdti 90 bg
2011 golf tdi 105bg
Yukarı Dön
errör Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı errör Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2013 Saat 17:46
eksiler ve artıları beraber söylemezsek oda ayıp olur trafikteki araç sayısı ve toplu ulaşım belediye hizmetleri vb onlarda gelişmeler var yok dersek yalan olur en basiti 1999 senesinde haftada bir çöp kamyonu gelen mahalleme artık her sabah sokak süpürme aracı geliyor vb vb 

ama işin ehline verilmediği taktirde "özellikle teknik sahada, çünkü katmadeğer teknolojiden üretimden dolayısıyla zanaatkardan gelir" yaptığınız diğer icraatlar kalıcı olamayacaktır olamamaktadır.

umarım artık; teknoloji üreten, istediği işlerde çalışma şansı bulan ve insani ihtiyaçlarını en doğru bir şekilde karşılama fırsatı bulan insanlar yetiştirmemiz gerektiğini ve herşeyinde insana bağlı olduğunu görür üz/ler.

en azından etrafınızdan pay biçin, kaç kişi yapmak istediği işi yaparak hayatını düzgünce idame ettirebiliyor ?

ne "profesör" işini severek yapıyor güzel ülkemde ne x mağazada stand görevlisi olan jeoloji mezunu genç ideallerini geliştirebiliyor nede büyük şirketlerde sahada çalışan insan evladı sosyal ihtiyaçlarını karşılayabiliyor...

hep bir kısmı bir parçası eksik bırakılmak zorunda kalıyor insanımızın, e doğaldırki bunun sonucundada ne verimlilikten ne sağlıklı kişiliklerden nede gelişmekten bahsetmeye çalışmak abes oluyor..
307 xsi 2.0 petrol
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı blinddark Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2013 Saat 19:34
Orjinalini yazan: kivanc kivanc Yazdı:

Siyasete kaymış biraz konu :) 
nasıl kaymasın sonuçta bu zamı halk yapmıyor
Yukarı Dön
herry Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı herry Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2013 Saat 21:04
o deil de ben istanbul trafiginde 1 km yol gidemiyorum trafikteki araba yogunlugundan, heryer kilit oluyor genellikle :) keske rahat rahat gidecek bos yol olsada memlekette 10 tl olsa litresi hahahah
Yukarı Dön
samet206 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı samet206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2013 Saat 22:00
Yakıta gelen zamlara son derece karşıyım bende benzınlı araç kullanıyorum ve yakıt masrafım oldukça yüklü ancak herşeyden önce arabacılık işi başlı başına bir lükstür ve durduğu yerde para yiyen bir merettir gülü seven dikenine katlanır misali tek sorun yakıt olsa keşke ama hepsi birlikte üst üste gelınce son derece bütçeyi sarsıyor hiç değilse insan aracına yakıtı anormal değilde normal bir fiyattan almak istiyor çokmu evet çok şu şartlarda Türkiyede bunu ıstemek malesef çok.
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 306 1.6 8V silindir kapak son mesaja git 487 0 freestyle53
konu icon 307 çözümsüz hararet problemi son mesaja git 6493 16 a.selim
konu icon PEVGEOT 206 TEKLEM SORUNU son mesaja git 199 0 kartal5200
konu icon ECO MOD DEVREDEYKEN İSTOP ETTİ son mesaja git 470 0 alibozoglu1
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 378 0 leow
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107610 14 Salihsencan
konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1614 0 kralex18
konu icon Peugeut / TEKLEME SORUNU - Kronik son mesaja git 3258 4 Rock
konu icon 407 bagaj sorunu (çözüldü) son mesaja git 10149 9 Pejocum
konu icon Rcz Arıza Işığı Gaz Yememe Titreme son mesaja git 9011 1 Barisge
konu icon Peugeot 2002 suv son mesaja git 1081 0 Pyrs
konu icon 3008 2025 RODAJ VE DİĞER KONULAR son mesaja git 1264 0 ankaralı_emre
konu icon peugeot 107 3D son mesaja git 23 0 karauurböcei
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 1704 1 Eren yıldız
konu icon Otomatik şanzıman da vuruntu son mesaja git 55650 87 Eren yıldız
konu icon Isı Kalkanı son mesaja git 328 0 kaya52
konu icon E-3008 Otomatik D Vitese Alma Sorunu son mesaja git 1436 0 CBerkG
konu icon pejo 106 son mesaja git 2887 0 badking530
konu icon Start stop son mesaja git 293 0 İlyas41
konu icon Peugeot 208 2021 Model 1.2 PT - Klima Fan Sorunu son mesaja git 2928 0 berkancelik
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JULY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Eren yıldız 2
badking530 1
freestyle53 1
CBerkG 1
kaya52 1
karauurböcei 1
ankaralı_emre 1
Pyrs 1
Barisge 1
Pejocum 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English