![]() |
|
968 km de 250 TL lik benzin.. |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
foresteng. ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Nisan 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 217 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı foresteng.
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2013 Saat 11:17 |
Selam Arkadaşlar,
Geçen hafta 3 günlük tatil yaptık.. 206'ım ile ilk defa uzun yol yapma fırsatım oldu böylece.. İstanbul-Bartın ( Amasra/İnkumu/Güzelcehisar)-İstanbul; toplamda 968 km lik yol yapmışım.. Evden çıkarken deponun 3/4 ü kadar benzin vardı.. Yolda 120 TL + 130 TL lik benzin alımlarım oldu.. Buna göre km.de 25-26 kuruş mu yakmış oluyorum.. * hız olarak 90-110 km/s arasında ve sürekli klima açık kullandım.. *araç 75000 km.de |
|
2006/206 Feline OV 1,4 (benzinli)
Kapkara |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
yanlış anlamadıysam 3/4 benzinin üstüne 120+130 yani 250 TL'LİK Benzin almışssın. depon dolu üstüne 250 TL'lik benzin....aşırı fazla yakmış araban arkadaşım... 3/4 litre takribi 30-35 litre benzin demek.oda 150 TL yapar.üstüne 250 TL'lik benzin.total de 400 tl yapar.senin araba km de şehirler arası 40-42 krş yakmış. |
|
![]() |
|
foresteng. ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Nisan 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 217 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı foresteng.
![]() ![]() ![]() ![]() |
İstanbuldan çıkarken deponun 3/4 ü doluydu. Mengende 120 TL lik benzin aldım, daha sonrada yine aynı yerden Bartın dönüşü aldım.. İlk benzin aldığımda (120 TL lik ; İstanbul-Mengen) son çeyreği gösteriyordu ibre.. İkinci alışımda da (130 TL lik; Bartın-Mengen) son çeyreğin altına inmiş ama ışık yanmamıştı.. İstanbula geldiğimde hala yakıtım (yine çeyrek kadar) vardı ...
|
|
Kapkara |
|
![]() |
|
albayman ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Kasım 2011 Konum: Muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 585 |
merhaba, hesabınızda yanılma payı var çünkü depoyu fullememişsiniz.
yakıt hesap edilirken yola çıkmadan depo fullenir. yol bitene kadar alınan yakıt bir yere not edilir. yol bitimi depo tekrar fullenir. yolda harcanan ve son fulleme için toplam harcanan yakıt yola bölünür. ama eğer yanılma yoksa ve 250 tl benzin ile 968 km gitmişse bence yakıt iyi demektir. |
|
2006 307sw 1.6 hdi comfort + cruise control
|
|
![]() |
|
deponun içindeki 3/4 yakıtı niye hesap etmiyorsunuz? deponun içinde 35 litre yakıtı harcıyor.üstüne 250 tl lik benzin alıyor arkadaş. bunun neresi iyi anlamadım. bende 207 var benzinli.05/07/2013 tarihinde uzun yol yaptım. 680 km.bunun içinde klima açık...185 tl benzin harcadım.var hesabı sen ordan yap..... senin aracın tahminen şehirler arası 30 krş yakar. 30 X 1000=30000 yani 300 tl benzin harcaması lazım. depodaki 3/4 yakıt nerden baksan 150 tl civarı birşey eder. senin aracın km de 40 krş yakmış benim hesabıma göre. |
|
![]() |
|
Mesut48 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Ekim 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1010 |
Evden çıkarken 3/4 yakıt var derken full depodan çeyrek eksik var anladım.
Dönüştede 1/4 yakıtla dönmüşsünüz fark yarım depo yani. Bu sonuca göre 130 TL + 120 TL + Yarım depo benzinle 968 km yapmış oluyosunuz. Yarım depoyuda 120 TL hesaplasak 250 TL + 120 TL = 370 TL yapar. 370 TL / 968 = 0,38 krş çıkarki bu rakam çok farazi aslında krş değilde Lt hesaplama daha doğru.
|
|
__B0DRUMLU__
|
|
![]() |
|
albayman ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Kasım 2011 Konum: Muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 585 |
demek istediğinizi anladım arkadaşlar, 250 tl benzin ve yarım depo yakmış diyorsunuz. bu durumda fazla yakmış görünüyor evet ama ben hala ölçümün sağlıklı olmadığını düşünüyorum. konuya ilk mesajımdaki yöntemli en sağlıklı sonuç alınır.
|
|
2006 307sw 1.6 hdi comfort + cruise control
|
|
![]() |
|
lamı cimi yok arkadaşlar arkadaşın arabası (İMZA KISMINA BAKARAK KONUŞUYORUM!) 2006 model 206 feline...otomatik vites. bu araba bu verilerle ölçülmez.depo fullenir 100 km sonra tekrar fullenir. alınan yakıt km ye bölünür ne yaktığı ortaya çıkar.
ama konuyu açan arkadaş 3/4 yakıtın üstüne 250 tl benzin alarak 968 km gidiyorsa kesinlikle ayar yaptırması lazım. bu araç şehirler arası bunu yakıyorsa şehiriçini tahmin edemiyorum...
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı foresteng.
merhaba tekrardan,
Aslında en son (yani yola çıkmadan 2 hafta önce) şehir içinde kullanırken depoyu doldurup, km yi sıfırlamıştım. Tekrar ışık yandığında menzil 588 km yi gösteriyordu, sonra tekrar doldurdum. Uzun yolda yani 3 gün boyunca klimayı sürekli açık kullandım.. Araçta 3 kişi ve bagaj dolusu eşya vardı. Aracım imzamda da yazdığı üzere otomatik vites 1.4 feline 206 ... ilk harcanan 3/4 lük benzini nedense saymamışım (!!); onuda katarsak ortaya 40 krş luk bir harcama çıkıyor..
|
|
Kapkara |
|
![]() |
|
ekinoks44 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 03 - Eylül - 1982 Kayıt Tarihi: 28 Ocak 2011 Konum: Malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 501 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ekinoks44
benim aracımda 2003 model 1.4 otomatik 206xt LPG'li 1200 km yola yaklaşık 280 TL yaktı. Klima hep açıktı. |
|
Peugeot 206 XT 2003 Otomatik Vites
Ford Fiesta Comfort 2006 Otomatik Vites Ford Focus Titanium 2013 Powershift |
|
![]() |
|
senin aracı direk com 2000 e bağlasınlar.beyne yazılım atılacak. fabrika verilerine döndürülecek. onu da 2 sene önce yetkili serviste 50 tl ye yaptırmıştım. şimdi 70-80 liradan aşağı değildir.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |