![]() |
|
206 GTİ ÇOK BÜYÜK SORUN |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
oguzhan84 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Eylül 2013 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı oguzhan84
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2013 Saat 23:46 |
Arkadaşlar ilk önce merhaba ;
Benim aracım 206 gti 2001 model yaklaşık 2 aydır bu sorunla uğraşıyorum bir türlü çözemiyorum.Sizlerin yardımınızı bekliyorum. Aracımdaki sıkıntı rolanti sabit durmuyor devamlı yapmıyor ama yaptığında gaza bastığımda birden öne atıyor gadan ayağımı çektiğimde öne doğru kafasını indiriyor ve haliyel düzensiz bir rolanti ve stop etmesiyle karşılaşıyorum.Ve gazdan ayağım çektiğimde de eksozdan patırdama yapıyor. *Ateşleme bobini dediler 2 kere değiştirdim *Tüp beyni dediler gazla karışıyor dediler Atiker Mega beyin ile değiştirdim *lambda oksijen 2.sensör dediler değiştirdim.Ama bu sensör araç giderken devreye girer diyorlar aracı cihaza bağlandığında devamlı sıfır olarak gösteriyor sorduğumda arac gittiği zaman devreye girer dediler *rolanti motoru dediler değiştirdim. *beyin dediler 2 kez tamir gördü düzelmedi şimdi yerine başka bir beyin taktık onda daha peter oldu.rolanti yüksek devamlı patırdama yapıyor. Yani aklınıza gelen bütün çözümleri yaptık eğer bu arıza sizin başınıza önceden geldiyse lütfen yardımcı olun eğer çözemezsem aracı satmak zorunda kalacam
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
arkadaşın 1.6 twinport astrasında benzer sıkıntı vardı. Sizin dediklerinizi teker teker yaptı. Sonra benzer durumla karşılaşan bir kaç kişinin yazısını okumuş nette . EGR yi iptal ettirdi düzeldi. EGR nin bir borusu var motor üst kapağının hemen üstünde o boru kirlenince yapıyormuş. LPGli araçta kronk diyorlar.
2001 modelde EGR var mı bilmiyorum ama fikir olabilir |
|
![]() |
|
oguzhan84 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Eylül 2013 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı oguzhan84
![]() ![]() ![]() ![]() |
Evet bu araçta egr var.Artık çıldırmak üzereyim fikrin için teşekkür ederim bunuda yarından itibaren göze alacam dostum...
|
|
![]() |
|
EnSoNiQ ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Eylül 2012 Konum: Çankırı Durum: Aktif Değil Mesajlar: 512 |
önce kendinizi ve aracınızı tanıtın daha sonra size yardımcı olacak gti kullanıcıları vardır hocam
|
|
Peugeout 307 XT BVA Hatchback 2004 Model
|
|
![]() |
|
tigerland ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2010 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3440 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
Bence tüp sisteminden Yada markasından o kadar masraf yapmaktansa benzinle gezseniz aynı olacaktı.
Geçmiş olsun diyorum. Tüp markası nedir |
|
206 RG 2000
206 GTI 2001 206 XS 2004 206 RC 2004 206+ 2012 206 GTI 2002 206 RED RC 207 GT 206 RC Black |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı oguzhan84
Benim aracım 206 gti 2001 model yaklaşık 2 aydır bu sorunla uğraşıyorum bir türlü çözemiyorum.Hocam yukarıda yazdığım gibi 206 gtinin farklı başka bir modeli de var yoksam
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı oguzhan84
Kardeşim tüp sistemim brcdir.Ama yeni dediğim gibi Atiker Mega beyin taktık. Sorun tüpte olsa komple söker atarım ama benzinde aynı sorunu yapıyor hocam maalesef
|
|
![]() |
|
aserhatg ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Aralık 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 29 |
benzin pompasına role taktır.arac gaza gecınce dursun.bi de bunu dene.elektrıkcılerde yapılcak yada gazcılarda yapılcak yarım saatlık bı ıs.306 da da benzer sorun hep vardı.bunu dedıler yaptım sımdılık sorun yok 1 haftadır.ama peugeot hep roalntı sorunu yasatan bı marka.bi fikri sadece
|
|
peugeot 306 griffe
1998 model atiker nanofast |
|
![]() |
|
byx ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2013 Konum: B.evler ist. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 103 |
öncelikle geçmiş olsun dostum araç cihaza bağlandımı.? gaz kelebek potansiyemetre veya mukavemet hatası gibi bi uyarı veriyor ise.gaz kelebeği potansiyel metre veya manifold basınç sensörü ( maf ) arızalı olabilir.birde bizim pejolar bu tür parçalarda yan sanayide pek randımanlı olmuyor,eğer sorun bu parçalardan ise mutlaka orijinal almanı tavsiye ederim.v.d.o veya magneti marelli örn. inşallah kısa sürede sorunu çözersin tekrar geçmiş olsun.
|
|
106 xr 99 mod.1.4 75 bg gümüş gri
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |