![]() |
|
Araç bir anda marş basmamaya başladı |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
baroff ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Kasım 2012 Konum: İnegöl Durum: Aktif Değil Mesajlar: 268 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2013 Saat 18:08 |
|
merhaba arkadaşlar aracım 30 dk önce çalışırken evin kaldırımına parkettikten sonra çalıştırayım dedim hiç marş almadı akü yeni zaten ondan olcağını sanmıyom sorunun sizce neyden olabilir ? Karşı komşum ya sigortadan yada altını sürttüysen marş motorunun kablosuna bişey olmuş olabilir dedi ? Sizce nedendir marş motoru kablosundansa nasıl bulabilirim veya sigortadansa napabilirim ?
|
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
yedek anahtarla bir deneyin.
|
||
![]() |
||
errör ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Haziran 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1134 |
|
anahtarı kontağa yaklaştırdığınızda sinyal sesi duymuyorsanız koliva üstadın önerisini deneyin, ama yedek anahtarda işe yaramazsa marş motorunun kömürü bitmiş olabilir onu kontrol et olmadı sigortaları kontrol et illaki bir yerden bir ip ucu çıkar.
aracı vitesteyken yarım metre kadar kaydırıp tekrar bir deneyin eğer sorun kömürse bu şekilde çalışabilir. Düzenleyen errör - 01 Eylül 2013 Saat 18:38 |
||
307 xsi 2.0 petrol
|
||
![]() |
||
baroff ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Kasım 2012 Konum: İnegöl Durum: Aktif Değil Mesajlar: 268 |
|
denedim sonuç aynı. imobilayzırdanda olabilirmi acaba ?
|
||
![]() |
||
|
tam olarak nasıl yapabilirim hocam ?
Düzenleyen baroff - 01 Eylül 2013 Saat 18:50 |
||
![]() |
||
fatih__bass ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mayıs 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 44 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı fatih__bass
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
307 için araç harareti 90 ı geçtiğinde marş basmıyordu soğuduğunda normale dönüyordu eğer sizinki de böyle bir problemse marş otomatiğindedir sıkıntı bi baktırın
|
||
![]() |
||
|
oda olabilir hocam arkadaşın hastanelik işi var diye vermiştim 120-140 km yol yapmış arac 90 hararette geziyodu fan açmadı falan diyodu
|
||
![]() |
||
errör ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Haziran 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1134 |
|
kastetmek istediğim şuydu baroff, aracın marş motorunun biraz dönmesini sağlayarak kömürde temassızlık varsa o geçici olarak giderilebilir.
araç 1 vitesteyken birazcık ittir ve sonrasında tekrar bir marş basmayı dene ve aracın çalışmayan elektronik bir aksamı varmı onuda kontraol et eğer yine marş almazsa ve o esnada bir ses duyarsan onuda burya yaz "tık" sesi gibi vb
|
||
307 xsi 2.0 petrol
|
||
![]() |
||
|
birde marş almadı derken marş motoru dönüyorda mı marş almıyor yada hiçbir hareket olmuyordamı marş almıyor ?
|
||
307 xsi 2.0 petrol
|
||
![]() |
||
tilbe307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Şubat - 1982 Kayıt Tarihi: 12 Şubat 2011 Konum: Bartın Durum: Aktif Değil Mesajlar: 344 |
|
marşı çevirdiğinde tık sesi geliyorsa iki neden var demektir ya marş motoru ya da marş kömürü geçmiş olsun
|
||
2010 3008 1.6 VTİ 120 HP PRİNS LPG
|
||
![]() |
||
|
Marş motoru hiç dönmüyor. Farları falan açtım marşa bastım tık yapıyo boş tık tık sesi geliyo o kadar. Marş kömürü için bir usta ondan olsa farlar açıkken kadrandaki lambalar azda olsa sönerdi diyo. Aküden olma ihtimali varmıdır ? Toksitlenme falan.
|
||
![]() |
||
|
valla anlattığın şeyler bir ay kadar önce benim başıma geldi aracımı bıraktığım bir servis yeni olan akümü hacılayıp yerine boş bir akü takmıştı bendede aynı senin anlattığın sorunları yaşamıştım farlarım falan yanıyordu ama marş motoru dönmüyordu belki seninde akü bitik belkide şarj dinamosu çalışmadı şarj etmedi ?
bir takviyeyle dene marş basacakmı bakalım ozaman
Düzenleyen errör - 01 Eylül 2013 Saat 23:45 |
||
307 xsi 2.0 petrol
|
||
![]() |
||
|
Aynen bir deneyim inş akü takviyeyle hallederimde kömür falan uğraştırmaz. Yardımlarınız için çok teşekkürler.
|
||
![]() |
||
yenice ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Temmuz 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 623 |
|
öncelikle geçmiş olsun. inşallah kömürden dolayıdır. çünkü benim de başıma gelmişti, galiba 4 kömür mü ne 5 lira mı vermiştim hatırlamıyorum :) bende de marş hiç basmıyordu. aracı vurdurduk çalıştırdık, daha sonra stop edip tekrar bastım çalıştı. bunu birkaç kez denedim çalıştı. aracı biraz dinlendirdim tekrar bastım çalışmadı. ertesi sabah yine aynı şey oldu. kömürlere baktık bitmiş, değiştirdik sorun düzeldi. ama marş motoru çok gıcık bir yerde. sökmek için biraz uğraşmıştık
|
||
Peugeot 206 1.4 HDI 2004 X-Line
|
||
![]() |
||
|
Teşekkür ederim. Marş kömürünü 100-150 civarına yapıyolar burda tamda parasız zamanıma denk geldi. Birde benim araç dizel vurdurmak sorun çıkarırmı ?
Düzenleyen baroff - 02 Eylül 2013 Saat 00:38 |
||
![]() |
||
yenice ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Temmuz 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 623 |
|
100 - 150 lira bence çok büyük rakam. 206 için renault marş kömürleri uyuyor. onlar tip tip oluyor. aradan 5 6 ay geçtiği için tam hatırlamıyorum fiyatını. 4 tanesine 5 - 10 lira gibi birşey vermiştim. marş dinamosu zaten söküldükten sonra kömürleri yerleştirmesi çok teferruatlı değildi. sökmek biraz sıkıntı. işçilik olarak da 25 lira verdiğimi hatırlıyorum. 150 lira çok yüksek gerçekten. bence biraz araştırma yapın. |
||
Peugeot 206 1.4 HDI 2004 X-Line
|
||
![]() |
||
|
internetten baktım fazla pahalı bişey değil kömür 5 liraysa burdaki çakallar 10 lira derler tanesine :)
|
||
![]() |
||
|
Sorun sanırım aküden lambalar dün yanıyodu bugün yanmıyor yansada kadrana işaretleri gelmiyor. Takviyeyle hallolcak sanırım. İnşallah dinamo falan sorun çıkarmaz.
|
||
![]() |
||
|
akü bitikkkk
|
||
307 xsi 2.0 petrol
|
||
![]() |
||
|
http://www.boschakuistanbul.com/images/content/big/1354611655.jpg
Bende bu aküden mevcut ama doluluk seviyesine nerden bakcağımı hiç bilmiyom. Eğer boşsa çıkartıp götürcem aldığım yere.
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |