![]() |
|
Aracımızdaki bazı sorunlar (206 1.4 XR) |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Ssedo ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Temmuz 2013 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 279 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2013 Saat 20:58 |
Herkese iyi forumlar abilerim kardeşlerim.
206 bizim ilk aracımız ve alırken pek bir şey bilmiyorduk, sanırım biraz arabayı döküntü aldık bazı yerlerininin farkında olmadan. Şimdi sorunlarımızı fotoğraflı olarak anlatmaya çalışacağım yardımcı olursanız sevinirim Öncelikle ek su deposu su kaçırıyor, ek su deposunu yedek parçacıdan 40 liraya aldık ve uymadı eskisi artık üretilmiyormuş ek parçalar takarak uydurulacakmış. Buna eyvallah dedik sanayiye gidip yaptıracağız artık nasıl olacaksa, 2. Sorunumuz sis farlarını ne kadar uğraşsam da yakamadım, direksiyonun altına falan baktım düğme var mı diye ama maalesef yok, dediğim gibi ilk aracımız olduğu için hiç ama hiç anlamıyoruz 1 LİNK 2 LİNK acaba neden yanmıyor olabilir sorun neden kaynaklı olur, ekonomik durumumuzda pek iyi sayılmaz o yüzden çoğu şeyi kendim halletmeye çalışıyorum, aracı alırken sanayide ustaya gösterdik ve anlayan bir tanıdığımı geldi ama sanırım gözden kaçırdılar bu sorunları Sıradaki sorunum isimini bilmediğim parça, geçen ek su deposunu takmaya uğraşırken aracın altında gözüme çarptı ve kırılmış plastikle tutturmuşlar sağa sola
1 LİNK Boru sanki üsteki hava alan yerden çıkmış gibi ya da öyle normali bilemiyorum en iyisi size sormak diye düşündüm, ve bu parçanın isimi ne acaba ? 2 LİNK Aracımızın bazı yerlerinde çizikler var sormak istediğim bunlar tamamen boya vs yapılmadan çözülebilir mi yoksa aracı tamamen boyatmak mı gerekir 1 LİNK 2 LİNK Bir de arabada az da olsa yağ kaçağı var sanırım sanayideki usta gayet normal demişti yine ben sizede sorayım Onun fotoğrafı: http://resim.roaccutaneyardim.com/?v=dscf3080.jpg Son olarak klima gaz kaçağı sorunumuz var fakat bunu sanayideki usta söylemişti fiyattan epey kırdırmıştık, acaba bu arabayı adam akıllı bir hale dönüştürmek için ortalama ne kadar bütçe ayırmak gerekir ? ve bursada bildiğiniz para düşkünü olmayan, hakkını alacak fakat arabayıda güzel hale getirebilecek bir usta varmı bildiğiniz ? Bu da uzaktan görünüşü :) http://resim.roaccutaneyardim.com/?v=5772621020.jpg Düzenleyen Ssedo - 29 Ağustos 2013 Saat 21:02 |
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
çizikler pasta cila ile geçer ama ılk resımdekı derın çızık kesınlıkle boya gerektırır üst taraftakılerde yanık gibi onlara bişey diyemem tavanda yanık galba folyo kaplanmış çunku .Öncelıkle kumanda kolunda ön sisler için yakma butonu yok sonradan bağlatılmış olmalı öyle olanlarada ya buton çekıyorlar yada arka sıse bağlıyorlar buton yoksa arka sıs açıncada yanmıyorsa belkı kaza falan yaptı ön tamponu değişti adam öyle süs olsun dıye taktı tesısat falan çekılı değıldı yada arza yaptı yanmıyor.Aracınız 1999-2000 yada 2001 model galba aynı model aynı serı araçlardan kullanıyoruz elımden geldıkçe yardımcı olurum .Biraz para harcıcaksın yanlız dört dörtluk bı araç olsun ıstıyorsan :) ve son olarak tavsiyem yağ kaçağı ıstenmeyen bır durumdur nekadar az olursa olsun karter muhafaza takmanı tavsıye ederım kesınlıkle 80 TL bişey çok önemlı bence bunu atlamayın derım çunku muhafazanız yok gorduğum kadarıyla.yağ kaçağınıda onarmanız gerek karterden kaçak yapıyor terleme falan gıbı gozukmuyor.Yağ kaçağı su kaçağı ınsanın başına bela açar önemlidir.
Düzenleyen samet206 - 29 Ağustos 2013 Saat 21:38 |
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
Ssedo ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Temmuz 2013 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 279 |
2000 model hocam, tavanda güneş yanığı olduğu için folyo çekilmiş böyle hoş gözüktüğü için hiç rahatsız etmedi bizi. Karter muhafaza ilk duydum fakat dediğiniz gibi gerekli bir şeyse onuda yaptırırız. hocam sizin aracınızdaki sis farı butonunu çekebilir misiniz fotoğrafını, benim iyice aklım karıştı, eğer sonradan takılı ise sis farkı butonunu çevirdiğim yer fotoğrafta gösterdiğim tik tik diye ses geliyor fakat sis farı yanmıyor orası sis farkı butonu değil mi ben öyle sanıyordum demek, arkada sis farkı zaten yok, ya da ben mi göremedim dersiniz sadece kırmızı bir ışık var alt tarafta. Sis farı olayıda kafamıza takıldı, arabanın her yeri adam akıllı çalışsın istiyoruz kullanmasakta, uzun seneler kullanırıız gibime geliyor öyle sat al işlerinden pek anlamıyoruz cevanınız için teşekkürler hocam diğer arkadaşlarında görüşlerini bekliyorum
|
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Var hocam olmaz olurmu arka tampondaki ortadaki kırmızı olan arka sistir farları açınca yanar arka sıs parklar açıkken yanmaz kısa veya uzunları açıcaksınız ardında o sıs sembolu olan butonu çevırdığınızde arka sis yanıcak.Benım aracımda ön sısler yok genelde 2000 modellerde olmuyor sonradan oluyor bu gıbı şeyler ondan bahsettım ampullerı yanmıştır belkıde ampul takın yada en garantisi bı oto elektrıkçı baksın anlarlar zaten ne var ne yok.Bende sızın kafanızdanım aracımda her şey çalışsın ısterım ama çok masraf ettım gerçekten arabacılık masraflı iş hele bide sokakta duruyorsa kafayı yedırtır adama .
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
Epey pazarlık sonucunda 12.5 aldık babamın arkadaşınıda götürmüştük o da yaklasık 1- 1.5 bin tl ile adam akıllı arabaya dönüşeceğini söyledi, bakalım şu arabanın borcu biraz bitsinde sanayiye baştan sona gösterelim şimdi hiç anlamadığımız için bazı ustalarımız fazla ödetir gibi hissediyorum, umarım 1-2 ye halledilir daha fazla masraf açarsa işimiz zor :) şahin mi alsaydım diyorum kendi kendime :D
|
|
![]() |
|
halilefe ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Kasım 2012 Konum: Muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 204 |
Kardeşim öncelikle hayırlı uğurlu olsun allah utandırmasın tekerinde taş değimesin sırf senın için giriş yaptım foruma
1 Su ek su deposu usta bir şekilde halleder can sıkmaya değmez. 2 Sis farını bende ilk aldığımda yakamamıştım :D o resimde ki koldan vida sıkma hareketi yaparak aça bilirsin. 3 o parçayı bilmiyorum :D 4 yağ kaçağı biraz düşündürdü beni ama umarım o da büyük masraf çıkarmaz bende aracı aldığımda uykularım kaçmıştı ama artık kafama takmıyorum bilsen benim başıma neler geldi
![]() |
|
halilefe
|
|
![]() |
|
Sağolun hocam, teker demişken tekerleride değişecek of :D Aminn
Vida sıkma haraketinide denedim fakat açılmadı başka bir sıkıntı var sanırım :) şimdi acemiyizya biraz heyecan yaptık sanırım büyük sorunmuş gibi gözüküyor umarım çok masraf açmadan çzülür sorunlar tekrardan sağolun :) |
|
![]() |
|
TaZ ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Ağustos 2013 Konum: İstanbulAvcılar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 137 |
kardeşim araban hayırlı olsun bende 1 hafta önce 2002 model 307 aldım arabayı alırken ne sorunlar vardı yazsam dersinki buna şükür.
1.sis farının soketleri takılımı diye egilip ön tamponun ordan bakarmısın en basit yolu budur soketler takılıysa ampullerden veya tesisatında sorun ola bilir dikkatli ol sis diyip gecme gecen sanayide sis yüzünden aracın bütün tesisatı yanıyodu zor kurtardık aracı yinede sigorta kutusuna kadar yandı hep. 2.o boru büyük ihtimalle hava filtresine giden boru resimden gördügüm kadarıyla o siyah kutuyu yukardan ceksen daha net bilgi verebilirdim ama büyük ihtimalle hava filtresi kutusunun borusu yakıtını cok cok etkiler arac cok yakar. 3.kaportada görülen yerler cizik olan yer dalga dalga duruyo yapan adam dogru düzgün işcilik yapamamış o parcayı boyata bilirsin yukardaki zaten güneş yanıgı o parcada tek parca halinde boyanır parca başı güzel işcilik yapan bi yer en fazla 100 tl bilemedin 120 tl fiyat ceker boyamaya. |
|
![]() |
|
Sağoun hocam, yağmur nedeni ile dışarı çıkamadım ilk çıktığımda ilk işim soketlere bakmak olacak, sis farlarıda önemli bir şey an gelir sise denk geliriz dağlarda belli olmaz yoksa apaçi gibi açıp gezecek değilim:) evet dediğiniz gibi hava filtresinin ucuna geliyor hocam ama o parça neden öyle ayrı onu çözemedim internetttede bulamadım, bilgileriniz için teşekkürler şu önemli sorunları halletsem çizikler falan zamanla olur yeterki şu kırık çıkıkları bi halledeyim az daha çalışıp para biriktirmeye devam bakalım :)
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |