![]() |
|
soğukken devir almaması silkelemesi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
haakaannn ![]() 1. Vites ![]() ![]() 13 - Temmuz - 1984 Kayıt Tarihi: 26 Mayıs 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 55 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı haakaannn
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2013 Saat 13:33 |
Merhaba
aracım soğuk iken sürekli silkeleme yapıyor benzin yada lpg de iken rölantide durmuyor stop ediyor yada sürekli 700 ile 1300 devir arası zıplayıp duruyor. Araç duru iken boşta gaza yüklendiğim de normalde 3 5 saniyede 6000 devire çıkması lazımken 15 saniyede zor çıkıyor ve silkeleme yaparak çıkıyor, giderken gaza yüklenince araba silkeleme yapıyor, bununla ilgili ustaya gittiğimde bilgisayara bağladı 7 hata vardı temizledi düzeldi, sabah arabaya bindiğimde yine aynı durumdaydı yine ustaya götürdüm bu sefer araçta hiçbir arıza gözükmüyordu. boğaz kelebeğini temizledi hava sensörünü değiştirdi düzeldi. ertesi sabah araca bindiğimde yine aynıydı bu sefer işe gidene kadar dikkat ettim araç ısınana kadar hep sorun çıkardı tam olarak ısındıktan sonra (fan devreye girdikten sonra) araç tamamen normale döndü ve sorunsuz çalışıyor. Ayrıca aracımda uzun süreden beri gaz pedalına bastığımda devir düşüşü oluyor, şöyle ki; rölantide 700 devirde olan araç gaz pedalına bastığım anda 600 devire düşüyor ve sonra 3000-4000 devire çıkıyor yani devir düşüp öyle yükseliyor direk yükselmiyor. lütfen yardımlarını bekliyorum hafta sonu nişanım var aracıma da ihtiyacım var böyle giderse sadece ustaya parçalanmış olacağım 3 günde bir arpa boyu yol gidemedik sorun konusunda.
Düzenleyen haakaannn - 28 Ağustos 2013 Saat 13:34 |
|
307 1.6 comfort
|
|
![]() |
|
muro_60 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Haziran 2012 Konum: Tokat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 929 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bujılerini kontrol ettır bendede aynısı oldu bujılerin arası cok kapalıydı bıraz actım düzeldi
|
|
peugeot 307 xt premium
|
|
![]() |
|
haakaannn ![]() 1. Vites ![]() ![]() 13 - Temmuz - 1984 Kayıt Tarihi: 26 Mayıs 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 55 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı haakaannn
![]() ![]() ![]() ![]() |
hangisi oldu sende aracın silkelemesi mi yoksa devir düşmesi mi
|
|
307 1.6 comfort
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı haakaannn
bujileri değiştirdim düzelme oldu fakat hala bir sıkıntı var. 2000 2500 devire kadar zorlanıyor ve sıkıştırıyor ayrıca çiğ benzin atıyor şimdi de.
|
|
307 1.6 comfort
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı haakaannn
Sonunda çözüldü problem bobinden miş.
Gaz kullanan bütün 307 lerde oluyormuş zamanla böbin değişimi çözüyor sorunu.
|
|
307 1.6 comfort
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Geçmiş olsun Hocam, masrafı ne kadar bobin değişiminin?
|
|
![]() |
|
tongucuk ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Kasım 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4496 |
aklımda şöyle bir sonuç çıktı lpg bizim araçlara yaramıyor japon ve alman arabalarında genelde sorun olmuyor bildiğim kadarıyla
|
|
Mecnun tatsaydı PEUGEOT sevgisini, severmiydi Leyla zillisini...
2009 peugeot 308 sw 1.6 hdi 110hp inci siyah ex nic: ramazanturan81 |
|
![]() |
|
gogly35 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Temmuz 2013 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 744 |
Bunun benzeri sorun son günlerde benmde dikkatimi çekiyor.. Sabahları aracı ilk çalıştırdğım zaman ilk 15-20 sn motor düzensiz çalışıyor devir düzensiz oluyor ve hareket etmeye kalktığımda motor stop etmeye çalışıyor daha sonra gün içerisinde sorunsuz çalışıyor.. Ben bu durumu gece oluşan soğuğa bağlıyorum ama mekanik olabilir mi dersiniz??
|
|
308 VTI // 2009
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı haakaannn
Eğer aracın gazlıysa sende benim geçtiğim yoldan geçiyorsun sanki. Başlarda çalışırken garipti sornalarda kalkışlarda ileri geri farketmez oil pressure low hatası verip stop etmeye başladı daha sonralarda silkelemeye ve rölantide düzensizlik ve sonuç bobin değişimi.
hafta sonu bir arkadaşımda daha oldu gaz taktıralı 2 ay olmadı aracı 90.000 de idi arabada aşırı silkeleme vardı. Bobin sökülünce gördük ki bujilerden iki tanesi hiç ateşleme yapmıyormuş.
|
|
307 1.6 comfort
|
|
![]() |
|
gogly35 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Temmuz 2013 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 744 |
Evet aracım lpg li, uygun zamanda bujilere göz atmak gerek o zaman...Gerçi hata vermiyor ama sorun büyümeden çözmek lazım
|
|
308 VTI // 2009
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |