![]() |
|
Camlardaki Su Kireç Lekesi |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
gogly35 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Temmuz 2013 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 744 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2013 Saat 00:24 |
Arkadaslar aracın önceki sahibinden kalma özellikle tüm camlarda ve aracın parlak aksamlarında (ön logo vb..) kireç lekeleri mevcut. Camsil,sirke vb..denedim bir türlü lekeler gitmiyor.. Özellikle aracı yıkadığım zaman ortaya çıktıklarında çok sinir bozucu oluyor bu lekeler.Forumda aradım ama sanırm önceden bu tarz bir konu geçmemiş.. Ne önerirsiniz???
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kireci HCl çözer onu deneyin bir de . Daha öncesinde deneme amaçlı limon sürtülebilir. Tanımadığınız veya çatal kaşığın temiz olmadığını düşündüğünüz yerde de limon yöntemi ile ufak çaplı bir temizlik yapılabilir.
Düzenleyen Alicilik - 26 Ağustos 2013 Saat 00:32 |
|
![]() |
|
gogly35 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Temmuz 2013 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 744 |
Mr muscle banyo kireç çözücü denedim camın bir kenarında banamısın demedi lekeler duruyor..
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Lİmonu ve daha derişik bir HCl çözeltisini deneyin derim. Eğerki geçmiyorsa o artık kireç değil camda iz kalmış demektir.
|
|
![]() |
|
limonu yarın deneyeceğim teşekkürler
|
|
![]() |
|
ne tür cila , bilgi vereblrmisnz?
|
|
![]() |
|
impact ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() İZMİR İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 26 Temmuz 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1504 |
hiç gerek yok, sirkeye bezi batırıp silin biraz 2-3 dk bekleyin sonra biraz bastırarak silin sonra temiz suyla yıkadın mı cam gibi olur.. :)
|
|
![]() |
|
Sirke denedim ama hiç etkisi olmadı baya ümitliydim sonuç vereceğinden ama nafile çıktı.. artık limon ve cila yöntemini deneyeceğim
|
|
![]() |
|
impact ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() İZMİR İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 26 Temmuz 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1504 |
hocam o zaman o traverten olmaya başlamış yavaştan.. ![]() |
|
![]() |
|
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Çaydanlıkta işe yaradığına göre limon sorunu çözecektir diye düşünüyorum
![]() ![]() |
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
|
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Ben cifler var köpuk gibi sprey şeklınde onlar artı sırke ıle çıkarıyorum genelde benzınlıklerde guneş altında yıkanınca bu hale gelıyor tabı kaportaya değırmemeye çalışın eğer bu dedıkleımı uygularsanız %75 lekelerın durumuna göre tabı garantı verırım cif ve sirke kullanırsanız kolay gelsın ...
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
Travertenlere Lİmon, limon tuzu ve sirkeden sonuç sıfır :) cila kaldı tek çare :)
|
|
308 VTI // 2009
|
|
![]() |
|
kivanc ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Haziran 2013 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 950 |
Cila halleder diye düşünüyorum..
|
|
308 1.6hdi auto6r İst/Zong
|
|
![]() |
|
Siz kireç olduğuna emin misiniz hocam ? CaCO3 ü çözmeyen limon sirke yok. Bence camın üst yüzeyi güneşden aşınmış farlarada oluyor.
|
|
![]() |
|
halilefe ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Kasım 2012 Konum: Muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 204 |
Bence yanlış cila uygulaması falan olmuş olabilir yoksa kireç olsa o denediklerin ile çoktan çıkarmıştın.
İyi bir pasta/cila iş görür.
|
|
halilefe
|
|
![]() |
|
oguzhan29 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2010 Konum: GÜMÜŞHANE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2352 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı oguzhan29
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
cilayı dene abim bizim arabada bazı dalgalanmalar lekeler mevcuttu ben cila atarken camlarada sürüyorum kalan lekeleri güzelce çıkarıyor
|
|
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model
|
|
![]() |
|
Bizim meşhur travertenler :)
![]() |
|
308 VTI // 2009
|
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
valla hocam bunlar standart olcak şeyler bende çok takıntılı bır ınsanım ama benım aracın ön camındada bazı yerlerde var bunlardan bu kadar bellı olmasada he bıde sılecek ızlerınıe ne yaptıysam çıkaramadım yarım daire şeklınde ız var camda bence maceraya gerek yok nazarlık olsun okadar vahim değilmiş durum yani :)
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
aynen bide o silecek izlerini düşünmüyorum bile :) insan yine de şöyle güzel bir yıkamadan sonra bu lekeleri görünce bezi sabunu bagaja kaldırıp eve dönesi geliyor :D
|
|
308 VTI // 2009
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |