![]() |
|
opete elveda, kime merhaba :) |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
yenice ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Temmuz 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 623 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25 Ağustos 2013 Saat 16:27 |
Sürekli olarak Opet euro dizel kullanıyordum. performans ve km den memnundum. 50 liralık mazot ile şehir içinde 200kmye yakın yol yapıyordum. genelde kullandığım yol iş yolu olduğu için aracı çok sıkıştırmama rağmen 200kmyi görüyordum 50 TL ile.
Fakat dün akşam opet istasyonunda yıkamacı ile tartıştım :) sürekli olarak opeti kullanmamın yanında sürekli olarak da aynı istasyonu kullanırım. artık aracı tanıyorlar o dereceye geldik :) dün akşam nasıl olsa opet müşterisiyim, bir su tutturayım dedim, sayın yıkamacı opet genel müdürümüz "fişi göreyim.!" şeklinde sert çıkıştı :) 2 3 günde bir beni burda görüyosun, opet müşterisiyim, yakıt almadım yıkar mısın dedim :) köpük parasını veriyoruz sonuçta :) yok dedi adam arkasını döndü gidiyor :) çağırdım tamam yıka alıcam yakıt dedim, "önce al da gel.!" diye bir atar daha :D arkadaşım yıka alıcam işte dedim, bu sefer cevap bile vermedi :D bundan sonra opetten yakıt almıyorum diye market yetkilisine durumu söyledim. o arada yıkamacı opet genel müdürümüz geldi "almazsan alma.!" şeklinde yine atarlandı :) baktım arkamdan hala konuşyo, "hem yakıt almıyo hem de yıkatmaya çalışyo bir de tırı vırı yapıyor" dedi en son, bende şarteller iyice attı kavga etmeye döndüm geriye, pompacılar yıkamacıyı uzaklaştırdılar :) Bundan sonra opet iç dış yıkicaz dese daha da gitmem :) Shellden full depo aldım ama performans bana pek iyi gelmedi. ama kalın mazot koymuştu ondan olabilir. BP yi hiç kullanmadım. Bu herkese göre değişken bir durum, 50 lira bp, 50 lira shell deneyip kıyaslamak lazım aslında. ama öncesinde sizlerden fikir almak istiyorum :) |
|
Peugeot 206 1.4 HDI 2004 X-Line
|
|
![]() |
|
korkusuz202 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2012 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 448 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı korkusuz202
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
belkide full save atmıştır..pek performanslı değil..gtl çok iyidir ama çabuk biter.Bana göre hem ekonomik hemde performans istersen V-power kullan..ben 50 tl atıyom (dizel) 250 km gidiyor
|
|
206 1.4 HDI X-LINE 2003 MODEL
|
|
![]() |
|
Zagorka ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Kasım 2012 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1444 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ben Hep TP Den Alıyorum Önceden De Tpden Alırıdm Şimdide Oradan Alıyorum ( TP - Türkiye Petrolleri ) .. Ve Bir KERE Başka Bir Yerden Almıştım Memnun Kalmadım Ve Daha Kısa Km Gittim ..
Yıkama konusuna Gelince Ben Burada 4 Günde Bir Yakıt Almadanda Olsa Yıkatıyorum Bir Sorun Çıkmıyor , Tabi çanakkalede aynı olurmu bilmem :D
|
|
Ww Sharan (K0455BA)(BG)
BMW (CM6463AH) ( BG ) Opel İnsignia (16GP802) TR EX CAR : Peugeot 307 (16CSN72) |
|
![]() |
|
pt206 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mart 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 265 |
shell güzel ama menzili kısa,bp pek kullanmıyordum geçen ay 2 sefer aldım güzeldi(önceden neden uğramadıysam :).totalden çok memnunum.menzili çok iyi ayriyetten performansıda güzel.
benim tercihlerim; 1-)TOTAL 2-)BP 3-)SHELL |
|
2005 206 1.4 HDİ XT
|
|
![]() |
|
errör ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Haziran 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1134 |
kesinlikle durumu ve plakanızı yazıp merkeze bir mail atın, millet herşeye eyvallah dedikçe herkes efe oldu çıktı |
|
307 xsi 2.0 petrol
|
|
![]() |
|
elsoberano ![]() 4. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 09 Şubat 2012 Konum: Ankara Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2517 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı elsoberano
bence tamamen oradaki bayiyle alakalı işletmeci her markada aynı davranışı sergileyebilir . en iyisi erör'ünde dediği gibi genel merkeze şikayette bulunmak .
|
|
307 2.0 xsi BİZE HER YER TRABZON
|
|
![]() |
|
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Ayıp etmişler
![]() ![]() |
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
bayi hatasını genele yaymamak lazım...
|
|
![]() |
|
ekinoks44 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 03 - Eylül - 1982 Kayıt Tarihi: 28 Ocak 2011 Konum: Malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 501 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ekinoks44
Bu olayın benzerini bende petrol ofisinde yaşadım. Yıkamacı elemanla tartıştım sonra petrol ofisi müşteri hizmetlerini aradım özür dilediler falan ama birdaha ordan almıyorum. Şuan shellden alıyorum.
|
|
Peugeot 206 XT 2003 Otomatik Vites
Ford Fiesta Comfort 2006 Otomatik Vites Ford Focus Titanium 2013 Powershift |
|
![]() |
|
qqyyxx ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mart 2011 Konum: trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 910 |
basliga bakinca opetin yakitiyla alakali bir durum sandim fakat yasamis oldugun olay bir isletmeyle alakali bu sell de olabilirdi po da maalesef kiminle nasil konusulacagini bilmeyen insanlar etrafimizda fazlasiyla mevcut. Istasyonun sahibine sikayet etsen bile o personelin uyarilip ayni hareketi tekrarlama masi saglanabilir. Memleketimde sık rastlanan olaylar malesef. Olayi yerinde cozup fazla kafaya takmamak lazim
|
|
206 hdi x-line
307 hdi desingtech 1,6 90bg Focus ghia 2008 1,6 109 bg Astra 2012 1,3 cdti 90 bg 2011 golf tdi 105bg |
|
![]() |
|
SDYMZ ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Şubat 2013 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1440 |
opet müşteri hizmetlerini ara şikayette bulun. bende çeşmedi opet de tartışmıştım |
|
2005Model 206XT 1.4Hdi SUNROOFLU (2012-2014)
2009Model 308SW 1.6Hdi |
|
![]() |
|
yenice ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Temmuz 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 623 |
opet müşteri hizmetlerine şikayette bulundum. bugün BP ye gittim adamlar yakıt al ya da alma 2 liraya yıkıyorlar. 1 lira zaten köpük için atıyor yıkamacı, 1 lira da bahşiş. helali hoş olsun birşey dediğimiz yok. ya böyle bir politika uygulayın ya da o yıkamayı oradan kaldırın. böyle şeyler insanı soğutuyor. sonuçta ben oranın müşterisi isem, her yakıt aldığımda yıkatıyorsam ama bir defalık ayda 1 kez orada 2 dakikalık bir yıkama işim varsa bunu uygulamak bir jesttir. he ben ayda 1 kez yakıt alıp hergün aracımı yıkatmaya çalışsam eywallah yüzsüzüm diyecem :)
market görevlisine ilk olarak şikayet etmiştim abi yıkamacı ile konuş diyor. yahu yıkamacı kim ya. opet adını böyle kişiler yüzünden lekelememeli diye düşünüyorum. açıkcası bu saatten sonra iç dış yıkicaz deseler yine de opetten yakıt almam. total ve bp yakın. ama totalin mazotu hakkında hiç bilgim yok. hem ekonomik hem de performans için iyiydi opet. bakalım bp ve totali denicem ışık yanınca 50 liralık miktarla. hem performansı gözlicem hem de kilometreyi. |
|
|
|
![]() |
|
dRhkn ![]() 2. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 14 Nisan 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 575 |
zamanında arkadaşım suriyeden benzin bulmuş, onu koymuştum, opetten aldığımdan iyi gidiyordu. opetten 1 kere aldım zaten hayatım boyunca hiç de tercih etmem. su an lpg kullanıyorum ve bpden cok memnunum. izmir-uckuyular pompası
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
tek kelime ile TOTAL
|
|
![]() |
|
reality59 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Şubat 2012 Konum: Tekirdağ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1030 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı reality59
totalden almanı tavsiye ederim. oldukça performanslı ve +20km daha uzun mesafe yapabiliyorsunuz :)
|
|
Peugeot 307 - 2004 HDI XR Peugeot 106 - 2002 QuickSilver Tekirdağ / ÇORLU |
|
![]() |
|
açıkcası bu güne kadar shell total ve bp yi ön planda diye düşünüyordum. ama totali çok tavsiye eden var. anladığım kadarıyla kilometrede sıkıntı yok. performans nasıl peki? ben en son shellden aldım eco koymuş, 2. viteste 2000 devirde gaza yüklendiğimde araç fırlıyordu. şuan o fırlamayı hissetmiyorum. psikolojik mi diye bikaç kez denedim ama performansı beğenmedim. shell v power gtl için arkadaşlar ekonomik değil dediler. hem ekonomi hem performans için shell v power deneyeceğim ilk etapta. sonra total ile kıyaslacağım ve sonuçları burada yazarım :)
|
|
|
|
![]() |
|
qqyyxx ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mart 2011 Konum: trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 910 |
uzun suredir dizel arac kullanirim hangi istasyona denk gelirsem oradan euro dizel alirim ama bahsettiginiz gibi hissedilir bir fark hicbirinde gormedim. Kacirdigim bir yermi var acaba.
|
|
206 hdi x-line
307 hdi desingtech 1,6 90bg Focus ghia 2008 1,6 109 bg Astra 2012 1,3 cdti 90 bg 2011 golf tdi 105bg |
|
![]() |
|
hafta içi sürekli olarak ev - iş arasında kullanıyorum aracı. mesafe çok uzak değil yaklaşık olarak 5km gibi. çok sık kasisler var ve genelde 2 ile 3. vites arasında kullanıyorum. tabi işe yetişme hırsı ile de aracı sıkıştırdığım çok oluyor. 2000 devirde sabit giderken gaza yüklendiğimde net olarak hissettiğim bir hızlanma oluyordu. ama shell eco ile bunu hissedemiyorum. hatta sollamaya geçtiğimde de karizmayı çiziyorum :) kalın ile ince mazot arasında gerçekten çok fark var. zaten benim de anlatmak istediğim bu. performansta euro dizel oldukça etkili. |
|
|
|
![]() |
|
ErolSs ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Mart 2013 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 271 |
katılıyorum direk sikayet et bence
|
|
QWERTY
|
|
![]() |
|
Dizelci ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Ağustos 2013 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7 |
Genelde Shell iyi diyorlar ama ben de akaryakıt firmaları arasında hissedilir bir fark görmedim. Hepsini aynı koşullarda test etmek lazım. Eğer fark varsa bile çok küçük farklar vardır.
Ben Petrol Ofisi kullanıyorum. Sebebi ise 4,34 olan euro dizelin litresini 4.11'den alabilmem. Devamlı müşterileri olduğumdan ticari araçlara uygulanan fiyattan mazot veriyorlar. Bu sebeple Petrol Ofisini tercih ediyorum. :)
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |