![]() |
|
RADYATÖR VALFİ VE HAVA ALMA |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
jiyanxese ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Kasım 2011 Konum: antep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 223 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı jiyanxese
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2013 Saat 15:13 |
arkadaşlar aracımın su devir daim pompası erimişti hareret sorunum vardı yenisini taktık suyu değiştirdik antifriz ekledik suyum çamurlaştı , hep kafamı kurcalardı geçen gün ve bugün suyu komple değiştirmeye çalıştım ama rafyatörüm su tahliye valfini bulamadım alttaki hortumu açtık yedek depoya su ekledim üfledim falan o şekilde suyu değiştirdim inş hava yapmaz. havası nasıl alıınır yeri nerdedir resimli olarak hep radyatör vanasını hem hava alma subabını anlatabilecek biri var mı acaba ?
|
|
peugeot 307,2003 XT
|
|
![]() |
|
jiyanxese ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Kasım 2011 Konum: antep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 223 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı jiyanxese
![]() ![]() ![]() ![]() |
güncelll
|
|
peugeot 307,2003 XT
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir noktaya dikkatinizi cekmek isterim. Yazinizda "ufledim" yazmissiniz ancak antifiriz cok tehlikeli ve bir o kadar da zehirli bir maddedir. Dikkatli olmak gerek.
Radyatorun altindan cikan boruyu sokmekle iyi yapmissiniz. Zaten yontemi de budur. Hava alma tapasi motorun arkasindan kabine giren kalorifer borularinin uzerindedir. Motorun arkasina sag ust tarafindan bakin gorursunuz. Altli ustlu iki borudur ve uzerinde tapa vardir. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı jiyanxese
hava alma tapasını gördüm ama çalışma alanı bulamadım elim girmedi oraya , nasıl yapmalıyım , yeni antifrizi nasıl eklemeliyim hangi hortumu açmalıyım yine radyatörün altından motora giden hortumumu açmalıyım açarsam antiftriz dökülür :) kafam karıştı :) koliva hocam resimle gösterebilirmisiniz. inat ettim kendim yapacağım :))
|
|
peugeot 307,2003 XT
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Antifiriz derken antifirizli su karisimindan bahsediyorsunuz herhalde? Yoksa direk antifiriz koyulmaz. Eger radyatorunuzde antifirizli su yok ise, yine ayni sekilde alt boruyu sokun ve suyu tahliye edin. Sonra boruyu takin. Sonra antifirizli su karisimini genisleme kabindan dokun ancak bunu yapmadan once radyatore ustten giren borulardan birini sokun ki hava hapis kalmasin iceride. Daha sonra tapadan havasini alin. Elinizin o aradan girebiliyor olmasi lazim. Ben uzanabilmistim bir yeri sokmeden diye hatirliyorum.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı jiyanxese
teşekkür ederim koliva .(evet antifrizli su karışımı)
|
|
peugeot 307,2003 XT
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |