![]() |
|
Xenon hakkında ( resimler eklendi ) |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
yenice ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Temmuz 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 623 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2013 Saat 01:12 |
Arkadaşlar biraz şu xenon işini takip ettim, işin içinden çıkamadım :)
70 Liradan başlıyor, 250 liraya kadar çin malı fiyatları var. space, cylone, sentinel, monza, mtec vs vs. mtec için 140 liraya japon patentli çin malı diyenler mi ararsın, 180 liraya orjinal japon malı diyip de sonrasında bize japon diyorlar biz de söze göre satıyoruz diye devam edenler mi ararsın :) ya da aynı ürünü japon malı diye 280 liraya satanlar mı ararsın :) neye inanıcaz neye güvenicez anlamadım gitti. sadece mtec için konuşacak olursak bu 3 satıcı ve bu 3 ürün arasındaki fark ne Allah aşkına :) biri çıksın desin ki abi bunun 70liralık olanı da aynı, 150lik olanı da aynı, 250lik olanı da. mercek olayına girmiyorum. merceksiz için şu konuyu açmak istedim. bu xenonun numarası nedir Allah aşkına. :) ben çözemedim gitti :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen yenice - 09 Ekim 2013 Saat 21:22 |
|
Peugeot 206 1.4 HDI 2004 X-Line
|
|
![]() |
|
hsnsnl ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2012 Konum: ögrenci Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1254 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
mtec ve cenmax fıyatlar orta sevılerdekı xenonlarda ıyılerı.. mtec sılver serısını alıcan 160-200tl cıvarı degısır fıyatı.. 8000k veya 6000k kullanıcaksın 10no 5yıldız.. ucuz markalar space, cylone vs ise, mtecin ısınıgı gördükten sonra space cylone ısıgınla karsılastırdıgında farkı rahatlıkla gorebılıyosun.. ben bunu baya bır farketmıstım, dedıgım gıbı mtec sılver ıyıdır..
|
|
307 XT Premium, 307 XS Coupe, 407 Premium Edition, Seat Leon 1.6 Stylance
|
|
![]() |
|
yenice ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Temmuz 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 623 |
cylone ucuz marka diyorsunuz ama modacar tarafından 2 sene garanti veriliyor. üstüne fiyatı da 162TL. diye özel olarak not düşmüşler. mteclerden kafamı karıştıran durum 140 liraya bulduğum kişi japon patentli çin malı dedi, 175 liraya bulduğum baştan japon dedi sonra bize japon diyorlar sözlere göre satıyoruz dedi. bunun sağında solunda MADE IN ibaresi yok mu :) he siz diyorsunuz ki mtec her durumda cyclone den daha iyi ve düzgün yanar ? yeter ki faturalı garantili olsun. |
|
|
|
![]() |
|
reality59 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Şubat 2012 Konum: Tekirdağ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1030 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı reality59
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Arkadaş haklı mtec olsun çamurdan olsun ;) kalite farkını gözleriniz ile göreceksiniz zaten :) |
|
Peugeot 307 - 2004 HDI XR Peugeot 106 - 2002 QuickSilver Tekirdağ / ÇORLU |
|
![]() |
|
xdesign_206 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Ocak 2013 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 970 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı xdesign_206
Mtec candır cylone da olduğu gibi mtec'te 2 yıl garantilidir.
|
|
Peugeot 206 xdesign 1.4hdi(2006)
|
|
![]() |
|
bu mtec çin malı ya da japon malı olması farkediyor mu? 140 liraya japon patentli çin malı var nasıl bi kavram bilmiyorum :) orjinal japon diye satılanlar da 180 liradan başlıyor.
|
|
|
|
![]() |
|
reality59 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Şubat 2012 Konum: Tekirdağ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1030 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı reality59
eğer alabiliyorsan shield almanı tavsiye ederim :)
ürünler arasında ki farkı şöyle gösterebilirim iki üründe h7 |
|
|
![]() |
|
206 ya xenon montajı yapılırken ampül yataklarında delme vs yapıyorlar mı yoksa yeni nesil dedikleri xenonlarda direk olarak montaj mı söz konusu? biraz araştırdım genelde ampül yataklarını deliyorlar.
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı reality59
bildiğim kadarı ile delme biçme işlemi yapılmıyor
|
|
|
![]() |
|
ben de öyle düşünüyorum. mtec silver aldım. yarın elimde olacak, muhtemelen perşembe de taktırırım. ya da basit ise yarın kendim de takabilir miyim diye düşünmüştüm kesme biçme işlemini sormamın nedeni montaj işlemi çok elektrik bilgisi ve kesme biçme işlemi gerekitiriyor mu? |
|
|
|
![]() |
|
ampülleri takıp çıkartmada sorun yok daha önce kendim çok ampül değiştirdim. aküden falan elektrik almayacak mıyız? balanslar elektriği direk olarak farlara gelen soketten mi alacak? |
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı reality59
evet direkt olarak oradan alacaksın. delmen gereken tek yer farların arkasında ki kapak onun dışında delme işlemi yapılmıyor, evet sende takabilirsin takma işlemi çok basit kendi halojen ampulunuzu çıkartıp yerine xenon ampülü takıyoruz sonra ayakların arasından ampülün kablolarını geçiriyoruz, arkasında ki kapağa o plastiğin sıkışacağı kadar...
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı reality59
http://staticclub.caradisiac.com/1/voitures-francaises/ma-ptite-206/photo/1511110151/1502068bce/ma-ptite-206-xenon-veilleuses-led-img.jpg
http://staticclub.caradisiac.com/1/voitures-francaises/ma-ptite-206/photo/1511110151/1502093be7/ma-ptite-206-xenon-veilleuses-led-img.jpg http://images.forum-auto.com/mesimages/764781/IMG6619.jpg şöyle bir resimde var.. örnek olarak
|
|
|
![]() |
|
Daha önce xenon işini hiç araştırmadığım için ampül kapağındaki delinmiş sonradan kapatılmış yere bir anlam veremiyordum :) meğer araçta daha önce xenon varmış. şimdi kontrol ettim ampül kapaklarının arkası delik. kısalara xenon uygulamak zor olmayacak eğer dediğiniz şekildeyse.
ama sisler beni düşündürüyor. çok iyi hatırlıyorum sislerin ampüllerini elektrikçi arkadaşla beraber zor değiştirmiştik. illa ki sağa sola çarpabiliyor. aracın altına girmek lazım o da mümkün diil yaylardan dolayı. bir de sol sis farı buhar yapıyor bazı zamanlarda. bu olay ampülü patlatır mı? |
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı reality59
ampüle her hangi bir zararı yok, ben sağ ön farı 2 ay kadar içerisinde gece gündüz buharlı(sulu) olarak kullandım sıkıntı çıkartmadı, sonra vakit bulunca farı açıp tekrar güzelce kapattım sorun çözüldü.
kriko ile arabayı kaldırarak sis farlarının montajını yapabilirsin. sis farların h1 olması gerekiyor onlarda basit.
|
|
|
![]() |
|
Haklısınız kriko hiç aklıma gelmedi. kanal falan düşünüyordum ama memlekette sandım kendimi :) o halde sislere takılan xenon balastlarını da motorun içine sabitlemek lazım. çünkü tamponun içinde illa ki su alırlar. balastları sabitlerken cırtlar ile elektrik kabloların geçtiği plastik borular falan var, oralara sabitlemek daha sağlıklı diyorlar. su almayı sıfıra indirmek için. |
|
|
|
![]() |
|
307bursa ve reality59 arkadaşlara teşekkür ediyorum verdikleri bilgiler için :)
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı reality59
silim balast mtec xenon kitim var sis farlarım da 300tl ye almıştım tam olarak karter korumanın üzerinde duruyor (yani sürekli su alan yer) mart ayından beri kullanıyorum garanti su alıyordur hiç bir sıkıntı yaşamadım. ürünün kalitesine göre değişebilir tabi, ek olarak 80 tl ye almıştım bir tane xenon kiti 1 hafta kullanamadım ve aydınlatması çok zayıftı halojenlerim daha iyiydi(Philips H7 Xtreme Vision)
|
|
|
![]() |
|
teşekkürler hocam kısalar için kesin takarım diyorum. ama sisler biraz sıkıntılı olacak. bakalım kaldırım falan kurtarırsa ön tekerlekleri kaldırıma alıp deneyeceğim :) far fotoları çok sağlıklı olmuyor özellikle geceleyin. ama gündüz o mavilik hissediliyor. mesela benim eklediğim fotolar var philips ampüller ama xenon gibi nerdeyse :) http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=24801&title=sonunda-bitti-resimler-eklendi ama yine de yaptığım işlemleri ve fotoları eklerim tabi ki. |
|
|
|
![]() |
|
dp tunning tedarikli mtec silver aldım ben de. çakma falan ya da çin malı değil. orjinal japan :) ama slim balast mı bilmiyorum onu sormadım. |
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |