Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Xenon hakkında ( resimler eklendi )
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Xenon hakkında ( resimler eklendi )

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yenice Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yenice Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Xenon hakkında ( resimler eklendi )
    Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2013 Saat 01:12
Arkadaşlar biraz şu xenon işini takip ettim, işin içinden çıkamadım :)

70 Liradan başlıyor, 250 liraya kadar çin malı fiyatları var. space, cylone, sentinel, monza, mtec vs vs.

mtec için 140 liraya japon patentli çin malı diyenler mi ararsın, 180 liraya orjinal japon malı diyip de sonrasında bize japon diyorlar biz de söze göre satıyoruz diye devam edenler mi ararsın :) ya da aynı ürünü japon malı diye 280 liraya satanlar mı ararsın :) neye inanıcaz neye güvenicez anlamadım gitti. sadece mtec için konuşacak olursak bu 3 satıcı ve bu 3 ürün arasındaki fark ne Allah aşkına :)

biri çıksın desin ki abi bunun 70liralık olanı da aynı, 150lik olanı da aynı, 250lik olanı da.

mercek olayına girmiyorum. merceksiz için şu konuyu açmak istedim. bu xenonun numarası nedir Allah aşkına. :) ben çözemedim gitti :)

Düzenleyen yenice - 09 Ekim 2013 Saat 21:22
Peugeot 206 1.4 HDI 2004 X-Line
Yukarı Dön
hsnsnl Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hsnsnl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2013 Saat 03:07
mtec ve cenmax fıyatlar orta sevılerdekı xenonlarda ıyılerı.. mtec sılver serısını alıcan 160-200tl cıvarı degısır fıyatı.. 8000k veya 6000k kullanıcaksın 10no 5yıldız.. ucuz markalar space, cylone vs ise, mtecin ısınıgı gördükten sonra space cylone ısıgınla karsılastırdıgında farkı rahatlıkla gorebılıyosun.. ben bunu baya bır farketmıstım, dedıgım gıbı mtec sılver ıyıdır.. 
307 XT Premium, 307 XS Coupe, 407 Premium Edition, Seat Leon 1.6 Stylance
Yukarı Dön
yenice Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yenice Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2013 Saat 06:55
Orjinalini yazan: hsnsnl hsnsnl Yazdı:

mtec ve cenmax fıyatlar orta sevılerdekı xenonlarda ıyılerı.. mtec sılver serısını alıcan 160-200tl cıvarı degısır fıyatı.. 8000k veya 6000k kullanıcaksın 10no 5yıldız.. ucuz markalar space, cylone vs ise, mtecin ısınıgı gördükten sonra space cylone ısıgınla karsılastırdıgında farkı rahatlıkla gorebılıyosun.. ben bunu baya bır farketmıstım, dedıgım gıbı mtec sılver ıyıdır.. 

cylone ucuz marka diyorsunuz ama modacar tarafından 2 sene garanti veriliyor. üstüne fiyatı da 162TL.
  • Hem beyin hem ampül 2 yıl garantilidir.Garanti ModaCar tarafından verilmektedir.
  • diye özel olarak not düşmüşler.

http://www.modacar.com.tr/urun/cyclone-h7-8000k-millenium-dijital-xenon-aydinlatma-kiti-012191.aspx

mteclerden kafamı karıştıran durum 140 liraya bulduğum kişi japon patentli çin malı dedi, 175 liraya bulduğum baştan japon dedi sonra bize japon diyorlar sözlere göre satıyoruz dedi. bunun sağında solunda MADE IN ibaresi yok mu :)

he siz diyorsunuz ki mtec her durumda cyclone den daha iyi ve düzgün yanar ? yeter ki faturalı garantili olsun.
    Yukarı Dön
    reality59 Açılır Kutu Gör
    3. Vites
    3. Vites
    Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı reality59 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2013 Saat 09:20
    Orjinalini yazan: hsnsnl hsnsnl Yazdı:

Arkadaş haklı mtec olsun çamurdan olsun ;) kalite farkını gözleriniz ile göreceksiniz zaten :)

Peugeot 307 - 2004 HDI XR
    Peugeot 106 - 2002 QuickSilver
    Tekirdağ / ÇORLU
    Yukarı Dön
    xdesign_206 Açılır Kutu Gör
    2. Vites
    2. Vites
    Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı xdesign_206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2013 Saat 09:37
    Mtec candır cylone da olduğu gibi mtec'te 2 yıl garantilidir.
    Peugeot 206 xdesign 1.4hdi(2006)
    Yukarı Dön
    yenice Açılır Kutu Gör
    2. Vites
    2. Vites
    Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yenice Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2013 Saat 21:01
    bu mtec çin malı ya da japon malı olması farkediyor mu? 140 liraya japon patentli çin malı var nasıl bi kavram bilmiyorum :) orjinal japon diye satılanlar da 180 liradan başlıyor.
    Yukarı Dön
    3. Vites
    3. Vites
    Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı reality59 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2013 Saat 10:36
    eğer alabiliyorsan shield almanı tavsiye ederim :)

ürünler arasında ki farkı şöyle gösterebilirim 
    iki üründe h7 

Tekirdağ / ÇORLU
    Yukarı Dön
    yenice Açılır Kutu Gör
    2. Vites
    2. Vites
    Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yenice Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2013 Saat 22:27
    206 ya xenon montajı yapılırken ampül yataklarında delme vs yapıyorlar mı yoksa yeni nesil dedikleri xenonlarda direk olarak montaj mı söz konusu? biraz araştırdım genelde ampül yataklarını deliyorlar.
    Yukarı Dön
    3. Vites
    3. Vites
    Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı reality59 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2013 Saat 22:40
    bildiğim kadarı ile delme biçme işlemi yapılmıyor

Tekirdağ / ÇORLU
    Yukarı Dön
    yenice Açılır Kutu Gör
    2. Vites
    2. Vites
    Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yenice Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2013 Saat 22:43
    Orjinalini yazan: reality59 reality59 Yazdı:

bildiğim kadarı ile delme biçme işlemi yapılmıyor

ben de öyle düşünüyorum. mtec silver aldım. yarın elimde olacak, muhtemelen perşembe de taktırırım. ya da basit ise yarın kendim de takabilir miyim diye düşünmüştüm kesme biçme işlemini sormamın nedeni montaj işlemi çok elektrik bilgisi ve kesme biçme işlemi gerekitiriyor mu?
    Yukarı Dön
    yenice Açılır Kutu Gör
    2. Vites
    2. Vites
    Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yenice Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2013 Saat 23:05
    Orjinalini yazan: 307bursa 307bursa Yazdı:

kendin takacaksan çok dikkatli olmanı öneririm çünkü ampulleri yerine otuttururken kırma ve patlatma ihtimalin var :)
    eğerki elimden gelir takarım dersen tarifi basit :)
    farın içindeki ampüle giren ve toprağa bağlı olan 2 adet soketli kablo var onları sök ve xenonların soketli kısımlarına bağla daha sonra xenonlardaki birbirine uygun dişi ve erkek soketleri takıp ampulu yerine oturt ve çalıştır bu kadar ...

ampülleri takıp çıkartmada sorun yok daha önce kendim çok ampül değiştirdim. aküden falan elektrik almayacak mıyız? balanslar elektriği direk olarak farlara gelen soketten mi alacak?
    Yukarı Dön
    3. Vites
    3. Vites
    Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı reality59 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2013 Saat 23:14
    evet direkt olarak oradan alacaksın. delmen gereken tek yer farların arkasında ki kapak onun dışında delme  işlemi yapılmıyor, evet sende takabilirsin takma işlemi çok basit kendi halojen ampulunuzu çıkartıp yerine xenon ampülü takıyoruz sonra ayakların arasından ampülün kablolarını geçiriyoruz, arkasında ki kapağa o plastiğin sıkışacağı kadar...

Tekirdağ / ÇORLU
    Yukarı Dön
    3. Vites
    3. Vites
    Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı reality59 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2013 Saat 23:17
    http://staticclub.caradisiac.com/1/voitures-francaises/ma-ptite-206/photo/1511110151/1502068bce/ma-ptite-206-xenon-veilleuses-led-img.jpg

http://staticclub.caradisiac.com/1/voitures-francaises/ma-ptite-206/photo/1511110151/1502093be7/ma-ptite-206-xenon-veilleuses-led-img.jpg

http://images.forum-auto.com/mesimages/764781/IMG6619.jpg

şöyle bir resimde var.. örnek olarak

Tekirdağ / ÇORLU
    Yukarı Dön
    yenice Açılır Kutu Gör
    2. Vites
    2. Vites
    Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yenice Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2013 Saat 23:40
    Daha önce xenon işini hiç araştırmadığım için ampül kapağındaki delinmiş sonradan kapatılmış yere bir anlam veremiyordum :) meğer araçta daha önce xenon varmış. şimdi kontrol ettim ampül kapaklarının arkası delik. kısalara xenon uygulamak zor olmayacak eğer dediğiniz şekildeyse.

ama sisler beni düşündürüyor. çok iyi hatırlıyorum sislerin ampüllerini elektrikçi arkadaşla beraber zor değiştirmiştik. illa ki sağa sola çarpabiliyor. aracın altına girmek lazım o da mümkün diil yaylardan dolayı. bir de sol sis farı buhar yapıyor bazı zamanlarda. bu olay ampülü patlatır mı?
    Yukarı Dön
    3. Vites
    3. Vites
    Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı reality59 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2013 Saat 23:44
    ampüle her hangi bir zararı yok, ben sağ ön farı 2 ay kadar içerisinde gece gündüz buharlı(sulu) olarak kullandım sıkıntı çıkartmadı, sonra vakit bulunca farı açıp tekrar güzelce kapattım sorun çözüldü.

kriko ile arabayı kaldırarak sis farlarının montajını yapabilirsin. sis farların h1 olması gerekiyor onlarda basit.

Tekirdağ / ÇORLU
    Yukarı Dön
    yenice Açılır Kutu Gör
    2. Vites
    2. Vites
    Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yenice Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2013 Saat 23:49

ampüle her hangi bir zararı yok, ben sağ ön farı 2 ay kadar içerisinde gece gündüz buharlı(sulu) olarak kullandım sıkıntı çıkartmadı, sonra vakit bulunca farı açıp tekrar güzelce kapattım sorun çözüldü.

kriko ile arabayı kaldırarak sis farlarının montajını yapabilirsin. sis farların h1 olması gerekiyor onlarda basit.

Haklısınız kriko hiç aklıma gelmedi. kanal falan düşünüyordum ama memlekette sandım kendimi :)

o halde sislere takılan xenon balastlarını da motorun içine sabitlemek lazım. çünkü tamponun içinde illa ki su alırlar.

balastları sabitlerken cırtlar ile elektrik kabloların geçtiği plastik borular falan var, oralara sabitlemek daha sağlıklı diyorlar. su almayı sıfıra indirmek için.
    Yukarı Dön
    yenice Açılır Kutu Gör
    2. Vites
    2. Vites
    Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yenice Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2013 Saat 23:53
    307bursa ve reality59 arkadaşlara teşekkür ediyorum verdikleri bilgiler için :)
    Yukarı Dön
    3. Vites
    3. Vites
    Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı reality59 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2013 Saat 23:56
    silim balast mtec xenon kitim var sis farlarım da 300tl ye almıştım tam olarak karter korumanın üzerinde duruyor (yani sürekli su alan yer) mart ayından beri kullanıyorum garanti su alıyordur hiç bir sıkıntı yaşamadım. ürünün kalitesine göre değişebilir tabi, ek olarak 80 tl ye almıştım bir tane xenon kiti 1 hafta kullanamadım ve aydınlatması çok zayıftı halojenlerim daha iyiydi(Philips H7 Xtreme Vision)

Tekirdağ / ÇORLU
    Yukarı Dön
    yenice Açılır Kutu Gör
    2. Vites
    2. Vites
    Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yenice Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2013 Saat 23:58
    Orjinalini yazan: 307bursa 307bursa Yazdı:

detaylı anlatım bu kadar :)
    bakalım hayırlısıyla takında bi foto paylaşın bizde görelim 
    şimdiden kolay gelsin 

teşekkürler hocam kısalar için kesin takarım diyorum. ama sisler biraz sıkıntılı olacak. bakalım kaldırım falan kurtarırsa ön tekerlekleri kaldırıma alıp deneyeceğim :)

far fotoları çok sağlıklı olmuyor özellikle geceleyin. ama gündüz o mavilik hissediliyor. mesela benim eklediğim fotolar var philips ampüller ama xenon gibi nerdeyse :) http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=24801&title=sonunda-bitti-resimler-eklendi

ama yine de yaptığım işlemleri ve fotoları eklerim tabi ki.

Yukarı Dön
    yenice Açılır Kutu Gör
    2. Vites
    2. Vites
    Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yenice Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2013 Saat 00:00

silim balast mtec xenon kitim var sis farlarım da 300tl ye almıştım tam olarak karter korumanın üzerinde duruyor (yani sürekli su alan yer) mart ayından beri kullanıyorum garanti su alıyordur hiç bir sıkıntı yaşamadım. ürünün kalitesine göre değişebilir tabi, ek olarak 80 tl ye almıştım bir tane xenon kiti 1 hafta kullanamadım ve aydınlatması çok zayıftı halojenlerim daha iyiydi(Philips H7 Xtreme Vision)

dp tunning tedarikli mtec silver aldım ben de. çakma falan ya da çin malı değil. orjinal japan :) ama slim balast mı bilmiyorum onu sormadım.
    Yukarı Dön
     Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
    Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
    Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
    Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
    konu icon Peugeot Yedek Parça
    konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 182 0 leow
    konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107271 14 Salihsencan
    konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1406 0 kralex18
    konu icon Peugeut / TEKLEME SORUNU - Kronik son mesaja git 2948 4 Rock
    konu icon 407 bagaj sorunu (çözüldü) son mesaja git 8988 9 Pejocum
    konu icon Rcz Arıza Işığı Gaz Yememe Titreme son mesaja git 8445 1 Barisge
    konu icon Peugeot 2002 suv son mesaja git 723 0 Pyrs
    konu icon 3008 2025 RODAJ VE DİĞER KONULAR son mesaja git 677 0 ankaralı_emre
    konu icon peugeot 107 3D son mesaja git 23 0 karauurböcei
    konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 1520 1 Eren yıldız
    konu icon Otomatik şanzıman da vuruntu son mesaja git 55214 87 Eren yıldız
    konu icon Isı Kalkanı son mesaja git 294 0 kaya52
    konu icon E-3008 Otomatik D Vitese Alma Sorunu son mesaja git 1043 0 CBerkG
    konu icon pejo 106 son mesaja git 1688 0 badking530
    konu icon Start stop son mesaja git 247 0 İlyas41
    konu icon Peugeot 208 2021 Model 1.2 PT - Klima Fan Sorunu son mesaja git 2198 0 berkancelik
    konu icon Peugeout 208 Otomatik Şanzıman Sorunu son mesaja git 566 0 Ozgur30
    konu icon Urea Egzoz Emisyon Arızası son mesaja git 1587 0 Şmşk
    konu icon Presence of water in diesel fuel filter son mesaja git 15873 23 M.Emin
    konu icon 508-Fren Sistemi Arızası son mesaja git 18917 16 tga508
    Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JULY EN AKTİF 10 ÜYE
    Üye Mesaj
    Eren yıldız 2
    kaya52 1
    karauurböcei 1
    ankaralı_emre 1
    Pyrs 1
    Barisge 1
    Pejocum 1
    Rock 1
    kralex18 1
    Salihsencan 1
    Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
    Üye Adı Yetki
    GökhaN YÖNETİCİ
    sonerkyl MODERATÖR
    İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
    Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
    “İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English