![]() |
|
Cam Filmi Yasak mı? Değil mi? |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
burakkaya ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Mayıs 2013 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 34 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı burakkaya
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2013 Saat 16:35 |
|
Arkadaşlar merhaba
Aracıma haftaya pazar cam filmi yaptırmayı düşünüyorum. Dışarıda bakıyorum neredeyse 10 arabadan 5 inde cam filmi var. Şu anda cam filmi yasağı devam ediyor mu etmiyor mu kesin bir bilgiye ulaşamadım internetten. Yaptırıp bir sürü ceza yemek istemiyorum. Sadece yan camlara ve arka cama yaptırmayı düşünüyorum. Bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olabilirse sevinirim. (istanbul avrupa yakasında uygun fiyata yaptırabileceğim bir yer tavsiye edebilir misiniz? max 120 tl verebilirim şu anda) Şimdiden teşekkürler herkese.
|
||
![]() |
||
errör ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Haziran 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1134 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
valla göze batmayacak en açık ton yaptırırsan sorun olmaz sanırım bilgili arkadaşlar daha net şeyler söyleyeceklerdir ..
|
||
307 xsi 2.0 petrol
|
||
![]() |
||
silivriserdar ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ocak 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 163 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı silivriserdar
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Bildiğim kadarı ile cam filminin dereceleri var çok karanlık olursa yani o zaman cezası var ama daha açık tonlarda olursa cezası yok. O yüzden herkes arabaya cam filmi taktırıyor.
|
||
peugeot 306 xr platinum 2001 model 1.6 benzin & lpg 06 plaka füme renkli
|
||
![]() |
||
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
|
Kesin bir hüküm var mı bilmiyorum ama eğer bir değşiklik olmadı ise sadece sürücünün görüşünü engelleyecek durumlar yasaktır ve trafiğe aykırıdır. Polis ceza yadı diye tutunduğu dayanak bu. Yoksa cam filmi yasağı ile ilgili bir madde yok.
Canı sıkılan yazmak isteyen araba hoşuna giden memurumuz yazayım diyip yazıyor. Ya da bir ihbar olursa ona göre yazıyorlar. 206 da ön cam dahil 6 cam 1 numara filmli idi. Dışardan baktığınızda film var yok sadece akşam üzeri ve gece belli oluyordu bir de camlar açık olurda ton farkı ortaya çıkarsa. Allah yazdırmasın ceza yemedim cam filminden ama yazsa da mahkeme yoluna giderim kesinlikle. O anda zıtlaşmak yerine bir üst merci ile uğraşmak hem daha mantıklı hemde sonuca daha yakın olur. Memurla muhattap olmak deveye hendek atlatmak gibi oluyor. Eğer hoşunuza gidiyorsa yaptırın ben şimdiye dek zararını görmedim aksine bütün camlar filmli olduğundan yaz kış arabaya rahat biniyor ve güneş gören yerleirne temas edebiliyorum. Ayrıca akşamları karşıdan ve arkadan gelen ışıklarıda süzme de yardımcı oluyor. Koyuluk derecesi size kalmış. Ben en açık tonu uyguladım ama zamala baya da açıldı hala memnunum. Kuzenimde yan camlar fln 2 numara gece resmen zulum oluyor sağ sola camı açmadan hakim olamıyorsunuz. Eğer aile sahibi iseniz hanım ve çocuk varsa, arka ve arka yan camları 2 numara yolcu ve şöför camlarını (ön cam opsiyonel) 1 numara yaptırın derim. |
||
![]() |
||
silivriserdar ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ocak 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 163 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı silivriserdar
|
En açıklayıcı cevap olmuş bende taktırmak istediğim için bu tavsiyeler işime yarar açıkçası teşekkürler. |
||
peugeot 306 xr platinum 2001 model 1.6 benzin & lpg 06 plaka füme renkli
|
||
![]() |
||
Burak ![]() MODERATOR ![]() ![]() P.T FORUM MODERATOR Kayıt Tarihi: 16 Ekim 2012 Konum: İstanbul Eyüp Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5330 |
|
Muayenelerde hafif kusur deyip geciyo arac muayeneden ama bazi polislet ceza kesebiliyo t
Kesin bir hüküm yok çifte standart var benim izlenimlerimr göre film yüzünden baglanan aracimizda oldu 2006 model caddy vardi bizde camlar filmli diye baglandi bir keresinde |
||
Zalım Quik Oyun Bozan ...
|
||
![]() |
||
qqyyxx ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mart 2011 Konum: trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 910 |
|
polis cevirmesinde ceza yaziliyor. Polisin elindeki kitapcikta ilgili madde okadar esnekki ceza yazilmaasina engel olamiyorsun. Inatlasma durumunda arac baglamaya kadar yolu var.
|
||
206 hdi x-line
307 hdi desingtech 1,6 90bg Focus ghia 2008 1,6 109 bg Astra 2012 1,3 cdti 90 bg 2011 golf tdi 105bg |
||
![]() |
||
Bünyamin.Kar ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Mart 2013 Konum: Samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 163 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Bünyamin.Kar
|
Film için herhangi bir ceza yok aslında böyle bir hüküm yok, ama sağolsun polis memurları kafasına göre kesiyor. Şu da bir gerçek ki trafikte polisin gözüne batmazsanız ceza yemektende kurtulursunuz. Benim araçta ön cam hariç 2 numara film var geçen sene yaz girmeden takdırdık, şuana kadar hiç bir sıkıntı yaşamadım inşallahta bundan sonrada olmaz. Güneşten dolayı biraz solma var, önümüzdeki sene muayeneye kadar devam
|
||
97 model 306 1.6 diamond
|
||
![]() |
||
SZKR ![]() 1. Vites ![]() ![]() 27 - Mayıs - 1984 Kayıt Tarihi: 05 Ocak 2011 Konum: İZMİT Durum: Aktif Değil Mesajlar: 250 |
|
Şahsen; 2 yıl önce yaptırdım, birçok polis kontrolünde araca dikkat dahi edilmedi. Bunun sebebi aracın o bazı diğer araçlar gibi "modifiyeli" görünmemesi. Göze batacak şekilde aracı modifiye eder, yol öyle çıkarsan çevirmeyecek polis dahi çevirir, örneklerini görüyoruz. Ama dediğim gibi, cam filmi cezası diye birşey yok şuan için duyulan, muayenede hafif kusurlar bölümüne 'sonradan cam filmi kaplanmış' şeklinde madde ekliyorlar.
|
||
![]() |
||
Bünyamin.Kar ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Mart 2013 Konum: Samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 163 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Bünyamin.Kar
|
İnternette gezinirken konuyla ilgili bi tane hukuk sitesinde denk geldim
Karayolları Kanunu madde 30/1-b maddesi uyarınca ''....görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs, aksesuar, eşya ve çıkıntıları.....'' diyor.
Karayolları Trafik Yönetmeliği Md 63/6 : "Ayrıca, taşıtların camlarının görüntüyü değiştirecek seviyede renkli kullanımı veya camların üzerine renkli film tabakaları yapıştırılması yasaktır." diyor Trafikte seyreden bir aracın içinin görünmez veya zor görünür kılınmaya çalışılmasının haklı bir gerekçesi yoktur ve en basitinden aracın Trafik kurallarına uygun seyredip seyretmediğinin denetlenmesini dahi imkansız kılmaktadır. İçi görünmeyen bir araç durdurulup kapısı/camları açılmadan, şöförün seyir halinde cep telefonu kullanıp kullanmadığı, yolcu bölümündeki kişinin emniyet kemeri takıp takmadığı, araçta ruhsatında yazılı olandan daha fazla kişi oturup oturmadığı, ön koltukta küçük yaşta çocuk oturtulup oturtulmadığı, şöförünün 6 yaşındaki oğlunu kucağına alıp araba kullanıp kullanmadığı, arka koltukta oturan bebeğin kullanılması zorunlu çocuk koltuğunda oturup oturmadığı, sürücünün elinde bira şişesi ile araç kullanıp kullanmadığı gibi "kamunun menfaatlerini ilgilendiren" bir çok hususun denetimi imkansızdır. |
||
97 model 306 1.6 diamond
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Bünyamin.Kar
|
Al bu da 06 haziran 2013 tarihli bi haber
|
||
97 model 306 1.6 diamond
|
||
![]() |
||
burakkaya ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Mayıs 2013 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 34 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı burakkaya
|
arkadaşlar cevaplar için hepinize teşekkür ederim.
anladığım kadarıyla kesin ve net bir kanun yok. aracım öyle göze batacak bir araç değil. orjinal tipiyle 206. söylediğiniz film numaralarını yaptıracağım yere söylerim onlar yardımcı olacaktır zaten bana. şimdi sıra yaptıracak yer bulmakta. bahçelievler de 100 tl ye yapan bir yer var ama ne kadar sağlamdır bilemedim.
|
||
![]() |
||
Burak ![]() MODERATOR ![]() ![]() P.T FORUM MODERATOR Kayıt Tarihi: 16 Ekim 2012 Konum: İstanbul Eyüp Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5330 |
|
evet yasa bu ama memur cezayı kesiyor ben keseyim sen git ugraş diyor mahkeme felan filan birdünya ugraşıyosun sonra |
||
Zalım Quik Oyun Bozan ...
|
||
![]() |
||
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
|
2 numara cam fılmı kıl birine denk geldiği zaman hertürlü cezayı yer yanı ceza yemesede söktürürler gözüne takılırsa genelde böyledir çok şahit oldum .
|
||
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
||
![]() |
||
cansytnn ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Şubat 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 314 |
|
Bende bu aralar yaptırmayı düşünüyorum da 2 numara acaba sürüşüme engel olur mu diye de düşünmüyor değilim ??
yada şöyle daha mı iyi 307 imde en arka cam 3 numara arkalar 2 numara ön 1 numara ? ama öyle de çok değişik gelmez mi göze her yer değişik numara ?
|
||
![]() |
||
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
|
Park ederken en arka cam sıkıntı yaratabilir |
||
![]() |
||
TuNeR_32 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2013 Konum: Isparta Durum: Aktif Değil Mesajlar: 572 |
|
Kendi aracımda 1 numara amerikan cizilmez film var renkli cam gibi görünenlerden en açığı aracın içi rahat göründüğü halde aracıma ceza ve trafikten men ettiler söktürüp ceczayı öpeyip trafikten düşürttüm hiç bulaşma film işine derim cezayı daha bu ay içerisinde yedim yani yasak aynı yasak ancak şikayet edip trafik mahkemelerine başvurabilirsin polise yasak değil dediğimde bu cevabı aldım
|
||
İmzam Yok Parmak Bassam..!!!
|
||
![]() |
||
LeqoLaSs ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Temmuz 2013 Konum: İstanbul-Avclar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 77 |
|
Yaptırmadıysan sana bir tavsiye biz yaptırdık 10 gün falan oldu fatihte 40 tl hb ve sedan araçlara 60 tl stw türü araçlara dolayısıyla biz 60 tl verdik tonu 3 öğlen bile içini göremiyorsun..Ama dikkat et adam filmi çekerken yanında olmassan birçok hata yapıyor mesela bizimkini deneme tahtası olarak kullanmış götürüp düzelttircez..Buda linki : http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-cizilmez-cam-filimi-montaji-128436655/detay
Düzenleyen LeqoLaSs - 12 Ağustos 2013 Saat 16:45 |
||
306 1.6 Platinum Break Station Wagon 2002
|
||
![]() |
||
AhmetErsin ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Temmuz 2013 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 58 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı AhmetErsin
|
Arkadaşlar bir Polis memuru olarak konuya net açıklık getirmek isterim. Fabrika çıkışı orjinal olmayan herhangi bir parçanın araca takılması kanunen yasak. Filmden karayolları trafik kanununun 30. Maddesince ilk seferde uyarı alırsınız ve aracınızın plaka kayıtlarına bu uyarı Trafikten Men olarak girilir. Bir dahaki trafik uygulamasında cam filmi yüzünden trafikten men olan aracınızın üzerinde filmler duruyorsa cezai işlem görürsünüz ve aracınız bağlanır. Kanunda şöyle bir madde var belgesi uygun olan orjinal siyah camlar araca sonradan takılabiliyor. Film çekmek yasa ama belgesi kanunen kabul edilen siyah camlar serbest.
Cam filminin birde asayiş yönü var ki o da şunun sonucu kolluk görevlisi yaptığı görev esnasında kendi güvenliği ve görevi için kontrol ettiği aracın içerisini dışarıdan baktığında net bir şekilde görmesi gerekiyor. Cam filmi görevini engelleyeceğinden yasaklanıyor. Orjinal camların görüşü engelleyip engellemediğine hiç şahit olmadım ama sizin için araştırabilirim. İyi forumlar...
|
||
En Lüks Araç Sana hitap edendir...
|
||
![]() |
||
|
Hocam öncelikli cevabınız için teşekkür ederiz. Türkiye de biliyoruzki yakında nefes almakta vergiye tabii ve bazı alanlarda yasak olacak. O denli sıkıştırılmış bir ortamda yazşıyoruz. Bunun yanı sıra kesinlikle etrafa zarar vermeyecek, 3. kişileri rahatsız etmeyecek ve trafiği engellemeyecek şekilde araçlarımıza eklemeler yapıyoruz. Bunlara örnek janttır spoilerdir cam filmidir egzosdur. Bazı arkdaşların egzosları biraz fazla sesleri onlar için savunmam yok bişey diyemem. Ama gel gelelim trafiğin kuralları uygulama şekli benim şahsi görüşümde yanlış geliyor. Trafik polisi yakınımda var çok kez trafikte çevirmeye de girdim. Bir nokta da uzlaşma ve kesin bir hüküm yok. Ya da her kese aynı uygulama yok. Bizim çoğumuzun takıldığı nokta bu. Cam filmi yasak ibaresi yok bunu siz de biliyorsunuz. Buna dayanak olarak içeriyi görmeyi engelleyen unsur muamelesi gösteriliyor. Ön cam da film olmuyor genelde ve yan camlarda sonuna kadar açılabiliyor. Kontrol sırasındada camda film olsun olmasın kapalı olduğu takdirde hep bir güvensizlik olacaktır o zaman. Bunu bu şekilde öne sürmek çok yanlış. Pazarlaması ve satışı serbest bir piyasda alınan ve kullanılan ürünlerden ceza yiyen tek ülkeyiz sanırsam. Bir diğer takıldığım husus, aracın marka ve modeline göre davranılması. Aracımdaki gayet net ve okunaklı bir APP plakam vardı. Normal plakasından daha okunaklı olduğunu iddia edebilirm. Ama neymiş mühür yokmuş yasakmış. Ben piyasda çok silinmiş okunmayan ama mühürlü araba görüyorum ya da plkasız gezen ama birinden de sıkıntı yaşadığını duymadım. Yanına gelmdeden belli bile olmayan mühürün bu ehmmiyeti nedir. Plaka sahte muamelesi görüyoruz. Durdur arabayı ruhsata bak plakaya bak eğer illaki orjinal olacaksa bagajda duruyor plaka ama olmaz o sökülcek. Tamam sökelim memur bey yanımdan geçen bmw ve mersoların plakası bırakın uzaktan yakından karakterleirni ben zor okudum memur bey nerdeyse kıta durcaktı araba geçerken. Benim kızdığım uygulama bu. Ben hiç bir zaman bir devlet memuruna saygısızlık yapmadım yapmam ve izinde vermem buna ama bu şekidle görevi kötüye ve çıkarlarına kullandığı vakit insan kötü düşünmeden edemiyor. Muayene hususuna pek girmek istemiyorum ama o da büyük bir açık. Araç muayeneden geçiyor kusursuz bir çevirmede sade ve sadece orjinal egzosuna sadece görünüm amaçlı taktığı egzos ucundan ceza yiyor. Bunu neye dayandırarak ceza yazdılar hala anlamış değilim ama arkadaşım yedi bu şekilde.
Bir de bu siyah cam olayını biraz açmak mümkün mü ? Şuan kullandığım araç fabrika çıkışı arka camları karartılmış. Ön yan camları da yazın içine binebilmek namına açık bir tonda karartmak istiyorum eğerki bunu yasal bir halde uygulayabilrsek o yolu deneyelim. Hem trafik hem sürücüler için tedirginlik ortadan kalksın. Yazılarımı şahsi algılamayın lütfen. Sürç-ü lisan ve saygısızlık ettiysem de özür dilerim. Bir memurla konuyu özünden konuşmak istedim sadece.
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |