Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Cam Filmi Yasak mı? Değil mi?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Cam Filmi Yasak mı? Değil mi?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
burakkaya Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı burakkaya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Cam Filmi Yasak mı? Değil mi?
    Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2013 Saat 16:35
Arkadaşlar merhaba

Aracıma haftaya pazar cam filmi yaptırmayı düşünüyorum. Dışarıda bakıyorum neredeyse 10 arabadan 5 inde cam filmi var. Şu anda cam filmi yasağı devam ediyor mu etmiyor mu kesin bir bilgiye ulaşamadım internetten. Yaptırıp bir sürü ceza yemek istemiyorum. Sadece yan camlara ve arka cama yaptırmayı düşünüyorum. Bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olabilirse sevinirim.  

(istanbul avrupa yakasında uygun fiyata yaptırabileceğim bir yer tavsiye edebilir misiniz? max 120 tl verebilirim şu anda)

Şimdiden teşekkürler herkese.
Yukarı Dön
errör Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı errör Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2013 Saat 16:40
valla göze batmayacak en açık ton yaptırırsan sorun olmaz sanırım bilgili arkadaşlar daha net şeyler söyleyeceklerdir ..
307 xsi 2.0 petrol
Yukarı Dön
silivriserdar Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı silivriserdar Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2013 Saat 16:54
Bildiğim kadarı ile cam filminin dereceleri var çok karanlık olursa yani o zaman cezası var ama daha açık tonlarda olursa cezası yok. O yüzden herkes arabaya cam filmi taktırıyor.
peugeot 306 xr platinum 2001 model 1.6 benzin & lpg 06 plaka füme renkli
Yukarı Dön
Alicilik Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Alicilik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2013 Saat 17:05
Kesin bir hüküm var mı bilmiyorum ama eğer bir değşiklik olmadı ise sadece sürücünün görüşünü engelleyecek durumlar yasaktır ve trafiğe aykırıdır. Polis ceza yadı diye tutunduğu dayanak bu. Yoksa cam filmi yasağı ile ilgili bir madde yok.

Canı sıkılan yazmak isteyen araba hoşuna giden memurumuz yazayım diyip yazıyor. Ya da bir ihbar olursa ona göre yazıyorlar.

206 da ön cam dahil 6 cam 1 numara filmli idi. Dışardan baktığınızda film var yok sadece akşam üzeri ve gece belli oluyordu bir de camlar açık olurda ton farkı ortaya çıkarsa. Allah yazdırmasın ceza yemedim cam filminden ama yazsa da mahkeme yoluna giderim kesinlikle. O anda zıtlaşmak yerine bir üst merci ile uğraşmak hem daha mantıklı hemde sonuca daha yakın olur. Memurla muhattap olmak deveye hendek atlatmak gibi oluyor.

Eğer hoşunuza gidiyorsa yaptırın ben şimdiye dek zararını görmedim aksine bütün camlar filmli olduğundan yaz kış arabaya rahat biniyor ve güneş gören yerleirne temas edebiliyorum. Ayrıca akşamları karşıdan ve arkadan gelen ışıklarıda süzme de yardımcı oluyor.

Koyuluk derecesi size kalmış. Ben en açık tonu uyguladım ama zamala baya da açıldı hala memnunum. Kuzenimde yan camlar fln 2 numara gece resmen zulum oluyor sağ sola camı açmadan hakim olamıyorsunuz.

Eğer aile sahibi iseniz hanım ve çocuk varsa, arka ve arka yan camları 2 numara yolcu ve şöför camlarını (ön cam opsiyonel) 1 numara yaptırın derim.
Hız sabitleme ve limitleme için
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Yukarı Dön
silivriserdar Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı silivriserdar Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2013 Saat 17:14
Orjinalini yazan: Alicilik Alicilik Yazdı:

Kesin bir hüküm var mı bilmiyorum ama eğer bir değşiklik olmadı ise sadece sürücünün görüşünü engelleyecek durumlar yasaktır ve trafiğe aykırıdır. Polis ceza yadı diye tutunduğu dayanak bu. Yoksa cam filmi yasağı ile ilgili bir madde yok.

Canı sıkılan yazmak isteyen araba hoşuna giden memurumuz yazayım diyip yazıyor. Ya da bir ihbar olursa ona göre yazıyorlar.

206 da ön cam dahil 6 cam 1 numara filmli idi. Dışardan baktığınızda film var yok sadece akşam üzeri ve gece belli oluyordu bir de camlar açık olurda ton farkı ortaya çıkarsa. Allah yazdırmasın ceza yemedim cam filminden ama yazsa da mahkeme yoluna giderim kesinlikle. O anda zıtlaşmak yerine bir üst merci ile uğraşmak hem daha mantıklı hemde sonuca daha yakın olur. Memurla muhattap olmak deveye hendek atlatmak gibi oluyor.

Eğer hoşunuza gidiyorsa yaptırın ben şimdiye dek zararını görmedim aksine bütün camlar filmli olduğundan yaz kış arabaya rahat biniyor ve güneş gören yerleirne temas edebiliyorum. Ayrıca akşamları karşıdan ve arkadan gelen ışıklarıda süzme de yardımcı oluyor.

Koyuluk derecesi size kalmış. Ben en açık tonu uyguladım ama zamala baya da açıldı hala memnunum. Kuzenimde yan camlar fln 2 numara gece resmen zulum oluyor sağ sola camı açmadan hakim olamıyorsunuz.

Eğer aile sahibi iseniz hanım ve çocuk varsa, arka ve arka yan camları 2 numara yolcu ve şöför camlarını (ön cam opsiyonel) 1 numara yaptırın derim.

En açıklayıcı cevap olmuş bende taktırmak istediğim için bu tavsiyeler işime yarar açıkçası teşekkürler.
peugeot 306 xr platinum 2001 model 1.6 benzin & lpg 06 plaka füme renkli
Yukarı Dön
Burak Açılır Kutu Gör
MODERATOR
MODERATOR
Simge
P.T FORUM MODERATOR

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Burak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2013 Saat 17:37
Muayenelerde hafif kusur deyip geciyo arac muayeneden ama bazi polislet ceza kesebiliyo t
Kesin bir hüküm yok çifte standart var benim izlenimlerimr göre film yüzünden baglanan aracimizda oldu 2006 model caddy vardi bizde camlar filmli diye baglandi bir keresinde
Zalım Quik Oyun Bozan ...
Yukarı Dön
qqyyxx Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı qqyyxx Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2013 Saat 19:14
polis cevirmesinde ceza yaziliyor. Polisin elindeki kitapcikta ilgili madde okadar esnekki ceza yazilmaasina engel olamiyorsun. Inatlasma durumunda arac baglamaya kadar yolu var. 
206 hdi x-line
307 hdi desingtech 1,6 90bg
Focus ghia 2008    1,6 109 bg
Astra 2012       1,3 cdti 90 bg
2011 golf tdi 105bg
Yukarı Dön
Bünyamin.Kar Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Bünyamin.Kar Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2013 Saat 19:19
Film için herhangi bir ceza yok aslında böyle bir hüküm yok, ama sağolsun polis memurları kafasına göre kesiyor. Şu da bir gerçek ki trafikte polisin gözüne batmazsanız ceza yemektende kurtulursunuz. Benim araçta ön cam hariç 2 numara film var geçen sene yaz girmeden takdırdık, şuana kadar hiç bir sıkıntı yaşamadım inşallahta bundan sonrada olmaz.  Güneşten dolayı biraz solma var, önümüzdeki sene muayeneye kadar devam 
97 model 306 1.6 diamond
Yukarı Dön
SZKR Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
27 - Mayıs - 1984

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı SZKR Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2013 Saat 19:35
Şahsen; 2 yıl önce yaptırdım, birçok polis kontrolünde araca dikkat dahi edilmedi. Bunun sebebi aracın o bazı diğer araçlar gibi "modifiyeli" görünmemesi. Göze batacak şekilde aracı modifiye eder, yol öyle çıkarsan çevirmeyecek polis dahi çevirir, örneklerini görüyoruz. Ama dediğim gibi, cam filmi cezası diye birşey yok şuan için duyulan, muayenede hafif kusurlar bölümüne 'sonradan cam filmi kaplanmış' şeklinde madde ekliyorlar.
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Bünyamin.Kar Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2013 Saat 19:38
İnternette gezinirken konuyla ilgili bi tane hukuk sitesinde denk geldim

Karayolları Kanunu madde 30/1-b maddesi uyarınca ''....görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs, aksesuar, eşya ve çıkıntıları.....'' diyor.

Karayolları Trafik Yönetmeliği Md 63/6 : "Ayrıca, taşıtların camlarının görüntüyü değiştirecek seviyede renkli kullanımı veya camların üzerine renkli film tabakaları yapıştırılması yasaktır." diyor

Trafikte seyreden bir aracın içinin görünmez veya zor görünür kılınmaya çalışılmasının haklı bir gerekçesi yoktur ve en basitinden aracın Trafik kurallarına uygun seyredip seyretmediğinin denetlenmesini dahi imkansız kılmaktadır. İçi görünmeyen bir araç durdurulup kapısı/camları açılmadan, şöförün seyir halinde cep telefonu kullanıp kullanmadığı, yolcu bölümündeki kişinin emniyet kemeri takıp takmadığı, araçta ruhsatında yazılı olandan daha fazla kişi oturup oturmadığı, ön koltukta küçük yaşta çocuk oturtulup oturtulmadığı, şöförünün 6 yaşındaki oğlunu kucağına alıp araba kullanıp kullanmadığı, arka koltukta oturan bebeğin kullanılması zorunlu çocuk koltuğunda oturup oturmadığı, sürücünün elinde bira şişesi ile araç kullanıp kullanmadığı gibi "kamunun menfaatlerini ilgilendiren" bir çok hususun denetimi imkansızdır.
97 model 306 1.6 diamond
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Bünyamin.Kar Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2013 Saat 19:41
97 model 306 1.6 diamond
Yukarı Dön
burakkaya Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı burakkaya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2013 Saat 20:03
arkadaşlar cevaplar için hepinize teşekkür ederim. 
anladığım kadarıyla kesin ve net bir kanun yok. aracım öyle göze batacak bir araç değil. orjinal tipiyle 206. söylediğiniz film numaralarını yaptıracağım yere söylerim onlar yardımcı olacaktır zaten bana. şimdi sıra yaptıracak yer bulmakta. bahçelievler de 100 tl ye yapan bir yer var ama ne kadar sağlamdır bilemedim. 

Yukarı Dön
Burak Açılır Kutu Gör
MODERATOR
MODERATOR
Simge
P.T FORUM MODERATOR

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Burak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2013 Saat 21:07
Orjinalini yazan: Bünyamin.Kar Bünyamin.Kar Yazdı:

İnternette gezinirken konuyla ilgili bi tane hukuk sitesinde denk geldim

Karayolları Kanunu madde 30/1-b maddesi uyarınca ''....görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs, aksesuar, eşya ve çıkıntıları.....'' diyor.

Karayolları Trafik Yönetmeliği Md 63/6 : "Ayrıca, taşıtların camlarının görüntüyü değiştirecek seviyede renkli kullanımı veya camların üzerine renkli film tabakaları yapıştırılması yasaktır." diyor

Trafikte seyreden bir aracın içinin görünmez veya zor görünür kılınmaya çalışılmasının haklı bir gerekçesi yoktur ve en basitinden aracın Trafik kurallarına uygun seyredip seyretmediğinin denetlenmesini dahi imkansız kılmaktadır. İçi görünmeyen bir araç durdurulup kapısı/camları açılmadan, şöförün seyir halinde cep telefonu kullanıp kullanmadığı, yolcu bölümündeki kişinin emniyet kemeri takıp takmadığı, araçta ruhsatında yazılı olandan daha fazla kişi oturup oturmadığı, ön koltukta küçük yaşta çocuk oturtulup oturtulmadığı, şöförünün 6 yaşındaki oğlunu kucağına alıp araba kullanıp kullanmadığı, arka koltukta oturan bebeğin kullanılması zorunlu çocuk koltuğunda oturup oturmadığı, sürücünün elinde bira şişesi ile araç kullanıp kullanmadığı gibi "kamunun menfaatlerini ilgilendiren" bir çok hususun denetimi imkansızdır.

evet yasa bu ama memur cezayı kesiyor ben keseyim sen git ugraş diyor mahkeme felan filan birdünya ugraşıyosun sonra
Zalım Quik Oyun Bozan ...
Yukarı Dön
samet206 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı samet206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2013 Saat 21:15
2 numara cam fılmı kıl birine denk geldiği zaman hertürlü cezayı yer yanı ceza yemesede söktürürler gözüne takılırsa genelde böyledir çok şahit oldum .
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...
Yukarı Dön
cansytnn Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cansytnn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2013 Saat 01:45
Bende bu aralar yaptırmayı düşünüyorum da 2 numara acaba sürüşüme engel olur mu diye de düşünmüyor değilim ??
yada şöyle daha mı iyi 307 imde
en arka cam 3 numara arkalar 2 numara ön 1 numara ? ama öyle de çok değişik gelmez mi göze her yer değişik numara ?
Yukarı Dön
Alicilik Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Alicilik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2013 Saat 01:49
Orjinalini yazan: cansytnn cansytnn Yazdı:

Bende bu aralar yaptırmayı düşünüyorum da 2 numara acaba sürüşüme engel olur mu diye de düşünmüyor değilim ??
yada şöyle daha mı iyi 307 imde
en arka cam 3 numara arkalar 2 numara ön 1 numara ? ama öyle de çok değişik gelmez mi göze her yer değişik numara ?

Park ederken en arka cam sıkıntı yaratabilir
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Yukarı Dön
TuNeR_32 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı TuNeR_32 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2013 Saat 02:13
Kendi aracımda 1 numara amerikan cizilmez film var renkli cam gibi görünenlerden en açığı aracın içi rahat göründüğü halde aracıma ceza ve trafikten men ettiler söktürüp ceczayı öpeyip trafikten düşürttüm hiç bulaşma film işine derim cezayı daha bu ay içerisinde yedim yani yasak aynı yasak ancak şikayet edip trafik mahkemelerine başvurabilirsin polise yasak değil dediğimde bu cevabı aldım 
İmzam Yok Parmak Bassam..!!!
Yukarı Dön
LeqoLaSs Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı LeqoLaSs Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2013 Saat 16:43
Yaptırmadıysan sana bir tavsiye biz yaptırdık 10 gün falan oldu fatihte 40 tl hb ve sedan araçlara 60 tl stw türü araçlara dolayısıyla biz 60 tl verdik tonu 3 öğlen bile içini göremiyorsun..Ama dikkat et adam filmi çekerken yanında olmassan birçok hata yapıyor mesela bizimkini deneme tahtası olarak kullanmış götürüp düzelttircez..Buda linki : http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-cizilmez-cam-filimi-montaji-128436655/detay

Düzenleyen LeqoLaSs - 12 Ağustos 2013 Saat 16:45
306 1.6 Platinum Break Station Wagon 2002
Yukarı Dön
AhmetErsin Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı AhmetErsin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ağustos 2013 Saat 12:48
Arkadaşlar bir Polis memuru olarak konuya net açıklık getirmek isterim. Fabrika çıkışı orjinal olmayan herhangi bir parçanın araca takılması kanunen yasak. Filmden karayolları trafik kanununun 30. Maddesince ilk seferde uyarı alırsınız ve aracınızın plaka kayıtlarına bu uyarı Trafikten Men olarak girilir. Bir dahaki trafik uygulamasında cam filmi yüzünden trafikten men olan aracınızın üzerinde filmler duruyorsa cezai işlem görürsünüz ve aracınız bağlanır. Kanunda şöyle bir madde var belgesi uygun olan orjinal siyah camlar araca sonradan takılabiliyor. Film çekmek yasa ama belgesi kanunen kabul edilen siyah camlar serbest. 

Cam filminin birde asayiş yönü var ki o da şunun sonucu kolluk görevlisi yaptığı görev esnasında kendi güvenliği ve görevi için kontrol ettiği aracın içerisini dışarıdan baktığında net bir şekilde görmesi gerekiyor. Cam filmi görevini engelleyeceğinden yasaklanıyor. Orjinal camların görüşü engelleyip engellemediğine hiç şahit olmadım ama sizin için araştırabilirim.

İyi forumlar...
En Lüks Araç Sana hitap edendir...
Yukarı Dön
Alicilik Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Alicilik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ağustos 2013 Saat 13:36
Orjinalini yazan: AhmetErsin AhmetErsin Yazdı:

Arkadaşlar bir Polis memuru olarak konuya net açıklık getirmek isterim. Fabrika çıkışı orjinal olmayan herhangi bir parçanın araca takılması kanunen yasak. Filmden karayolları trafik kanununun 30. Maddesince ilk seferde uyarı alırsınız ve aracınızın plaka kayıtlarına bu uyarı Trafikten Men olarak girilir. Bir dahaki trafik uygulamasında cam filmi yüzünden trafikten men olan aracınızın üzerinde filmler duruyorsa cezai işlem görürsünüz ve aracınız bağlanır. Kanunda şöyle bir madde var belgesi uygun olan orjinal siyah camlar araca sonradan takılabiliyor. Film çekmek yasa ama belgesi kanunen kabul edilen siyah camlar serbest. 

Hocam öncelikli cevabınız için teşekkür ederiz. Türkiye de biliyoruzki yakında nefes almakta vergiye tabii ve bazı alanlarda yasak olacak. O denli sıkıştırılmış bir ortamda yazşıyoruz. Bunun yanı sıra kesinlikle etrafa zarar vermeyecek, 3. kişileri rahatsız etmeyecek ve trafiği engellemeyecek şekilde araçlarımıza eklemeler yapıyoruz. Bunlara örnek janttır spoilerdir cam filmidir egzosdur. Bazı arkdaşların egzosları biraz fazla sesleri onlar için savunmam yok bişey diyemem.

Ama gel gelelim trafiğin kuralları uygulama şekli benim şahsi görüşümde yanlış geliyor. Trafik polisi yakınımda var çok kez trafikte çevirmeye de girdim. Bir nokta da uzlaşma ve kesin bir hüküm yok. Ya da her kese aynı uygulama yok. Bizim çoğumuzun takıldığı nokta bu. Cam filmi yasak ibaresi yok bunu siz de biliyorsunuz. Buna dayanak olarak içeriyi görmeyi engelleyen unsur muamelesi gösteriliyor. Ön cam da film olmuyor genelde ve yan camlarda sonuna kadar açılabiliyor. Kontrol sırasındada camda film olsun olmasın kapalı olduğu takdirde hep bir güvensizlik olacaktır o zaman. Bunu bu şekilde öne sürmek çok yanlış. Pazarlaması ve satışı serbest bir piyasda alınan ve kullanılan ürünlerden ceza yiyen tek ülkeyiz sanırsam. 

Bir diğer takıldığım husus, aracın marka ve modeline göre davranılması. Aracımdaki gayet net ve okunaklı bir APP plakam vardı. Normal plakasından daha okunaklı olduğunu iddia edebilirm. Ama neymiş mühür yokmuş yasakmış. Ben piyasda çok silinmiş okunmayan ama mühürlü araba görüyorum ya da plkasız gezen ama birinden de sıkıntı yaşadığını duymadım. Yanına gelmdeden belli bile olmayan mühürün bu ehmmiyeti nedir. Plaka sahte muamelesi görüyoruz. Durdur arabayı ruhsata bak plakaya bak eğer illaki orjinal olacaksa bagajda duruyor plaka ama olmaz o sökülcek. Tamam sökelim memur bey yanımdan geçen bmw ve mersoların plakası bırakın uzaktan yakından karakterleirni ben zor okudum memur bey nerdeyse kıta durcaktı araba geçerken. Benim kızdığım uygulama bu. Ben hiç bir zaman bir devlet memuruna saygısızlık yapmadım yapmam ve izinde vermem buna ama bu şekidle görevi kötüye ve çıkarlarına kullandığı vakit insan kötü düşünmeden edemiyor. 

Muayene hususuna pek girmek istemiyorum ama o da büyük bir açık. Araç muayeneden geçiyor kusursuz bir çevirmede sade ve sadece orjinal egzosuna sadece görünüm amaçlı taktığı egzos ucundan ceza yiyor. Bunu neye dayandırarak ceza yazdılar hala anlamış değilim ama arkadaşım yedi bu şekilde. 

Orjinalini yazan: AhmetErsin AhmetErsin Yazdı:

Cam filminin birde asayiş yönü var ki o da şunun sonucu kolluk görevlisi yaptığı görev esnasında kendi güvenliği ve görevi için kontrol ettiği aracın içerisini dışarıdan baktığında net bir şekilde görmesi gerekiyor. Cam filmi görevini engelleyeceğinden yasaklanıyor. Orjinal camların görüşü engelleyip engellemediğine hiç şahit olmadım ama sizin için araştırabilirim.

İyi forumlar...

Bir de bu siyah cam olayını biraz açmak mümkün mü ? Şuan kullandığım araç fabrika çıkışı arka camları karartılmış. Ön yan camları da yazın içine binebilmek namına açık bir tonda karartmak istiyorum eğerki bunu yasal bir halde uygulayabilrsek o yolu deneyelim. Hem trafik hem sürücüler için tedirginlik ortadan kalksın.

Yazılarımı şahsi algılamayın lütfen. Sürç-ü lisan ve saygısızlık ettiysem de özür dilerim. Bir memurla konuyu özünden konuşmak istedim sadece.
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 257 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 229 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 4936 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 529 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 359 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 544 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 162 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 530 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 709 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2122 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 969 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 5357 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 4689 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 1837 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 493 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 2108 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 37054 2 elbir55
konu icon 206, 206+ ve 307....3 Satır Yol Bilgisayarı Ekranı son mesaja git 107542 591 ersin61
konu icon Serdar Yıldırım Hikayeleri son mesaja git 3288 3 Serdar102
konu icon Teyp Sessiz Modu son mesaja git 33021 15 Mehmetx
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Burak307xsi 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English