![]() |
|
Lastik Hakkında Bir Soru |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
istanbullu_3886 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Aralık - 1973 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: ist/esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 841 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09 Ağustos 2013 Saat 13:13 |
derin çatlaklar falan yoksa kullanırsın serkan tereddüt etme
|
|
nissan qashqai 2013 model 1.5 dci
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Abi aklımda sen vardın yarın ilk işim seni arayıp sormaktı, 1 sene daha kullanabilirmiyim abi?
|
|
![]() |
|
istanbullu_3886 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Aralık - 1973 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: ist/esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 841 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
![]() ![]() ![]() ![]() |
michelin lastiklerini biz 8 yasa kadar kaplıyoruz sekan
|
|
nissan qashqai 2013 model 1.5 dci
|
|
![]() |
|
errör ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Haziran 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1134 |
michelinin kuşak ve topuk örgüleri epey sağlamdır, ancak kauçuğun sertleşme durumunu göz önüne aldığınızda, lastiğin direksiyona vereceği tepkilerdeki zayıflamayı düşünürsek, çok yüklü olmayan ve aşırı hız yapılmayacak seyirlerde büyük bir risk doğmaz ,en azından lastiğin parçalanması gibi bir durum kolay kolay yaşanmaz.
tabiiki sizinde lastiğin durumuna göre temkinli basmanızda büyük yarar var, kazasız.. cezasız ...
|
|
307 xsi 2.0 petrol
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Normalde hiç terettüt etmeden binerim ama 2 hafta sonra tatile çıkıyorum 3.500 km yol yapıcam yolda izde kalırım diye korkuyorum, en iyisi bi lastikçiye göstereyim ona göre hareket ederiz.
|
|
![]() |
|
oguzhan29 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2010 Konum: GÜMÜŞHANE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2352 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı oguzhan29
![]() ![]() ![]() ![]() |
Değişmen tabi ki iyidir abi ama o lastikler idare eder seni
|
|
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model
|
|
![]() |
|
Lastik marka ve modeli michelin primacy ölçüleri 195/50/16 84 V
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Eger sehir ici felan kullanilacaksa ben olsam bir muddet daha kullanirdim. Ama uzun yolun ya da yuksek suratin gereksiz riskini almazdim.
|
|
![]() |
|
errör ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Haziran 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1134 |
öncelikle lastik markanızı ve modelinizi yazın, eğer orta kalite birşeyse değiştirmenizi şiddetle öneririm.
misal bendede 6 senelik michelin pilot sport 2 zr vardı; bu, serinin en sert yapılı lastiğidir diş derinliği bitmemiş olsada lastik iyice sertleşmişti , dik rampalarda patinaja düşüyordum ve yanak kısımlarında kılcal çatlaklar oluşmştu, düşük hızlarda çok sorun yaratmaz deselerde, yüksek hızlarda yaşanılabilecek bir soruna maruz kalmamak adına bir kaç zaman önce dördünüde yeniledim aracın fren performansı bayağı iyileşti, virajlarda kaymalar daha azaldı ve dik rampalarda boş araçla bile patinaja kalmıyorum.. velhasıl aktarmanın son organı olan lastikler ve frenler masraftan kaçılmaması gereken noktalardır. lastiğin ( stok şartlarına bağlı olarak )ömrü 5 sene civarıdır ,mümkünse bir takım lastik almanızı öneririm...
Düzenleyen errör - 08 Ağustos 2013 Saat 22:29 |
|
307 xsi 2.0 petrol
|
|
![]() |
|
Arkadaşlar bildiğiniz üzere 2008 model C3 aldım araç 21.000 Km'de üzerindeki lastiklerin diş durumu çok iyi fakat lastikler fabrika çıkış lastiği aracın trafiğe çıkış tarihi 06/2008 lastik üretim tarihi 12/2007 (Aralık 2012 Lastik üzerinde 5207 yazıyor) yani lastik aşağı yukarı 6 yıllık, 21.000km yapmış diş derinliği nerdeyse sıfır lastikle aynı.
Sizce lastikler beni ne kadar daha idare eder? Balon falan hiç bişey yok lastiklerde.
Düzenleyen Serkan - 09 Ağustos 2013 Saat 05:01 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |