![]() |
|
Basa Şerid led ışıklandırma taktım bir şey olurmu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Ssedo ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Temmuz 2013 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 279 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Ağustos 2013 Saat 19:27 |
1.5 metre kadar led şerit taktım sorunsuz çalışıyor bass vurdukça ışıklar çoğalıyor çok hoş oldu fakat sorum; acaba sorun olur mu ? anfiye ,ses sistemine zarar verir mi bilgisi olan var mı
![]() |
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Verir hocam. Yüksek seste ledleri yakar amfinin çıkışına zarar verebilirsin.
Önerim boş ses çıkışın varsa ona transistör ile girer ya da ses algılayıcılar var onlardan kullanabilirsin. |
|
![]() |
|
Ssedo ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Temmuz 2013 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 279 |
Anfide epey çıkış varda hiç anlamıyorum ki nereden çıkış alacağız :) en iyisi bi kurcalıyayım, olmadı anahtar takarım led'e böyle nadiren açarım :) ses algılayıcıların isimi nedir, nereden temin edebilirim.
|
|
![]() |
|
errör ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Haziran 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1134 |
bass çıkışınızıda kullanabilirsiniz aslında, ledlerin önüne sistemi koruma adına seri şekilde 63 (veya üzeri) volt 1 mikrofarat gibi bir kondansatör kullanırsanız sıkıntı olmayacaktır..
Düzenleyen errör - 05 Ağustos 2013 Saat 21:22 |
|
307 xsi 2.0 petrol
|
|
![]() |
|
Kondansatör olayı aklıma yattı hocam seri dediğiniz kablonun birisini kesip kondansatörü bağlayacağım değil mi, çokmu cahil kalmışım anlamadım ki ben ya
![]() ![]() |
|
![]() |
|
errör ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Haziran 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1134 |
![]() kondansatörün voltajını yüksek, kapasitesini düşük tutmakta fayda var ... out ledlere gidiyor... ayrıca arkadaşında dediği gibi kendi algılayıcı mikrofonu olan , ses sisteminden bağımsız çalışan çok hoş led stickerler de var carqualizer isminde, incelemeni öneririm 20 30 lira civarında satıyorlar... Düzenleyen errör - 05 Ağustos 2013 Saat 22:19 |
|
307 xsi 2.0 petrol
|
|
![]() |
|
Hocam anahtar taktım, 3-4 gün içerisinde kondansatörüde takacağım verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum, hoş oldu öyle pek apaçi moduna girmedik sanırım :D
Link video |
|
![]() |
|
Gökhan Çetin ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Mart 2013 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 309 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Gökhan Çetin
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
5aya yakındır evimdeki 2+1 imde bu tarz kullanıyorum bi soru çıkmadı
|
|
![]() |
|
bu tip bir şey düşük güçlü sistemlerde sorun çıkartmaz ancak yüksek çıkış gücü olan sistemlerde ledler bozulup çıkışı kısadevreye düşürebilir buda amfinin çıkışına zarar verebilir. kondansatörle bir nebzede olsa koruma sağlanır..
|
|
307 xsi 2.0 petrol
|
|
![]() |
|
Anladım hocam teşekkürler Gökhan hocam birazda olsa içimi rahatlattınız :9
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |