![]() |
|
106 Quick Benzinde Tekleme ve stop etme |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
tanzara ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Ekim 2012 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 126 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2013 Saat 14:03 |
Arkadaşlar bende peugeot 106 Quick 2000 var. 3-4 ay kadar atiker sıralı sistem taktırdım. 1 ay kadar önce de aracım benzinde sarsılmaya ve sarsılmadan sonra stop etmeye başladı. Tabi bu sarsılma sırasında rölanti yani devir ibresi bir yükselip bir çıkıyor. Bunu sadece araç benzindeyken yapıyor sanırım. Çünkü direkt aracımı gazda çalıştırınca böle bi sorun yok. Bir de benzinde bunu yaptıktan bir kaç dakika sonra normal çalışmaya devam ediyor. Ancak dediğim gibi ilk çalıştırdığımda gaza basmazsam 1 ya da 2 kere stop ediyo. Normalde çalıştırınca gaza basmadan takır takır çalışırken birden böle oldu. Ne olduğunu anlamadım birçok ustaya da gösterdim. Ustanın teki benzinde hiç kullanmadın bi 250 km falan benzinde gez dedi düzelir dedi ama denemek nasip olmadı. Lütfen yardımcı olabilecek var mı
|
|
MUSTAFA(06 MGE 97)
|
|
![]() |
|
tanzara ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Ekim 2012 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 126 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bilen biri yok mu yardımcı olursa sevinirim :)
|
|
MUSTAFA(06 MGE 97)
|
|
![]() |
|
Ahmet_ach ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Temmuz 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 223 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Ahmet_ach
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
bence akü kutup başlarını sök 5 dk beyle beyin sıfırlanır sorun düzelecektir dostum
|
|
Peugeot Quik 2001 1.4 8v 75bg
|
|
![]() |
|
vbmaster ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2010 Konum: Konya/Selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 837 |
rolanti kontrol valfine baktırmanı salık veririm gaz kelebeği temizlendikten sonra ...
|
|
Sabır doğruyu yapmakta ısrar etmektir ...
Peugeot 206 Roland Garros 2000 Model 1.6i 8v 90 Beygir artık LPG'li (Atiker Fast II) Otoban faresi :) ARh(+) |
|
![]() |
|
vbmaster ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2010 Konum: Konya/Selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 837 |
Sabır doğruyu yapmakta ısrar etmektir ...
Peugeot 206 Roland Garros 2000 Model 1.6i 8v 90 Beygir artık LPG'li (Atiker Fast II) Otoban faresi :) ARh(+) |
|
![]() |
|
gaz kelebeğini temizledim. Aracı makinaya bağlattım usta resimdeki parça bozuk dedi. Resimde tam olarak gözükmüyor. Ama O sarı şeyin biraz altında. Bu parçanın fiyatı ortalama nedir sizce. Nerden bulabilrim ![]() ikinci resimde daha net görünüyor bu parça. Bunun ne işe yaradığını bilmiyorum ama ustaya göre bu bozuk olduğundan araç benzinde tekleme yapıyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden tşk.ler ![]() Hemen fanın önündeki parça arkadaşlar ![]() Düzenleyen tanzara - 16 Ağustos 2013 Saat 23:44 |
|
MUSTAFA(06 MGE 97)
|
|
![]() |
|
Galiba oksijen sensörüymüş. Yanılıyor da olabilirim. Sizce de bu sorunun sebebi oksijen sensörü mü? Eğer öyleyse bunu ucuz bulabileceğim ankarada çıkmacı var mı
|
|
MUSTAFA(06 MGE 97)
|
|
![]() |
|
Ahmet_ach ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Temmuz 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 223 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Ahmet_ach
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
evet oksijen sensörü bu fiyatı 150 lira civarı çıkma alma bence hassas oldugu için sağlam bulamazsın belki motor arıza ışığı yanıyormu.Oksijen Sensörü motor egzoz manifolduna monte
edilmiştir egzoz gazları içindeki yanmamış oksijen miktarını ölçmek için
egzoz gazlarını koklar ve ecu tarafından okunabilen bir voltaj üreterek
hava-yakıt karışımının çok fakir veya zengin olduğunu gösterir. Bu
sayede, aracın her sürüş şartında hava/yakıt karışımı sürekli olarak
kontrol altında tutularak performans ve yakıt ekonomisi sağlanır.
|
|
Peugeot Quik 2001 1.4 8v 75bg
|
|
![]() |
|
Motor arıza ışığı yanmıyo kardeşim. Ama usta bu parçayı gösterdi
|
|
MUSTAFA(06 MGE 97)
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |