![]() |
|
Araç Kulllanırken Aşırı Korkuyorum |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Ssedo ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Temmuz 2013 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 279 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2013 Saat 03:10 |
İyi forumlar abilerim, kardeşlerim.
Ben 21 yaşındayım Bursada yaşıyorum bundan 2 hafta önce 206 XR aldık, bu bizim ilk aracımız ve babamda ehliyet yok arabayı bana aldı sayılır fakat genelde onları köye götürüp getirmekl amacıyla kullanacağımız kesin :) Ehliyeti olmadığı gibi öyle araç, trafik bilgiside pek yok. Aslında bu kadar erken yaşta araba sahibi olmak güzel duygu ama insan korkuyorda, bir yere çarparsam masrafları bizi aşacak diye. Ehliyetimi alalı 3 sene oldu, sürücü kursu ilçe gibi bir yerde idi, üniversite nedeni ile orada gidebildim tek sürücü kursu olması nedeniyle, onlarda piyasayı boş görünce 1-2 kere anca ders yaptılar toplam 30 dakikayı geçmez sürücü kursu dışında başkada araç kullandım sayılmaz. Ehliyeti nasıl aldım ben bile hayret ediyorum, o derece hissediyorum kendimi. Üstelik hepsinde ilkte geçtim Eniştem bundan 1 hafta önce yaklaşık bana 3-4 gün ders verdi araç kullandırarak orda az çok bir şeyler kaptım. Onlar inegölde oturduğu için sürekli gidemiyorum da bana bir şeyler öğret diyeyim. Neyse öğrettikleri ile inegölden bursa/yıldırım'a kadar aracı getirdim ama korka korka, sürekli heycan, panik halimdeyim sanki araçlar bana çarpacak gibi hissediyorum. ya da ben araçlara çarpacakmış gibi, Bugünde cazibe merkezinin o taraflara gittik babam ile, bursalılar bilir o taraflar biraz sakin, yokuşlarda aracı kaldırma olayını epey çözüm epey deneme yanılma yaptım. O konuda sıkıntı kalmadı, fakat trafiğe girince bazen stop ettiriyorum, özellikle dar sokaklardan geçerken duran arabalara çarpacakmış gibi hissediyorum. Çok kötü bir duygu, böyle giderse iyice korkacağım araç sürme olayından, trafiklede haşır neşirim 150 cc'lik motorsikletim vardı 1-2 yıl onu kulandım (bursa-kütahya-inegöl) gerektiği zaman uzun yol yaptım. Ama onda böyle hiç korkmadım, heycan yapmadım, araç olayında çok panik yapıyorum, zamanla bunu yenermiyim dersiniz :( Yoksa özel dersmi almak lazım |
|
![]() |
|
baroff ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Kasım 2012 Konum: İnegöl Durum: Aktif Değil Mesajlar: 268 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bursanın neresindesiniz siz hocam bende 18 yaşımdayım araba sahibiyim. Uzun yolda yaptım şehir içide kullandım pratikle aşılır bu tür korkular ehliyet alcağım dönemde trafiğe bakıp buralara girilirmi diyodum şimdi sıkıntısız sürebiliyom çok şükür. Bu arada Bursanın İnegöl ilçesindeyim burda bu ara trafik çok sıkı fıkı rahat gezilmiyor araçla.
|
|
![]() |
|
Ssedo ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Temmuz 2013 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 279 |
Bursa/Yıldırım hocam inegölde ablamlar yaşıyor, inegöl daha sakin geldi bana fakat sürdüğüm yer uludağ üniversitesinin(myo) karşısındaki yerler sakin yerlerdi. ah işte bu pratik yaparken çok korkuyorum :)
|
|
![]() |
|
EnSoNiQ ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Eylül 2012 Konum: Çankırı Durum: Aktif Değil Mesajlar: 512 |
hocam dert etme ve sakin olmalısın ben bu işi yapacam dedikten sonra çık trafiğin sakin olduğu yerlere sür bir miktar sonra sende diyceksin bu kadar strese gerek yokmuş çok kolaymış diye kimse annesinin karnında araba sürmeyi öğrenmedi sonuçta kendini söyle gaza getir ulan bu kadar bayan ralli şöförü bile oluyor benim neyim eksik gibisinden :)
|
|
Peugeout 307 XT BVA Hatchback 2004 Model
|
|
![]() |
|
baroff ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Kasım 2012 Konum: İnegöl Durum: Aktif Değil Mesajlar: 268 |
Geceleri trafik sakinken tek başınıza çıkıp gezin hocam çok rahatlatıyor hemde pratik olur. Öyle öyle öğrenirsiniz burada trafikde ne kasaplar var bi görseniz
![]() |
|
![]() |
|
ByKaos ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Temmuz 2013 Konum: Elazığ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 97 |
Bu dediğin olay tecrübe kazanılarak aşılır. Zaman ile ortadan kaybolacak bir sıkıntıdır. Tavsiyem pratik sayını arttır.
|
|
2000 Peugeot 206 1.6 XT 77.2kw - Alp Beyazı
Bir gün çok hızlı bir arabayı geçtim, mesafe kısa vites büyüktü. Dikiz aynamda görmüştüm. Sonra yanıma geldi, durdu. Motorda ne var dedi ? Komikti (: |
|
![]() |
|
Gökhan Çetin ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Mart 2013 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 309 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Gökhan Çetin
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Forumdaki abilerim bana kızabilir ama anlatmak istedim tecrubelerimi.Bende 5ay önce peugeot 307 aldım ailem ile birlikte evde hiç araba kullanmayı bilen yok annemin ehliyeti var ama kullanamıyor heyecan yapıyor bende ehliyet kursuna ocak ayında yazıldım dedik arabayı alalım en fazla 1ay yatar sonra kullanırız kurs bi aradı sınavınız 29 haziranda gittik babamla bayabi olay çıkardık ama nafile kurs çok dolu falan uydurdular bişeyler tmm dedik hayırlısı ise olsun.5ayda acemiligimi attım diyebilirim önceden korka korka kullanıyordum buralardan nasıl geçicem diyordum şimdi Allaha şükür öyle bi korkum kalmadı sanada tavsiyem bol bol alıştırma yapmandır.
|
|
![]() |
|
emre_akdag ![]() 3. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ocak 2013 Konum: BURSA - Y.ŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1872 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emre_akdag
Senin büyük otaban çıkman lazım kardeşim. Sağdan sağdan önce yavaştan başla sonra cesaret edebildiğin kadar bas..ana yolda alıştırma yapmalısın.. |
|
ALP OTO YEDEK PARÇA
YENİŞEHİR / BURSA |
|
![]() |
|
impact ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() İZMİR İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 26 Temmuz 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1504 |
bende gördüm o ışığı.. ama uzun yoldan ziyade sıkışık trafikte kullanmalısın aracı anca öyle pratik gelişir. 5 e atıp 300km gitmek sana pek birşey katmaz..
|
|
![]() |
|
En iyiisi geceler tek başıma çıkmak, babamla çıkıyorum biraz ondanda stres oluyor sanırım. Motive edici cümleleriniz için sağolun, bol bol pratik yapmaktan geçiyor onu anlamış oldum. Sizler ortalama kaç haftada, günde öğrenmiştiniz :)
|
|
![]() |
|
Uzun yolda zorlanmıyorum ki zaten uzun yol basit geliyor, trafikte zorlanıyorum :(
|
|
![]() |
|
rolandgarros ![]() 3. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 14 Eylül 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1447 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı rolandgarros
bende de halen arabamın başına bişey gelicek korkusu var
![]() ![]() |
|
![]() |
|
LeqoLaSs ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Temmuz 2013 Konum: İstanbul-Avclar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 77 |
Bende ilk arabayı sürdüğüm zaman öyleydim,şimdi babam arabayı avcılar içinde veriyor zaten trafiğe çıkarsam ehliyetim yok avcılar içindede polisler sağolsunlar arabayı düzgün kullanırsan diyecekleri yok bakıp geçiyorlar..Stres yapmayınca arabayı çok rahat kullanıyorsun.Bence durmadan dur kalk yap ondan sonra trafiğe çıkarsan hiç sorun yaşamazsın ben öyle öğrendim.
|
|
306 1.6 Platinum Break Station Wagon 2002
|
|
![]() |
|
Zagorka ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Kasım 2012 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1444 |
Ben olsam Trafiğe Gece Değil Gündüz Çıkarım Sağdan Yavaş Yavaş Giderim ? Gece Sürmen Bu Korkaklığına Bir Çözüm Olacağını Sanmıyorum Neticesinde Araba Sürmeyi Biliyorsun HİÇ Bilmesene Gece Çıkman Tabiiki Daha Mantıklı Ama ..
|
|
Ww Sharan (K0455BA)(BG)
BMW (CM6463AH) ( BG ) Opel İnsignia (16GP802) TR EX CAR : Peugeot 307 (16CSN72) |
|
![]() |
|
Can Oksuz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Temmuz 2013 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 285 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Can Oksuz
olur o dar yerlerden geçerken yavaş yavaş geçeceksin. yanında biri oturuyorsa geçer geçmez diyerek sana yardımcı olabilir. sürtersen de o da tecrube. cana gelmesin. mala gelenin telafisi var. dert etme. düşe kalka da öğrenilir.
|
|
![]() |
|
teşekkürler arkadaşlar sabah biraz daha pratik yaptım, az az öğreniyorum gibi sağolun tavsiyeleriniz için inş çarpmadan kırmadan öğrenirim :)
|
|
![]() |
|
korkusuz202 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2012 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 448 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı korkusuz202
kardeş hep negatif düşünüyorsun..aman çarparım,şuraya vururum gibi...hiçte bişey olmaz..araba kullanmadan önce özgüvenilir ol..kendine güven ve inan..rahat ol ..hepsi senin elinde..sen dikkatli ve düzgün kullandıkça allahın izniyle hiçbirşey olmaz..
|
|
206 1.4 HDI X-LINE 2003 MODEL
|
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Zamanla taşlar yerine oturuyor artık bıkıyor ınsan bıle okadar dıyım bende bu yollardan geçtım aynı anlattığın gibi herşey oluyor yerıne oturuyor zamanla aceleye gerek yok sındıre sındıre olması en iyisi en önemlısıdı yanlış öğrenmemek yanlış öğrenırsen öyle oturur kalır ve son olarakta sadece 1 kışıden öğrenırsen daha ıyı olur herkesın teknıklerı farklı çunku kafa karışabılır ınede okadar önemlı değıl bu ama daha ıyı oğrenıyor ınsan her kafadan ses çıkarsa olmuyor kolay gelsın :)
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
mami202 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Aralık 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 458 |
korkmana gerek yok bende ehliyeti 10 sene önce almıştım aracım yoktu kimsedende pek istemezdim bi komşumuz sağolsun galeri işi ile uğraştığı için her akşam başka bi araçla gelirdi oda biraz alkoliktir kendisi arabada demlenirken bende araba kullanıyordum bigün reno bigün jip bigün bmw valla güzel oluyordu ensonunda otomatik bi araçla geldi onunla tecrübe edindikten sonra ohh dedim hayat varmış o yüzden otomatik araç aldım :)
öyle öyle geliiştirdim kendimi yani pratik yaptıkça bu korkunun üstüne gittikçe dahada rahat ve hem araca hemde kendine hakim oluyorsun kaskon sigortan olduğu sürece mala zarar gelmesinden korkma nerde nezaman kaza yapacağı belli olmuyor insanın mesela otobanda çok dikkat ederim çok şükür büyük bi kaza bela gelmedi başıma ama mahalle arasında kaygan bi zeminde gittim bi araca arkadan vurdum , geri geri yokuş çıkarken aynamı parçaladım vs. yani ufak tefek şeyler oluyo ama mahalle aralarında çocuklara dikkat et gerisini aşarsın ayrıca gündüz çık trafiğe o yoğun saatlerde hiçte sandığın gibi olmuyor belki bir iki korna işitirsin oda olur okadar rahat ol kasma kolay gelsin
|
|
![]() |
|
pt206 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mart 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 265 |
kardeşim 19 yaşında şu an kullandığım aracıma sahip oldum,yaklaşık 4 seneye yakındır kullanıyorum.aracımı aldığımızda daha benm ehliyetim trafikten çıkmamıştı
![]() ![]() nihayetinde o trafikte sorunsuz bir şekilde aracımı eve ulaştırmak bana bundan sonrası için cesaret kaynağı oldu ve o gün bugündür bir daha trafik korkusu yaşamadım.şimdi ise araçların gücü eşit olmak kaydıyla isteyenle kapışırız ![]() |
|
2005 206 1.4 HDİ XT
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |