Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL >Sohbet \ Muhabbet
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Araç Kulllanırken Aşırı Korkuyorum
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Araç Kulllanırken Aşırı Korkuyorum

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Ssedo Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Ssedo Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Araç Kulllanırken Aşırı Korkuyorum
    Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2013 Saat 03:10
İyi forumlar abilerim, kardeşlerim.
Ben 21 yaşındayım Bursada yaşıyorum bundan 2 hafta önce 206 XR aldık, bu bizim ilk aracımız ve babamda ehliyet yok arabayı bana aldı sayılır fakat genelde onları köye götürüp getirmekl amacıyla kullanacağımız kesin :) Ehliyeti olmadığı gibi öyle araç, trafik bilgiside pek yok. Aslında bu kadar erken yaşta araba sahibi olmak güzel duygu ama insan korkuyorda, bir yere çarparsam masrafları bizi aşacak diye. 

Ehliyetimi alalı 3 sene oldu, sürücü kursu ilçe gibi bir yerde idi, üniversite nedeni ile orada gidebildim tek sürücü kursu olması nedeniyle, onlarda piyasayı boş görünce 1-2 kere anca ders yaptılar toplam 30 dakikayı geçmez sürücü kursu dışında başkada araç kullandım sayılmaz. Ehliyeti nasıl aldım ben bile hayret ediyorum, o derece hissediyorum kendimi. Üstelik hepsinde ilkte geçtim

Eniştem bundan 1 hafta önce yaklaşık bana 3-4 gün ders verdi araç kullandırarak orda az çok bir şeyler kaptım. Onlar inegölde oturduğu için sürekli gidemiyorum da bana bir şeyler öğret diyeyim. Neyse öğrettikleri ile inegölden bursa/yıldırım'a kadar aracı getirdim ama korka korka, sürekli heycan, panik halimdeyim sanki araçlar bana çarpacak gibi hissediyorum. ya da ben araçlara çarpacakmış gibi, Bugünde cazibe merkezinin o taraflara gittik babam ile, bursalılar bilir o taraflar biraz sakin, yokuşlarda aracı kaldırma olayını epey çözüm epey deneme yanılma yaptım. O konuda sıkıntı kalmadı, fakat trafiğe girince bazen stop ettiriyorum, özellikle dar sokaklardan geçerken duran arabalara çarpacakmış gibi hissediyorum. Çok kötü bir duygu, böyle giderse iyice korkacağım araç sürme olayından, trafiklede haşır neşirim 150 cc'lik motorsikletim vardı 1-2 yıl onu kulandım (bursa-kütahya-inegöl) gerektiği zaman uzun yol yaptım. Ama onda böyle hiç korkmadım, heycan yapmadım, araç olayında çok panik yapıyorum, zamanla bunu yenermiyim dersiniz :( Yoksa özel dersmi almak lazım

Yukarı Dön
baroff Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı baroff Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2013 Saat 03:46
Bursanın neresindesiniz siz hocam bende 18 yaşımdayım araba sahibiyim. Uzun yolda yaptım şehir içide kullandım pratikle aşılır bu tür korkular ehliyet alcağım dönemde trafiğe bakıp buralara girilirmi diyodum şimdi sıkıntısız sürebiliyom çok şükür. Bu arada Bursanın İnegöl ilçesindeyim burda bu ara trafik çok sıkı fıkı rahat gezilmiyor araçla.
Yukarı Dön
Ssedo Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Ssedo Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2013 Saat 03:54
Bursa/Yıldırım hocam inegölde ablamlar yaşıyor, inegöl daha sakin geldi bana fakat sürdüğüm yer uludağ üniversitesinin(myo) karşısındaki yerler sakin yerlerdi.  ah işte bu pratik yaparken çok korkuyorum :)
Yukarı Dön
EnSoNiQ Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı EnSoNiQ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2013 Saat 04:07
hocam dert etme ve sakin olmalısın ben bu işi yapacam dedikten sonra çık trafiğin sakin olduğu yerlere sür bir miktar sonra sende diyceksin bu kadar strese gerek yokmuş çok kolaymış diye kimse annesinin karnında araba sürmeyi öğrenmedi sonuçta kendini söyle gaza getir ulan bu kadar bayan ralli şöförü bile oluyor benim neyim eksik gibisinden :)
Peugeout 307 XT BVA Hatchback 2004 Model
Yukarı Dön
baroff Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı baroff Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2013 Saat 04:32
Geceleri trafik sakinken tek başınıza çıkıp gezin hocam çok rahatlatıyor hemde pratik olur. Öyle öyle öğrenirsiniz burada trafikde ne kasaplar var bi görseniz Big smile
Yukarı Dön
ByKaos Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı ByKaos Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2013 Saat 07:41
Bu dediğin olay tecrübe kazanılarak aşılır. Zaman ile ortadan kaybolacak bir sıkıntıdır. Tavsiyem pratik sayını arttır.
2000 Peugeot 206 1.6 XT 77.2kw - Alp Beyazı

Bir gün çok hızlı bir arabayı geçtim, mesafe kısa vites büyüktü. Dikiz aynamda görmüştüm. Sonra yanıma geldi, durdu. Motorda ne var dedi ? Komikti (:
Yukarı Dön
Gökhan Çetin Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı Gökhan Çetin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2013 Saat 08:52
Forumdaki abilerim bana kızabilir ama anlatmak istedim tecrubelerimi.Bende 5ay önce peugeot 307 aldım ailem ile birlikte evde hiç araba kullanmayı bilen yok annemin ehliyeti var ama kullanamıyor heyecan yapıyor bende ehliyet kursuna ocak ayında yazıldım dedik arabayı alalım en fazla 1ay yatar sonra kullanırız kurs bi aradı sınavınız 29 haziranda gittik babamla bayabi olay çıkardık ama nafile kurs çok dolu falan uydurdular bişeyler tmm dedik hayırlısı ise olsun.5ayda acemiligimi attım diyebilirim önceden korka korka kullanıyordum buralardan nasıl geçicem diyordum şimdi Allaha şükür öyle bi korkum kalmadı sanada tavsiyem bol bol alıştırma yapmandır.
Yukarı Dön
emre_akdag Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı emre_akdag Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2013 Saat 09:06

Senin büyük otaban çıkman lazım kardeşim. Sağdan sağdan önce yavaştan başla sonra cesaret edebildiğin kadar bas..ana yolda alıştırma yapmalısın..

ALP OTO YEDEK PARÇA
YENİŞEHİR / BURSA
Yukarı Dön
impact Açılır Kutu Gör
BÖLGE TEMSİLCİSİ
BÖLGE TEMSİLCİSİ
Simge
İZMİR İL TEMSİLCİSİ

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı impact Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2013 Saat 09:42
Orjinalini yazan: 307bursa 307bursa Yazdı:

bu işin tek çözümü bol bol pratik çık trafiğe korkma kendini anca trafikte araç sürerek geliştirebilirsin 
hem korkunun ecele faydası yok muş eninde sonunda korkularından kurtulup iyi bir şöför olacaksın sende bu ışık var :)
bende gördüm o ışığı..
ama uzun yoldan ziyade sıkışık trafikte kullanmalısın aracı anca öyle pratik gelişir. 5 e atıp 300km gitmek sana pek birşey katmaz..
Yukarı Dön
Ssedo Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Ssedo Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2013 Saat 09:48
En iyiisi geceler tek başıma çıkmak, babamla çıkıyorum biraz ondanda stres oluyor sanırım. Motive edici cümleleriniz için sağolun, bol bol pratik yapmaktan geçiyor onu anlamış oldum. Sizler ortalama kaç haftada, günde öğrenmiştiniz :)
Yukarı Dön
Ssedo Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Ssedo Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2013 Saat 09:49
Uzun yolda zorlanmıyorum ki zaten uzun yol basit geliyor, trafikte zorlanıyorum :(
Yukarı Dön
rolandgarros Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı rolandgarros Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2013 Saat 10:01
bende de halen arabamın başına bişey gelicek korkusu var LOLLOL
Yukarı Dön
LeqoLaSs Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı LeqoLaSs Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2013 Saat 11:44
Bende ilk arabayı sürdüğüm zaman öyleydim,şimdi babam arabayı avcılar içinde veriyor zaten trafiğe çıkarsam ehliyetim yok avcılar içindede polisler sağolsunlar arabayı düzgün kullanırsan diyecekleri yok bakıp geçiyorlar..Stres yapmayınca arabayı çok rahat kullanıyorsun.Bence durmadan dur kalk yap ondan sonra trafiğe çıkarsan hiç sorun yaşamazsın ben öyle öğrendim.
306 1.6 Platinum Break Station Wagon 2002
Yukarı Dön
Zagorka Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Zagorka Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2013 Saat 11:54
Ben olsam Trafiğe Gece Değil Gündüz Çıkarım Sağdan Yavaş Yavaş Giderim  ? Gece Sürmen Bu Korkaklığına Bir Çözüm Olacağını Sanmıyorum Neticesinde Araba Sürmeyi Biliyorsun HİÇ Bilmesene Gece Çıkman Tabiiki Daha Mantıklı Ama ..
Ww Sharan (K0455BA)(BG)
BMW (CM6463AH) ( BG )
Opel İnsignia (16GP802) TR

EX CAR :

Peugeot 307 (16CSN72)
Yukarı Dön
Can Oksuz Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Can Oksuz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2013 Saat 11:55
olur o dar yerlerden geçerken yavaş yavaş geçeceksin.  yanında biri oturuyorsa geçer geçmez diyerek sana yardımcı olabilir. sürtersen de o da tecrube. cana gelmesin. mala gelenin telafisi var. dert etme. düşe kalka da öğrenilir. 
Yukarı Dön
Ssedo Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Ssedo Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2013 Saat 19:52
teşekkürler arkadaşlar sabah biraz daha pratik yaptım, az az öğreniyorum gibi sağolun tavsiyeleriniz için inş çarpmadan kırmadan öğrenirim :)
Yukarı Dön
korkusuz202 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı korkusuz202 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2013 Saat 20:18
kardeş hep negatif düşünüyorsun..aman çarparım,şuraya vururum gibi...hiçte bişey olmaz..araba kullanmadan önce özgüvenilir ol..kendine güven ve inan..rahat ol ..hepsi senin elinde..sen dikkatli ve düzgün kullandıkça allahın izniyle hiçbirşey olmaz..
206 1.4 HDI X-LINE 2003 MODEL
Yukarı Dön
samet206 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı samet206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2013 Saat 21:46
Zamanla taşlar yerine oturuyor artık bıkıyor ınsan bıle okadar dıyım bende bu yollardan geçtım aynı anlattığın gibi herşey oluyor yerıne oturuyor zamanla aceleye gerek yok sındıre sındıre olması en iyisi en önemlısıdı yanlış öğrenmemek yanlış öğrenırsen öyle oturur kalır ve son olarakta sadece 1 kışıden öğrenırsen daha ıyı olur herkesın teknıklerı farklı çunku kafa karışabılır ınede okadar önemlı değıl bu ama daha ıyı oğrenıyor ınsan her kafadan ses çıkarsa olmuyor kolay gelsın :)
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...
Yukarı Dön
mami202 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mami202 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2013 Saat 22:40
korkmana gerek yok bende ehliyeti 10 sene önce almıştım aracım yoktu kimsedende pek istemezdim  bi komşumuz sağolsun galeri işi ile uğraştığı için her akşam başka bi araçla gelirdi oda biraz alkoliktir kendisi arabada demlenirken bende araba kullanıyordum  bigün reno bigün jip bigün bmw  valla güzel oluyordu ensonunda otomatik bi araçla geldi onunla tecrübe edindikten sonra ohh dedim hayat varmış o yüzden otomatik araç aldım :)
öyle öyle geliiştirdim kendimi yani pratik yaptıkça bu korkunun üstüne gittikçe dahada rahat ve hem araca hemde kendine hakim oluyorsun  kaskon sigortan olduğu sürece mala zarar gelmesinden korkma nerde nezaman kaza yapacağı belli olmuyor insanın  mesela otobanda çok dikkat ederim çok şükür büyük bi kaza bela gelmedi başıma ama mahalle arasında  kaygan bi zeminde gittim bi araca arkadan vurdum , geri geri yokuş çıkarken aynamı parçaladım vs. yani ufak tefek şeyler oluyo ama mahalle aralarında çocuklara dikkat et gerisini aşarsın ayrıca gündüz çık trafiğe o yoğun saatlerde hiçte sandığın gibi olmuyor belki bir iki korna işitirsin oda olur okadar rahat ol kasma kolay gelsin 
Yukarı Dön
pt206 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı pt206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2013 Saat 23:23
kardeşim 19 yaşında şu an kullandığım aracıma sahip oldum,yaklaşık 4 seneye yakındır kullanıyorum.aracımı aldığımızda daha benm ehliyetim trafikten çıkmamıştı Smile.haliyle acemiliğimi bu araçta attım ve çok şükür ki bir tatsızlık yaşamadım.hatta şöyle bir anımı paylaşayım senle;aracı yeni aldık vizeye sokucaz,bunun için aracın bakımları için servise verdik.aracın başında bekliyorum ve babam işe gitti.neyse akşam 5 buçuk gibi serviste işi bitti aracımın,babam ise saat 8 de işten çıkıcak ve başka götürecek kimse yok.serviste yalnız başımayım ve daha ehliyetimi de trafikten çıkarmadım Smile.aradım pederi napcaz  diye getirebilirsen eve kadar yavaştan gel dedi.gençliğin verdiği heyecanla 'hallederiz sıkıntı yok' dedim :).akşam trafiğinin en yoğun olduğu iş dönüş saatinde,izmir trafiğinden geçerek ehliyetsiz ve tecrübesiz bir şekilde aracı stop bile ettirmeden çoğunluğu rampa yukarı stressiz bir biçimde eve getirdim.

nihayetinde o trafikte sorunsuz bir şekilde aracımı eve ulaştırmak bana bundan sonrası için cesaret kaynağı oldu ve o gün bugündür bir daha trafik korkusu yaşamadım.şimdi ise araçların gücü eşit olmak kaydıyla isteyenle kapışırızTongue
2005 206 1.4 HDİ XT
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon ECO MOD DEVREDEYKEN İSTOP ETTİ son mesaja git 365 0 alibozoglu1
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 323 0 leow
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107448 14 Salihsencan
konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1531 0 kralex18
konu icon Peugeut / TEKLEME SORUNU - Kronik son mesaja git 3137 4 Rock
konu icon 407 bagaj sorunu (çözüldü) son mesaja git 9528 9 Pejocum
konu icon Rcz Arıza Işığı Gaz Yememe Titreme son mesaja git 8780 1 Barisge
konu icon Peugeot 2002 suv son mesaja git 948 0 Pyrs
konu icon 3008 2025 RODAJ VE DİĞER KONULAR son mesaja git 966 0 ankaralı_emre
konu icon peugeot 107 3D son mesaja git 23 0 karauurböcei
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 1600 1 Eren yıldız
konu icon Otomatik şanzıman da vuruntu son mesaja git 55486 87 Eren yıldız
konu icon Isı Kalkanı son mesaja git 301 0 kaya52
konu icon E-3008 Otomatik D Vitese Alma Sorunu son mesaja git 1292 0 CBerkG
konu icon pejo 106 son mesaja git 2275 0 badking530
konu icon Start stop son mesaja git 274 0 İlyas41
konu icon Peugeot 208 2021 Model 1.2 PT - Klima Fan Sorunu son mesaja git 2588 0 berkancelik
konu icon Peugeout 208 Otomatik Şanzıman Sorunu son mesaja git 572 0 Ozgur30
konu icon Urea Egzoz Emisyon Arızası son mesaja git 2187 0 Şmşk
konu icon Presence of water in diesel fuel filter son mesaja git 16028 23 M.Emin
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JULY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Eren yıldız 2
kralex18 1
Salihsencan 1
leow 1
alibozoglu1 1
İlyas41 1
badking530 1
CBerkG 1
kaya52 1
karauurböcei 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English