![]() |
|
Geri Vitese Geçirirken Gelen 'Şlak' Sesi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 31 Temmuz 2013 Saat 04:41 |
herkese hayırlı günler.
İmza kısmımda yazılı olan aracım var.Şu an 36000 km de. Aracım manuel vites. geçen hafta yetkili serviste şanzıman yağını değiştirdim.ben istedim değiştirmelerini. Castrol sytrans V FE 75W-80 yağdan 2 kutu aldım. Takribi 2 lt tekabül ediyor. iyi bir yağ. tabi yağ konulduktan sonra her gün vites geçişlerini kontrol ediyorum. pek bir değişiklik yok gibi. belki konulan yağ belli bir km yaptıktan sonra dişliler arasına iyice girince etkisini gösterecek.bilemiyorum. sorum şu arkadaşlar; özellikle direk geri vites alıştırması yapıyorum sabahları. belki 10 defa direk geri vitese atıp boşa alıyorum. hiç 1. vitese alıp geri takmadım. ilk çalıştırdığımda debriyaja basıp geriye takma alıştırmaları yapıyorum. bunu 10 kez yaparken en az 5 defa debriyaj tazelemem gerekti. bu normal mi?geri viteste senkromeçin olamadığını biliyorum. onun için tekrar debriyaj tazeliyorum fazla da zorlamıyorum geçmediğinde.... diğer sorum. geri vitese attığımda gelen 'ŞLAK' tarzı ses normal midir?yoksa geri vites dişlisinin yıprandığını mı gösterir? NOT: geri vitese atarken cartlama,silkeleme veya dişli sürtme sesi gelmedi Allaha şükür.Baskı balata gayet iyi durumda kontrol edildi 2 usta tarafından. Düzenleyen maverick - 31 Temmuz 2013 Saat 04:45 |
|
![]() |
|
elsoberano ![]() 4. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 09 Şubat 2012 Konum: Ankara Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2517 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı elsoberano
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
peugeotların genel özelliği vites biraz gemikli geriye geçtiğinde aldığınız ses hepsinde var diye biliyorum(bende de mevcut )
|
|
307 2.0 xsi BİZE HER YER TRABZON
|
|
![]() |
|
cocomo ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2013 Konum: ank Durum: Aktif Değil Mesajlar: 174 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
evet abi ben de yeni baskı balata değiştim komple, hala geri vites garç yapıyor geçmiyor boşa düşüyor... peugeot kronik rahatsızlığı listesinde ilk sıralarda yer alıyor bu problem.
|
|
PEUGEOT PARTNER 2.0 HDI-baş belası-ederi kadar masraf yapılan
RAV4 2005-masrafsız ADAM. BMW 1.16i 2015 - kardeş arabası, yaramaz çocuk Tourneo Courirer 2015 - 0araç, dokunmaya kıyamadığımız |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |