![]() |
|
206 SAAT-TARİH GÖSTERGESİ SORUNU |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
lazaruss ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Haziran 2013 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 72 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2013 Saat 15:57 |
Arkadaşlar 2002 model 206 xs aracımın göğsündeki saat ekranının ışığı yanmıyor. elimle üstten bastırınca ya da ekrana bastırınca yanıyor çekince tekrar sönüyor, anlayacağınız bi temassızlık var ya da başka bir arızası mı var acaba?
bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olsun lütfen, bi de tamir ettirsem ne kadara mal olur? |
|
![]() |
|
soner09 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Eylül 2012 Konum: aydın Durum: Aktif Değil Mesajlar: 618 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hangı saat bu 3 satır yol bılgı ekranı olanmı??
|
|
![]() |
|
lazaruss ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Haziran 2013 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 72 |
evet kardeşim
|
|
![]() |
|
soner09 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Eylül 2012 Konum: aydın Durum: Aktif Değil Mesajlar: 618 |
muhtemelen temassızlık yada gevseme vardr sokup bı bak ıstersen gayet basıt sokumu onun
|
|
![]() |
|
bunun için herhangibir tornavida bıçak gibi alete gerek varmı
direk elle zorlasam çıkarabilir miyim |
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Üzerindeki kasketi çekerek çıkar, ekranıda çıkarman gerekirse kasketi çıkarınca vidalar görünür zaten
|
|
![]() |
|
teşekkürler deneyecem bakalım inşallah bi zarar vermeden yaparım.
sorunu tespit edince tekrar paylaşacam burdan. Düzenleyen lazaruss - 26 Temmuz 2013 Saat 17:25 |
|
![]() |
|
206 ersan ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 30 Mart 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 302 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 206 ersan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
benimde yanmıyodu fakat seninki gibi temassızlık değil ışıkları patlamış kendim 20 tors ile söktüm 3 adet dipsiz ampulü var 50 krş falaln değiştirdim gayet kolay bi sorun belki eliniz ampullerin olduğu kısıma sığıyorsa saati yerinden sökmeden değiştirebilirsiniz belkide çevirseniz yanar belkide sizinki temassızlık
|
|
peugeot 206 sw 1.4 hdi
|
|
![]() |
|
aynen ersan bende temassızlık olduğunu düşünüyorum. arada bi yanıp arada bi sönüyo, kendim söküp bakmak istiyorum şimdi sanayiye götürsem bi dünya işçilik alacaklar.
|
|
![]() |
|
erdemtetik ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 17 Mart 2012 Konum: kütahya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı erdemtetik
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
bende de aynı problem vardı.lambalar bazen yanıp bazen sönüyordu. göstergeyi söktüm. gösterge ışıklarının beslemesini sağlayan iki adet pin var. pinler kart üzerinde sokete giriyor. bende bu soketin bir ucu kalkmıştı. kart üzerinden kablo ile direk pinlere lehim yaptım şimdi sıkıntı yok. ön paneli söktükten sonra displeyin arkasına fenerle ışık tut. göstergede silikte olsa birşeyler görüyorsan problem aynı.
|
|
![]() |
|
arkadaşlar sorun çözülmüştür. temassızlık varmış:) üst paneli elimle zarar vermemeye özen göstererek ittirip çıkardım çok basitmiş. daha sonra ilk çıkan kabloyu elimle yokladım bişey olmadı. sonrasında ekranı söktüm. ekranı sökünce kablo yığınıyla karşılaştım. bi sokette birleşiyolardı orayı elimle yoklayınca ışığın yanıp söndüğünü gördüm. sokette bi temassızlık vardı, soketle yuvasının arasında çok az bi boşluk vardı o boşlukta soket oynadığı için temassızlık yapıyordu. çok basit bir işlemle önce boşluk olan o kısma kalın bir kağıt sıkıştırdım sonra üzerine silikon tabancasıyla biraz silikon sıktım bomba gibi oldu. ne gevşeme ne temassızlık hiçbişey kalmadı. bi de hazır paneli açmışken ampülleri yeniledim :) 0,75 krş*4 = 3 TL
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |