![]() |
|
Yardım:(Geri Vites sorunu... |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2013 Saat 01:17 |
herkese hayırlı ramazanlar.
arkadaşlar aracımın vites geçişleri biraz daha yumuşak olur belki diyerek sanzıman yağını değiştirdik. konulan yağ castrol syntrans v fe 75W-80. keşke değiştirmez olaydım.geri vitese geçerken araç sarsılıyor resmen.dişliler sert geçiyor.diğer viteslerde sorun yok.ama böyle yapmıyordu.senkromeçten demeyin bu araçlarda geri vites senkromeçi yokmuş bilginize.geri vites dişlisi kırık olabilir mi dedim usyata;usta kırık olsa geri geri giderken ses yapar dedi. peki baskı balata bitik mi dedim. onu da test etti.baskı balatan iyi dedi. anlamadım gitti. kafayı yemek üzereyim. google da aradım taradım benzer sorun ford ve mitsubishi forumlarında geçiyor. geri vites bazen tam geçiyor.bazen de dişli sesi gelip arabayı sarsarak yerine oturuyor. bin pişmanım değiştirdiğime yağı. bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardım etsin....
|
|
![]() |
|
Turgay_66 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Mayıs 2013 Konum: Yozgat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1099 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Turgay_66
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam arabanız daha yeni sayılır niye değiştirdiğiniz ki yağı,hocam benden size tavsiye ileri giderken durup geriye takarken debriyaja bas bırak tekrar bas öyle tak geriye :)
|
|
2000 206xt 1.6 90hp 200.000km
|
|
![]() |
|
errör ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Haziran 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1134 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
maverick o hastalık pug şanzumanlarının hastalığı geri vitese cuk diye oturmaz genelde onun bi sesi vardır şak diye o sesi duyman gerek geri vitese atarken eğer 2 cm ilerde kalırsa vites kolun ve şak sesini duymazsan aracı bir tık kaydır tekrar geri vitese al oturacaktır...
zamanla alışıyorsun zaten o hatayı tekrarlamıyorsun bir daha ne dişlinde nede baskı balatanda sorun yok boşunada sorun arama hiçbiryerde ....
|
|
![]() |
|
cocomo ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2013 Konum: ank Durum: Aktif Değil Mesajlar: 174 |
kronik bir pug hastalığı.
bende de oluyor.. hatta geri vites takılı geri giderken bir anda kendi kendine boşa atıyor vitesi.. ilacı, debriyajdan ayağını çek. geri bas. snra vites tak. yavaş yavaş.. olmuyorsa sert tak. kemikli oluyor peugeot vitesleri
|
|
PEUGEOT PARTNER 2.0 HDI-baş belası-ederi kadar masraf yapılan
RAV4 2005-masrafsız ADAM. BMW 1.16i 2015 - kardeş arabası, yaramaz çocuk Tourneo Courirer 2015 - 0araç, dokunmaya kıyamadığımız |
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
eskı yağı atmamalıydınız atmadıysanız onu tekrar koydurun bazen enı yağ durumu daha kotu hale getırebılıyor böyle sorunlar ortaya çıkartıyor ben değiştirirken çok araştırdım ve eskı yağı atmadın ne olur ne olmaz dıye sıkıntı olmadı ama olsaydı tekrar gerı koydurcaktım yenı yağ şanzumandakı en ufak problemı bıle meydana çıkarıyor .
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |