![]() |
|
Grip Control Çalışır mı ? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Hknklc ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 25 Temmuz 2013 Konum: Tokat - Turhal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2013 Saat 06:44 |
Slm arkadaslar foruma yeni katıldım .. Sizlere bi sorum olacaktı .. Arabam Peugeout 3008 Felline 2013 Auto6R aracımın üzerinde şu an 16" jant takımı var .. Servise 17" jant taktırabilir miyim dediğimde grip control devre dışı kalacağını söylediler fakat ben pek inandırıcı bulmadım onları .. Sizce servis haklı mı grip control devre dışı mı kalır bilmeden boş yere para vermek istemiyorum yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler .. Keyifli sürüşler ..
|
|
![]() |
|
meto307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Haziran 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 60 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
grip control un jant ın buyukluğu ile alakası yok bence grip control denilen sistem asr sistemine benzer bir sistem dolayısıyla motorun tekerlere ilettiği hareketi kontrol eden bir sistem.yani kaygan zeminde tekerleğin boşa döndüğünü ve döneceğini algılayan sensörler sayesinde grip control devreye giriyor. BU SENSÖRLER İSE ARACIN JANT INA KESİNLİKLE BAĞLI DEĞİLDİR.
|
|
![]() |
|
ErolSs ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Mart 2013 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 271 |
sanmıyorum grip controle bişi olacagını bizim partner outdoor dada var öyle bir sıkıntı yasamadık ama 17 biraz arabayı yorar gibime geliyor
|
|
QWERTY
|
|
![]() |
|
Hknklc ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 25 Temmuz 2013 Konum: Tokat - Turhal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
Hocam yorsa da çok şekil duruyor .:). İlginiz için teşekkürler o zaman alıyorum 17" jantları serviste o kadar teknik konuştular ki grip control devre dışı kalır filan diye kafam karışmıştı ..saolun
|
|
![]() |
|
errör ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Haziran 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1134 |
lastik oranınızla oynayarak orijinal ebadı yakalarsanız sorun olmayacaktır..
|
|
![]() |
|
Errör isimli kardeşim , demek istediğinizi pek anlayamadım biraz açar mısınız ..?
|
|
![]() |
|
errör ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Haziran 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1134 |
benim benim bildiğim kadarıyla tepee ve 3008 deki grip kontrol sisitemi, toplam arka lastik çapı üzerinden dolaylı bir tam tur hesabıyla ön tekerlerdeki torku ayarlıyor, tur sayısını arka ile senkronize etmeye çalışıyor.
daha basit bir anlatımla toplam lastik çapınızı koruduğunuz sürece "16 dan 17 janta geçtiğinizde lastik yanağındada aynı oranda incelmeye giderseniz" sistem doğru çalışmaya devam edecektir diye düşünüyorum. tabiiki konuya daha hakim ve bunu denemiş kişilerden fikir almaktada fayda var... ayrıca jantta sensör olup olmadığınıda netleştirmek gerek eğer jantınızda aşağıdaki gibi bir sensör varsa bunu çıkartıp yeni janta taktırabilirsiniz ancak tur oranında oluşacak milisaniyelik farklar sistemin stabilitesini bozabilir.. ![]() Düzenleyen errör - 28 Temmuz 2013 Saat 01:13 |
|
![]() |
|
Teşekkürler ..
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |