Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - İmmobilizer Hakkında ve Orjinal Anahtar Sorunu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

İmmobilizer Hakkında ve Orjinal Anahtar Sorunu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yenice Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yenice Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: İmmobilizer Hakkında ve Orjinal Anahtar Sorunu
    Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2013 Saat 19:01
Merhabalar. Aracımın orjinal anahtarı mevcut değil. Yedek anahtarı cylone marka uzaktan kumanta sistemi ile beraber kullanıyorum. Peugeot orjinal kendinden kumandalı anahtar bastırmak istiyorum ama aklıma takılan bazı sorular var. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

İlk olarak immobilizer sistemi bu durumda nasıl olacak? Çünkü orjinal anahtarım yok. Sanırım immobilizer sistemi için anahtar içerisindeki çip gerekiyor.

İkinci olarak da kullandığım kumanda sistemi doğal olarak iptal olacak. Peki kendinden kumandalı anahtarın kilit sistemi nereye bağlı olacak?

Peugeot 206 1.4 HDI 2004 X-Line
Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2013 Saat 19:33
Şuan kullandığın anahtar içinde çip mevcuttur, kumanda devresi sonradan takılmadır, servise yada immobilizer anahtar kodlama yapabilen anahtarcılara gidersen aracın orjinal kumandalı anahatarını yapabilirler,sonradan takılan açma kapama devresi de iptal edilir.
Yukarı Dön
yenice Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yenice Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2013 Saat 19:43
Orjinalini yazan: Serkan Serkan Yazdı:

Şuan kullandığın anahtar içinde çip mevcuttur, kumanda devresi sonradan takılmadır, servise yada immobilizer anahtar kodlama yapabilen anahtarcılara gidersen aracın orjinal kumandalı anahatarını yapabilirler,sonradan takılan açma kapama devresi de iptal edilir.

Açıklama için teşekkür ederim. Aklımda kalan tek soru şu kaldı hocam zahmet olmazsa :) Yeni yaptırdığım anahtardaki kumanda sistemi nereye bağlı olacak, yani neye göre kilit sistemi aktif olacak. Bir de şuanda camlarda cam kaldırma modülü aktif. Yeni bastırdığım anahtar ile bu modül çalışır mı?
Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2013 Saat 19:50
Şöyle söyleyim şuan senin aracında fabrika çıkış kumanda alıcısı var, senin yeni yaptıracağın anahtar bu alıcıya göre kodlanacak, aracı cihaz bağlıyolar, sonra kontak üzerinden anahtarı kodluyolar, direk arabanın beynine kodlanıyor, sonradan takılanlar gibi onun için ayrı bir modül yok, cam kaldırma modülü tahminimce çalışır diye düşünüyorum.
Yukarı Dön
yenice Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yenice Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2013 Saat 19:53

Şöyle söyleyim şuan senin aracında fabrika çıkış kumanda alıcısı var, senin yeni yaptıracağın anahtar bu alıcıya göre kodlanacak, aracı cihaz bağlıyolar, sonra kontak üzerinden anahtarı kodluyolar, direk arabanın beynine kodlanıyor, sonradan takılanlar gibi onun için ayrı bir modül yok, cam kaldırma modülü tahminimce çalışır diye düşünüyorum.

Aracı alırken orjinal anahtar konusu araya kaynadı. Bu alıcının araçtan sökülmüş olma ihtimali var mıdır? Bunu nasıl kontrol edebiliriz nerede bu alıcı hocam bilginiz var mı?
Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2013 Saat 19:59
Hocam yukarda söylediğim gibi ayrı bir alıcı yok arabanın beyninde herşey onu sökemezler ancak bozulmuş olabilir, örneğin şuan Aziz arkadaşta BSİ'ya (beyine) kısa devre yaptırmış her şeyi düzelttiler fakat kumandası çalışmıyor. Sizden önceki sahibinde de böyle bir durum olmuş olabilir. 

Yada anahtar üzerinde ki devre bozulduysa yenisini yaptırmak pahalı gelmiştir piyasadaki 40-50 liralık kumandalardan taktırmıştır. 

Kumanda devresinin sağlam olup olmadığını ancak serviste anlayabilirler yada immobilizer anahtar yapan anahtarcılar

Düzenleyen Serkan - 18 Temmuz 2013 Saat 20:00
Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2013 Saat 20:01
Bu arada Ramazan senmisin?
Yukarı Dön
yenice Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yenice Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2013 Saat 20:07

Bu arada Ramazan senmisin?

O pardon abi yönetici olarak görünce seçemedim seni :) evet benim :) öncelikle hayırlı ramazanlar nasılsın :)

İstanbula geldikten sonra anahtar olayına daha bi takar oldum :) anahtarcıların meşhur sloganı " tek anahtar her zaman risktir " :) anahtarı kaybedersem ya da kırılır bişey olursa halim harap olur buralarda :) açıkcası memlekette çok sıkıntı değildi ama burada büyük sıkıntıya düşerim.

ama bu immobilizer olayı beni korkutuyor. aracı alırken araya kaynadı soramadık da, alıcıda mı problem vardı, anahtarda mı problem vardı yoksa adam gerçekten kaybetti mi onu öğrenemedik.
Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2013 Saat 20:21
Teşekkür ederim sana da hayırlı Ramazanlar, iyiyim çok şükür

Bayadır girmedin foruma kullanıcını adını unutmuşuz resmen :) Genelde kumandalı anahtar kaybedilince yada anahtar üzerindeki devre bozulunca orjinal anahtar pahalı olduğu için (ben yaptırmıştım en uygun 220 TL, 370 TL'ye kadar fiyat verenler oldu, tek anahtar için) piyasadaki ucuz açma kapama kumandaları taktırıyorlar. Sende de muhtelemen böyle bişey olmuştur, kesin sonucu ancak serviste alabilirsin.

Düzenleyen Serkan - 18 Temmuz 2013 Saat 20:21
Yukarı Dön
yenice Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yenice Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2013 Saat 20:27

Teşekkür ederim sana da hayırlı Ramazanlar, iyiyim çok şükür

Bayadır girmedin foruma kullanıcını adını unutmuşuz resmen :) Genelde kumandalı anahtar kaybedilince yada anahtar üzerindeki devre bozulunca orjinal anahtar pahalı olduğu için (ben yaptırmıştım en uygun 220 TL, 370 TL'ye kadar fiyat verenler oldu, tek anahtar için) piyasadaki ucuz açma kapama kumandaları taktırıyorlar. Sende de muhtelemen böyle bişey olmuştur, kesin sonucu ancak serviste alabilirsin.

Yaklaşık 5 aydır istanbuldayım işe başladım, yoğun bir süreç oldu :) Buralarda araç ile ilgilenmek gerçekten zormuş :) gerçi vakit yok biraz da o yüzden :)

Anahtar işi iyice kafamı kurcaladı. Kendinden kumandalı değil de normal bir anahtar yaptırsam galiba daha mantıklı olacak. 200 - 300 lira verip de kendinden kumandalı anahtar çalışmazsa bir de o dert ile uğraşmak var. Ek olarak cam kaldırma modülü için de tekrar bağlantı gerekirse bir de o sorun var. Zaten şuanda iki kumanda var bende. Diğer kumandayı da o anahtara takarım. Hem bu şekilde 100 - 150 lira gibi rakama da işi kurtarırım.
Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2013 Saat 21:05
Bencede böylesi daha mantıklı kumandasız anahtarı 70-90 TL arasında yaptırabilirsin, Bu arada İstanbul da hangi semttesin?
Yukarı Dön
yenice Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yenice Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2013 Saat 21:12

Bencede böylesi daha mantıklı kumandasız anahtarı 70-90 TL arasında yaptırabilirsin, Bu arada İstanbul da hangi semttesin?

Anahtarı bastırmadan sadece çipi aktif ederek kilitleme sistemini kontrol edebilmek mümkünse önce onu denettiririm. Çalışırsa anahtarı kumandalı yaptırabilirim. Eğer böyle bir işlem mümkün değilse hiç riske gerek yok direk kumandasız anahtar bastırmak daha mantıklı gerçekten.

Pendikteyim abi kurtköy tarafında.
Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2013 Saat 21:16
Anahtarı servise yaptırırsın zaten piyasayla pek bi farkı yok, onlar bilgisayara bağlayıp çalışıp çalışmadığını görürler çalışıyorsa kumandalı çalışmıyorsa kumandasız yaptırırsın. Bana çok uzaktaymışsın bu arada bende bağcılarayım
Yukarı Dön
yenice Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yenice Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2013 Saat 21:39

Anahtarı servise yaptırırsın zaten piyasayla pek bi farkı yok, onlar bilgisayara bağlayıp çalışıp çalışmadığını görürler çalışıyorsa kumandalı çalışmıyorsa kumandasız yaptırırsın. Bana çok uzaktaymışsın bu arada bende bağcılarayım

Sen bir uçta ben bir uçtayım :) gerçi bir hafta avcılardan gidip gelmiştim. metrobüs + otobüs ile 2 saat 15dakikada geliyordum buraya :)

Periyodik bakım da geldi, c.tesi yarım gün çalıştığım için vakit bulamıyorum. o yüzden bakımı da memlekete bıraktım. haftaya izne çıkıyorum orada halledicem. bu ilk bakımım olacak. yetkili serviste mi önerirsin yoksa sanayilerde bakım hizmeti veren tamirciler sağlıklı olur mu? serviste ne kadar tutuyor periyodik bakımlar? ek olarak ön takım arka takım gibi diğer aksamlarda da sorun var mı onları da kontrol ettirmek istiyorum malum canımızı emanet ediyoruz :)
Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2013 Saat 22:05
Güvendiğin bir usta varsa servise pek yanaşma serviste  fiyatlar tuzlu olur, iş yerinde falan refarans verecek arkadaşlarının ustalarına falan yönel bence, servis piayasada 60 TL olan yağa 100 lira yazar, servis bakım fiyatları hakkında bilgim yok malesef ama dışarda yağ, hava, polen filtresi ve yağ değişimi dahil en fazla 140 TL civarında tutar.
Yukarı Dön
yenice Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yenice Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2013 Saat 22:19

Güvendiğin bir usta varsa servise pek yanaşma serviste  fiyatlar tuzlu olur, iş yerinde falan refarans verecek arkadaşlarının ustalarına falan yönel bence, servis piayasada 60 TL olan yağa 100 lira yazar, servis bakım fiyatları hakkında bilgim yok malesef ama dışarda yağ, hava, polen filtresi ve yağ değişimi dahil en fazla 140 TL civarında tutar.

anladım abi teşekkür ederim. peki filtre markaları ve yağ markası olarak ne tercih ediliyor ya da önemli mi? zaten bu c.tesi yarım günde halledebilme durumum olursa bakalım halledicem, yoksa zaten haftaya memlekete gidiyorum orada hallederim. tam 1 sene oldu arabayı alalı, sağolsun 1 senede 1 lira masraf çıkartmadı :) ilk aldığım zaman yaptığım masraflar kendi zevkimden dolayıydı. onun haricinde sadece arka burç değişimi yapılmıştı. bu bakımla beraber inşallah 1 sene daha 1 lira masraf etmemek umuduyla :) aynı cümleyi geçen sene bu zamanlarda kurmuştum :)

http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=24801&KW=&title=sonunda-bitti-resimler-eklendi

Düzenleyen yenice - 18 Temmuz 2013 Saat 22:19
Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2013 Saat 22:27
Öncelikle  maşaallah deyim :) filtreleri orjinal al tanesi 15 TL zaten, yağ olarak castrol edge 5/40 tavsiye ederim piyasada 110 TL'ye kadar fiyatlar var ama castrol bayileri yada sanayideki büyük yağcılar genelde 65-70 TL civarında satıyor ben 2-3 ay önce 65 liraya almıştım. 
Yukarı Dön
yenice Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yenice Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2013 Saat 22:37

Öncelikle  maşaallah deyim :) filtreleri orjinal al tanesi 15 TL zaten, yağ olarak castrol edge 5/40 tavsiye ederim piyasada 110 TL'ye kadar fiyatlar var ama castrol bayileri yada sanayideki büyük yağcılar genelde 65-70 TL civarında satıyor ben 2-3 ay önce 65 liraya almıştım. 

aynen abi maşallah hiç bir sorunumuz olmadı. hem performans hem de kullanım açısından hiç bir sorun yaşamadım.

yağı çok iyi fiyata almışsın neredeyse yarı yarıya. yağ konusunda aradığımı bulurum heralde sıkıntı olmaz ama tek sıkıntı bu fiyata bulmak olur heralde. ama filtreler için inşallah orjinalini bulabilirim. bu c.tesi burda halletmeye çalışacağım. peugeot forum turkey ve sizlerin sayesinde iyi tavsiyelerle doğruyu buluyoruz. tekrardan teşekkür ederim bugünki bilgilerin için :)
Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2013 Saat 22:40
Rica ederim, elimizden geldiğince paylaşımda bulunmaya çalışıyoruz :)
Yukarı Dön
Aziz Açılır Kutu Gör
BÖLGE TEMSİLCİSİ
BÖLGE TEMSİLCİSİ
Simge
KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Aziz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Temmuz 2013 Saat 09:54
Hepsini okumadım ama Adım geçiyor diye şunu diye bilirim evet bende harici alarmlı kilit sistemi taktırıp sorunu hallediyim diyorum ama içim el vermiyor sizinkinin eski sahibinin içine sinmiş olabilir.

ayrıca bir uyarıda bulunmak istiyorum.

immobilizer Çok sakat bir iş elektronik anahtarcını iyi seç yoksa immo beynini ve bsi yi yaktırırsan lineamda başıma geleni çekersin.

immo beyni ve bsi ayrıydı pejoda da öylemidir bilmem ama 2200 tl para harcandı yapılabilmesi için, ve bu elektronik anahtarcının hataysıydı... 17 gün kadar yatmıştı araç.
[pasaklıKontes]hy206 GTI
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 6345 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 414 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12638 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 542 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 302 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 5055 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 582 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 380 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 618 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 219 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 547 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 752 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2225 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 1006 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 5536 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 4778 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 2004 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 505 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 2182 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 37237 2 elbir55
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Alphanet 2
Burak307xsi 1
Saido26 1
Ahmet2341 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English