![]() |
|
İmmobilizer Hakkında ve Orjinal Anahtar Sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
yenice ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Temmuz 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 623 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2013 Saat 19:01 |
Merhabalar. Aracımın orjinal anahtarı mevcut değil. Yedek anahtarı cylone marka uzaktan kumanta sistemi ile beraber kullanıyorum. Peugeot orjinal kendinden kumandalı anahtar bastırmak istiyorum ama aklıma takılan bazı sorular var. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
İlk olarak immobilizer sistemi bu durumda nasıl olacak? Çünkü orjinal anahtarım yok. Sanırım immobilizer sistemi için anahtar içerisindeki çip gerekiyor. İkinci olarak da kullandığım kumanda sistemi doğal olarak iptal olacak. Peki kendinden kumandalı anahtarın kilit sistemi nereye bağlı olacak? |
|
Peugeot 206 1.4 HDI 2004 X-Line
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Şuan kullandığın anahtar içinde çip mevcuttur, kumanda devresi sonradan takılmadır, servise yada immobilizer anahtar kodlama yapabilen anahtarcılara gidersen aracın orjinal kumandalı anahatarını yapabilirler,sonradan takılan açma kapama devresi de iptal edilir.
|
|
![]() |
|
yenice ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Temmuz 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 623 |
Açıklama için teşekkür ederim. Aklımda kalan tek soru şu kaldı hocam zahmet olmazsa :) Yeni yaptırdığım anahtardaki kumanda sistemi nereye bağlı olacak, yani neye göre kilit sistemi aktif olacak. Bir de şuanda camlarda cam kaldırma modülü aktif. Yeni bastırdığım anahtar ile bu modül çalışır mı? |
|
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Şöyle söyleyim şuan senin aracında fabrika çıkış kumanda alıcısı var, senin yeni yaptıracağın anahtar bu alıcıya göre kodlanacak, aracı cihaz bağlıyolar, sonra kontak üzerinden anahtarı kodluyolar, direk arabanın beynine kodlanıyor, sonradan takılanlar gibi onun için ayrı bir modül yok, cam kaldırma modülü tahminimce çalışır diye düşünüyorum.
|
|
![]() |
|
Aracı alırken orjinal anahtar konusu araya kaynadı. Bu alıcının araçtan sökülmüş olma ihtimali var mıdır? Bunu nasıl kontrol edebiliriz nerede bu alıcı hocam bilginiz var mı? |
|
|
|
![]() |
|
Hocam yukarda söylediğim gibi ayrı bir alıcı yok arabanın beyninde herşey onu sökemezler ancak bozulmuş olabilir, örneğin şuan Aziz arkadaşta BSİ'ya (beyine) kısa devre yaptırmış her şeyi düzelttiler fakat kumandası çalışmıyor. Sizden önceki sahibinde de böyle bir durum olmuş olabilir.
Yada anahtar üzerinde ki devre bozulduysa yenisini yaptırmak pahalı gelmiştir piyasadaki 40-50 liralık kumandalardan taktırmıştır. Kumanda devresinin sağlam olup olmadığını ancak serviste anlayabilirler yada immobilizer anahtar yapan anahtarcılar
Düzenleyen Serkan - 18 Temmuz 2013 Saat 20:00 |
|
![]() |
|
Bu arada Ramazan senmisin?
|
|
![]() |
|
O pardon abi yönetici olarak görünce seçemedim seni :) evet benim :) öncelikle hayırlı ramazanlar nasılsın :) İstanbula geldikten sonra anahtar olayına daha bi takar oldum :) anahtarcıların meşhur sloganı " tek anahtar her zaman risktir " :) anahtarı kaybedersem ya da kırılır bişey olursa halim harap olur buralarda :) açıkcası memlekette çok sıkıntı değildi ama burada büyük sıkıntıya düşerim. ama bu immobilizer olayı beni korkutuyor. aracı alırken araya kaynadı soramadık da, alıcıda mı problem vardı, anahtarda mı problem vardı yoksa adam gerçekten kaybetti mi onu öğrenemedik. |
|
|
|
![]() |
|
Teşekkür ederim sana da hayırlı Ramazanlar, iyiyim çok şükür Düzenleyen Serkan - 18 Temmuz 2013 Saat 20:21 |
|
![]() |
|
Yaklaşık 5 aydır istanbuldayım işe başladım, yoğun bir süreç oldu :) Buralarda araç ile ilgilenmek gerçekten zormuş :) gerçi vakit yok biraz da o yüzden :) Anahtar işi iyice kafamı kurcaladı. Kendinden kumandalı değil de normal bir anahtar yaptırsam galiba daha mantıklı olacak. 200 - 300 lira verip de kendinden kumandalı anahtar çalışmazsa bir de o dert ile uğraşmak var. Ek olarak cam kaldırma modülü için de tekrar bağlantı gerekirse bir de o sorun var. Zaten şuanda iki kumanda var bende. Diğer kumandayı da o anahtara takarım. Hem bu şekilde 100 - 150 lira gibi rakama da işi kurtarırım. |
|
|
|
![]() |
|
Bencede böylesi daha mantıklı kumandasız anahtarı 70-90 TL arasında yaptırabilirsin, Bu arada İstanbul da hangi semttesin?
|
|
![]() |
|
Anahtarı bastırmadan sadece çipi aktif ederek kilitleme sistemini kontrol edebilmek mümkünse önce onu denettiririm. Çalışırsa anahtarı kumandalı yaptırabilirim. Eğer böyle bir işlem mümkün değilse hiç riske gerek yok direk kumandasız anahtar bastırmak daha mantıklı gerçekten. Pendikteyim abi kurtköy tarafında. |
|
|
|
![]() |
|
Anahtarı servise yaptırırsın zaten piyasayla pek bi farkı yok, onlar bilgisayara bağlayıp çalışıp çalışmadığını görürler çalışıyorsa kumandalı çalışmıyorsa kumandasız yaptırırsın. Bana çok uzaktaymışsın bu arada bende bağcılarayım
|
|
![]() |
|
Sen bir uçta ben bir uçtayım :) gerçi bir hafta avcılardan gidip gelmiştim. metrobüs + otobüs ile 2 saat 15dakikada geliyordum buraya :) Periyodik bakım da geldi, c.tesi yarım gün çalıştığım için vakit bulamıyorum. o yüzden bakımı da memlekete bıraktım. haftaya izne çıkıyorum orada halledicem. bu ilk bakımım olacak. yetkili serviste mi önerirsin yoksa sanayilerde bakım hizmeti veren tamirciler sağlıklı olur mu? serviste ne kadar tutuyor periyodik bakımlar? ek olarak ön takım arka takım gibi diğer aksamlarda da sorun var mı onları da kontrol ettirmek istiyorum malum canımızı emanet ediyoruz :) |
|
|
|
![]() |
|
Güvendiğin bir usta varsa servise pek yanaşma serviste fiyatlar tuzlu olur, iş yerinde falan refarans verecek arkadaşlarının ustalarına falan yönel bence, servis piayasada 60 TL olan yağa 100 lira yazar, servis bakım fiyatları hakkında bilgim yok malesef ama dışarda yağ, hava, polen filtresi ve yağ değişimi dahil en fazla 140 TL civarında tutar.
|
|
![]() |
|
anladım abi teşekkür ederim. peki filtre markaları ve yağ markası olarak ne tercih ediliyor ya da önemli mi? zaten bu c.tesi yarım günde halledebilme durumum olursa bakalım halledicem, yoksa zaten haftaya memlekete gidiyorum orada hallederim. tam 1 sene oldu arabayı alalı, sağolsun 1 senede 1 lira masraf çıkartmadı :) ilk aldığım zaman yaptığım masraflar kendi zevkimden dolayıydı. onun haricinde sadece arka burç değişimi yapılmıştı. bu bakımla beraber inşallah 1 sene daha 1 lira masraf etmemek umuduyla :) aynı cümleyi geçen sene bu zamanlarda kurmuştum :) http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=24801&KW=&title=sonunda-bitti-resimler-eklendi Düzenleyen yenice - 18 Temmuz 2013 Saat 22:19 |
|
|
|
![]() |
|
Öncelikle maşaallah deyim :) filtreleri orjinal al tanesi 15 TL zaten, yağ olarak castrol edge 5/40 tavsiye ederim piyasada 110 TL'ye kadar fiyatlar var ama castrol bayileri yada sanayideki büyük yağcılar genelde 65-70 TL civarında satıyor ben 2-3 ay önce 65 liraya almıştım.
|
|
![]() |
|
aynen abi maşallah hiç bir sorunumuz olmadı. hem performans hem de kullanım açısından hiç bir sorun yaşamadım. yağı çok iyi fiyata almışsın neredeyse yarı yarıya. yağ konusunda aradığımı bulurum heralde sıkıntı olmaz ama tek sıkıntı bu fiyata bulmak olur heralde. ama filtreler için inşallah orjinalini bulabilirim. bu c.tesi burda halletmeye çalışacağım. peugeot forum turkey ve sizlerin sayesinde iyi tavsiyelerle doğruyu buluyoruz. tekrardan teşekkür ederim bugünki bilgilerin için :) |
|
|
|
![]() |
|
Rica ederim, elimizden geldiğince paylaşımda bulunmaya çalışıyoruz :)
|
|
![]() |
|
Aziz ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2012 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3814 |
Hepsini okumadım ama Adım geçiyor diye şunu diye bilirim evet bende harici alarmlı kilit sistemi taktırıp sorunu hallediyim diyorum ama içim el vermiyor sizinkinin eski sahibinin içine sinmiş olabilir.
ayrıca bir uyarıda bulunmak istiyorum.
immobilizer Çok sakat bir iş elektronik anahtarcını iyi seç yoksa immo beynini ve bsi yi yaktırırsan lineamda başıma geleni çekersin. immo beyni ve bsi ayrıydı pejoda da öylemidir bilmem ama 2200 tl para harcandı yapılabilmesi için, ve bu elektronik anahtarcının hataysıydı... 17 gün kadar yatmıştı araç. |
|
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |