![]() |
|
Yeni 1.3HDİ motor |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
mustafa_nalcacioglu ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Mayıs 2013 Konum: Sakarya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 134 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mustafa_nalcacioglu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Temmuz 2013 Saat 00:38 |
merhaba arkadaşlar geçenlerde yeni piyasa çıkan 1.3hdi motoru biraz araştırdımda pek bi bulamadım ama izlediğim videolardaki motor tipinden ve teknik verilerden bu motorun 1.3multijet olduguna eminim diyebilirim. citröen nemolarda ve bipperlarda türkiye piyasasında satılmaya başlanmış bile yani koskoca psa grup neden kendi HDi motorlarından vazgeçtiler anlamadım hadi türkiye piyasası için düşünelim 1.3 olunca en alt vergi diliminden vergilendiriliyosunuz ama sırf bunun içinde peugeot citröen bu motorlardan vazgeçmez galiba bu bizim 1.4 hdiler euro 5 normlarını karşılamıyor velhasıl bu yeni çıkan 1.3 hdi motorla ilgili bilgileri hepberaber paylaşalım bende merak içersindeyim şuan eğer bu motor gerçekten multijet ise cok şaşırıcam
![]() Düzenleyen mustafa_nalcacioglu - 12 Temmuz 2013 Saat 01:00 |
|
Araba makinalarını seven bi adam işte...
|
|
![]() |
|
SDYMZ ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Şubat 2013 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1440 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1.3 multijet aslında tam 1249 cc opel de bu motoru kullanıyor. ben nemo kullandım performans 0 araç gitmiyor
|
|
2005Model 206XT 1.4Hdi SUNROOFLU (2012-2014)
2009Model 308SW 1.6Hdi |
|
![]() |
|
elsoberano ![]() 4. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 09 Şubat 2012 Konum: Ankara Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2517 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı elsoberano
![]() ![]() ![]() ![]() |
hangi markanın motoru kimde takılı belli değil .1.4 hdi farklı markalara satılıyorken (eğer yaptılarsa) neden gidip fiatın motoru alınır anlamıyorum .
|
|
307 2.0 xsi BİZE HER YER TRABZON
|
|
![]() |
|
ersin025 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Nisan 2012 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 374 |
herşey olabilir artık mercedes bile reno motoru kullanıyorsa gerisini varın siz hesap edin |
|
![]() |
|
Can Oksuz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Temmuz 2013 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 285 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Can Oksuz
tabi verilerini de görmek lazım aracın böyle kafadan 1.3 motor diye yorum yapmak pek doğru olmaz.
ama puntoda corsada kullanılan 1.3 multijet motorla birebirse bence mantıklı bir atılım olur. vergiden alt sınıfa kalır hiç yoktan millet vergiden kar eder. performansı da gayet başarılı bu saydıgım araçlardaki 1.3 multijetlerin. tabi bu araçlardaki motorsa.
|
|
![]() |
|
Thomassee ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Aralık 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 110 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Thomassee
1.3 Muitijettir hocam bence. HDi bu hacimde yok. Mercedes Renault motoru koyuyor üstüne CDI yazıyor. Biz de yedik |
|
![]() |
|
elsoberano ![]() 4. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 09 Şubat 2012 Konum: Ankara Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2517 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı elsoberano
mercedes cdi yazıyor nıssan dci . yemişim öyle mercedesi
|
|
|
|
![]() |
|
Can Oksuz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Temmuz 2013 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 285 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Can Oksuz
Mercedesin cdi motoru cidden renault yapımı mı yahu. Ne günlere kaldık.
son zamanların klişeleşen esprisini yapalım o zaman #direnbmw ![]() |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı elsoberano
reno yapımı ben bir mercedes bayinde a serisi inceledim motor reno mu dedim adam renodan ana gövde alındı geliştirildi filan dedi ama hikaye sadece yakıt sisteminde kendi ünitelerini kullanmış diye duydum .reno motorlu mercedes sonuçta. bmw ile ilgili 1.6 dıeselleri psa grurbundan alacakmış diye bir söylenti var eğer öyleyse oda pek direnemedi
|
|
|
|
![]() |
|
mistercasper ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Mayıs 2013 Konum: sivas Durum: Aktif Değil Mesajlar: 371 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mistercasper
95 lik 1.3 multijet ise performans olarak 1.6 hdı dan aşağı kalmaz... eski aracım olan 1.3 lineanın performansı şuanki aracım olan 407 1.6 hdı aracımdan daha iyiydi malesef...
|
|
![]() |
|
meto307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Haziran 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 60 |
linealar çok dolu arabalar değiller 1,3 90 hp lik lineanın boş ağırlığı 1185 kg pug 407 ise 1437 arada nereden baksan 300 kg bir fark var bu da 407 nin daha ağır kalmasına sebeb oluyor. Uzun mesafede ise 407 lineaya pabuç bırakmaz.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |