![]() |
|
Motor fincanlari |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ismailkaya ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Mayıs 2012 Konum: BURSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1389 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismailkaya
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2013 Saat 07:57 |
durduğun yerde rolantide duyuyorsan sorun oradan kaynaklanmaz benim dediğim sadece hareket halindeyken kaynaklanır
|
|
![]() |
|
alp2525 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Ocak 2012 Konum: kırşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 192 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
valla tam olarak bilmiyorum ama benim eski aracımdada 307 xt ses vardı dışarıda bir ustaya gösterdim subap vuruyor dedi elletmedim ona serviste arkadaşa götürdüm önce bujilere bakı bujileri kontrol etti bir tanesi gevşemiş ve yağ olmuştu onu sıkınca ses falan kalmadı gevşek olduğu zaman ses yapıyormuş belki seninkisi de aynı olabilir kardeş
|
|
407 1.6 HDI CONFORT
|
|
![]() |
|
errör ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Haziran 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1134 |
bas bas korkma
![]() |
|
![]() |
|
E.B ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Haziran 2013 Konum: KKTC Durum: Aktif Değil Mesajlar: 208 |
ismail bey degişik bir yaklasim daha cok hareket halindeyken yapio ama rölantidede duyuyoyrm hemen assagiya inip denicem bakalim sonuc ne olcak
|
|
![]() |
|
ismailkaya ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Mayıs 2012 Konum: BURSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1389 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismailkaya
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
E.B. EĞER TAHMİNİM DOĞRUYSA YARIM SAATLİ ÇOK BASİT İŞİ VAR ONUN ÖN TEKERLEKLERDE BULUNAN BALATA MEKANİZMASININ OLDUĞU KISMA ÖN LASTİĞE YUMRUĞUNLA TIK TIK VUR VURUNCA EĞER HIRILTILI VEYA DİĞER LASTİKLERE VURDUĞUNDA ÇIKAN SESTEN FARKLI BİR SES DUYARSAN FİRENCİYE GİT HALLEDERLER TORNA İŞİDE OLABİLİR KOLAY GELSİN
|
|
![]() |
|
E.B ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Haziran 2013 Konum: KKTC Durum: Aktif Değil Mesajlar: 208 |
errör :) gercekten bu sorun beni o kadar demoralize ediyorki 5 ay önce aldigim arabayi ciddi ciddi satmayi dusunuyorum bu ses yüzünden gaza basmaya bile korkar oldum bişey olucak diye ee bir 307 xsi da yeri geldimi gaza basmicaksam neden aldim :)
|
|
![]() |
|
errör ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Haziran 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1134 |
hb öncelikle senin anlattıklarını tek tek harfi harfine yaşamış biriyim bunu sende biliyorsun, servise bu sesi izah edemezsin adamlar deli muamelesi yapıyorlar
![]() arıza şudur diyemiyor kimse, sadece şanzuman inecek bilyeler vb değişecek yapılacak takılacak %80 ihtimalle ses mes kalmayacak diyebiliyorlar.. bana söylenilen son söz "abi duymazdan gel, arıza kendini tam olarak gösterene kadarda servise gelme" Bizdeki motorun aynısı 206 gti dada var, ama ben 16000 km kullandım bizdeki seslerin bir tanesini 206 gti da duymadım, ama 206 da şanzuman farklı bu anlamda benim vardığım sonuç sorun şanzumanda kısmet olurda şanzumanı açtırıcak bir durum olursa ozaman anlaycağız meseleyi
![]() |
|
![]() |
|
qqyyxx ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mart 2011 Konum: trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 910 |
sente ayarinda sorun olsa sesten ziyade normalden fazla bir titreme olur aracta 2.0 motorlari bilmiyorum ama 1, 6 hdilerde sente ayarinda sapma olmuyornus yoksa arac calismazmis. Bu girilti veya sirilti seslerinin sanzumandan gelme ihtimalinide kucumsemeyin. Zira ayrica degisen bilyelerdende olabilir.
|
|
206 hdi x-line
307 hdi desingtech 1,6 90bg Focus ghia 2008 1,6 109 bg Astra 2012 1,3 cdti 90 bg 2011 golf tdi 105bg |
|
![]() |
|
Bu arada 2 ay önce triger kayisini degistirmistim kayisin sente atlama durumu olmus olabilirmi ? atlamis olsa 2 ay üzerine kullana bilirmiydim ?
|
|
![]() |
|
arkadaslar cwplar icin tesekkürler aslinda son zamanlarda fark ettigim sesin artmasi idi fakat bugun servise giderken rolantidede bu hırıltımı desem sırıltımı desem duyuyorm lakin benden baska kimsede rolantideki sesi duyamio peugeot servisindeki usta bile ama ben cok rahat duyuyorm zaten ustada 2000 devir e kitle dedi sesi dinledikten sonra fincanlardan oldugunu söledi fakat maestro arkadasimizin dedigi bu katki maddesini almak bi zarar vermez fakat ben kktc de oldugum icin ayni markayi bulmam biraz zor bunlar yag katkisi demi ?
|
|
![]() |
|
maestro ![]() 2. Vites ![]() ![]() 28 - Haziran - 1983 Kayıt Tarihi: 26 Mart 2011 Konum: malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 413 |
katılıyorum ses rölantide de olur gaza basmayla doğru orantılı olarak artar
|
|
Kem âlât ile kemâlât olmaz...
|
|
![]() |
|
qqyyxx ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mart 2011 Konum: trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 910 |
büyük hacimli motorlarda motor sesi dolayısıyla hırıltı tarzı sesler fazla olur gaza yüklendiğinde artı olarak hissedilen farklı bir ses varsa bunun neden kaynaklandığını iyi bir pug yada motor ustası anlar fincanlardan olsa bildiğim kadarıyla rölantide de bu sesin olması gerekir aşırı değilse bile hissettirir. diğer türlü varsayımla hareket etmen maliyetli olur. sorun tam belirginleşene kadar beklemen daha dokru olur aklımca.
|
|
206 hdi x-line
307 hdi desingtech 1,6 90bg Focus ghia 2008 1,6 109 bg Astra 2012 1,3 cdti 90 bg 2011 golf tdi 105bg |
|
![]() |
|
maestro ![]() 2. Vites ![]() ![]() 28 - Haziran - 1983 Kayıt Tarihi: 26 Mart 2011 Konum: malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 413 |
|
|
![]() |
|
sorun eğer fincanlardansa ses dışında bi sorun çıkarmaz benim de fincanlarla ilgili bi sıkıntım olmuştu ama bende şık şık şeklinde ses geliyordu genelde de böyle oluyor fincan sesi bildiğim kadarıyla konuşayım sübap ayarı yok 307 lerde fincanlar da bazı modellerde tek tek bazılarında takım halinde değiştirildiğini biliyorum demekki sizinkisi takım halinde değişenlerden. Benimkisi tek tek değişiyordu usta yine de hepsini değiştirmeyi önerdi ben sadece bozuk olan 2 tanesini değiştirttim ses kes,ldi bi süüre sonra ses tekrar başlayınca çok canım sıkıldı. sonra ilk yağ değişiminde itici yani fincan temizleyici gibi bişeydi yağ katkısı aldım kattım o oralar havalar da serinlemeye başladığı için ses azaldı gözlemlerim bu ses özellikle sıcaklarda ve aşırı dur kalklarda çoğalıyordu şimdi yaz geldi havalar iyice ısındı ama yine de ses yok inşallah da gelmez tekrar. şimdi sorunu çözen katkı maddesi midir yoksa zaman mı dır bilemiyorum ama katkıyı denemekten zarar gelmez diye düşünüyorum. bakayım katkıyı bulunca yazarım.
|
|
|
|
![]() |
|
Arkadaşlar uzun zamandan beri ugrastigim su motordaki hırıltıyı hala cözemedim. 2 kere özel servise gösterdim 2kere peugeot servisine hepsi farkli farkli seyler söyledi en güzeli sizlerle paylasmam ve fikir almam diye düsündüm umarim bana yardimci olabilirsiniz
uzun zamandan beri motordan gelen bir hirilti sesi vardi bu ses sadece hareket halindeyken geliyor yani rölantide hic bir ses yok yag degiştir yag filtresi degisti , carbon clean e girdi bir türlü cözemedim götürdügüm servislerden aldigim sonuclar bunlar 1.si bu ses sanziman sesi dedi sanzimani degistermen lazim falan filan cok pahali falan dedi bişey olmaz ama böle devam et dedi(özel servis) 2.si 2 kere peugeot servisine götürdüm 1.sinde normal bir ses 307 xsi lar biraz sesli calisir dendi fakat seste artiş olunca 2.defa götürdüm bu sefer test sürüşü yaptik motor fincanlari degişicek bu onun sesi dediler Aşşagi yukari masraf 800-900 tl arabam 2000cc oldugu icin 16 tane fincanin hepsi degişmeliymiş 3.sü özel servis oda fincanlardan olabilicegini söledi kibrista oldugum icin parcanin biraz zor bulunabilicegini söledi arkadaslar birkac sorum var 1.si bu fincanlarin 16 tanesini degiştirmem gerekiyormu yoksa sadece bozulanlari degiştirmem yetermi (malum peugeot servis icinden 3 tanesini degiştirelim demez diye size soruyorum) ?? 2.si Hic bir servis subap ayari demedi ama aklima subap ayari geliyor bunlari yaptirmadan önce subap ayarina götürsemmi ? 3. son olarak bu fincanlari degistirmesem böle hiriltiyla devam etsem en azindan yaz sonuna ekim e kadar falan herhangi bir sorun olurmu ?? Yardimlariniz ve cevaplariniz icin teşekkürler... |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |