![]() |
|
Titreyip Sarsılarak Benzine Geçen LPG |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
kuantum ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 16 Ağustos 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 332 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2013 Saat 14:42 |
Elimden geldiğince detaylı anlatacağım ki, teşhis doğru konulabilsin.
Geçen hafta şehirlerarası bir yola çıktım. Yolda giderken sol şeritte birden Gittiğim şehirde yaptığım yaklaşık 100-150 km boyunca da bir şey yapmadı. Ne zamanki dönmek üzere yola çıktım. Daha şehirden çıkmadan aynı sıkıntıları yapmaya başladı. Özellikle 3. ve 4. viteslerde (tiptonik vites) araba sarsılarak vites geçişleri yapıyor, ve bazen direkt kendi kendine benzine geçiyor, yaklaşık 30 sn. içinde yine tekrar kendi kendine Şu an yaklaşık 1 hafta oldu hala sorun devam ediyor, ama şehir içinde yüksek hızlara çıkmadığımdan olsa gerek çok sık değil, fakat ara ara aynı şekilde araba sarsılıyor ve benzine geçiyor. Gözlemlerim şunlar: 1- Bence araba o an gazı alamıyor, ve benzine geçiyor. Sonra tekrar gaza geçiyor. LPG filtremi değiştireli 3-4 bin km oldu ya da olmadı. 2- Arabada Stefanelli marka diyaframlı LPG kiti var. Düzenli bakımlarını yaptırıyorum. Aracı aldığımda vardı bu kit, yaklaşık 30.000 km'dir kullanıyorum. 3- Bu sarsıntı ve sorunlar araç benzinde iken yapmıyor. Fikriniz nedir? |
|
![]() |
|
FTH ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Eylül 2009 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1948 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hemen hemen benimde aynı sıkıntılarım oldu
Gaz enjektörü arızalı dediler değişti problem ortadan kaktı 1 kaç ay sonra da aynı hatalara yakın problem yaşadım oksijen sensörü bozuldu değiştim şuan için problem yok Bence arabayı bir gazcıya götürün bilgisayara bağlasınlar değerlerini baksınlar |
|
106 Quiksilver 2000
206 Quiksilver (KUPON) 2005 207 Millesim 2009 207 GT 2009 VW Scirocco white ed. 2017 206 CC SİYAH 2003 206 CC GRİ 2004 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |