![]() |
|
307 Otomatik Kapı ve Far Problemi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
wesley09 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Haziran 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 22 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2013 Saat 20:05 |
Merhaba, Foruma yeni üye oldum.Adım Alper yaklaşık 1 senedir peugeot kullanıcısıyım. Arabam 307 2007 model 1.6 HDI (90) Bugüne kadar arka taraftan gelen birkaç ses dışında arabayla ilgili bir problem yaşamamıştım.Ancak 1 haftadır ilginç bir problem yaşıyorum. Arabaya binip kontağı çalıştırdığımda otomatik olarak parklar yanıyor.(Kol 0 konumundayken).Ardından kolu biraz kurcalayarak kapatıyorum.5sn sonra bu sefer otomatik kısaları yakıyor.(Kol yine 0 konumundayken.)Ardından kontagı kapatıp anahtarı çıkarttığımda far ikaz sesi geliyor ve bir süre sonra susuyor. Daha sonra kapıyı kilitliyorum.Yaklaşık 1 saat geçtikten sonra kumanda hiçbir şekilde çalışmıyor.Kapıyı manuel olarak anahtar deliğine anahtarı sokarak açtıktan sonra kumanda çalışmaya başlıyor. Servise götürdüm kesin olarak bişey söyleyemediler.Far kolunun bağlı olduğu mekanizmadan kaynaklanabilir dediler.(Yaklaşık 500 TL imiş). Kumanda pili vb ile ilgili olduğunu zannetmiyorum çünkü hem 1 ay oldu değiştireli hem de manuel olarak kapıyı açtıktan sonra kumanda çalışıyor. Bu sorun hakkında yardımcı olabilecek arkadaşların yorumlarını beklerim. İyi forumlar. Şimdiden teşekkürler. Düzenleyen wesley09 - 27 Haziran 2013 Saat 20:08 |
|
![]() |
|
qqyyxx ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mart 2011 Konum: trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 910 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
far koluyla alakali gibi gibi gorunuyor daha onceki aracim clio 3 tu ara sira onda sileceklar kendiliginden calisiyodu. Yagmur sensoru koymamislar icinde uhte kalmistir dedim birgun yolda giderken bir koku sonra dumanlar kol yandi. 400 tl. Oncelikle cikma yada kol a sahip bir tanidigin parcaci varsa denemek lazim.
|
|
206 hdi x-line
307 hdi desingtech 1,6 90bg Focus ghia 2008 1,6 109 bg Astra 2012 1,3 cdti 90 bg 2011 golf tdi 105bg |
|
![]() |
|
ondercan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ocak 2013 Konum: hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 163 |
far kumanda kolun arızalı gibi gözüküyor.fakat öncelikle iyi bir usta göstermeni tavsiye ederim.
kolay gelsin.
|
|
![]() |
|
wesley09 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Haziran 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 22 |
Yanıtlar için teşekkür ederim.Aracımı haftasanu servise götürmekten başka çarem kalmadı.
|
|
![]() |
|
qqyyxx ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mart 2011 Konum: trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 910 |
sorunu ve cozumu paylasirsan memnun oluruz.
|
|
206 hdi x-line
307 hdi desingtech 1,6 90bg Focus ghia 2008 1,6 109 bg Astra 2012 1,3 cdti 90 bg 2011 golf tdi 105bg |
|
![]() |
|
Tekrar merhaba, Kapı probleminin kesinlikle farla bağlantısı olduğunu bu vesile ile çözdüm. Şöyle ki; Araç kapanırken eğer farlar 0 konumunda iken yanmıyorsa (yani o an arıza yoksa) kapı otomatiğinde problem olmuyor.Ancak eğer far 0 konumundayken yanıyorsa(arıza nedeni ile) 1 ssat sonra kumanda ile kapıyı açamıyorsunuz. Yarın bir özel ustaya gösterip çözümü paylaşacağım. İyi Forumlar.
|
|
![]() |
|
inşallah bsi ile alakalı bir arıza değildir.
|
|
206 hdi x-line
|
![]() |
|
Merhaba,
Sorunu çözdüm. Sıkıntı com200 diye adlandırılan parçadaki bir parça ile ilgiliymiş. Sanayide bir usta değişim yaptı.150 TL ye maleettim. İyi forumlar.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |