|
Tavan Lambası ile Follow Me Park Yapmak - Resim Ek |
Yanıt Yaz | Sayfa 123 6> |
Yazar | ||
tlp
2. Vites 26 - Eylül - 1985 Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2011 Konum: İzmit/Kartepe Durum: Aktif Değil Mesajlar: 407 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(1)
Gönderim Zamanı: 24 Haziran 2013 Saat 22:23 |
|
Sizlere çok basit ama işlevsel ve eğlenceli bir uygulamayı anlatıcam
Tavan lambasına park lambalarının bağlanması ve sonuç olarak Follow me Park yapımı :) 1.Aşama Tavan lambasından park lambasına kablo çektim,kabloyu fitillerin arasından güzelce izole ettim 2.Aşama tavan lambasına gelen elektrik kablolarını tek tek kontrol ettim.Tavan lambasına giden 3 ayrı kablo bulunuyor 1 tane şase 1 tane sabit + (tavan lambası düğmesine bağlı) 1 tane kapılardan gelen yani kapılar açılınca tetiklenen + Burada kullanacağımız kablo kapılardan gelen + olacak , amaç kapılar açılınca yada merkezi kilit devreye girdiğinde parkların yanması Bu kabloyu tespit etmek o kadar zor olmadı çünkü diğer kablolara nazaran daha ince bir yapısı var Çektiğim kablonun bir ucunu bu ince kabloya nazikçe bağladım 3.Aşama Parklara çektiğim kablonun ucuna 2 adet daha kablo bağladım.Nedeni ise uygulamayı yapmadan önce bir bilene sorduğumda aldığım cevap "beyin parklara giden kablolara ayrı ayrı bakıyomuş , herhangi bir tanesinde arıza olduğu vakit uyarı veriyomuş bu nedenle 2 kAblo çekilmesi uygun olur" oldu. bir sağ bir sol park olmak üzere 2 ayrı kablo çektikten sonra en önemli kısıma sıra geldi 4.Aşama Parklar ile tavan lambası arasına diyot bağlanması gerekiyor.Sebebi ise parklar açılınca tavan lambasının yanmasını engellemek Bunuda 6A bir diyot kullanarak sağladım Diyotun özelliği ise bilmeyen arkadaşlar için "bir tarafından elektriği ileten diğer tarafından iletmeyen bir devre özetlemek gerekirse" Diyotumuz bu.Bu diyotun gri çizgili olan kısmı diğer tarafa elektriği iletmiyor. Bağlantımızı bu şekilde yapıyoruz Yani gri çizgili olan kısmı park kablosunun + ucuna , diğer kısmı tavan lambasından çektiğimiz kablo ucuna bağlıyoruz. Böylelikle tavan lambası yandığı vakit(Dikkat !! kapıların tetiklediği kabloya bağlantı yapıldığı için manuel açılsa dahi parklar yanmaz) parklar yanıyor , parklar yandığı vakit tavan lambasına elektrik gitmediği için tavan lambası yanmıyor Zor bir çalışma değil , ben yaparken oldukça eğlendim. Özellikle yaptığım çalışma bittiği vakit izlemek paha biçilemez :) Bu özellik aracı uzaktan kumandasıyla açıp kapattığınızda tavan lambasıda yandığı için parklarıda yakmaktadır.Karanlıklarda çok iyi oluyor , az da olsa araç etrafına ışık yayıyor ve burdayım diyor. Diğer bir yandan güvenlik açısındanda güzel bir uygulama.. Tavan lambası merkezi kilit esnasında yavaş yanıp yavaş sondugu için güzel bir desen çıkıyor ortaya , özellikle led park-stop veya angel halkaları ile Bu uygulamanın maaliyeti ise şöyle 2 adet 6A diyot : 2 TL 10 mt kablo (fazladan aldım) : 5 TL Şema http://www.resimagaci.com/img/trdb527.jpg http://www.resimagaci.com/img/t4dldj.jpg Uygulama esnasında resim çekemedim fakat video aşağıda Resimler Tavan lambasi kablo girisleri bu sekilde İnce olandan paralel kablo cekiyoruz Tavan lambasindan cektiginiz kabloyu sag ve sol park olarak 2 ye ayirdiktan sonra her bi taraf icin diyot bagliyoruz. Diyotun gri tarafi parka giden kabloya bagli olacak,siyah (diger) tarafi ise tavandan gelen kabloya bagli olacak Bagladiktan sonra iyice izole edin. 5-10 kat bant cevreleyin Düzenleyen tlp - 09 Temmuz 2013 Saat 12:41 |
||
Alicilik
5. Vites Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Talip yaptığın işleri en başından beri biliyorum. Ellerine sağlık. 206+ için projelerim vardı malzemeleri fln getirdim ama auris işleri bozdu şimdi çok tatlı bir uygulama ile geleceğim maddiyatı düzeltmeye çalışıyorum...
|
||
FTH
MODERATOR Kayıt Tarihi: 25 Eylül 2009 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1948 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Stabil
|
||
106 Quiksilver 2000
206 Quiksilver (KUPON) 2005 207 Millesim 2009 207 GT 2009 VW Scirocco white ed. 2017 206 CC SİYAH 2003 206 CC GRİ 2004 |
||
candanxyz
1. Vites Kayıt Tarihi: 03 Mart 2013 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 392 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı candanxyz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
|
Tebrikler..
|
||
''Bay Z''
|
||
Serkan
5. Vites Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
10 numara olmuş Talip, eline sağlık
|
||
rolandgarros
3. Vites Kayıt Tarihi: 14 Eylül 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1447 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı rolandgarros
|
|
ellerinize sağlık
|
||
errör
3. Vites Kayıt Tarihi: 03 Haziran 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1134 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(1)
|
|
tebrikler güzel fikir , ancak uygulamayı düşünen arkadaşlarıda uyarmak lazım , sadece parklara bağlayın kısalara uzunlara bağlamaya kalkmayın aman
|
||
ufuk91
2. Vites 30 - Ocak - 1991 Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 921 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
En kısa sürede zaman bulduğum an uygulamaya geçicem çok başarılı
Bu arada ne sorcam size, misal vidyodaki arabada da parklar+ön sinyaller de parklara bağlanmış, ben de ön sinyaller parklarla beraber açılsın istiyorum bunun için nasılş bir uygulama yapmam lazım kısaca anlatabilecek olan var mı? Bir de ön sinyallerin devamlı yanması trafikte bir problem teşkil etmiyor değil mi? |
||
Roland Garros 2000 1.6 8v 90bg
|
||
blinddark
2. Vites Kayıt Tarihi: 29 Ağustos 2012 Konum: Aşkaabat - Ank. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 448 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı blinddark
|
|
peki bu park bağlantısını nerde yaptın sigorta kutusundamı nerden hallettın
|
||
FTH
MODERATOR Kayıt Tarihi: 25 Eylül 2009 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1948 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Aynı uygulama benim arabada da oldu Amerikan park bağlattım video daki gibi yanıyor :)
|
||
106 Quiksilver 2000
206 Quiksilver (KUPON) 2005 207 Millesim 2009 207 GT 2009 VW Scirocco white ed. 2017 206 CC SİYAH 2003 206 CC GRİ 2004 |
||
tlp
2. Vites 26 - Eylül - 1985 Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2011 Konum: İzmit/Kartepe Durum: Aktif Değil Mesajlar: 407 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Amerikan park modulu diye geçiyo piyasada maksat parklar ile sinyanlleri birleştirip aynı ampülde yakmak Kapılar açıldığından dortlulerde yanınca halıyle hem park hem sinyal olarak yanıyo :) Bu arada arkadasın dedıgı gıbı park lambası harıcınde baglantı yapmayın Parklar ile tavan lambası voltajı aynı oldugundan sorun yaratmıyor Diğer türlü agır hasar verebilirsiniz.Bunun ıcın pıyasada ek moduller satılmakta (kısa yada uzun gibi) Olası bir hasarda bendenız sorumlu degılımdır :) Nerden baksanız 1 senedır kullanıyorum bu uygulamayı allah'ıma sukur bır sorun cıkarmadı Sorularınız olursa detaylı olarak cevaplandırırım |
||
ufuk91
2. Vites 30 - Ocak - 1991 Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 921 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Tamam bir saniye o zaman şöyle söyleyeyim, park lambaları dediklerimiz farların köşelerindekiler öyle değil mi? Onlarla birlikte aracın yanındaki sinyaller de yanıyor. Ancak önler yanmıyor. Bu durumda amerikan park modulu var mı benim aracımda şimdi? Aldığımda bu şekildeydi. Biliyorum hep okuyorum amerikan park diye ama yan sinyaller yanıp önlere bağlanmamış olunca kafam karıştı haliyle
|
||
|
||
tlp
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Park lambaları farların en dışındaki bölüm evet ! 2 seçenek var Yan sinyalleri çapraz bağlantıda yapıyolar.Yanlış hatırlamıyosam çamurluktaki sinyalden eksi kabloyu çıkarıp parkı bağlıyolar Bölyece Sinyallerini açınca çamurluktaki sinyallerin normal sinyallere göre ters yanıyosa dediğim gibidir.Tersten kasıt önden sinyal yanar yan çamurluk söner,yan çamurluk yanar sinyal söner gibi Diğer seçenek ise amerikan park zaten |
||
ufuk91
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
İlk aldığımda aynen dediğiniz gibi idi, yani ters yanıyordu. Ancak 2 hafta önce kaza yaptım servise gitmişti araç 4 gün önce aldım o ters yanma olayını halletmişler. Söylememiştim halledin falan diye ama, heralde kendileri bir hata yaptıklarını sanıp düzene sokmuşlar. Sanırım o zaman amerikan park yok diye düşünüyorum? |
||
|
||
tlp
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Servis genelde orj olaral duzenliyo
Benimde aynısı olmuştu Soylede olabılir American park modulu vardır ama camurluk sınyallerı yanmıyo olabılır Bunun nedenı ıse camurluk sınyallerıne farklı bı alandan tesısat gelıyo Camurluk sınyalımı normal fardakı sınyalden paralel kablo cekerek yapabılırsın Yanı camurluk sınyalın bagımsız degıl fardakı sınyale gore yanacaktır Boylelıkle sınyalını yakınca normal yanacak ama parkı yakıncada onden sınyal yandıgı ıcın camurluk sınyalin yanacak |
||
emre_akdag
3. Vites Kayıt Tarihi: 12 Ocak 2013 Konum: BURSA - Y.ŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1872 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı emre_akdag
|
|
Bravo
|
||
ALP OTO YEDEK PARÇA
YENİŞEHİR / BURSA |
||
Aziz
BÖLGE TEMSİLCİSİ KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2012 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3814 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Herkez kendine müslüman
güzel olmuş eline sağlık :)
|
||
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
||
moschino
1. Vites Kayıt Tarihi: 20 Kasım 2012 Konum: Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 259 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
+206 bendede angellar var hangi kabloya bağlayacağız ?
|
||
Peugeot 206 XR 2000 1.4 75 Bg Benzinli
Angel Far, 5cm yay, neon, karbon fiber tavan |
||
fatihgg
2. Vites Kayıt Tarihi: 15 Ocak 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 857 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
gerçekten on numara calısma,istanbula geldıgınız zaman ılk sırada ben varım :) ellerınıze saglık..
|
||
2003 307 1.4
2008 Leon |
||
ErolSs
1. Vites Kayıt Tarihi: 11 Mart 2013 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 271 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
hocam mustesem olmus vallaha cok mantıklı cok kullanıslıda aklıma takıldı aynı sekilde sistem gece gündüz kontrolü yapmıyor demi gündüzde farı yakıyor
|
||
QWERTY
|
||
Yanıt Yaz | Sayfa 123 6> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |