![]() |
|
Klima açıkken dönüşlerde, tekerden gelen ses |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
htg307 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Mart 2013 Konum: 307de Durum: Aktif Değil Mesajlar: 16 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23 Haziran 2013 Saat 16:31 |
|
Merhaba arkadaşlar benim 2002 model 1.6 xt 307im var. Klima kapalıyken herhangi bi sıkıntı yapmıyor fakat klima açıkken sola dönüşlerde tekerden çıkacakmış gibi sürtünme tarzında bi ses geliyor. Acaba aks başında bi sıkıntı olabilir mi? V kayışını ve gergi rulmanını yeni değiştirdim ilk çalışmada sıkıntılı ses çıkartıyordu ısınınca geçiyordu gergi ve v kayışını değiştirerek bunu çözdümama şimdide böyle bi sorunla karşılaştım. O kadar ki aracı durdurup 1. vitese alıp tam sola dönecek oldugumda( u dönüşü yaparken mesela) stop edecek gibi bile oluyor. Sonra gaza abanıncada kendine geliyor. Amortisörlerden veya akslardan mıdır? yoksa v kayışını ve gergi bilyasını değiştiren arkadaş mı bi yanlıslk yapmıs olabilir? Cevaplayan herkese tesekkurler
|
||
![]() |
||
errör ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Haziran 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1134 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
öncelikle kliman açıkkan aracın kalkışlarda zayıflar bu sorun değil bendede var, ama ses olayına birşey diyemeyeceğim ...
|
||
![]() |
||
htg307 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Mart 2013 Konum: 307de Durum: Aktif Değil Mesajlar: 16 |
|
|
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
Valla hocam tahminim şu yönde.Gelen ses yine v kayıştan geliyor.Biliyorsunuz 307 lerin direksiyon elektirikli.v kayıtan güç alır ve tam sol-sağ yapınca fazla enerji tüketir ve v kayışa daha fazla yüklenir.Bir de üstüne yine v kayıştan enerji alan klima eklenince v kayış zorlanmış olabilir.
|
||
![]() |
||
hsnsnl ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2012 Konum: ögrenci Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1254 |
|
zannedersem sola dönerken tam turda tırr tırrr ses gelıyosa eger, aks bası mı ne dıyolar ısmıne tam hatırlayamadım o bozulmuş.. orjınal çıkma veya orjınal parça ıle degıstırmenız lazım.. |
||
307 XT Premium, 307 XS Coupe, 407 Premium Edition, Seat Leon 1.6 Stylance
|
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
Aks başı bozuksa her dönüşte ses yapar.Klima açık veya kapalı fark etmez.Bir de tak tak şeklinde vuruntu yapar.Bir yapıp bir yapmıyorsa aks başından olmaz bence ..
|
||
![]() |
||
hsnsnl ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2012 Konum: ögrenci Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1254 |
|
aks bası bozulmaya başladığından, araç klımada donuslerde bıraz zorlandığı ıcın yapıyo, bır kac km sonra ııce bozulcak ve hep yapmaya baslıcak |
||
307 XT Premium, 307 XS Coupe, 407 Premium Edition, Seat Leon 1.6 Stylance
|
||
![]() |
||
|
Olabilir bende bu şekilde düşünüyordum ilk planda fakat sağa dönerken gram ses gelmiyor hatta sonuna kadar sağa dayıyorum hiç ses gelmiyor. Bu durumda sağa dayayıncada ses gelmesi gerekmiyor mu?
|
||
![]() |
||
|
|
||
![]() |
||
|
Klima fanından falan olabilir mi arkadaslar ses? Gelen ses sürtünme sesi gibi gaart tarzında kalın bir ses geliyor.Ustama göstertdim sesi farketti, kaputu açtık üzerine oturdu ses çıkınca nereden geldiğini tam olarak anlamaya çalıştı ama oda çözemedi. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım..
|
||
![]() |
||
cocomo ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2013 Konum: ank Durum: Aktif Değil Mesajlar: 174 |
|
en mantıklı yorum buydu
|
||
PEUGEOT PARTNER 2.0 HDI-baş belası-ederi kadar masraf yapılan
RAV4 2005-masrafsız ADAM. BMW 1.16i 2015 - kardeş arabası, yaramaz çocuk Tourneo Courirer 2015 - 0araç, dokunmaya kıyamadığımız |
||
![]() |
||
|
Tamamda neden sadece sola dönüşlerde bu ses geliyor. Sağa dönüşlerimde gelmiyor
![]() |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |