![]() |
|
Radyatör su kabındaki siyah renkli yağ kalıntısı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ariessimena ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 14 Nisan 2013 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 16 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ariessimena
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2013 Saat 15:50 |
Merhaba üstadlar,
2-3 hafta önce tesadüfen arabanın radyatör su kabında hiç su kalmadığını gördüm. Kabın radyatörle bağlantılı ince kablo şeklindeki hortumu çıkmıştı, ki kapta hiç su kalmamasını bu duruma yorumladım. Belli bir süre aracı öyle kullanmışım. Ama bu süreçte araba hiç hararet, çekiş düşüklüğü ya da anormal bir olumsuz tepki vermedi. (Bu durumla ilgisi var mı bilmiyorum ama; bir keresinde motorda bi patlama sesi ve akabinde tekere bir şey sıkışarak sürtünme hissi veren bi ses gelmeye başlamıştı) (Peugeot 206, 1.4 benzin/lpg) Neyse farkedince, hemen su koydum, belli bir sürede suyu çekince tekrar suyunu koydum, ve daha sonra hiç bir eksiltme felan yapmadı. Fakat geçen gün baktığımda suyun yüzeyinde damla damla siyah renkli yağ oluşumu gördüm ve işkillendim. Muhtemel bir conta sorunu olabilir düşüncesi ile ustaya götürdüm. Usta biraz inceledi ve pek uğraşmak da istemeden hiç bir sorun gözükmüyor dedi. motor yağı kıvamında ve renginde bir sorun yok, aracı çalıştırdığımda tekleme ya da beyaz duman atma gibi bir durum da yaratmıyor. suyun şuan koyu bulanık bir rengi var. huzursuzluğumun nedeni ilk başta belirttiğim sudaki yağ damlacıkları ve ustanın pek umursamaması. Sizce su yüzeyindeki yağın sebebi ne olabilir arkadaslar? bu konuda ki fikirlerinizi paylaşırsanız memnun olurum.
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam radyatördeki suyu komple yenileyin tekrar bakın yağlanma varmı? Suya yağ genelde contadan veya yağ soğutucusundan karışır.
|
|
![]() |
|
Buğra ![]() 3. Vites ![]() ![]() TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2011 Konum: Tekirdağ/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2325 |
yani.. radyatördeki ve genleşme kabındaki suyun tamamını boşaltın sonra tekrar doldurun yine içinde yağ görürseniz bilinki conta gitmiş demektir. yani motoru soğutan sıvının silindirlere falan sızdığı anlamına gelir.
|
|
2005 model
206 1.4 hdi panoramic |
|
![]() |
|
emre_akdag ![]() 3. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ocak 2013 Konum: BURSA - Y.ŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1872 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emre_akdag
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
ALP OTO YEDEK PARÇA
YENİŞEHİR / BURSA |
|
![]() |
|
dream ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2013 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1410 |
Aracınız daha önce hararet yaptımı?
|
|
Ne günlere kaldık ey gazi hünkar katır defterdar oldu eşek mühürdar..
|
|
![]() |
|
ariessimena ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 14 Nisan 2013 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 16 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ariessimena
![]() ![]() ![]() ![]() |
öyle deniycem arkadaşlar bakalım. sağolun. yok daha önce hiç hararet yapmadı
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |