![]() |
|
Motor yağı hakkında. Seviyesini ölçemiyorum :/ |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2013 Saat 20:13 |
Bugün merak edip yağ seviyesini ölçmek istediğim. 1 gün düz bir zeminde yatan arabamın yanına gidip, motor yağ çubuğunu bir güzel temizleyip tekrar daldırdım. Yarıyı gösteriyordu. 2 3 kere daha denedim hep aynı sonucu alamadım başka başka gösterdi hep. Daha sonra işten evime gelince evin önünde düz bir zeminde denedim. Bu sefer de yarıyla minimum arasındaydı. Oysa ki ben yağ doldurttuğumda maximum çizgisinin azıcık altındaydı. Yağ yakmış olabilir mi? Şu yağmurlar dursun alttaki tapayı da kontrol edeceğim ama sağlıklı bir ölçüm yapamadım buna eminim :/
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ayrıca 99 model aracımda seviye düşünce herhangi bir ikaz lambası yanıyor mu.??
|
|
![]() |
|
cocomo ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2013 Konum: ank Durum: Aktif Değil Mesajlar: 174 |
abi yağın sooğumasını beklemen garanti sonuç verir.
sabah çalıştırmadan düz bi zeminde bi bak iyice son kez. cubuk yalan söylemez. çubuk kanalında kalan kuru yağlar seni ve çubuğu yanıltıyor olabilir. güzel bir üstübü veya bezle bir kaç kez silerek dene. ikinc çentik seviyesindeyse max demektir. birinci çentiğin altına düşmemesi gerekir. eğer çubuk sonuçları değişmiyorsa ya yağ kaçağı vardır bir yerde, ya da yağ yakıyordur
Düzenleyen cocomo - 13 Haziran 2013 Saat 22:46 |
|
PEUGEOT PARTNER 2.0 HDI-baş belası-ederi kadar masraf yapılan
RAV4 2005-masrafsız ADAM. BMW 1.16i 2015 - kardeş arabası, yaramaz çocuk Tourneo Courirer 2015 - 0araç, dokunmaya kıyamadığımız |
|
![]() |
|
birincinin 1 parmak kadar üstündeydi. 2 çizgi arasının az altında. sorun olur mu? yarın eklicem |
|
![]() |
|
errör ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Haziran 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1134 |
sıcak ve soğuk yağ seviyeleri farklı olabiliyor sebebini bilmesemde ...
|
|
![]() |
|
yarın biraz ekleme yapıcam. sonra her gün kontrol edicem sıcak soguk dikkat edip |
|
![]() |
|
cocomo ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2013 Konum: ank Durum: Aktif Değil Mesajlar: 174 |
elbette farklı olur sıcak yağ daha eriyik kıvamdadır ve içeride çalkalanır. o yüzzden rampaya park ettiğinde deponun bi köşesine doğru yığılır.. ayrıca sıcak yağ renk vermeyeceğinden ötürü çubukta net göremezsin.. soğuk yağ dondukça kalınlaşıp siyahlaşır ve yağ çubuğunda belirgin hale gelir... |
|
PEUGEOT PARTNER 2.0 HDI-baş belası-ederi kadar masraf yapılan
RAV4 2005-masrafsız ADAM. BMW 1.16i 2015 - kardeş arabası, yaramaz çocuk Tourneo Courirer 2015 - 0araç, dokunmaya kıyamadığımız |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |