![]() |
|
sis farı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
tongucuk ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Kasım 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4496 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2013 Saat 01:16 |
arkadaşlar biraz önce balkondan bakarken farkettim citroen berlingo sağa ve sola dönüşlerde sis varı ayrı ayrı olarak sağa ve sola dönüş yönüne göre yanıyor dönüş bitince sönüyor düz gidişte hiçbiri yanmıyor çok ilginç geldi ama bi o kadarda değişik bizim araçlara da böyle bi ayarlama yapılabilirmi ?
|
|
Mecnun tatsaydı PEUGEOT sevgisini, severmiydi Leyla zillisini...
2009 peugeot 308 sw 1.6 hdi 110hp inci siyah ex nic: ramazanturan81 |
|
![]() |
|
ersin025 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Nisan 2012 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 374 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
eğer citroen de varsa pejodada vardır bu özellik diye düşünüyorum belki yazılımından aktifleştirmek filanda gerekebilir tabi benimki sadece tahmin bu konularda çok bilgili arkadaşlar muhakkak vardır
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Yeni model araçlarda var. Galiba 308 ve 508lerde var diye biliyorum emin olmamakla beraber.
Sizin aracınızdan yapılı gördüyseniz muhakkak yapılıyordur ESP ye bakar. |
|
![]() |
|
dream ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2013 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1410 |
yeni model tüm araçlar da var bu özellik.
"adaptif far" Yani Viraj içi aydınlatma diye geçiyor.
|
|
Ne günlere kaldık ey gazi hünkar katır defterdar oldu eşek mühürdar..
|
|
![]() |
|
tongucuk ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Kasım 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4496 |
far değil ma sisler yanıyor dönüş yönüne göre bizimkine olmazmı yapamazmıyız?
|
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Abi adaptif far çok farklı bir olay yapmaya çalıştıkları aynı ama adaptif farın özelliği kat be kat farklı. Viraj ve hafif dönüşlerde hız farketmeksizin tam emin değilim ama sensör veya diferansiyel yardımı ile farların kendi içnde kabin sisteminde sağa sola dönmesi hıza ve ağırlığa bağlı aşağı yukarı hareket etmesi. DAha az ve ya çok diye bir kuram yok. BMW intelligent lightening system de aydınlatmayıda değiştiriyor ama hali hazırdaki AFL lerde bu özellik henüz yok. Sis ler düşük hızlarda dönüş ve park esnasında yardımcı olmak için yanıyor belli bir hız seviyesinden sonra yanmazlar. Auris te çok istedim ama nedense yokmuş. Ben de kendim açıyorum çünkü burnu çok uzun aracın ben de yatarak kullandığım için park sıkıntı olabiliyor. ESP li araçlarda uğraşşılabilir ama ne denli olur bilemem. |
|
![]() |
|
Buğra ![]() 3. Vites ![]() ![]() TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2011 Konum: Tekirdağ/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2325 |
bana çok saçma geliyor bu sislerin dönüş yönüne göre yanma işi sanki çok lazım bişey + sislerin biri bozukmuş gibi görünüyor ilk anda
![]() |
|
2005 model
206 1.4 hdi panoramic |
|
![]() |
|
rolandgarros ![]() 3. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 14 Eylül 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1447 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı rolandgarros
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
yeni model araçlarda mevcut
![]() |
|
![]() |
|
bizimki de yeni hacı bizimkilere de olsun bananee
![]() |
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |