Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 206 xt hararet sorunu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

206 xt hararet sorunu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ALOMELO Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ALOMELO Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 206 xt hararet sorunu
    Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2013 Saat 15:21
Arkadaşlar merhaba.yeni üyeyim.
Bende 2002 xt 206 var.otomatik.Aracımı 5000 km kadar benzinde kullanıyordum,sorunsuz, sonra tüp taktırdım,taktırdıktan sonra aracım hararet yapmaya başladı,fakat ilginçtir'ki hararet göstergesi kırmızıya ulaştıgında kaputu açıp suya bakıyorum su kaynama yapmıyor yani o durumda suyun kaynama yapması lazım? neyse bi ustaya götüreyim dedim,ve götürdüm,2 gün aracım ustada kaldı.aracıma yapılanlar aşşağıdadır;
-devir dayım değişti
-termostat değişti.
-petekler temizlendi
-tür kafası değişti.  ama genede sorun çözülmedi ve hararet yapmaya devam etti ve param gitti...(not bu anlattıgım sorun ile karşılaşanlar sakın orayı burayı değiştirtmesinler.)

Daha sonrasında araştırmalarım sonucu termostatı çıkartıp 2 delik deldim.ve hararet sorunu gitti.fakat bu seferde hararet 70 de sabit kalıyor.bağzen lambalarda falan durunca 90 ı anca görüyor sonra gene 70 e ınıyor.sizce bu durum araç için sorun yaratırmı?veya ne yapmalıyım.???
Bu arada aklıma contalarda geldi ama hiç bir şekilde su eksiltme ve motor kapaklarında yağ yok..
yardımcı olabilecek arkadaş varsa minnettar kalırım.

SAYGILARIMLA
Yukarı Dön
allppeerr Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı allppeerr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2013 Saat 16:02
termostatı çıkarıp 2 delik deldim cümlesini daha açık anlatırsan yardımcı olabilirim kardeş
arabadan anlamak yazı yazmaya benzemez... KoNtRoLsÜz GüÇ GüÇ DeĞiLdİr ...aLpEr... 28 AS 206 1.4 x line 2003
Yukarı Dön
Turgay_66 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Turgay_66 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2013 Saat 16:34
Arabanın fanına baktınız mı hocam çalışıyormu yada şöyle sorayım araç zamanında açıyormu fanı ?
Yukarı Dön
mustafa_nalcacioglu Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mustafa_nalcacioglu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2013 Saat 21:15
merhaba lpg için alınan ısıtma suyu varya onun için nereye t atıldı acaba eğer sistemde bi yerde hava kalıyorsa sensörler bunu algıladığında ters giden bişeyler oldugunu zannedip harareti yükseltip stop lambasını yakıyo. Kaputu açtığınızda arabanın söför mahalline giden kalorifer hortumu var onun üzerinde hava almak için bi taba var ordan sistemde hava olup olmadğını kontrol edebilirsiniz. ama bana sorarsanız lpg için t atılan yerde sorun var büyük ihtimalle regülatöre giren sıcak su hortumunu dönüşünü acaba nerden bağladılar bunları bence bi lpg takan yerlere kontrol ettirin cünkü benim de başımdan söyle bi olay geçti benim arabam dizel 206 da kardeşimin arabası honda civic 1.6Sİ bu benzin zamlarından sonra malum benzinle binilmez oldu lpg taktıralım dedik pekte kıyamadık ama yapıcak bişey yok arabaya binilmiyo yakıt masrafından taktırdık süper hiçbi sorun yok gidişte çekişte ama ondan sonra arabanın harareti erken yükselir oldu ağır trafikte normalin üstüne cıkıyodu sonra radar hondaya kontrol için gittiğimizde şeref usta var hondaların çiğerini bilen biri bu lpg için sıcak hortumunu yanlış yerden almısınız dedi o hatayı düzelttikten sonra problem çözüldü.
Eğer olduda sorun çözülürse bize burdan yazarmısın özellikle başka forumlardanda baktım bu hararet yükselmesi problemi başka insanlarında başına gelmiş(LPG li olanlarda özellikle) insanlar boşuna bi sürü masraf yaptırıyo yurdum sanayicileri sonra..
Araba makinalarını seven bi adam işte...
Yukarı Dön
mustafa_nalcacioglu Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mustafa_nalcacioglu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2013 Saat 21:16
Orjinalini yazan: mustafa_nalcacioglu mustafa_nalcacioglu Yazdı:

merhaba lpg için alınan ısıtma suyu varya onun için nereye t atıldı acaba eğer sistemde bi yerde hava kalıyorsa sensörler bunu algıladığında ters giden bişeyler oldugunu zannedip harareti yükseltip stop lambasını yakıyo muhtemelen. Kaputu açtığınızda arabanın söför mahalline giden kalorifer hortumu var onun üzerinde hava almak için bi taba var ordan sistemde hava olup olmadğını kontrol edebilirsiniz. ama bana sorarsanız lpg için t atılan yerde sorun var büyük ihtimalle regülatöre giren sıcak su hortumunu dönüşünü acaba nerden bağladılar bunları bence bi lpg takan yerlere kontrol ettirin cünkü benim de başımdan söyle bi olay geçti benim arabam dizel 206 da kardeşimin arabası honda civic 1.6Sİ bu benzin zamlarından sonra malum benzinle binilmez oldu lpg taktıralım dedik pekte kıyamadık ama yapıcak bişey yok arabaya binilmiyo yakıt masrafından taktırdık süper hiçbi sorun yok gidişte çekişte ama ondan sonra arabanın harareti erken yükselir oldu ağır trafikte normalin üstüne cıkıyodu sonra radar hondaya kontrol için gittiğimizde şeref usta var hondaların çiğerini bilen biri bu lpg için sıcak hortumunu yanlış yerden almısınız dedi o hatayı düzelttikten sonra problem çözüldü.
Eğer olduda sorun çözülürse bize burdan yazarmısın özellikle başka forumlardanda baktım bu hararet yükselmesi problemi başka insanlarında başına gelmiş(LPG li olanlarda özellikle) insanlar boşuna bi sürü masraf yaptırıyo yurdum sanayicileri sonra..
Araba makinalarını seven bi adam işte...
Yukarı Dön
ALOMELO Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ALOMELO Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2013 Saat 09:00
Arkadaşlar ilginiz için teşekürler.
şöyle iza edeyim,termostata 2 delik delmemin amacı içerde hava kalma ihtimalini düşündüm ve havanın boşalması için böyle bir duruma başvurdum,çok iyi anladığım söylenmez ,araştırdım buldum,ve kendimde makina cıyım elimden geliyor..
arabamın fanında problem görükmüyor,hararet göstergesi 90 ı geçtiğinde fan devreye giriyor.
Aracımı bir kaç lpg ustasınada götürdüm onlarda bulamadı sorunu.T de sorun olma ihtimali benimde aklıma geldi fakat oda kontrol edildi ve sorun görülmedi.
Hava alınması için gerek kalorifer gerekse motor blogundaki hava alma tabalarından havaları defalarca alındı.
 Sonuç olarak sorun teknik olarak çözülmedi,termostatta açılan delikler vasıtası ile şu an için hararet göstergesi 70 de sabit kalıyor ve kullanıyorum .Acaba böyle kullanmam sorun teşkil ederrmi?eger etmez ise hiç uğraşmayı düşünmüyorum.ve araştırmalarım doğrultusunda bir çok 206 kullanıcısı hararet göstergesinin 70 lerde olduğunu söylüyor,belkide hepsi lpg taktırdı ve termostata delik açtı.:)
NOT:Arabamın gidişinde ve performansında herhangi bir sorun yok.
Arkadaşlar bu sorunu hiç bir usta çözemedi..bulamadılar.en son kullanılan cümle elektronik bir arıza olabilir dedni yani beyin ile alakalı.onada ben giremedim beyin pahalı..yani onuda değiştirip sorun halen devam ederse artık kafayı yerdım sanırım:) çünkü bir çok işlem yapıldı arabama ve parça değişimi hali ile bir sürüde para verdim.
SAYGILARIMLA
Yukarı Dön
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Turgay_66 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2013 Saat 11:02
sürekli 70 de ise araç sürekli soğuk olur ve bu da azda olsa performans düşüklüğü ve yakıt tüketimini artırması anlamına geliyor hocam..zararı olurmu olmazmı orasını bilemiyorum..
Yukarı Dön
ALOMELO Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ALOMELO Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2013 Saat 11:38
Çok ciddi performans sorunu yaşamıyorum.Aslında tam olarak ne yapabilecegimi bilsem veya nasıl bir masraf olacagını,yaptırırım büyük ihtimalle..
SAYGILARIMLA
Yukarı Dön
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Turgay_66 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2013 Saat 11:53
peki araç kaç derecede fan açıyor kontrol ettinizmi hiç ?
Yukarı Dön
ALOMELO Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ALOMELO Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2013 Saat 12:31
90 ı biraz geçince fan açıyor.
SAYGILARIMLA
Yukarı Dön
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Turgay_66 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2013 Saat 12:51
fanda problem yok o zaman.. valla başka bişey de aklıma gelmiyo
Yukarı Dön
ALOMELO Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ALOMELO Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2013 Saat 12:53
eyvallah turgay .sagol.ben şimdilik böyle kullanmaya devam edeyım.:)
SAYGILARIMLA
Yukarı Dön
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Turgay_66 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2013 Saat 12:55
tekrar geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda çözülür sorunun :)
Yukarı Dön
ertanakar Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ertanakar Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2013 Saat 12:59
slm.benim başıma olaya gelen olaya benzediğinden yazıyorum.Hararet 85 e geldiğinde normalde fan açması gerekirken fan açıyor, fakat hararet göstergesi en yukarı kadar fırlıyor.Ve 15 saniye sonra hararet göstergesi aynı yerine dönüyor.Arada STOP lambası da yanıyordu.Tamiri için 1100 lira istediler.Araştırdım 40 liraya tamirini yaptırdım.Arıza radyatörün önündeki fan rolesi arızasından kaynaklanmış.İnşaallah seninde böyledir de atlatırsın..
206 mı?şiddetle tavsiye ederim...
Yukarı Dön
ALOMELO Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ALOMELO Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2013 Saat 13:03
Telekürler .bu bilgi işime yarayabilir.
SAYGILARIMLA
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ertanakar Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2013 Saat 13:21
Fan rolesinin yeri biraz kuytudadır ona göre..Kaputu açtığında motor tarafına değil radyatörün ön kısmında kapak var o kapağın içindeki role lerden. Orjinali yeşil olması lazım.Bende aynı arızayı 2.kez yaptı çünkü yaptırdığım usta dükkandan kullanılmış role takmıştı.Yaparken seyrettim 2. arızada 10 liraya sıfır role aldım çok basit bir şekilde kendim taktım.Yardım istersen yazabilirsin.
Yukarı Dön
ALOMELO Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ALOMELO Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2013 Saat 13:50
sagol kardeş.ben bi bakayım bugun olmazsa yazarım sana gene..umarım o arızadır.
SAYGILARIMLA
Yukarı Dön
ALOMELO Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ALOMELO Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2013 Saat 13:54
radyatörün ön kısmı derken.motor tarafına bakan kısımmı yoksa far tarafına bakan kısımmı?
SAYGILARIMLA
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ertanakar Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2013 Saat 15:41
far tarafına bakan kısım.Tam olarak kaput kilidinin etrafındaki siyah plastik ızgarayı kırmadan yavşça sök.Karşına radyötöre paralel cep telefonu genişliğinde biraz uzunca 25 cm kadar bir kapak göreceksin.Fan rolesi o kapağın içinde.Dediğim gibi daha önce değiştirilmedi ise yeşil renkte role.Bağlatısı çok kolay.
Yukarı Dön
ALOMELO Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ALOMELO Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2013 Saat 13:19
Teşekkürler kardeş.bugun halletcem o işi.bişey sorcam.ben o roleyi nerdebn bulurum ve ismi nedir.?ne diyerek alacam? aracım 2002 model 206 XT .
SAYGILARIMLA
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 206 Akü ŞArj Problemi son mesaja git 309 0 rekasparov
konu icon 5008 ELEKTRİKLİ BAGAJ son mesaja git 4851 1 efe24
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 2335 1 peugeot301
konu icon İZMİR - SİNYAL KOLU TAMİRİ YARDIM son mesaja git 4670 7 Sorgum
konu icon Peugeot 206 Garip Sorun Lütfen Yardım son mesaja git 387 0 muratatalay
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 7795 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 621 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12639 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 772 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 492 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 5376 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 680 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 480 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 784 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 326 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 585 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 779 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2397 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 1063 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 5735 5 Serdar102
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Alphanet 2
Burak307xsi 1
Saido26 1
Ahmet2341 1
Sorgum 1
peugeot301 1
efe24 1
rekasparov 1
muratatalay 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English