![]() |
|
206 xt hararet sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
ALOMELO ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Haziran 2013 Konum: İZMİR /ALİAĞA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2013 Saat 15:21 |
Arkadaşlar merhaba.yeni üyeyim.
Bende 2002 xt 206 var.otomatik.Aracımı 5000 km kadar benzinde kullanıyordum,sorunsuz, sonra tüp taktırdım,taktırdıktan sonra aracım hararet yapmaya başladı,fakat ilginçtir'ki hararet göstergesi kırmızıya ulaştıgında kaputu açıp suya bakıyorum su kaynama yapmıyor yani o durumda suyun kaynama yapması lazım? neyse bi ustaya götüreyim dedim,ve götürdüm,2 gün aracım ustada kaldı.aracıma yapılanlar aşşağıdadır; -devir dayım değişti -termostat değişti. -petekler temizlendi -tür kafası değişti. ama genede sorun çözülmedi ve hararet yapmaya devam etti ve param gitti...(not bu anlattıgım sorun ile karşılaşanlar sakın orayı burayı değiştirtmesinler.) Daha sonrasında araştırmalarım sonucu termostatı çıkartıp 2 delik deldim.ve hararet sorunu gitti.fakat bu seferde hararet 70 de sabit kalıyor.bağzen lambalarda falan durunca 90 ı anca görüyor sonra gene 70 e ınıyor.sizce bu durum araç için sorun yaratırmı?veya ne yapmalıyım.??? Bu arada aklıma contalarda geldi ama hiç bir şekilde su eksiltme ve motor kapaklarında yağ yok.. yardımcı olabilecek arkadaş varsa minnettar kalırım. |
|
SAYGILARIMLA
|
|
![]() |
|
allppeerr ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Mayıs 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı allppeerr
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
termostatı çıkarıp 2 delik deldim cümlesini daha açık anlatırsan yardımcı olabilirim kardeş
|
|
arabadan anlamak yazı yazmaya benzemez... KoNtRoLsÜz GüÇ GüÇ DeĞiLdİr ...aLpEr... 28 AS 206 1.4 x line 2003
|
|
![]() |
|
Turgay_66 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Mayıs 2013 Konum: Yozgat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1099 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Turgay_66
Arabanın fanına baktınız mı hocam çalışıyormu yada şöyle sorayım araç zamanında açıyormu fanı ?
|
|
![]() |
|
mustafa_nalcacioglu ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Mayıs 2013 Konum: Sakarya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 134 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mustafa_nalcacioglu
merhaba lpg için alınan ısıtma suyu varya onun için nereye t atıldı acaba eğer sistemde bi yerde hava kalıyorsa sensörler bunu algıladığında ters giden bişeyler oldugunu zannedip harareti yükseltip stop lambasını yakıyo. Kaputu açtığınızda arabanın söför mahalline giden kalorifer hortumu var onun üzerinde hava almak için bi taba var ordan sistemde hava olup olmadğını kontrol edebilirsiniz. ama bana sorarsanız lpg için t atılan yerde sorun var büyük ihtimalle regülatöre giren sıcak su hortumunu dönüşünü acaba nerden bağladılar bunları bence bi lpg takan yerlere kontrol ettirin cünkü benim de başımdan söyle bi olay geçti benim arabam dizel 206 da kardeşimin arabası honda civic 1.6Sİ bu benzin zamlarından sonra malum benzinle binilmez oldu lpg taktıralım dedik pekte kıyamadık ama yapıcak bişey yok arabaya binilmiyo yakıt masrafından taktırdık süper hiçbi sorun yok gidişte çekişte ama ondan sonra arabanın harareti erken yükselir oldu ağır trafikte normalin üstüne cıkıyodu sonra radar hondaya kontrol için gittiğimizde şeref usta var hondaların çiğerini bilen biri bu lpg için sıcak hortumunu yanlış yerden almısınız dedi o hatayı düzelttikten sonra problem çözüldü.
Eğer olduda sorun çözülürse bize burdan yazarmısın özellikle başka forumlardanda baktım bu hararet yükselmesi problemi başka insanlarında başına gelmiş(LPG li olanlarda özellikle) insanlar boşuna bi sürü masraf yaptırıyo yurdum sanayicileri sonra..
|
|
Araba makinalarını seven bi adam işte...
|
|
![]() |
|
mustafa_nalcacioglu ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Mayıs 2013 Konum: Sakarya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 134 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mustafa_nalcacioglu
|
|
Araba makinalarını seven bi adam işte...
|
|
![]() |
|
ALOMELO ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Haziran 2013 Konum: İZMİR /ALİAĞA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Arkadaşlar ilginiz için teşekürler.
şöyle iza edeyim,termostata 2 delik delmemin amacı içerde hava kalma ihtimalini düşündüm ve havanın boşalması için böyle bir duruma başvurdum,çok iyi anladığım söylenmez ,araştırdım buldum,ve kendimde makina cıyım elimden geliyor.. arabamın fanında problem görükmüyor,hararet göstergesi 90 ı geçtiğinde fan devreye giriyor. Aracımı bir kaç lpg ustasınada götürdüm onlarda bulamadı sorunu.T de sorun olma ihtimali benimde aklıma geldi fakat oda kontrol edildi ve sorun görülmedi. Hava alınması için gerek kalorifer gerekse motor blogundaki hava alma tabalarından havaları defalarca alındı. Sonuç olarak sorun teknik olarak çözülmedi,termostatta açılan delikler vasıtası ile şu an için hararet göstergesi 70 de sabit kalıyor ve kullanıyorum .Acaba böyle kullanmam sorun teşkil ederrmi?eger etmez ise hiç uğraşmayı düşünmüyorum.ve araştırmalarım doğrultusunda bir çok 206 kullanıcısı hararet göstergesinin 70 lerde olduğunu söylüyor,belkide hepsi lpg taktırdı ve termostata delik açtı.:) NOT:Arabamın gidişinde ve performansında herhangi bir sorun yok. Arkadaşlar bu sorunu hiç bir usta çözemedi..bulamadılar.en son kullanılan cümle elektronik bir arıza olabilir dedni yani beyin ile alakalı.onada ben giremedim beyin pahalı..yani onuda değiştirip sorun halen devam ederse artık kafayı yerdım sanırım:) çünkü bir çok işlem yapıldı arabama ve parça değişimi hali ile bir sürüde para verdim.
|
|
SAYGILARIMLA
|
|
![]() |
|
Turgay_66 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Mayıs 2013 Konum: Yozgat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1099 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Turgay_66
sürekli 70 de ise araç sürekli soğuk olur ve bu da azda olsa performans düşüklüğü ve yakıt tüketimini artırması anlamına geliyor hocam..zararı olurmu olmazmı orasını bilemiyorum..
|
|
![]() |
|
Çok ciddi performans sorunu yaşamıyorum.Aslında tam olarak ne yapabilecegimi bilsem veya nasıl bir masraf olacagını,yaptırırım büyük ihtimalle..
|
|
SAYGILARIMLA
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Turgay_66
peki araç kaç derecede fan açıyor kontrol ettinizmi hiç ?
|
|
![]() |
|
90 ı biraz geçince fan açıyor.
|
|
SAYGILARIMLA
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Turgay_66
fanda problem yok o zaman.. valla başka bişey de aklıma gelmiyo
|
|
![]() |
|
eyvallah turgay .sagol.ben şimdilik böyle kullanmaya devam edeyım.:)
|
|
SAYGILARIMLA
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Turgay_66
tekrar geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda çözülür sorunun :)
|
|
![]() |
|
ertanakar ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Aralık 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 135 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ertanakar
slm.benim başıma olaya gelen olaya benzediğinden yazıyorum.Hararet 85 e geldiğinde normalde fan açması gerekirken fan açıyor, fakat hararet göstergesi en yukarı kadar fırlıyor.Ve 15 saniye sonra hararet göstergesi aynı yerine dönüyor.Arada STOP lambası da yanıyordu.Tamiri için 1100 lira istediler.Araştırdım 40 liraya tamirini yaptırdım.Arıza radyatörün önündeki fan rolesi arızasından kaynaklanmış.İnşaallah seninde böyledir de atlatırsın..
|
|
206 mı?şiddetle tavsiye ederim...
|
|
![]() |
|
Telekürler .bu bilgi işime yarayabilir.
|
|
SAYGILARIMLA
|
|
![]() |
|
ertanakar ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Aralık 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 135 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ertanakar
Fan rolesinin yeri biraz kuytudadır ona göre..Kaputu açtığında motor tarafına değil radyatörün ön kısmında kapak var o kapağın içindeki role lerden. Orjinali yeşil olması lazım.Bende aynı arızayı 2.kez yaptı çünkü yaptırdığım usta dükkandan kullanılmış role takmıştı.Yaparken seyrettim 2. arızada 10 liraya sıfır role aldım çok basit bir şekilde kendim taktım.Yardım istersen yazabilirsin.
|
|
|
|
![]() |
|
sagol kardeş.ben bi bakayım bugun olmazsa yazarım sana gene..umarım o arızadır.
|
|
SAYGILARIMLA
|
|
![]() |
|
radyatörün ön kısmı derken.motor tarafına bakan kısımmı yoksa far tarafına bakan kısımmı?
|
|
SAYGILARIMLA
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ertanakar
far tarafına bakan kısım.Tam olarak kaput kilidinin etrafındaki siyah plastik ızgarayı kırmadan yavşça sök.Karşına radyötöre paralel cep telefonu genişliğinde biraz uzunca 25 cm kadar bir kapak göreceksin.Fan rolesi o kapağın içinde.Dediğim gibi daha önce değiştirilmedi ise yeşil renkte role.Bağlatısı çok kolay.
|
|
|
|
![]() |
|
Teşekkürler kardeş.bugun halletcem o işi.bişey sorcam.ben o roleyi nerdebn bulurum ve ismi nedir.?ne diyerek alacam? aracım 2002 model 206 XT .
|
|
SAYGILARIMLA
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |