![]() |
|
Motor Yağ Haznesini (Karter) Deldik - Resimler 1Sf |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
tlp ![]() 2. Vites ![]() ![]() 26 - Eylül - 1985 Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2011 Konum: İzmit/Kartepe Durum: Aktif Değil Mesajlar: 407 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2013 Saat 16:01 |
Dün akşam 22:30-23:00 sularında başımdan talihsiz bir olay geçti
Sakaryadan İzmite giderken eşme ışıklarını geçtikten arkadaşla (o önden gidiyordu) sol şeritten 80-90 Km civarında bir hızla arka arkaya giderken yolun ortasına atılmış/bırakılmış artık her neyse büyük bir taşa çarptık ve aracın altına aldık. Arkadaş karter muhafazasını kırarak olayı atlattı lakin ben o kadar şanslı olamadım malesef Taşa çarptığım gibi arabanın altına alıp yağ haznesine sertçe vurdu ve hazneyi kırdı Taşı yaklaşık 100 Mt kadar sürükledik ama nasıl bir gürültüyle sürükledik.Ne olduğunuda anlayamadım.Herhalde lastik falan koptu dedim Hazne kırılınca tüm yağ boşaldı,kenara çeker çekmez arabayı stop ettim Arabayı kenarda buldugum takozların uzerıne cıkardım ve tası oyle Hala aklım almıyo,o kadar büyük bir taşın yolun tam ortasında ne işi var?? Hiçmi kimse görmemiş? Bir allah'ın kulu o taşı kenara çekme zahmetinde bulunmamış ! Umarım ve inş sadece karter değişimi ile durumu atlatırım Düzenleyen tlp - 04 Haziran 2013 Saat 21:36 |
|
![]() |
|
ARAL ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Ocak 2013 Konum: aydın nazilli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 91 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
geçmiş olsun...
|
|
hastasıyız dede :) 206 gti
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Geçmiş olsun hocam, Allah korumuş tekere gelse takla attırır maazallah, motorda sıkıntı olacağını sanmıyorum hemen stop etmişsiniz, karter değişimiyle hallolur.
|
|
![]() |
|
tlp ![]() 2. Vites ![]() ![]() 26 - Eylül - 1985 Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2011 Konum: İzmit/Kartepe Durum: Aktif Değil Mesajlar: 407 |
Teşekkür ederim sağolun
İlk etapta zaten ne olduğunu anlamadım bile Dediğin gibi tekere gelseydi,yada manevra falan yapsaydım daha farklı sıkıntılarada neden olabilirdi Durduktan sonra stop edebildim ama yağı hemen boşaltmadı zaten Durduğum yerde olan yağın hepsini boşalttı Umarım karterle biter iş. Zaten yağ değişimide gelmişti :)
Düzenleyen tlp - 02 Haziran 2013 Saat 16:16 |
|
![]() |
|
howard ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Mayıs 2013 Konum: T.DAĞ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 131 |
Ben o taşları oraya kasıtlı koyduklarına inanıyorum benzer bi olay benimde başıma geldi sakaryadan çorluya geçerken silme geçtim taşı.. eğer çarpsaydım eminim aynı sorunla karşı karşıya kalacaktım... |
|
Fikrim hevesimi alt etsin
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Geçmiş olsun hocam umarım dediğiniz kadar kolay atlatırsınız.
Karter korumanın faydası büyük ne zaman ne olacağı belli olmuyor. |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
geçmiş olsun. karter koruyucu şart.
![]() |
|
![]() |
|
elsoberano ![]() 4. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 09 Şubat 2012 Konum: Ankara Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2517 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı elsoberano
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
geçmiş olsun .
|
|
307 2.0 xsi BİZE HER YER TRABZON
|
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Geçmiş olsun umarım dediğiniz kadar basıt hallolur olay.Malesef çok sorumsuz ınsanlar var herseferınde ben kaldırırm böyle taşları adam park edıyor lastiğe koyuyor gıderken yol ortasında bırakıyor taşı gidiyor nedesen boş işte yapcak bişey.Anayolada kamyondan falan düşmüş olmalı yada çalışma varsa o esnada orda kalmıştır.
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
Barut ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2641 |
Geçmiş olsun inşallah sadece karterle kurtarırsınız.
|
|
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver 206 1.4 Feline 206 1.6 Xs 206 1.4 Bva Colorline |
|
![]() |
|
Durumu karter değişimi ile atlattık
Allah daha beterinden saklasın
|
|
![]() |
|
Turgay_66 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Mayıs 2013 Konum: Yozgat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1099 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Turgay_66
Geçmiş olsun ..
|
|
![]() |
|
bilici04 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Kasım 2012 Konum: trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 59 |
geçmiş olsun, Alllah daha büyüklerinden korusun...
|
|
![]() |
|
volkan22 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Aralık 2010 Konum: kibris Durum: Aktif Değil Mesajlar: 279 |
gecmis olsun, birgun bnmde basima geldi otobanda giderken ev kapisinin yolda ne isi vardir derler ya.
yuk tasiyan araclar yuzunden oluyor bunlar emniyetsiz lik:S ucuz atlatmissin gecmis olsun
|
|
2000/Peugeot 306 Cabrio /2.0 16v benzin /silver
|
|
![]() |
|
mustafa_nalcacioglu ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Mayıs 2013 Konum: Sakarya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 134 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mustafa_nalcacioglu
Amaan allah korumus ya tekerlek hizasına gelseydi.. benim kardeşimin başınada avcılarda metrobüs çalışması sırasında gelmişti aynı böle bi olay o taştan son anda kaçmış fakat lastiğin kenarı vurmus heralde lastik yarılmıştı inş karterden başka bi arıza cıkmaz.
bende arabanın altını bi kere vurdum göstergede her çalıştırdıgında yağ seviyesini gösteren cubuk kafayı yedi yağ yok diyip duruyodu sonra kendi kendine düzeldi buarada sizde karter koruması varmıydı acaba? benim araç 206 hdi bende var
|
|
Araba makinalarını seven bi adam işte...
|
|
![]() |
|
Karter muhafazası aldığımda yoktu
Öyle kullanıyodum
|
|
![]() |
|
mustafa_nalcacioglu ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Mayıs 2013 Konum: Sakarya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 134 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mustafa_nalcacioglu
karter muhafazası olaydı kurtatırdınız büyük ihtimalle en fazla koruma hasar görürdü. bide benim araç 206 hdi de dizel motoru sığdırıcaz diye alt taraf okadar yere yakınki biraz yüksek bi yer olunca vuruyo direk ama koruma olunca daha az üzülüyo insan kafası rahat oluyo insanın hiç olmazsa.Bence internetten bi araştırın cok pahalı değil karter koruma 50 tl civarlarındaydı enson tekrar geçmiş olsun..
|
|
Araba makinalarını seven bi adam işte...
|
|
![]() |
|
Arkadaslar resimler
Bu karterin hali ![]() Bunlar yarattigi tahribat ![]() ![]() ![]() Buda yeni karter ![]() 230 tl karter 55 tl yag (total 10/40) 15 tl yag filtresi 100 tl iscilik Yag masraflarini saymiyorum zaten degisimi gelmisti |
|
![]() |
|
fexzi ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Temmuz 2011 Konum: Karaman Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1469 |
Rabbim beterinden korusun tekrar çok geçmiş olsun.
|
|
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp |
|
![]() |
|
reality59 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Şubat 2012 Konum: Tekirdağ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1030 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı reality59
o ne ya deliklikten çıkmış hocam o çok büyük geçmiş olsun
|
|
Peugeot 307 - 2004 HDI XR Peugeot 106 - 2002 QuickSilver Tekirdağ / ÇORLU |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |