![]() |
|
antipulition fould |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
secur73 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Mart 2012 Konum: MANİSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 206 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2013 Saat 15:24 |
|
arkadaşlar bugün çocukları denize götürdüm 200 km yol yaptım dönüşte antipulition foult ikazı verdi motor lambası yandı sönmedi arabanın gidişinde herhangibirşey yok...usta daha önce böyle birşey olduğunda birşey olmaz hava değişikliği bile yapabilir demişti,ama benim içimde hala kuşku var.böyle sorun yaşayan arkadaşlardan mesj bekliyorum...
|
||
2003 peugeot 307 xt premium
|
||
![]() |
||
g-demir ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Şubat - 1985 Kayıt Tarihi: 18 Mayıs 2010 Konum: İST/Esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 546 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
LPG var mı?
|
||
2004 307 XR 1,4 16V Gümüş Gri + Ön Dahil Cam Filmleri + OMVL LPG + Ztec 6000k Xenon + Simota Açık Hava Filtresi + Ztec Cold Air İntake + ZCW 17" Enigma Krom + Kumho Solus KH25 205/50/17 + Sparco topuz
|
||
![]() |
||
secur73 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Mart 2012 Konum: MANİSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 206 |
|
Var..
|
||
|
||
![]() |
||
g-demir ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Şubat - 1985 Kayıt Tarihi: 18 Mayıs 2010 Konum: İST/Esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 546 |
|
İşte ondan :)
Aracın katalitik konvertör çıkışında bir adet gaz sensörü var. Bu sensörün yaptığı ölçümlerde değer benzin atığı gaz ile aynı çıkmıyor (çıkmayacak da, doğal olarak). Beklenilen sonucu alamadığı için ECU bunu "kirlilik hatası" (antipollution fault) olarak görüyor. Ve gaz kullandığın sürece hep böyle olacak. Ama bir sorunu yok. Belirli süre benzinde kullandığında söner. Sonra gaza geçtiğinde gene yanar, hep böyle devam edecek. ;)
|
||
2004 307 XR 1,4 16V Gümüş Gri + Ön Dahil Cam Filmleri + OMVL LPG + Ztec 6000k Xenon + Simota Açık Hava Filtresi + Ztec Cold Air İntake + ZCW 17" Enigma Krom + Kumho Solus KH25 205/50/17 + Sparco topuz
|
||
![]() |
||
fexzi ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Temmuz 2011 Konum: Karaman Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1469 |
|
G-demir LPG den ziyade bujiler lpg ile uyumlu olmayınca arada verir,LPG takılan yer gaz enjektörülerini basıncı benzine göre ayarlarsa antipollution fault iptal olur,silinir yani..
g-demir bu arada cold air intake & air filter bir arada olmaz aklında olsun :) |
||
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp |
||
![]() |
||
|
"cold air intake & air filter bir arada olmaz" nedenini de açıklayabilir misin?
|
||
|
||
![]() |
||
|
Dün gaz filtresi falan değişti gaz ayarı yapıldı ondan olabilirmi acaba 2gün şehir dışında olucam arabayı 2gün böyle kullanmamın bir sakıncası varmı...
|
||
|
||
![]() |
||
|
arkadaşlar bugün pejo servisine gittim gaz ayarından sonra olmuştur dedi bilgisayara bağlama gereği dahi duymadı zaten 100 km sonra motor ışığı söndü...teşekkürler...
|
||
|
||
![]() |
||
msertkol ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Eylül 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 91 |
|
Bende 2 defa oldu. 30 TL benzin al, yoluna devam et. Kendiliğinden düzelir. Çok kalıcı değil. (mesela dediğin gibi 50-100 km sonra söner). Ama baktın hala var, o zaman gaz ayarına da baktırman gerekir. Ben 300 km gittim ışık yanık, gaz ayarlarım bozulmuştu.
|
||
307
2005 Model XR Otomatik 204500km - BRC Sıralı Sistem |
||
![]() |
||
ozknckr ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Aralık 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 75 |
|
g-demir
katılıyorum.. Dizel içinde geçerli bu durum |
||
Peugeot 307 1.6HDI Turbo Dizel(2006)
|
||
![]() |
||
fenerli_dadas ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Aralık 2012 Konum: çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 60 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı fenerli_dadas
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
bende 1 sene önce aynı hatayı vermişti sonra kaybolmuştu 1 senedir gazı shellden alıyordum ist mecburiyetten opetten aldım ışık tekrar yandı şu an aynı hatayı veriyor bence kullandığın gazın veya benzinin kalitesine göre yanıyor o ışık
|
||
307 1.6 xr 2004
|
||
![]() |
||
fexzi ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Temmuz 2011 Konum: Karaman Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1469 |
|
Air filter sadece orjinal filtre kutusunun boğazına takılır. Cold air intake kit araç için uyumlu özel üretim olup filtre boğazından hava giriş ve çıkışına olan sistemin bütünüdür.
|
||
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |