![]() |
|
debriyaj seti değişti ancak hala sert |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
oz26 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mayıs 2013 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2013 Saat 00:24 |
|
Arkadaşlar selamlar. İlk kez pejo sahibi oldum. aracım 307 110 hp dizel, 2006 model. Aracı 5 ay önce aldığımda debriyajında sertlik vardı ancak debriyajda kaçırma yoktu. servise sordum bir sorun yok dediler ancak şehir içi trafikte çok rahatsız etmeye başladı. başka bir servise sorduğumda debriyajın değişmesi gerektiğini belirttiler, bunu birkaç özel serviste tekrar edince bursa nilkar da debriyaj ve volant seti değişti. Ancak araç servisten çıktığında debriyajdaki sertlik biraz yumuşamıştı ama hani pamuk gibi derler ya alakası yok. hala gayet sert. 2000 km kadar kullanmamı söyledler, kullandım ancak bi değişiklik yok. Servis e tekrar gittim bir sorun yok diyorlar. bu sertliğin sebebi ne olabilir bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi ? Keyifli sürüşler
|
||
|
||
![]() |
||
oz26 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mayıs 2013 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Yani bu kronik bir sorun mu. İnan ki bir dizel 307 görsem sağda solda gidip sahibinden izin isteyip bi kıyaslama yapacağım.
|
||
|
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
sertlik aldığınız debriyaj setinden kaynaklanıyor.başka bir açıklaması olamaz. volant dahi değiştiğine göre başka bir ihtimal yok. setten kaynaklı.
|
||
![]() |
||
Gökhan Çetin ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Mart 2013 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 309 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Gökhan Çetin
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
BEndede 1.4hdı var oda sert geliyor gider bindigim araçlara göre
|
||
![]() |
||
emre_akdag ![]() 3. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ocak 2013 Konum: BURSA - Y.ŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1872 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emre_akdag
|
sertlik kronik olabilir arkadaşım, çünkü 2000 km de geçse sonuçta baskı balatan ve volant bilyan yeni..
|
||
ALP OTO YEDEK PARÇA
YENİŞEHİR / BURSA |
||
![]() |
||
qqyyxx ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mart 2011 Konum: trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 910 |
|
düzeltme yapayım 90 lıkların volantı sabittir ve debriyajları serttir, 110 luklarda hareketli volanta sahip debriyaj daha yumuşaktır. eğer herhangi bir yumuşama olmamışsa kullanılan malzemede sorun olma ihtimali vardır, ne kadara değiştiniz. yan sanayisi olan parçalar bunlar.
|
||
206 hdi x-line
307 hdi desingtech 1,6 90bg Focus ghia 2008 1,6 109 bg Astra 2012 1,3 cdti 90 bg 2011 golf tdi 105bg |
||
![]() |
||
impact ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() İZMİR İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 26 Temmuz 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1504 |
|
valla dizeli bilmem ama benim arabanında sert @oz26 nın dediği gibi birini durdurup denemek bile istiyorum..
arkadaşımda 206 vardı dizel onun pamuk gibiydi. demekki 307ler sıkıntı.
|
||
![]() |
||
mranda ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Nisan 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 90 |
|
benimde 307 1.6 HDI benimkide sert ama öyle ahım şahım bi sertliği yok. Normal gibi geliyor bana, ama arkadaşımda honda var 2006 model oda pambık gibi :) aynı şekilde yine müdürümün hyundai var onunda debriyaj pambık. Kronik diyebilirmiyiz acep? Komşumdada 307 var hiç bakmamıştım ama onuda deneyeceğim bakacağım oda mı sert.
|
||
![]() |
||
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
|
Beni durdurup kontrol ederseniz aracınızın debriyajının pambık gibi olduğunu iddia etmeye başlarsınız.
![]() |
||
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
||
![]() |
||
howard ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Mayıs 2013 Konum: T.DAĞ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 131 |
|
206HDİ VAR BENDEDE DİĞER ARAÇLARA GÖRE TAM TERSİ BENİMKİ YUMUŞAK :) Düzenleyen howard - 31 Mayıs 2013 Saat 17:16 |
||
Fikrim hevesimi alt etsin
|
||
![]() |
||
|
Debriyaj ve volant set olarak orjinaliyle yetkili serviste değişti maliyet 1550 tl. dışarıdan özel pejo serisi 1200 tl fiyat verdi. ama adamlar çok içime sinmediğinden yetkili servisi tercih ettim.
|
||
|
||
![]() |
||
reality59 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Şubat 2012 Konum: Tekirdağ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1030 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı reality59
|
1.4 70 HP HDI 2004 model 307'm var aynı problem bende de var diğer araçlara göre çok sert ancak kavrama noktasında her hangi bir sıkıntı yok kalkış falanda gayet iyi durumda sanırım kronik bir hata
|
||
Peugeot 307 - 2004 HDI XR Peugeot 106 - 2002 QuickSilver Tekirdağ / ÇORLU |
||
![]() |
||
cey cey ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Şubat 2011 Konum: mudur Durum: Aktif Değil Mesajlar: 322 |
|
bende 106 gti var onunda debriyaj mukemmel sertti gittim servise baktılar normal dedıler bu gtiler de bole dedıler bır gun bir gti denk geldı bındım tüy gıbı geldı dedım demek normal degıl özel serviste peugeotcu bilinen serdar ustanın yanına gittim debriyaj telini orjınalı ile degişmedi bir arabanın dbriyaj teliyle degişti aracta mukemmel degişim oldu şimdi tug gibi belki debriyaj telinde bir sıkıntı olabılırmı benımkı bir fikir sadece
|
||
![]() |
||
|
yok üstad 307 lerin debriyajı hidrolik. tel olsa belki olur ama. öyle değil.
|
||
|
||
![]() |
||
muhoist ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Haziran 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 44 |
|
206 da kullandım 307 de ikisi de sert peugeot larda debriyaj sert başka araçlara göre alışınca farkına varmıyorsun
|
||
![]() |
||
uguur ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Kasım 2016 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 16 |
|
307 lerin debriyajları hidroliktir fabrikasyon yani hepsi ayndır 1.4 hdı xr lerde sadece 1.6 larda bir tık yumasıklık vardır dşger araçlara kıyaslamayın normal yani.
|
||
İstanbulTR
|
||
![]() |
||
OguzhanKucuk61 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2015 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2344 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
|
206 SEDAN 1,4 75 hp benzinli aracımda kaçırma ve sertlik vardı. Debriyaj ve bilyası valeo marka set ile değişti ve dediğiniz gibi 1-2 bin km pamuk gibiydi. Sonra çok hızlı sertleşti benimki de. Eskisi gibi değil ve yukarda kavramıyor haliyle ama sert. Soruna çözüm bulunursa haberimiz olsun takip :)
Düzenleyen OguzhanKucuk61 - 16 Aralık 2016 Saat 19:17 |
||
![]() |
||
ismailkaya ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Mayıs 2012 Konum: BURSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1389 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismailkaya
|
öncelikle hayırlı olsun 307 araçların farklı motor versiyonları var sen en iyisi kendi aracının motor versiyonunu bul onu bir dene derim ben 7 senedir 2005 model 307 kullanıyorum 1.4 benzin 90 hp olanını aracının çoğu özelliğini daha bilmiyorsundur özelliğini bildikçe daha çok seveceksin birde ufak arızalarda hemen servise tamircinin kapısını eşme derim burada konu aç herkes bildiklerini aktarır. birde kaça aldın kaç bin km.de aracın
|
||
KÖTÜ İNSANLARIN HER YERDE OLMASININ TEK SEBEBİ İYİ İNSANLARIN HİÇBİRŞEY YAPMAMASINDANDIR.
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |